Βενιζελικός φιλελευθερισμός…

…Το πιο «σκοτεινό» σημείο τής νεότερης ελληνικής ιστορίας !!!…

…Η μεγαλύτερη πληγή τού Ελληνισμού !!!

 

Έχει αναρωτηθεί κάποιος για ποιον λόγο «χάθηκε» το πιο ισχυρό πολιτικό «brand» τής προπολεμικής εποχής; …Γιατί χάθηκε το «Κόμμα των Φιλελευθέρων» τού Βενιζέλου; …Πώς είναι δυνατόν κάποιοι του ιδίου πολιτικού «χώρου» να «θυμήθηκαν» το σχεδόν ξοφλημένο και ξεθυμασμένο «brand» τού ΠΑΣΟΚ και να «ξέχασαν» το κόμμα του Λευτεράκη; …Γιατί συνέβη αυτό; …Περίεργο δεν είναι αυτό, όταν τα μεγαλύτερα πολιτικά «τζάκια» τού τόπου —όπως οι Μητσοτάκηδες, οι Παπανδρέου, οι Σημίτηδες ή οι Σαμαράδες— είναι παλιοί «Φιλελεύθεροι»; …Όταν οι μεγαλύτεροι οικονομικοί «χορηγοί» τής πολιτικής —όπως οι Βαρδινογιάννηδες, οι Μαρινάκηδες, οι Λάτσηδες ή οι Κανελλόπουλοι— είναι παλιοί «Φιλελεύθεροι»; …Όταν τα μεγαλύτερα εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας —όπως τα ΝΕΑ, το ΒΗΜΑ ή η Μακεδονία— ήταν «όργανα» των «Φιλελεύθερων»; …Όταν το ίδιο το Κολέγιο Αθηνών, το οποίο παράγει τα στελέχη που μονοπωλούν την εξουσία, είναι «βαμμένο» βενιζελικό;

Γιατί όλοι αυτοί οι «περήφανοι» Βενιζελικοί κρύβουν την πολιτική τους ταυτότητα; Γιατί δεν επαναφέρουν το πολιτικό τους «κεφάλαιο» στη ζωή; Γιατί «εφευρίσκουν» νέους πολιτικούς τίτλους, όταν θεωρητικά τους ανήκει ο «κορυφαίος» τής νεότερης ιστορίας; …Το κάνουν, γιατί απλούστατα ΔΕΝ θέλουν να «θυμάται» ο λαός το παρελθόν τους …Το εγκληματικό και προδοτικό παρελθόν τους. Γι’ αυτούς που γνωρίζουν νεότερη ιστορία, οι βενιζελικοί «Φιλελεύθεροι» ήταν το κόμμα των δωσίλογων της Κατοχής …Το μόνο επίσημο πολιτικό κόμμα τής εποχής, το οποίο συνεργάστηκε απροκάλυπτα με τους ΝΑΖΙ !!!…

…Στα γραφεία τού αρχηγού τους Λαμπράκη στη Λαδά βρισκόταν και τα γραφεία τής Γκεστάπο …Στα γραφεία εκείνα —όπου «πουλούσαν» «Δημοκρατία» καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης— βρισκόταν το κέντρο τής προπαγάνδας των ναζιστικών δυνάμεων στην Ελλάδα. Τα «ΝΕΑ», πριν ονομαστούν έτσι, ονομάζονταν «Αθηναϊκά Νέα», αλλά ως τίτλος «κατασχέθηκε» από τις ελληνικές αρχές ως περιουσία των ΝΑΖΙ !!! Το ίδιο συνέβη και με το «Ελεύθερο Βήμα», το οποίο για τους ίδιους λόγους στη συνέχεια εμφανίστηκε ως «ΒΗΜΑ» !!! …Ναζιστικές περιουσίες θεωρήθηκαν οι «φυλλάδες» των Φιλελευθέρων, εξαιτίας τού προδοτικού τους ρόλου στην Κατοχή !!!

Όταν οι Κρητικοί αγωνίζονταν με όλα τα μέσα εναντίον των αλεξιπτωτιστών εισβολέων ΝΑΖΙ, οι διάφοροι «Μητσοτάκηδες» είχαν ήδη συμφωνήσει μ’ αυτούς για το πώς θα τους υποδέχονταν στο νησί και τι ρόλους θα τους έδιναν. Όταν οι ΝΑΖΙ βασάνιζαν τον κατακτημένο λαό, οι διάφοροι «Μητσοτάκηδες» ήταν εκείνοι που πλούτιζαν, φορώντας «κουκούλες» και «δίνοντας» τους αντιστασιακούς στη Γκεστάπο. Όταν οι ΝΑΖΙ έχασαν τον πόλεμο και οι συνεργάτες τους κινδύνευαν να εκτελεστούν ως συνεργάτες των κατακτητών, οι διάφοροι «Μητσοτάκηδες» είχαν συμφωνήσει μ’ αυτούς να προκαλέσουν τον Εμφύλιο, ο οποίος θα τους γλίτωνε μέσα στον τρομερό «πόνο» τού ελληνικού λαού. Όταν οι Μακεδόνες έγλυφαν τις «πληγές» τους μετά την τρομερή γερμανική Κατοχή, οι διάφοροι «Μητσοτάκηδες» τους άρπαζαν και τα παιδιά στο τρομερό «παιδομάζωμα».

Όλα αυτά ο ελληνικός λαός τα είχε «δει» με τα μάτια του και τα γνώριζε πολύ καλά. Αυτά έπρεπε να ξεχαστούν και γι’ αυτό «χάθηκε» το «brand» των «Φιλελευθέρων» …αλλά δεν χάθηκε μαζί του και η συμμορία τους. Αυτή η συμμορία ήταν που στη συνέχεια άλλαξε αφεντικά και συνέχισε να μονοπωλεί την εξουσία. Από «γερμανόφιλοι» —οι δωσίλογοι βενιζελικοί— έγιναν σε μία νύχτα «αμερικανόφιλοι» και σώθηκαν όλοι τους. Από φιλοναζί «συνοδοιπόροι» τού Χίτλερ έγιναν τσιράκια τού «νταβατζή» τής παγκόσμιας Δημοκρατίας. Μέχρι κι ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, ο οποίος προέκυψε από την «αποστασία» τού βενιζελικού Μητσοτάκη απέναντι στον βενιζελικό Παπανδρέου, βενιζελικός ήταν κι αυτός. Οι ίδιοι άνθρωποι, δηλαδή, οι οποίοι «έστησαν» τη Χούντα επτά χρόνια μετά, εμφανίζονταν σαν αντιχουντικοί «ήρωες» …Μιλάμε για «δούλεμα» δεκαετιών, που πλέον έγιναν αιώνας.

Αυτοί οι Βενιζελικοί, μονοπωλώντας την εξουσία στον δικομματισμό τής Μεταπολίτευσης, ήταν εκείνοι που μας έριξαν στα «βράχια» τού Μνημονίου …Ήταν εκείνοι που πρώτα έγιναν μεγιστάνες από τη Χούντα και στη συνέχεια θησαύρισαν με τα Μνημόνια …Ήταν εκείνοι που πήραν τα ατελείωτα «θαλασσοδάνεια», τα οποία βύθισαν τη χώρα στα χρέη …Ήταν εκείνοι που λεηλάτησαν την κοινωνία στο Χρηματιστήριο …Ήταν εκείνοι που πήραν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να κάνουν «παγκόσμιο ρεκόρ» στο πλιάτσικο …Ήταν εκείνοι που μας πρόδωσαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία «πέρασε» από τη Βουλή ο Μητσοτάκης …Ήταν εκείνοι που μας εκβίασαν για να εμβολιαστούμε και στο τέλος μας είπαν και «ψεκασμένους» …Η απόλυτη ξεφτίλα τού αιώνιου Ελληνισμού είναι να τον βρίζει ο αυτιστικός Κούλης και η αγράμματη αδερφή του !!!

Αυτοί —εδώ κι έναν αιώνα— φέρονται σαν πραγματικοί ιδιοκτήτες τής χώρας …Κακοί ιδιοκτήτες, εφόσον, κάθε φορά που τους χρειάζεται νέος πλούτος, εκποιούν κι ένα νέο μέρος τής πατρίδας …Ελέω κράτους πλούσιοι, εξειδικευμένοι στην αρπαγή των «ασημικών» του και με το απόλυτο πλεονέκτημα των «θαλασσοδανείων» …Οι ιδιοκτήτες όλων των κομμάτων εξουσίας …Ιδιοκτήτες τού ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και «εκπορθητές» τής Δεξιάς με τους δόλιους Μητσοτάκηδες …«Σκοτεινοί» κομματάρχες, οι οποίοι ελέγχουν απόλυτα το σύνολο των κυρίαρχων εξουσιών τής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Τώρα μπορούμε όλοι να καταλάβουμε πως ούτε στο μέλλον υπάρχουν πιθανότητες να εμφανιστεί αυτό το «brand» στην πολιτική «σκηνή», γιατί ο λαός —εκτός όλων των άλλων— θα πρέπει να «ξεχάσει» και τα σημερινά τους «εγκλήματα».

Μετά την Κατοχή, τη Χούντα, το Χρηματιστήριο και τα Μνημόνια, ο λαός θα πρέπει να ξεχάσει και τα «Τσιμπήματα» και άρα η επανεμφάνιση του όρου δεν συμφέρει σε κανέναν απ’ αυτούς. Ως εκ τούτου θα συνεχίσουν ν’ αναγνωρίζονται μόνοι τους και συνωμοτικά ως «Φιλελεύθεροι», όπως κάνουν οι εγκληματίες, οι συμμορίτες και οι παράνομοι !!! …Άπληστοι κατσικοκλέφτες μέχρι τέλους …το οποίο —όμως— δεν αργεί πλέον να έρθει !!!

 

Παναγιώτης Τραϊανού

 

Share: