Ο αγράμματος φασίστας Τσίπρας…

…και η Δημοκρατία.

 

Δεν υπάρχει πιο γελοίο φαινόμενο από το να βλέπεις έναν φασίστα —και μάλιστα κομμουνιστή— να επικαλείται τη δημοκρατία και τις διαδικασίες της. Όταν ένας τέτοιος άνθρωπος «φτάνει» σ’ αυτό το οριακό σημείο, συνήθως του έχουν τελειώσει οι επιλογές και «παίζει» το τελευταίο του «χαρτί». Όταν οι εκλεκτοί των κλειστών και απολύτως σφραγισμένων «πολιτμπιρό» των «φωτισμένων» πατερούληδων αναζητούν τις «ψήφους» τού λαού, είναι απολύτως βέβαιο ότι έχουν τελειώσει οι επιλογές τους. Όταν το «κλειδωμένο κονκλάβιο» δεν βγάζει το αποτέλεσμα που θέλουν, αρχίζουν και ψάχνουν «αντικλείδια».

Αυτό περίπου συμβαίνει τώρα με τον Τσίπρα, ο οποίος βλέπει την κομματική αμφισβήτηση να διαβρώνει την «καρέκλα» του. Τώρα δεν τον βολεύουν τα «κλειστά κονκλάβια» των στελεχών και της κομματικής «καμαρίλας». Τώρα θέλει «ανοικτές» εκλογές από την κομματική βάση για την εκλογή τού αρχηγού τού ΚΚΕ-εσωτερικού —κατ’ ευφημισμόν ΣΥΡΙΖΑ—. Το «γέννημα» του «κονκλαβίου» τώρα δεν βολεύεται απ’ αυτό. Ο «πουθενάς», ο οποίος από το τίποτε διορίστηκε σε νεαρή ηλικία αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, χωρίς καν να είναι βουλευτής, τώρα θέλει εκλογές για την εκλογή τού αρχηγού …Το «κωλοσφούγγι» τού Αλαβάνου και της Μέρκελ νιώθει ότι απειλείται και ζήτησε την άδεια των αφεντικών να παίξει το τελευταίο του «χαρτί».

Γιατί απειλείται; …Γιατί έχει χάσει ακόμα και το επιφανειακό «φαίνεσθαι», που απαιτεί η ιδιότητά του …Γιατί δίπλα στο Σούνιο «πάγωσε» τη «τσιμινιέρα» της «παραμύθας» του …Γιατί έχει πλέον διαχωριστεί από τη νομενκλατούρα ενός κόμματος, το οποίο ζει πλούσια, παριστάνοντας τον πολιτικό «Καΐλα» τής κομμουνιστικής «κλάψας» …Γιατί, πέρα από τον Παπαδημούλη και μερικούς άλλους νεόπλουτους ψευδοκομμουνιστές τού «σωλήνα», δεν μπορεί ο Τσίπρας να ταυτιστεί πλέον με ένα στελεχιακό δυναμικό, που το μόνο που ξέρει είναι να «πουλάει» αριστεροσύνη και κοινωνική «ευαισθησία». Λίγο το «φτηνό» νοίκι δίπλα στο κύμα, λίγο το Κολέγιο των παιδιών του, λίγο η ακαδημαϊκή «εκτόξευση» της συζύγου του, λίγο το «βολικό» Audi Q7, λίγο το δίπλωμα του ταχύπλοου κλπ., «ξέβαψε» το «ξόανο» του «αρχηγού». Όλες αυτές οι αστικές υπερβολές είναι «αιτίες πολέμου» για τα στελέχη τού ΚΚΕ-εσωτερικού, που βλέπουν ραγδαία απαξίωση του κομματικού «κεφαλαίου» τους με τον ανεξήγητο πλούτο και την προκλητικά μπουρζουάδικη συμπεριφορά τού «διορισμένου» …«αρχηγού».

Τώρα ο πρώην «άχαστος» μίμος με τη «φωνή» τού Ανδρέα, έγινε μεγαλοαστός, που τους απειλεί. Τώρα ο «κωλοτούμπας» με τα ακριβά ρούχα κι αξεσουάρ γίνεται αιτία να τους αμφισβητούν ΟΛΟΙ όσοι τους συναναστρέφονται. Αυτά όλα τα βλέπει και τα διαισθάνεται ο Τσίπρας και άρα πρέπει να τ’ αντιμετωπίσει. Με τι «όπλα» όμως θα τα αντιμετωπίσει; …Με αυτά που του απέμειναν …Με τη δημοσιότητα, την οποία απολαμβάνει ως αρχηγός τού κόμματος —και πρώην Πρωθυπουργός— και την προστασία των πρεσβειών των «Μέρκελ» τού Πλανήτη. Τι προσπαθεί να κάνει; …Προσπαθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, στις οποίες υπερέχει έναντι του εσωκομματικού ανταγωνισμού και επιπλέον ευνοεί την πιθανότητα να λάβει βοήθεια από τα «έξωθεν» αφεντικά.

Ζητάει εκλογικές διαδικασίες —ανεξέλεγκτες και παντελώς αναξιόπιστες— για να τις «κερδίσει». Επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη θέση του ως αρχηγός τού κόμματος και με τη βοήθεια των «αφεντικών» να κερδίσει εσωκομματικές αναμετρήσεις …Να κάνει «νοθεία», ως αρχηγός που ελέγχει τους «ελεγκτές» …Να δημιουργήσει συνθήκες να τον βοηθήσουν εύκολα οι ξένοι …Τα «αφεντικά» …Αυτοί, οι οποίοι πρόσφατα βοήθησαν και τον Ανδρουλάκη …Τον Ανδρουλάκη ζηλεύει τώρα ο Τσίπρας …Στην κυριολεξία τις ίδιες ψήφους διεκδικεί …Τις ψήφους των «αφεντικών» …Να πάνε να τον ψηφίσουν «πασόκοι», «νεοδημοκράτες», «χρυσαυγίτες» κλπ. …Όσοι χρειάζονται για να εξυπηρετηθούν τα «αφεντικά», τα οποία εξυπηρετούνται από τον Τσίπρα …Όσοι χρειάζονται για να πλειοψηφήσει έναντι των ανταγωνιστών «συντρόφων» …Οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι, οι οποίοι ψήφισαν τον Μητσοτάκη ή τον Ανδρουλάκη, να πάνε και να ξαναψηφίσουν όποιον τους υποδείξει το παρακράτος εντός κι εκτός Ελλάδας …Να εξυπηρετηθούν αυτοί, οι οποίοι θέλουν με τους ίδιους «πολίτες» να ελέγχουν ΟΛΑ τα κόμματα.

Αυτό είναι το κόλπο κι αφορά όλους τους εκλεκτούς πολιτικούς «αρχηγούς» των ξένων πρεσβειών …Από τον Σιωνιστή Γιωργάκη —ο οποίος πρώτος «εμπνεύστηκε» τις διαδικασίες αυτές— μέχρι τον Ανδρουλάκη …Ένα κόλπο «νομιμοποίησης», για να «βαπτίζονται» με «δημοκρατικές» διαδικασίες από τους ξένους «νονούς» οι δοτοί πολιτικοί «αρχηγοί» …Όλοι αυτοί, οι οποίοι έγιναν με «άνωθεν» χρίσμα «αρχηγοί», να λάβουν το «βάπτισμα» του λαού όταν αυτό συμφέρει. Αυτά είναι που ονειρεύεται ο Τσίπρας …Να μην χάσει την «αντιπαροχή» τής προδοσίας των Πρεσπών …Να έχει απόδοση η χρησιμότητά του για τον Μητσοτάκη ή τον Καραμανλή …Να έχει απόδοση η χρησιμότητά του για τους δανειστές …Να έχει απόδοση η «κωλοτούμπα» τού δημοψηφίσματος …Να γίνει κι αυτός μόνιμος κι επαγγελματίας «αρχηγός» …Να γίνει κι αυτός στη συνέχεια «επίτιμος», με μόνιμο γραφείο που να «βλέπει» στον Εθνικό Κήπο …Μικρά παιδιά έχει, και θέλει χρόνο για να τα βολέψει. Έτσι θέλει να περάσει την προσωπική του «τρικυμία» ο «καπετάνιος» —και με δίπλωμα— …Τόση αγάπη έχει για τη Δημοκρατία και το κόμμα ο σφουγκοκωλάριος του Αλαβάνου …«Go home monsieur Tsipras» τώρα που πήγε σπίτι της και η «madame Merkel» …Δεν μπορεί να φεύγει η «κυρία» και να μας αφήνει το σκυλί της να το ταΐζουμε !!!

 

Παναγιώτης Τραϊανού

 

 

Share: