Υδρογόνο και Ανεμογεννήτριες…

…Το μέγα κόλπο για τον έλεγχο της ανθρωπότητας!

Τι σχέση έχουν αυτοί οι δύο φαινομενικά «εχθροί» μεταξύ τους;

Τι κρύβεται πίσω από την πυρο-μανία τής Νέας Τάξης

για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων;

 

Ο χρόνος λένε ότι είναι ο καλύτερος μάρτυρας για ν’ αποκαλυφθεί μια αλήθεια …Ο πιο αξιόπιστος κι ασφαλής τρόπος, για να επιβεβαιωθεί η πραγματική ταυτότητα μιας κατάστασης! Τι μας λέει λοιπόν ο «μαρτυριάρης» χρόνος στο θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τον ρόλο τους στη σύγχρονη πραγματικότητα; Τι μας λέει η σημερινή παγκόσμια πολιτική σ’ ό,τι αφορά την παραγωγή και τη διανομή τής ενέργειας; …Δύο πράγματα: Πρώτον, ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι απολύτως αναξιόπιστες σ’ ό,τι αφορά την κάλυψη των αναγκών μιας σύγχρονης οικονομίας και δεύτερον ότι οι μπαταρίες είναι απολύτως λάθος επιλογή για την κάλυψη μιας κολοσσιαίας ανάγκης τής ανθρωπότητας, όπως είναι αυτή της αυτοκίνησης …Μιας ανάγκης, η οποία είναι κολοσσιαία σε όλα τα επίπεδά της και όχι μόνον σ’ ό,τι αφορά τη θέληση του ανθρώπου ν’ απολαύσει την ελευθερία που δίνει η αυτοκίνηση. Δεκάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας είναι συνδεδεμένες με αυτήν την ανάγκη. Οι πιο μεγάλες οικονομίες τού Πλανήτη στηρίζονται στα κολοσσιαία κέρδη τής αυτοκινητο­παραγωγής …Πιο πολλά κέρδη και άρα πιο ισχυρά συμφέροντα περιστρέφονται γύρω απ’ αυτήν ακόμα κι από την πολεμική βιομηχανία!

Σ’ ό,τι αφορά το πρώτο —και άρα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας— δεν πρέπει να μας φαίνεται παράξενη αυτή η διαπίστωση, την οποία αποκαλύπτει ο χρόνος μέσα από την καθημερινή λειτουργία. Λογικό είναι η καθημερινότητα ν’ αποκαλύπτει την ανεπάρκειά τους σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορεί να έχεις κατά «παραγγελία» αέρα ή ήλιο, όταν θέλεις να καλύψεις τις μόνιμα μεγάλες ανάγκες τής βιομηχανικής παραγωγής ή τις αυξημένες εκείνες ανάγκες, οι οποίες μπορεί να προκύψουν εξαιτίας ακραίων κλιματικών συνθηκών —είτε αυτές έχουν σχέση με τη ζέστη είτε με το κρύο—. Στη μεγαλύτερη παγωνιά που αντιμετώπισε πριν από λίγα χρόνια η Βρετανία υπήρχε τέλεια άπνοια και τα δίκτυά της είχαν καταρρεύσει. Δεν μπορείς —ως ανθρωπότητα— με «φορφόρια» των πανηγυριών να πας στο «επόμενο βήμα» την ώρα που έχεις ήδη την τεχνογνωσία τής πυρηνικής τεχνολογίας! …Είναι βλακώδες και μόνον να το σκεφτεί κάποιος. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον ήλιο. Πώς είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι μπορείς να στηρίξεις την κολοσσιαία βιομηχανική παραγωγή μιας «συννεφιασμένης» Γερμανίας με ενέργεια προερχόμενη από ηλιακά πάνελ;

Φωτοβολταϊκά και Αιολικά Πάρκα | Vasilopoulos Estates Ο χρόνος έδειξε ότι —υπό πραγματικές συνθήκες και όχι σε επιστημονικές υποθέσεις εργασίας, όπου μελετώνται θεωρητικά ακραίες καταστάσεις— οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι παντελώς ακατάλληλες να καλύψουν προδιαγραφές επιπέδου σημερινού ανθρώπινου πολιτισμού. Το δεύτερο πράγμα, το οποίο αποδείχθηκε μέσα στο χρόνο, είναι η απάτη των μπαταριών στο θέμα τής αυτοκίνησης …Δεν μπορείς να βασιστείς στις μπαταρίες για μια αξιόπιστη αυτοκίνηση και ταυτόχρονα το κόστος για το περιβάλλον —τόσο σ’ ό,τι αφορά την παραγωγή τους όσο και την ανακύκλωσή τους— είναι τόσο μεγάλο, που επισκιάζει τις όποιες θετικές πλευρές τους!

Εάν τα συνδυάσουμε αυτά τα δύο, βλέπουμε μια περίεργη «εικόνα». Τι μας δείχνει αυτή η εικόνα; …Φαινομενικά μια παράδοξη κατάσταση: …Μια εξ αρχής παμπάλαια —και για τα σημερινά μέτρα τής ανθρώπινης προόδου ξεπερασμένη τεχνολογική επιλογή παραγωγής ενέργειας— να συνδυάζεται με την απολύτως έσχατη ανάγκη τής ανθρωπότητας για την εξεύρεση —μέσω της τεχνολογίας— της άριστης περιβαλλοντικής λύσης. Δίπλα σ’ αυτήν να «κολλάνε» και τις επίσης ξεπερασμένης «λογικής» μπαταρίες …Μια ανεπαρκή ενεργειακή «παραγωγή» την κουβαλάνε με «μπαταριούλες». Την ώρα που οι ανθρώπινες ανάγκες απαιτούν τεράστια «κανάλια» ενέργειας, αυτοί αποφάσισαν να κάνουν φιλικές δήθεν προς το περιβάλλον «μικρογεωτρήσεις» και να μεταφέρουν το «νερό» με τα μικρής διάρκειας ζωής «παγούρια»…

Study finds more than a quarter of charging stations were nonfunctional |  Electrek Αυτό είναι το παράδοξο κι αντιφατικό! …ΔΕΝ δικαιολογείται η «εμμονή» τής «μοντέρνας» Νέας Τάξης σε ξεπερασμένες επιλογές τύπου ανεμογεννητριών και μπαταριών …ΔΕΝ μπορείς να θέλεις να κάψεις ολόκληρο τον Πλανήτη, για να εγκαταστήσεις στις κορυφογραμμές κάτι, το οποίο φαινομενικά μέσα σε λίγα χρόνια μπορεί να πάει στα σκουπίδια! …ΔΕΝ είναι δυνατόν ν’ απαγορεύεις τα πλαστικά καλαμάκια ή τις σακούλες στα σούπερ-μάρκετ στο όνομα της προστασίας τού περιβάλλοντος και ταυτόχρονα να δημιουργείς ένα τεράστιο πρόβλημα δεκάδων εκατομμυρίων «ληγμένων» μπαταριών, το οποίο δεν γνωρίζεις πώς θα το επιλύσεις …Δεν είναι και πρακτικό άλλωστε αυτό το οποίο κάνεις …Δεν έχει καμία χρηστική αξία …ΔΕΝ είναι δυνατόν να βάλεις τον σύγχρονο αυτοκινητιστή να κάνει ταξίδια με πολύωρα «διαλείμματα» σαν αυτά που έκαναν παλιά οι άμαξες, για να ξεκουραστούν τα άλογα στα μοτέλ τού Φαρ Γουέστ.

Αυτό είναι το ανεξήγητο! …ΔΕΝ είναι δυνατόν ακόμα κι ο πιο άσχετος να «βλέπει» ότι το μέλλον είναι, για παράδειγμα, πιο κοντά στο Υδρογόνο κι αυτοί να επιμένουν στις ανεμογεννήτριες και στις μπαταρίες! …Κάτι συμβαίνει! …ΔΕΝ μπορεί να επενδύουν δισεκατομμύρια σε ανεμογεννήτριες —που είναι φανερό ότι ΔΕΝ αποτελούν σοβαρή λύση για την επίλυση του προβλήματος της φιλικής προς το περιβάλλον ενεργειακής λύσης— και να μην δίνουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ για να προχωρήσει η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΞΗΣ, η οποία θα κάνει στην κυριολεξία τον άνθρωπο έναν μικρό θεό …ΔΕΝ είναι δυνατόν να ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε προπαγάνδα, για να δικαιολογήσουν στους λαούς τα αδικαιολόγητα σ’ ό,τι αφορά τις πυρκαγιές και τα προβλήματα που προκαλούν στις τοπικές κοινωνίες οι επιλογές τους και ταυτόχρονα να μην αφήνονται οι υπερδυνάμεις να κάνουν έστω μια προσπάθεια για την πραγματική επίλυση του ενεργειακού προβλήματος.

Άρα, κάτι συμβαίνει, το οποίο δεν είναι ορατό …και, όταν συμβαίνει αυτό, το απολύτως βέβαιο είναι ότι είναι εις βάρος τής ανθρωπότητας. Και πάλι κάποια ΚΤΗΝΗ —στο όνομα είτε του κέρδους είτε της εξουσίας— παίζουν παιχνίδια εις βάρος τής ανθρωπότητας. Αυτό είναι που συμβαίνει σήμερα …και είναι τραγικό το ότι δεν θέλουν να επιτρέψουν στην τεχνολογία ν’ απελευθερώσει τον άνθρωπο …ΔΕΝ θέλουν να λυθεί το ενεργειακό πρόβλημα με όρους που συμφέρουν την ανθρωπότητα! …Θέλουν να περάσουν στην επόμενη γενιά των καυσίμων, αλλά με τους όρους τής προηγούμενης. Βλέπουν ότι αναπόφευκτα πλέον το Υδρογόνο θα «προσπεράσει» τα ορυκτά καύσιμα και προσπαθούν να το παρέχουν στους ανθρώπους με όρους πετρελαίου. Προσπαθούν δηλαδή το ΑΠΕΙΡΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ και ΠΑΜΦΘΗΝΟ Υδρογόνο να το παρέχουν με τους ακριβώς αντίθετους όρους …σαν να επρόκειτο για προϊόν σπάνιου κοιτάσματος.

Αυτό είναι που πραγματικά θέλουν να επιτύχουν! Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να σχεδιάσουν την «επόμενη ημέρα» στα μέτρα των δικών τους συμφερόντων και γι’ αυτόν τον λόγο στήνουν συνεχώς τα παντελώς άχρηστα αιολικά πάρκα. Τι σχέση έχουν αυτά τα φαινομενικά άσχετα «πάρκα» με το Υδρογόνο; …Αυτά τους βολεύουν για την «επόμενη ημέρα», εφόσον οι ανεμογεννήτριες τούς είναι απαραίτητες για την παραγωγή του ακόμα και με τα τεράστια εγγενή τους μειονεκτήματα. Το ίδιο χρήσιμες τους είναι και οι εξίσου άχρηστες μπαταρίες. Οι μπαταρίες αποτε­λούν ένα ενδιάμεσο στάδιο, για να οδηγήσουν την αυτοκινητο­βιομηχανία εκεί όπου τους βολεύει …Να στήσουν με αυτές «δίκτυα» νέων «καυσίμων» επάνω στα παλιά δίκτυα …Να «καλλιεργή­σουν» στους ανθρώπους την άποψη ότι η επίλυση του ενεργειακού προβλήματος θα πρέπει αναγκαστικά να «περνάει» —όπως και στην προηγούμενη φάση— από τα δικά τους δίκτυα και θα παρέχεται σε ακριβά «πακέτα» ενέργειας. Ταυτόχρονα, δεν έχουν πρόβλημα ν’ αναπτύξουν μια τεχνολογία ηλεκτροκινητήρων κίνησης …μέχρι εκεί που τους βολεύει βέβαια και όχι παραπέρα! Η πρόοδος της τεχνολογίας των ηλεκτροκινητήρων —των κατά τα άλλα άχρηστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων— δηλαδή, θα τους «βολέψει» και στην επόμενη εποχή με το Υδρογόνο.

h2 Εδώ ακριβώς βρίσκεται το λεπτό σημείο, το οποίο κρύβεται επιμελώς από τα Διευθυντήρια της Μπίλντερμπεργκ και τους δήθεν περιβαλλοντικά «ευαίσθητους» δικτάτορες …Θέλουν να κυριαρχήσει το «καθαρό» Υδρογόνο, αλλά το θέλουν με τους όρους που τους βολεύει τους ίδιους …Θέλουν ν’ αναπτύξουν την τεχνολογία που το αφορά ως καύσιμο, αλλά —όπως είπαμε— με τους όρους των προηγούμενων καυσίμων! Κάτι, δηλαδή, το οποίο είναι διαδεδομένο σε όλη τη φύση, θέλουν να το κάνουν να λειτουργεί σαν «σπάνιο», όπως συνέβαινε μέχρι τώρα με το πετρέλαιο! Κάτι, το οποίο υπάρχει ακόμα και μέσα στις αυλές των ανθρώπων, να το κάνουν σπάνιο σαν να βγαίνει από μια πηγή στη μέση τής ερήμου. Αυτό είναι που κάνουν τώρα …ΔΕΝ αναπτύσσουν την τεχνολογία τής αυτόνομης παραγωγής Υδρογόνου επάνω στο ίδιο το μέσο που το χρησιμοποιεί και το καταναλώνει! …Θέλουν να πουλάνε «πακέτα» ενέργειας στις τιμές που τους βολεύει …Θέλουν να μετατρέψουν ΟΛΑ τα αυτοκίνητα σε «δορυφόρους» αυτών των εργοστασίων τους.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό το οποίο λέμε; …Δεν θέλουν να σου δίνουν βενζίνη-καύσιμο σε μια αυτοκινούμενη μηχανή παραγωγής ενέργειας —όπως είναι το αυτοκίνητο— και η οποία να σου ανήκει …Δεν θέλουν να έχεις τη μηχανή κι αυτοί να περιοριστούν στο να σε προμηθεύουν με το καύσιμο που το έχεις στο ρεζερβουάρ και το καταναλώνεις κατά βούληση …Δεν θέλουν να σου πουλάνε μόνον «καύσιμο», γιατί, όταν συμβαίνει αυτό, μπορείς να τους παρακάμψεις …Μπορείς ν’ αναζητήσεις νέους «παρόχους» νέων καυσίμων …Αυτοί θέλουν να σου πουλάνε την «υπηρεσία» τής «αυτοκίνησης» σε ένα «πακέτο» ολοκληρωμένο, το οποίο ξεκινάει από το καύσιμο μέχρι ν’ αρχίσουν οι τροχοί να περιστρέφονται στο επίσης δικό τους οδικό δίκτυο …Να σου πουλήσουν μια «υπηρεσία», η οποία απλά λειτουργεί εκτός όλων των άλλων καί σαν καύσιμο, εφόσον ταυτίζεται με την αναγκαιότητά του.

Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά τα οποία λέμε; …Θέλουν να παρέχουν «προφόρτιση κινητήρα» στο «φορτιστήριο», το οποίο θα τους ανήκει κι αναγκαστικά θα λειτουργεί τόσο ως «εργοστάσιο» παραγωγής ενέργειας όσο κι ως πρατήριο νομής ενέργειας …Ο σταθμός εξυπηρέτησής τους θα λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν «πετρελαιοπηγή» και σαν «αντλία βενζίνης». Άρα, σε κάθε περίπτωση θα είσαι εξαρτώμενος απ’ αυτούς! Είναι σαν να καταργούν τον κινητήρα από τα αυτοκίνητα και στη θέση του να βάζουν ένα «ελατήριο», όπως τα ρολόγια …Ένα «ελατήριο», που θα πηγαίνεις στον σταθμό «φόρτισης» να στο «κουρδίζουν» με ένα συγκεκριμένο «πακέτο» ενέργειας —το οποίο, όπως και μια μπαταρία, θα έχει περιορισμένη διάρκεια ισχύος— και, όταν αυτό «αποφορτιστεί», να είσαι υποχρεωμένος να πας ξανά στον σταθμό για να στο «φορτίσουν» …Να μην μπορείς ούτε καν «μπιτόνι» με καύσιμα να χρησιμοποιήσεις χωρίς να τους «επισκεφτείς»! …Να πάμε κατ’ ευθείαν από τα «βενζινάδικα» στα «υδρογονάδικα»!

India to produce 55 million tonnes of green hydrogen in 2050, Energy News,  ET EnergyWorld Γι’ αυτόν τον λόγο θέλουν να εγκαταστήσουν παντού ανεμογεννήτριες γύρω από τα μεγάλα αστικά κέντρα και «παράλληλα» με τους μεγάλους οδικούς άξονες. Με τις ανεμογεννήτριες θα μπορούν να παράγουν Υδρογόνο —και να «πουλάνε» περιβαλλοντική «ευαισθησία»— την ώρα που θα θέτουν υπό την «ομηρία» τους ολόκληρη την αυτοκίνηση …Μια «ομηρία», την οποία τους την εξασφαλίζει εύκολα ο συνδυασμός Υδρογόνου και μπαταρίας. Τα μειονεκτήματα που έχουν οι ανεμογεννήτριες, ως τροφοδότριες μονάδες ηλεκτρικών δικτύων, δεν θα τα έχουν ως τροφοδότριες «εργοστασίων» παραγωγής Υδρογόνου. Όταν παράγεις Υδρογόνο, δεν έχεις ν’ αντιμετωπίσεις «φόρτους» …Κάνεις σχεδιασμούς τού «μέσου όρου» …Δεν σε πειράζει το «όποτε κι όσο» —είτε του αέρα είτε του Ηλίου— …Δεν θα σταματήσουν εργοστάσια ή χειρουργεία …Δεν θα παγώσουν τα παιδιά στο σχολείο …Δεν θα παγιδευτούν άνθρωποι σε ασανσέρ. Όσο σε βολεύει να υπάρχει ηλεκτρική παροχή το πρωί, άλλο τόσο σε βολεύει εάν αυτή έρθει αργότερα το βράδυ …Κανένα απολύτως πρόβλημα!

Αυτός είναι ο σχεδιασμός! Κάθε σημερινό άχρηστο αιολικό «πάρκο» να γίνει στο μέλλον ένα πολύτιμο εργοστάσιο παραγωγής Υδρογόνου! Για το «καλό» μας —και για το «καλό» τού περιβάλλοντος— κάθε ενεργειακά άχρηστο —όπως θ’ αποδειχθεί άμεσα— «πάρκο», να γίνει ένα χρήσιμο «εργοστάσιο» παραγωγής Υδρογόνου. Κάθε «εργοστάσιο» να γίνει μια δική τους «πετρελαιοπηγή», η οποία θα παράγει νύχτα και μέρα Υδρογόνο με τους δικούς της ρυθμούς και το οποίο θα διαμοιράζεται στους καταναλωτές μέσα από τα ήδη υπάρχοντα δίκτυα καυσίμων. Στόχος τους, δηλαδή, είναι ν’ αλλάξουν το καύσιμο και όχι το δίκτυο ή τη λογική του, που κάνει τον άνθρωπο εξαρτώμενο απ’ αυτούς. Αυτό το δοκίμασαν ήδη στην Καλιφόρνια με το Υδρογόνο και αυτό είναι που θέλουν σιγά-σιγά να μεταφέρουν σε ολόκληρο τον Κόσμο.

Αυτά είναι που μεθοδεύουν στα διάφορα Νταβός οι «εκλεκτοί» τής Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και γι’ αυτόν τον λόγο επιμένουν τόσο πολύ στην πραγματικά πρωτόγονη αιολική ενέργεια των ανεμογεννητριών, η οποία στην πραγματικότητα είναι η ενέργεια των υδρόμυλων της αρχαιότητας. Η ιδιαιτερότητά αυτής της πρωτόγονης τεχνολογίας δεν τους απειλεί. Έτσι κι αλλιώς μπορεί να γίνει χρήσιμη για τον σχεδιασμό τους, γιατί έχει τη δυνατότητα —έστω και οριακά— να παράγει Υδρογόνο. Όμως, η άνευ ουσίας «καθαρότητά» της είναι εκείνη που τους δίνει το άλλοθι να «χτυπήσουν» τις συμβατικές και πολύ ανώτερες τεχνολογικά μεθόδους παραγωγής ενέργειας …και η ιδιομορφία της τούς δίνει τη δυνατότητα να «στηθούν» παντού στον κόσμο, ώστε να διατηρούν τις κοινωνίες υπό την ομηρία τους.

 Hydrogen Refueling Stations in California Στην Καλιφόρνια λοιπόν των Δημοκρατικών δοκιμάστηκε επιτυχώς —και για αρκετά χρόνια— αυτή η στρατηγική επιλογή τους. Επιτράπηκε σε πρώτη φάση η ανάπτυξη ενός υποτυπώδους δικτύου εφοδιασμού Υδρογόνου, για να «εκπαιδευτεί» ο κόσμος σε αυτήν τη λειτουργία …Να δουν εάν υπάρχει κάποια «κερκόπορτα», η οποία θα επιτρέψει σε κάποιους ανήσυχους εφευρέτες να εκμεταλλευτούν τα υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα, προκειμένου να τα «αποσυνδέσουν» από το δίκτυο …Να δουν ποιοι και πώς μπορούν ν’ αντιδράσουν σε αυτόν τον σχεδιασμό πριν αυτός γενικευτεί, ώστε, εάν υπάρξει κίνδυνος, ν’ ακυρωθεί άμεσα η όλη διαδικασία μετάβασης προς το Υδρογόνο. Από τη στιγμή που αυτό δεν προκάλεσε αντιδράσεις και οι άνθρωποι δέχθηκαν να «φορτώνουν» Υδρογόνο, όπως έκαναν μέχρι τώρα με τη βενζίνη, επιχειρούν τώρα να το κάνουν παγκόσμια εφαρμογή …ανεξαρτήτως κόστους!

Έτσι φτάνουμε στην «ταμπακιέρα». Πόσο θα κοστολογηθεί ένα αγαθό, το οποίο βρίσκεται παντού στη φύση και μάλιστα σε άπειρες ποσότητες; Εδώ βρίσκονται όλα τα μυστικά τού σχεδιασμού: …Προσπαθούν να το «συνδέσουν» με τις σημερινές αξίες των ορυκτών καυσίμων! Τους βολεύει που η παραγωγή τού Υδρογόνου είναι πολυδάπανη, για να δικαιολογούν κόστη παραγωγής. Τους βολεύει που η σημερινή παραγωγή του γίνεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από ορυκτά καύσιμα. Τους βολεύει που η υγροποίησή του απαιτεί τεράστια ενέργεια. Τους βολεύει που η μεταφορά και η αποθήκευσή του εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους και άρα δικαιολογεί μεγάλες επενδύσεις ασφαλείας. Όλα αυτά δικαιολογούν υψηλές τιμές και ταυτόχρονα αποτρέπουν τον άνθρωπο από δική του «προσπάθεια» να εκμεταλλευτεί το Υδρογόνο ερήμην τους …Να εκμεταλλευτεί έναν καυστήρα, ο οποίος καταναλώνει Υδρογόνο, το οποίο ο ίδιος το παράγει στην αυλή τού σπιτιού του …Να εκμεταλλευτεί μια αντλία, η οποία καταναλώνει Υδρογόνο μέσα στο ποτάμι, για να ποτίζει το χωράφι του …Να εκμεταλλευτεί ένα αυτοκίνητο, το οποίο καταναλώνει Υδρογόνο, το οποίο παράγεται μέσα στο πορτ-μπαγκάζ του.

Γι’ αυτόν τον λόγο δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση την ελεύθερη παραγωγή Υδρογόνου. Δεν επιθυμούν την τεχνολογία αυτήν, η οποία εκμεταλλεύεται αυτού του τύπου της παραγωγής Υδρογόνου …Εχθρός τους δηλαδή είναι η τεχνολογία αυτή, η οποία μετατρέπει το ίδιο το αυτοκίνητο ή το σπίτι ή το χωράφι σε ένα μικρό «εργοστάσιο» παραγωγής Υδρογόνου …Είναι θανάσιμος εχθρός τους η τεχνολογία αυτή, η οποία παρέχει το Υδρογόνο «on demand» και άρα όταν το χρειάζεται μια μηχανή ή ένας καυστήρας για να το καταναλώσει …Ένα καύσιμο, το οποίο παράγεται την ώρα που καταναλώνεται και ΔΕΝ χρειάζεται ΟΥΤΕ να υγροποιηθεί ΟΥΤΕ να μεταφερθεί ΟΥΤΕ ν’ αποθηκευτεί …Που καταναλώνεται τότε που το όχημα κουβαλάει ακίνδυνο νερό …Τότε, που το λεβητοστάσιο δεν είναι μια «βόμβα» από αποθηκευμένο Υδρογόνο, παρά ένας χώρος όπου απλά έχει ένα ντεπόζιτο γεμάτο με νερό …Τότε, που το Υδρογόνο ΔΕΝ είναι επικίνδυνο, εφόσον ΔΕΝ είναι συγκεντρωμένο σε επικίνδυνες ποσότητες και οποιοδήποτε λάθος ή αστοχία απλά σταματά μια απλή διαδικασία ηλεκτρόλυσης!!!

Αυτή η επιλογή τους για την επόμενη ημέρα τής ενεργειακής παραγωγής έχει γίνει μια παγκόσμια πολιτική και αυτήν επιβάλλεται από τις ΗΠΑ …Μια πολιτική, την οποία στο μέλλον θα μας την επιβάλουν με το πρόσχημα της δήθεν «ασφά­λειας», για να «ελέγχουμε» την Κίνα, προκειμένου αυτή να μην μας «προσπεράσει» …Μια πολιτική, η οποία θα δικαιολογεί όλες τις αναγκαστικές και περιοριστικές πολιτικές που είδαμε στην εποχή τού Covid 19 …Μια πολιτική, η οποία έχει ήδη αποκαλύψει κι έχει θέσει σε εφαρμογή τη νομολογία που θα εφαρμόσει στο άμεσο μέλλον. Θα διώκονται με το πρόσχημα της πολιτικής και κρατικής «ασφάλειας» οι επιστήμονες εκείνοι, οι οποίοι δήθεν θα απειλούν με τις εφευρέσεις τους την «ασφάλεια» αυτήν …Θα κατάσχονται επιστημονικές μελέτες …Θα μπαίνουν «λουκέτα» σε εργαστήρια …Θα υπάρχει λογοκρισία στο διαδίκτυο με νέα «tags» το Υδρογόνο, την υδρογονοκίνηση, την σύντηξη κλπ.. Όλο το νομικό πλαίσιο, το οποίο χρειάζεται η εξουσία για να περιορίσει την ανθρωπότητα, έχει ήδη δημιουργηθεί και έχει τεθεί σε εφαρμογή από την εποχή τής δήθεν «Πανδημίας». Όταν έχουν το θράσος να απαγορεύουν την ατομική γεωργική παραγωγή, για να «σώσουν» δήθεν το Περιβάλλον και την ανθρωπότητα, είναι δυνατόν να έχουν πρόβλημα ν’ απαγορεύσουν απόλυτα την ατομική παραγωγή Υδρογόνου;

Εάν αυτό «περάσει» σαν δήθεν «στρατηγική επιλογή», η οποία έχει σχέση με την ασφάλεια της Δύσης, θα δικαιολογούν μέχρι και δολοφονίες επιστημόνων, εφόσον αυτοί θ’ αντιμετωπίζονται σαν δήθεν στρατιωτικού επιπέδου εχθροί και όχι ως επιστήμονες. Το είδαμε αυτό να συμβαίνει άτυπα, όταν δολοφόνησαν τον Στάνλεϊ Μάγιερ με το αυτοκίνητο που «έκαιγε» νερό και θα το δούμε πολύ σύντομα ν’ αποτελεί «επίσημη γραμμή άμυνας» της Δύσης. Το σύνολο της πολιτικής τού Μπάιντεν στοχεύει στην εξυπηρέτηση αυτού του σχεδιασμού. Όπως συνέβη με τη δήθεν «Πανδημία», έτσι θα συμβεί και με την τη δήθεν «Ενεργειακή Κρίση». Γι’ αυτόν τον λόγο οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι «ανησυχούσαν» για την «υγεία» μας, είναι οι ίδιοι που «ανησυχούν» και για την «υγεία» τού περιβάλλοντός μας!

Μόνον η «επίσημη» κρατική επιλογή —και άρα η επιλογή των εκλεκτών τής Μπίλντερμπεργκ— θα θεωρείται «επιστημονική» και άρα ανεκτή. Όλοι οι άλλοι θα θεωρούνται «ψεκασμένοι» …και, επειδή εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, θα είναι άμεσα και «πυροβολημένοι» σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους! Αυτήν την πολιτική εξυπηρετεί η πολιτική τού Μπάιντεν …Αυτήν εξυπηρετεί η φαινομενικά «αυτοκτονική» τριβή του με τις μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες! …Το κλείσιμο των εργοστασίων παραγωγής πετρελαίου μέσα στις ίδιες τις ΗΠΑ! …Η «σπατάλη» όλων των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ! Όλα αυτά έχουν έναν και μόνον στόχο …Να δημιουργήσουν ένα σκληρό «πλαίσιο» υπερεπείγουσας «ενεργειακής κρίσης», η οποία θα εξυπηρετηθεί μόνον από την «επίσημη» επιλογή τού συστήματος και της Μπίλντερμπεργκ.

Τώρα ανεβάζουν τεχνητά τις τιμές των ορυκτών καυσίμων, ώστε να μπορούν να εμφανίσουν το αφύσικα ακριβό Υδρογόνο σαν ανταγωνιστικό. Τώρα, που οι ίδιοι βρίσκονται στην αδυναμία των αρχικών επενδύσεων, ανεβάζουν τεχνητά τις τιμές, για να βάλουν τους λαούς να τις πληρώσουν με μέσον την κερδοσκοπία. Όπως έβαζαν «καπέλα» περιβαλλοντικής «ευαισθησίας» στον ΟΤΕ ή τη ΔΕΗ, για να εμφανίσουν τους ιδιωτικούς παρόχους σαν δήθεν φτηνότερους κι ανταγωνιστικούς, ενώ όλη η ακρίβεια ήταν απολύτως τεχνητή! Τον ίδιο ακριβώς στόχο υπηρετεί και η προσχηματική «επίθεσή» τους στην ίδια την έννοια της «αυτοκίνησης». Είναι απολύτως προσχηματική, εφόσον οι ίδιοι —ως εξουσιαστές— γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τόσο τα τεράστια οικονομικά κέρδη τής αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και την εξουσία που αυτήν «παράγει» μέσω της απασχόλησης που προσφέρει. Δεν είναι χαζοί ν’ «αυτοκτονήσουν», θυσιάζοντας ένα τέτοιο μεγάλο «μέγεθος» της παγκόσμιας οικονομίας.

World Economic Forum states - NO Cars for YOU + Car Loan Crisis - YouTube Σήμερα, όμως, επιτίθονται σκληρά στην ελεύθερη «αυτοκίνηση», για να τρομάξουν τους ανθρώπους …Να τους κάνουν να φοβούνται ότι θα χάσουν ένα τόσο μεγάλο «δώρο» τού ανθρώπινου πολιτισμού …Να τους κάνουν να φοβούνται, ώστε, όταν τους το «χαρίσουν» εκ νέου, να τους το δώσουν με τους όρους που βολεύει τους ίδιους και όχι την ανθρωπότητα. Περί αυτού πρόκειται! Δεν θέλουν να θεωρεί ο άνθρωπος την «αυτοκίνηση» δεδομένη και άρα να περιμένει από την τεχνολογική εξέλιξή της να βελτιωθεί αυτή ακόμα πιο πολύ. Θέλουν να τη θεωρεί «δώρο» των ισχυρών …και τα «δώρα» λειτουργούν όπως επιθυμούν αυτοί που τα δίνουν και όχι αυτοί που τα λαμβάνουν. Θέλουν, όταν τη «χαρίσουν» εκ νέου, να είναι «υδρογονοκίνητη», αλλά να εξαρτάται απόλυτα από τα «πρατήρια» Υδρογόνου …Από τα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα οποία και πάλι θα τους ανήκουν.

Αυτήν την πολιτική «θωράκισης» του Υδρογόνου —σαν δικό τους «καύσιμο»— εξυπηρετούν τώρα. Γι’ αυτόν τον λόγο εξαπολύουν τα «βέλη» τους στα ορυκτά καύσιμα και προκαλούν εσκεμμένα τα τεχνητά προβλήματα στην παραγωγή και τη διάθεσή τους! Από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μέχρι και την ανατίναξη του Nord Stream ο στόχος είναι ίδιος …και πίσω απ’ αυτόν ΟΙ ΙΔΙΟΙ άνθρωποι. Αυτό, δηλαδή, το οποίο κάνουν τώρα, είναι να «τρέχουν» να προλάβουν τις εξελίξεις, πριν καν αντιληφθεί η κοινωνία τι συμβαίνει. Προσπαθούν να στήσουν ένα «ψυχροπολεμικό» κλίμα με την Κίνα και τη Ρωσία και, εάν κατορθώσουν την επιλεγμένη ενεργειακή πολιτική για το Υδρογόνο να την κάνουν βασική στρατηγική πολιτική τού «μπλοκ» τους, εννοείται ότι θ’ απαγορεύσουν οτιδήποτε απειλεί το «δόγμα» τους …Θα το απαγορεύσουν με την απειλή τού θανάτου, εφόσον θα θεωρείται πράξη υπονόμευσης της «άμυνας» του Δυτικού Κόσμου. «Νόμιμο» θα θεωρείται μόνον ό,τι έχουν αυτοί επιλέξει να θεωρείται τέτοιο. Άρα …και γι’ αυτόν τον αιώνα θα πρέπει να ξεχάσουμε τη σύντηξη και άρα το πανανθρώπινο όνειρο της λύσης τού ενεργειακού προβλήματος!

Αυτό γίνεται παγκοσμίως και το ίδιο γίνεται και στην Ελλάδα. Την ώρα που τους φτωχοποιημένους Έλληνες των Μνημονίων τούς «δουλεύουν» με το πετρέλαιο του Αιγαίου και τον δήθεν «αρπακτικό» γείτονα, αυτοί ήδη «στήνονται» για το μέλλον. Το καλό είναι ότι —ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας— τα πράγματα είναι απλά σ’ ό,τι αφορά την αντίληψη των πραγμάτων …Μικρή είναι η Ελλάδα, μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού τα μεγάλα συμφέροντα που τη λυμαίνονται και εύκολα μπορείς να καταλάβεις τι συμβαίνει. Για να καταλάβεις τι κάνει και πού το «πάει» το ελληνικό κράτος, θα πρέπει να παρακολουθείς τους «ιδιοκτήτες» του! Ποιοι είναι οι μονίμως έξυπνοι και ικανοί στην Ελλάδα; Ποιοι είναι οι εκλεκτοί των πάσης φύσεως ΝΑΖΙ, οι οποίοι έχουν κατακτήσει την Ελλάδα; Ποιοι είναι οι αγαπημένοι τής Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και του Σβαμπ; …Αυτοί, οι οποίοι μας έβαλαν στα Μνημόνια …Αυτοί, οι οποίοι μας έβαλαν στην «κρεατομηχανή» των «δανειστών» και, ενώ ΟΛΟΙ οι Έλληνες καταστράφηκαν, αυτοί έγιναν πλουσιότεροι! Ποιοι είναι αυτοί; …Αυτοί είναι οι Βενιζελικοί!!! …Οι Μητσοτάκηδες, οι Βαρδινογιάννηδες, οι Μαρινάκηδες κλπ..

Εάν τους «παρακολουθήσεις» αυτούς, μπορείς να καταλάβεις την ατζέντα τής Νέας Τάξης για την Ελλάδα αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο. Ο Μητσοτάκης, για παράδειγμα, έχει ως Πρωθυ­πουργός μια κρυφή ατζέντα και κατακαίει ολόκληρη την Ελλάδα, για να στηθούν αιολικά πάρκα. Την ίδια ώρα οι Βαρδινογιάννηδες —και άρα οι ιδιοκτήτες τού μεγαλύτερου διυλιστηρίου υγρών ορυκτών καυσίμων και του αντίστοιχου δικτύου διανομής του— «επενδύουν» στο Υδρογόνο. Οι πετρελαιάδες της χώρας, δηλαδή, οι οποίοι διορίζουν τους ηγέτες της, δεν «επενδύουν» στο Αιγαίο που «μοιράζεται», για να γίνουν και «σεΐχηδες» εκτός από απλοί «βενζινάδες», αλλά επενδύουν στο Υδρογόνο! ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ σε αυτήν τη λεπτομέρεια! …ΔΕΝ επενδύουν στην ανάπτυξη τεχνολογίας κινητήρων Υδρογόνου, για παράδειγμα …ΔΕΝ επενδύουν στην ανάπτυξη «καθαρών» καυστήρων Υδρογόνου …Επενδύουν στην ανάπτυξη «εργοστασίων» παραγωγής Υδρογόνου …Επενδύουν στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας παραγωγής, μεταφοράς κι αποθήκευσης Υδρογόνου …Επενδύουν στην ανάπτυξη δικτύου διανομής Υδρογόνου.

Αυτοί, οι οποίοι έχουν «μυστηριωδώς» πάρει όλες τις άδειες των βενζινάδικων —στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝ οδικό δίκτυο της χώρας— επενδύουν στο Υδρογόνο, το οποίο θέλουν να διανέμουν μέσω αυτού του δικτύου. Κατά «σύμπτωση» δηλαδή συμφωνούν και πάλι με τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και άρα και με τους «δανειστές» μας. Τι πιο φυσιολογικό από το να συμπλέουν απόλυτα οι τοπικοί δωσίλογοι με τους νέους κατακτητές μας; …Ο Μητσοτάκης και η οικογένειά του γι’ αυτόν τον λόγο έχουν ταυτιστεί με τις ανεμογεννήτριες και άρα με τις μελλοντικές «υδρογονοπηγές» των μελλοντικών «υδρογονοσεΐχηδων» …Κόλπο αποπροσανατολισμού είναι τα παιχνίδια τού πετρελαίου στο Αιγαίο …Υποτιμά τον λαό κι απλά τού αποσπά την προσοχή, για να μην «βλέπει» εκεί όπου δεν πρέπει …Να μην βλέπει τους συνέταιρους τού Μητσοτάκη.

Υπό αυτήν την έννοια παίρνουν άλλες διαστάσεις οι φήμες για εμπλοκή τής οικογένειας Βαρδινογιάννη στις πυρκαγιές τού Έβρου, οι οποίες συνδέονται με τις «αγαθές» ανεμογεννήτριες και κατά «σύμπτωση» βρίσκονται στο κομβικότερο σημείο όλων των μεταφορών καυσίμων στα Βαλκάνια και μέσω αυτών στην Ευρώπη …Ειδικά τώρα, που στην Αλεξανδρούπολη «στήνονται» οι αμερικανικές βάσεις, οι οποίες θα μονιμοποιούν και θα προστα­τεύουν όλους τους επιθυμητούς σχεδιασμούς τού μέλλοντος! Οι ίδιοι λοιπόν άνθρωποι, οι οποίοι επωφελήθηκαν στο παρελθόν —με προνομιακές κρατικές άδειες— με την αμερικανικής εμπνεύσεως μεταπολεμική πα­γκό­σμια κυριαρχία τού πετρε­λαίου, θα είναι οι ίδιοι που με τον ίδιο τρόπο θα επωφεληθούν και από τη νεοταξική κυριαρχία τού Υδρογόνου. Οι ίδιοι Μητσοτάκηδες, οι οποίοι κάποτε επωφελήθηκαν από το πετρέλαιο με τους Μαμιδάκηδες, θα επωφεληθούν και τώρα από το Υδρογόνο με τους «Βαρδινογιαννάκηδες» …Το Κολέγιο Αθηνών των «έξυπνων» …Οι άλλοι θα κοιμούνται τον ύπνο τού δικαίου. Οι φουκαράδες θα κοιμούνται και θα ονειρεύονται πετρέλαια στο Αιγαίο …«Ντάπα-ντούπα», όπως έλεγε κι ο Κωνσταντάρας.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται. Σύντομα θα γίνουν οι μάχες των μαχών σ’ ό,τι αφορά τη μελλοντική «πορεία τής ανθρωπότητας». Πραγματικά την «πορεία τής ανθρωπότητας» γιατί από την ενέργεια εξαρτάται η ίδια η επιβίωσή της! …Η παραγωγή της τροφής της! …Η παραγωγή των υλικών αγαθών που αυτή έχει ανάγκη, για να διατηρηθεί στο σημερινό υψηλό επίπεδο διαβίωσης …Η παραγωγή τής ενέργειας που χρειάζεται, για να επιβιώσει στο κρύο τού σκληρού χειμώνα ή στον καύσωνα του καλοκαιριού. Μέχρι τώρα το «στοίχημα» για το ποιος θα μπορέσει τελικά να ελέγξει την ενέργεια —και κατ’ επέκταση την ανθρωπότητα— δεν έχει κερδισθεί από κανέναν …Σχέδια κάνουν όλοι αυτοί οι φασίστες …και, όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελά!

Προς στιγμή φαίνεται ότι όλοι αυτοί δείχνουν να έχουν ένα πλεονέκτημα ως προς την επίτευξη του στόχου τους. Αυτό, όμως, είναι κάτι το εφήμερο και μπορεί ν’ αλλάξει πολύ εύκολα. Έρχεται ένας «Αρμαγεδδών», ο οποίος είναι απολύτως βέβαιο ότι θα έχει ανατροπές σ’ ό,τι αφορά την τελική του έκβαση. Αυτοί, οι οποίοι σήμερα φαίνονται πανίσχυροι, είναι βέβαιο ότι θα χάσουν τη μάχη! …και, μετά απ’ αυτήν, οι ίδιοι —στην κυριολεξία— θα εξαφανιστούν από τον «χάρτη»! Ακόμα δεν βγήκαν στο πεδίο τής σύγκρουσης οι πραγματικά μεγάλοι «παίκτες» και πολλά πράγματα δεν έχουν πάρει καν τις τελικές τους «διαστάσεις»! Το σίγουρο είναι ότι ζούμε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και άκρως επικίνδυνη εποχή.

Το ΤΕΛΟΣ δεν είναι μακριά και θα έχει σίγουρα εκπλήξεις!

 

 

Παναγιώτης Τραϊανού

 

 

 

Share: