Η βλακώδης παρέμβασή του μπορεί να γκρεμίσει ολόκληρη τη Μεταπολίτευση.
Λάθος του, που γύρισε στον «τόπο του εγκλήματος».
 
…”Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απoλέσαι”. Η Μεταπολίτευση μπρος στον βέβαιο “θάνατό” της έχει αρχίσει να πανικοβάλλεται και σε μια τέτοια περίπτωση τα λάθη δεν είναι μακριά. Λάθος της ήταν να εμφανίσει τον πρώην Πρόεδρο σαν αρθρογράφο της Καθημερινής …Μέγα λάθος …ειδικά με αυτόν ως πρωταγωνιστή …και ειδικά αυτήν την ώρα. Γιατί; Γιατί ο Στεφανόπουλος όχι απλά δεν νομιμοποιείται να εμφανίζεται ως εκφραστής λύσεων, αλλά αντίθετα θα έπρεπε να κατηγορείται ως ένας από τους κύριους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης. Στην κυριολεξία είναι ένας “δολοφόνος”, ο οποίος δεν θα έπρεπε για κανέναν λόγο να γυρίσει στον τόπο του “εγκλήματος”.

Επιπλέον, η προβληματικότητα της επανεμφάνισής του δεν είναι μόνον άστοχη, αλλά παντελώς ακατάλληλη. Εκτός όλων των άλλων υπάρχει και μια πρακτική αδυναμία, για να μας πείσει πως είναι αυθόρμητη αυτή η επανεμφάνιση. Στην ηλικία που είναι ο Στεφανόπουλος —και με τα εγκεφαλικά επεισόδια που έχει υποστεί— δεν είναι σε θέση όχι άρθρο “συμβουλευτικό” για τον λαό να “υπογράψει”, αλλά ούτε να μας διαβεβαιώσει αν πηγαίνει ή αν έρχεται από την τουαλέτα …Ως εκ τούτου, μάλλον ατύχησαν αυτοί, οι οποίοι του “έγραψαν” το άρθρο” και το “υπέγραψαν” για λογαριασμό του.

Όμως, το χειρότερο όλων αυτών ήταν, που με τη “βίαιη”, αυθαίρετη και αντιδημοκρατική του τοποθέτηση “θύμισαν” σε ολόκληρο τον κόσμο ότι ο Στεφανόπουλος εξακολουθεί να “υπάρχει”. Αυτοί, οι οποίοι μέχρι τώρα έκαναν τη “δουλειά” τους, χρησιμοποιώντας τον, έκαναν λάθος που μας τον υπενθύμισαν. Γιατί το θεωρούμε λάθος; Γιατί, από τη στιγμή που πήραν τη “συναίνεση” από τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη, προκειμένου να στηριχθεί η ΠΑΣΟΚοκυβέρνηση τής Διαπλοκής, δεν έπρεπε να συνδέσουν αυτούς τους δύο με τον Στεφανόπουλο …Δεν έπρεπε να μπει και ο Στεφανόπουλος σε αυτό το “κάδρο”. Σε μια περίοδο “συγκυβέρνησης” η Δεξιά έπρεπε να προστατευτεί και να μην αφεθεί ν’ ανοίξει τη “βεντάλια” των προσώπων της.
Γιατί δεν έπρεπε να συμβεί αυτό; Γιατί το πολιτικό παιχνίδι μοιάζει με μια παρτίδα σκάκι. Σε μια τέτοια παρτίδα αρκεί ένα λάθος, για να οδηγήσει σε ήττα ακόμα και τον πιο πονηρό παίκτη. Μία λάθος κίνηση μπορεί να μην έχει άμεσο κόστος, αλλά, παρ’ όλ’ αυτά, μπορεί να είναι καταστροφική. Γιατί; Γιατί μπορεί ν’ αποκαλύψει αυτά, τα οποία πρέπει να μείνουν μυστικά, προκειμένου να προστατευτεί η συνολική στρατηγική του παιχνιδιού. Στο σκάκι, δηλαδή, όχι απλά δεν κουνάς αλλά ούτε καν αγγίζεις κάποια πιόνια, τα οποία μπορούν ν’ “αποκαλύψουν” κρυμμένες σκέψεις …Δεν κουνάς όποιο πιόνι βρίσκεις μπροστά σου, επειδή απλά μπορείς να το κάνεις …Κουνάς όποιο πιόνι πρέπει να κουνήσεις, γιατί αυτό βολεύει τη στρατηγική σου, η οποία έχει ως μόνιμο στόχο την τελική νίκη …Αγγίζεις όποιο πιόνι δεν σε “εκθέτει” και δεν θέτει σε κίνδυνο τον τελικό στόχο.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την πολιτική “σκακιέρα”. Ο Στεφανόπουλος είναι από τα πολύ ιδιαίτερα “πιόνια” στην “παρτίδα” της Μεταπολίτευσης. Ο ρόλος του ήταν σκοτεινός και ύποπτος και είναι πολλοί αυτοί, στους οποίους δεν συμφέρει να αποκαλυφθεί αυτός ο ρόλος …Τους συμφέρει να περάσει απαρατήρητος μέχρι το τέλος της ζωής του και στη συνέχεια να “χαθεί” για πάντα μαζί με τα μυστικά που τον αφορούν. Αυτός, ο οποίος “κούνησε” τώρα τον Στεφανόπουλο, όχι μόνον δεν κέρδισε τίποτε απολύτως από αυτήν την “κίνηση”, αλλά, δυστυχώς γι’ αυτόν, αποκάλυψε πράγματα, τα οποία έπρεπε να μείνουν κρυφά. Θέτει σε κίνδυνο την τύχη ολόκληρης της “παρτίδας” της Μεταπολίτευσης.
Ο Στεφανόπουλος, εξαιτίας αυτής της ηλιθιότητας, μπορεί να γίνει το κομμάτι παζλ, το οποίο μέχρι τώρα έλλειπε και μας εμπόδιζε να δούμε την ακριβή εικόνα της Μεταπολίτευσης. Από ανοησία κάποιοι έριξαν στο “τραπέζι” ένα κομμάτι ενός παζλ, το οποίο μέχρι τώρα ήταν δύσκολο ν’ “αναγνωστεί”. Στην πραγματικότητα αποκαλύπτουν ολόκληρο τον προδοτικό σχεδιασμό της Μεταπολίτευσης …”Δείχνουν” μέχρι και τους δολοφόνους του Αθανασιάδη. Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε καθαρά για εγκληματική “μωρία”. Πάνω στον πανικό τους οι “διαπλεκόμενοι” και βλέποντας τη δήθεν κυβέρνηση συνεργασίας του Παπαδήμου να εξαντλεί μέσα σε λίγες εβδομάδες την “πίστωση” που της εξασφάλισαν τα ΜΜΕ των διαπλεκομένων, προσπάθησαν να τη “βοηθήσουν” με τον λάθος άνθρωπο.
Είναι αυτοκτονικό λάθος, που εμφάνισαν τον δεξιό Στεφανόπουλο να στηρίζει και αυτός την κυβέρνηση του χοντροΒενιζέλου, του Μπόμπολα και του ΔΟΛ …Την κυβέρνηση αυτή, την οποία πρότεινε η χοντρή ορντίναντσα του Μητσοτάκη και στήριξαν όλες οι “δημοκρατικές” δυνάμεις με πρώτο και καλύτερο τον Αντωνάκη. Είναι λάθος, το οποίο έγινε στη χειρότερη στιγμή, γιατί η Μεταπολίτευση των πάμπλουτων “προοδευτικών” δυνάμεων έχει ήδη αρχίζει να “κλονίζεται” και το τελευταίο που της χρειάζεται είναι ν’ αποκαλυφθεί η λειτουργία της.
Την αποκάλυψη αυτής της περίεργης λειτουργίας απειλεί η επανεμφάνιση του Στεφανόπουλου και αποτελεί τραγικό στρατηγικό λάθος αυτών που τον “θυμήθηκαν”. Προφανώς νόμιζαν ότι “παίζουν” μόνοι τους στο “γήπεδο” και υποτίμησαν τον κόσμο, ο οποίος ήταν βέβαιο πως δεν θα έβλεπε με θετικό “μάτι” αυτήν την παρέμβαση …Μια παρέμβαση στην κυριολεξία από τον “Κάτω Κόσμο”, εφόσον κατά σύμπτωση ο Στεφανόπουλος εξακολουθεί να ζει ανάμεσά μας.
Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να καταλάβει ο αναγνώστης τι ακριβώς συνέβη. Κατ’ αρχήν θα πούμε μερικά πράγματα για το ίδιο το πρόσωπο, το οποίο υποτίθεται έκανε την “παρέμβαση …Το πρόσωπο, το οποίο στην κυριολεξία επιστράτευσε ένα τεράστιο θράσος, για να “μαλώσει” τον λαό, ο οποίος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και για την οποία φέρει και ο ίδιος μεγάλες ευθύνες. Ο Κωστής Στεφανόπουλος είναι ένα ζωντανό μνημείο της αναξιοκρατίας και της προδοσίας, που κυριάρχησε καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Είναι ένα τίποτε, που έκανε καριέρα με το τίποτε …Ένα τίποτε, που όλοι μας το γνωρίζουμε και κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο το γνωρίζουμε …Ένα τίποτε, που όλοι μας το “ταΐσαμε” για περισσότερο από μισό αιώνα και ούτε ένας από εμάς δεν θυμάται να πήρε κάτι χρήσιμο από αυτόν.
Από το 1964 πρωταγωνιστεί στο πολιτικό προσκήνιο και δεν υπάρχει κάποιος, που να τον θυμάται για κάποιο έργο του …Ακόμα και το πιο ασήμαντο. Κάτι γέροι θυμούνται κάτι φτηνούς, ετοιματζήδικους και εκ του ασφαλούς “δεκάρικους λόγους” ενώπιον του Κλίντον και εναντίον των Τούρκων στη διάρκεια της θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας …Μιλάμε για φαινόμενο. Έκανε πολιτική καριέρα με μόνο προσόν μια εκκωφαντική “μούγκα”, την οποία την προστάτευε με τη βλοσυρότητα ενός σοβαροφανούς γυμνασιάρχη της Χούντας …Εύκολος ρόλος για έναν αυθεντικό χουντικό, ο οποίος ανέβηκε στο ύπατο αξίωμα της χώρας —ως αποζημίωση—, επειδή απλά “κάθισε” να χάσει τη μεγαλύτερη πολιτική μάχη της ζωής του.
…”Στημένος” από το “προοδευτικό” εκδοτικό κατεστημένο της Μεταπολίτευσης, το οποίο ήθελε να “καταπιεί” τα πάντα κι αναζητούσε εύκολους προδότες …Ο “λαγός” του Μητσοτάκη και της “αριστεροκεντρώας” Διαπλοκής που βρισκόταν πίσω του και οι οποίοι είχαν ως στόχο τους να “φάνε” τη ΝΔ από τους Δεξιούς …Η νεογέννητη τότε Διαπλοκή, η οποία “επένδυε” στο ΠΑΣΟΚ το μέλλον της. Αυτό ήταν το όλο μυστικό της “καριέρας” του Κωστή …”Αποζημίωση” για τη συμμετοχή του σε ένα μεγάλο “κόλπο” προδοσίας ήταν. Έβαλαν τον άχρηστο Κωστή —με το εμφανές ακροδεξιό χουντικό προφίλ— επικεφαλής των δεξιών της ΝΔ, για να φαίνεται “χρήσιμος” και “δημοκράτης” ο Μητσοτάκης. Μητσοτάκης, Λαμπράκης και Μπόμπολας ανέλαβαν να “φουσκώσουν” με “τιμιότητα” τον Στεφανόπουλο στην “κούρσα” για την ηγεσία της ΝΔ και στη συνέχεια οι ίδιοι τον “ξεφούσκωσαν”.
…Τον έβαλαν να “καθαρίσει” όλους τους δεξιούς αντιπάλους του, για να γίνει στο τέλος ο ίδιος εύκολη “λεία” του Μητσοτάκη. Εύκολη ήταν η επιλογή του γι’ αυτόν τον ρόλο, γιατί το επέτρεπε το παρελθόν του. Χουντοδεξιός ήταν και ήταν εύκολη και σίγουρη η συνεργασία του με το Παπανδρεομητσοτακαίηκο …Εύκολη, γιατί —εκτός των άλλων— ήταν και εκβιάσιμος σε μια εποχή όπου αρκούσε ένα δημοσίευμα της Αυριανής ή του Βήματος, για να τον στείλει στο σπίτι του …Σίγουρη, γιατί οι χουντοδεξιοί ήταν “αμερικανόστροφοι” και πολλοί από αυτούς αντιμοναρχικοί, ενώ η παραδοσιακή Δεξιά ήταν “αγγλόστροφη” και φιλομοναρχική. Πιο πολλές σχέσεις είχαν οι αντιμοναρχικοί χουντοδεξιοί με τους “προοδευτικούς”, παρά με τους κλασικούς δεξιούς. Γι’ αυτόν τον λόγο ο “αντιστασιακός” Λαμπράκης και η εφημερίδα του διέπρεπαν επί “δεξιάς” Χούντας, ενώ η συνάδελφός του —και υποτίθεται δεξιά Βλάχου— είχε κλείσει τη δική της και είχε δραπετεύσει από την Ελλάδα.
Σε αυτό το παιχνίδι έπαιζε και ο Στεφανόπουλος. Τον γνώριζαν για τις επιλογές του επί Χούντας και τον χρησιμοποίησαν όταν τους ήταν απαραίτητο. Όποτε ήθελαν τον εκβίαζαν και όποτε ήθελαν τον βοηθούσαν. Γι’ αυτόν τον λόγο τον έβαλαν επικεφαλής της Δεξιάς, η οποία θα αντιμετώπιζε τον Εφιάλτη και θα “έχανε” τη μάχη …Απλά και χιλιοπαιγμένα πράγματα, όταν υπάρχει προδοσία και “στήσιμο” …Ό,τι έγινε στη Γαλλία με τις προεδρικές εκλογές. Ο Στεφανόπουλος ήταν η “Σεγκολέν Ροαγιάλ”, για να βγει εύκολα ο Μητσοτάκης …Για να μπορέσει ένας δήθεν “κεντρώος” να κλέψει τη Δεξιά “παράταξη” από τους δεξιούς …Άξιος “λαγός” ο Κωστής.
Στη συνέχεια τον έβαλαν να ιδρύσει τη ΔΗ.ΑΝΑ, για να διχάσει τη ΝΔ στις κρίσιμες εκλογές που ακολούθησαν την “ψευδολογία” τού πατέρα τού “…λεφτά υπάρχουν” …Να βοηθήσει ένα αδύναμο και καχεκτικό αμερικανόδουλο ΠΑΣΟΚ ν’ αποκτήσει “ρίζες” εξουσίας και να μονοπωλήσει την εξουσία την περίοδο της Μεταπολίτευσης …Να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα στο “χτίσιμο” του “βαθέως” ΠΑΣΟΚ με τα χρήματα των ευρωπαϊκών “πακέτων” …Να διευκολύνει τον Μπόμπολα να γίνει εργολάβος, ο Λαμπράκης “φιλόμουσος” και ο Κουρής ξενοδόχος.
Ταυτόχρονα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος και στην “αποψίλωση” της ΝΔ από τα παραδοσιακά δεξιά της στοιχεία. Με την ίδρυση της ΔΗ.ΑΝΑ επιδιώχθηκε να “συμπαρασύρει” μαζί του —και άρα εκτός ΝΔ— όλα τα αντιμητσοτακικά στοιχεία του κόμματος και με αυτόν τον τρόπο να “καθαρίσει” τον δρόμο του Εφιάλτη από εσωκομματικούς αντίπαλους. Τον στήριξαν οικονομικά και προπαγανδιστικά στην προσπάθειά του να “πείσει” κάποιους Δεξιούς ότι το κόμμα του είχε “μέλλον” με στόχο να τον ακολουθήσουν εκτός ΝΔ …Ό,τι επανέλαβαν και με τον Σαμαρά μερικά χρόνια αργότερα. Με τον Στεφανόπουλο οι Μπομπολολαμπράκηδες έδωσαν τη ΝΔ στο Μητσοτακαίηκο και με τον Σαμαρά τού έδωσαν την παντοκρατορία στη Δεξιά παράταξη.
Η γνώση αυτού του σχεδιασμού εξηγεί πολλά από τα μυστήρια της Μεταπολίτευσης. Η έντονη “χαϊβανοποίηση” της Δεξιάς στην περίοδο της Μεταπολίτευσης δεν ήταν τυχαία. Η πάλαι ποτέ σκληρή Δεξιά δεν έχασε το DNA της …Δεν έγινε από αφέλεια “πελάτης” του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ. Η αυθεντική Δεξιά τον καραγκιόζη τον Ανδρέα τον κυνηγούσε στις σοφίτες και διασκέδαζε με τα κλάματά του. Για να μετατραπεί η Δεξιά σε “πελάτη” του άχρηστου Ανδρέα, προδόθηκε εκ των έσω. Τι θα πει “χαϊβανοποίηση” και “πελάτισσά” του; Να μην επιδιώκει ποτέ η Δεξιά να επωφεληθεί από τα “στραβοπατήματα” του ΠΑΣΟΚ, όσο εύκολο κι αν ήταν γι’ αυτήν να το διαλύσει …Να μην κάνει δηλαδή ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ εις βάρος της.
Η “χαϊβανοποίηση” της Δεξιάς εξηγεί το γεγονός του ότι το ’89 —και με πιασμένο τον Ανδρέα με τα δύο τα “χέρια” μέσα στο “μέλι”— η Δεξιά δεν “τελείωσε” άπαξ το ΠΑΣΟΚ. Η “χαϊβανοποίηση” της Δεξιάς εξηγεί το γεγονός του ότι σήμερα —που ένας Γιωργάκης υπάλληλος της Goldman Sachs αργοπεθαίνει— η ίδια Δεξιά δεν “τελειώνει” το ΠΑΣΟΚ …Το ΠΑΣΟΚ των άχρηστων και προκλητικών παχύδερμων αντιπροέδρων. Γιατί άραγε; Ποιοι είναι οι ηγέτες αυτοί, που έδωσαν στη Δεξιά αυτήν την “αφελή” συμπεριφορά; Κατά σύμπτωση ήταν ο Μητσοτάκης τότε και ο Σαμαράς σήμερα …Ο ανιψιός του Βενιζέλου και ο εγγονός του Μπενάκη. Οι ηγέτες της Δεξιάς, δηλαδή, είναι οι φυσικοί συγγενείς των απόλυτων εκφραστών της Αντιδεξιάς στην Ελλάδα …Οι φυσικοί συγγενείς των φυσικών αφεντικών της σημερινής Διαπλοκής.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Το ΠΑΣΟΚ δεν επιβιώνει, επειδή είναι ικανά κάτι κουτορνίθια σαν τον Καρχιμάκη ή τον Ρέππα. Το ΠΑΣΟΚ επιβιώνει, γιατί η Δεξιά φροντίζει για την “ασφάλειά” του …Επιβιώνει, γιατί οι δικοί του ιδιοκτήτες κατόρθωσαν κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης να γίνουν ιδιοκτήτες και του κόμματος εκείνου, που υποτίθεται ότι εκφράζει τη Δεξιά. Η Δεξιά παραδόθηκε από Δεξιούς προδότες στους “κεντρώους” αντιπάλους της και “ευνουχίστηκε” …Παραδόθηκε σ’ αυτούς, οι οποίοι αρχικά μάς οδήγησαν στη “δεξιά” Χούντα, για να μας οδηγήσουν στην “αριστερή” Μεταπολίτευση …Στη Μεταπολίτευση της απόλυτης κυριαρχίας των “κεντρώων” πολιτικών και εκδοτών. Για να φτάσει δηλαδή η Δεξιά στο σημείο να τη “δουλεύει” μέχρι και ο “Giorgo oreo”, έγιναν πολλά πράγματα.
Για να γίνει αυτό, η Δεξιά έπρεπε να περάσει στα χέρια των παλιών συνεταίρων της Ένωσης Κέντρου …Στα χέρια των άσπονδων φίλων …Στα χέρια των κρυπτοσυμμάχων, οι οποίοι παρίσταναν τους ορκισμένους εχθρούς μεταξύ τους …Στα χέρια των “πρωτοπαλίκαρων” του “Γέρου” …Στα χέρια του Ανδρέα και του Μητσοτάκη. Έχουν γίνει εγκλήματα, μέχρι οι κύριοι εκδότες του παλαιού “Κέντρου” να γίνουν οι “νταβατζήδες” ολόκληρου του πολιτικού “φάσματος” …Να γίνουν κυρίαρχοι οι Μπομπολολαμπράκηδες της Μεταπολίτευσης. Όμως, αυτό, το οποίο μοιάζει με έκβαση πολεμικής σύγκρουσης, ήταν αδύνατον να επιτευχθεί χωρίς πραγματικό αίμα. Η Δεξιά δεν έπεφτε στα “χέρια” των σφετεριστών της χωρίς μάχη.
Εκείνη την εποχή που ο Μητσοτάκης την διεκδικούσε δεν σκότωσαν τον Τζώρτζη Αθανασιάδη; …Τον βασικό εκδότη της Δεξιάς; Πόσο εύκολα θα μπορούσε να πάρει τη ΝΔ από τους δεξιούς “βαρόνους” ο “κεντρώος” Μητσοτάκης, αν ζούσε ο Αθανασιάδης; Πόσο εύκολα θα μπορούσε να εμφανιστεί ο χουντικός Στεφανόπουλος σαν ο βασικός αντίπαλός του, αν ζούσε ο Αθανασιάδης, ο οποίος γνώριζε τα πρόσωπα και τα πράγματα στον χώρο της Δεξιάς; Ήταν δυνατόν, με ζωντανό τον Αθανασιάδη, να έπαιρνε χρίσμα υποψηφιότητας ένας άνθρωπος, ο οποίος θα ήταν εκβιάσιμος από το αντίπαλο “στρατόπεδο”; Ήταν δυνατόν να μην καταλάβει ο έμπειρος Αθανασιάδης ποιοι εκδότες έπαιζαν από τότε το παιχνίδι της προπαγάνδας του “τίμιου” αλλά μονίμως ατυχήσαντα Κωστή;
Ποιοι επωφελήθηκαν άμεσα από εκείνον τον θάνατο; Πόσο εύκολα θα γίνονταν οι αφ’ υψηλού και μόνιμοι ρυθμιστές του δικομματισμού οι Μπομπολολαμπράκηδες, αν ζούσε το εκδοτικό κατεστημένο της Δεξιάς; Αν η “Βραδυνή” δεν ακολουθούσε στον “θάνατο” τον εκδότη της και αν η “Καθημερινή” δεν κατέληγε ελέω Μητσοτάκη στα χέρια του “κολλητού” του; Πιστεύει κάποιος ότι η ιστορία της Μεταπολίτευσης θα ήταν ίδια, αν ζούσε ο Αθανασιάδης; Θα έπεφτε η Δεξιά στα χέρια του Μητσοτάκη ή του Σαμαρά; …Θα γινόταν ο Μπόμπολας δισεκατομμυριούχος εργολάβος δημοσίων έργων με τον Άκτορα ή ο Λαμπράκης μαικήνας της τέχνης με δημόσιο χρήμα;
Ο “δεξιός” Μητσοτάκης τούς έκανε όλους αυτούς κυρίαρχους των πάντων στην Ελλάδα. Ο Μητσοτάκης “αλυσόδεσε” τη Δεξιά, για να μπορεί να μοιράζει το ΠΑΣΟΚ κρατικά χρήματα και ν’ “αγοράζει” συμμάχους και ψήφους. Ο Μητσοτάκης “εγκλώβισε” τη Δεξιά στην εσωστρέφεια, για να γίνει το αμερικανόδουλο ΠΑΣΟΚ κυρίαρχο της Μεταπολίτευσης. Ο Μητσοτάκης έβαλε τη Δεξιά στους διαδρόμους των γραφείων του Λαμπράκη ή του Μπόμπολα, για να περιμένει από αυτούς ν’ αποφασίσουν για το πότε θα “κυβερνήσει”. Ο Μητσοτάκης επέτρεψε σε κάποιους να γίνουν “νταβατζήδες” της μεταπολίτευσης, γιατί ο ίδιος πρώτα φρόντισε να τους κάνει συνεταίρους της Goldman Sachs. Άρα; Άρα, αν θέλει κάποιος να μάθει ποιος σκότωσε τον Αθανασιάδη, πρέπει να γνωρίζει ποιοι επωφελήθηκαν από αυτόν τον θάνατο.
Είναι βέβαιο ότι επωφελήθηκαν κάποιοι από εκείνον τον θάνατο. Είναι βέβαιο ότι εκείνη τη νύχτα, που τον πυροβόλησαν, κάποιοι με τα μυαλά τους “έχτιζαν” όχι μόνον μονοπώλια εξουσίας και εκδόσεων, αλλά και οικονομικές αυτοκρατορίες. “Πολλά τα λεφτά Τζώρτζη”, όπως θα έλεγε και ο γνωστός πρωταγωνιστής. Άρα τι αναζητάμε; Την ταυτότητα αυτών, οι οποίοι επωφελήθηκαν από αυτόν τον “αναπάντεχο” θάνατο. …Τον θάνατο, που οδήγησε στην εποχή της παντοκρατορίας του αμερικανόδουλου ΠΑΣΟΚ. Με βάση τη λογική ποιος είναι ο πιο ωφελημένος; …Ο μόνος, που είχε τη δύναμη είτε να τολμήσει είτε να δώσει την άδεια για μια τέτοια πολιτική δολοφονία …Η αμερικανική πρεσβεία φυσικά. Αυτή επωφελήθηκε περισσότερο από όλους, εφόσον με συνοπτικές διαδικασίες κατάφερε και ξεφορτώθηκε την αγγλόφιλη Δεξιά, αντικαθιστώντας την με μια μητσοτακική “imitation” έκδοσή της.
Το ίδιο επωφελήθηκαν και οι κύριοι συνέταιροι της Μεταπολίτευσης …Οι άσπονδοι “κολλητοί” της Ένωσης Κέντρου, οι οποίοι ανέλαβαν ως ιδιοκτήτες τα δύο μεγάλα κόμματα του δικομματισμού …Ο Παπανδρέου, ο οποίος έμεινε —λόγω ονόματος— στο “πατρικό” και ο Μητσοτάκης, ο οποίος “μετανάστευσε” στη Δεξιά. Μαζί τους επωφελήθηκαν και οι εκδότες της Ένωσης Κέντρου, οι οποίοι μετά τον θάνατο του Αθανασιάδη έγιναν απόλυτοι ρυθμιστές, εργολάβοι και μεγιστάνες της Μεταπολίτευσης …Αμερικανική Πρεσβεία, Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Λαμπράκης και Μπόμπολας είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιος σκότωσε τον Αθανασιάδη.
Ειδικά αυτοί είναι σε θέση να γνωρίζουν πολλά από τα “μυστήρια” της Μεταπολίτευσης …Τα μυστήρια της “τρομοκρατίας”, τα οποία επηρέασαν την πορεία της χώρας …Μυστήρια, τα οποία δεν μπορεί να μας τα “εξηγήσει” η αγραμματοσιά των αδερφών Ξηρού …Μυστήρια, τα οποία επηρέασαν την πορεία της χώρας σε βαθμό απόλυτο …Μυστήρια, τα οποία για έναν περίεργο λόγο πάντα εξυπηρετούσαν την αμερικανόδουλη “αντιαμερικανική” Μεταπολίτευση του ΠΑΣΟΚ …Που πάντα εξυπηρετούσαν την “κεντρώα” ηγεσία της προδομένης Δεξιάς. Εκτός κι αν είναι διαβολική σύμπτωση που κάθε “προαγωγή” του Μητσοτάκη είχε κόστος σε αίμα. Χωρίς το αίμα του Αθανασιάδη η ΝΔ ποτέ δεν θα “έπεφτε” στα χέρια του Αποστάτη. Χωρίς το αίμα του Μπακογιάννη δεν θα έπεφτε στα χέρια του η χώρα.
Γιατί είμαστε τόσο σίγουροι γι’ αυτά τα οποία λέμε; Γιατί έχουμε την ακλόνητη “μαρτυρία” του χρόνου. Έχουμε τις αδιάσειστες αποδείξεις της συνέχειας. Εξαιτίας μάλιστα και της σημερινής βλακείας, έχουμε και το κομμάτι του παζλ που μας έλλειπε …Έχουμε γνώση τού ρόλου τού Στεφανόπουλου. Γνωρίζουμε πλέον πώς “πληρώθηκαν” οι συμμετέχοντες σ’ αυτό το “παιχνίδι” της προδοσίας της Δεξιάς. Όσοι εξυπηρέτησαν τους “κεντρώους” κατακτητές της Δεξιάς, ανταμείφθηκαν πολύ αδρά. Όπως δείχνει η συνέχεια, όλες αυτές οι προδοσίες “πληρώθηκαν” την ώρα που έπρεπε. Όπως πληρώθηκε ο Καραμανλής, έτσι πληρώθηκε ο Στεφανόπουλος και έτσι πληρώθηκε κι ο Σαμαράς. Ο πρώτοι “αποζημιώθηκαν” με το Ύπατο Αξίωμα της Δημοκρατίας μας και ο τελευταίος έγινε πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος Πρωθυπουργός της χώρας.
Τα ίδια αφεντικά και οι ίδιοι υπάλληλοι στο ίδιο παιχνίδι …Οι ψευτοδεξιοί και τα “κεντρώα” αφεντικά τους …Ο δήθεν αντιπαπανδρεϊκός αντίπαλος τού Ανδρέα Καραμανλής …Ο δήθεν αντιμητσοτακικός αντίπαλος τού Εφιάλτη Στεφανόπουλος …Ο επίσης δήθεν αντιμητσοτακικός αντίπαλος της κόρης του Εφιάλτη Αντωνάκης …Τρεις “δεξιοί” προδότες, ένας “κεντρώος” ιδιοκτήτης. Όλοι πληρώθηκαν αδρά, γιατί όλοι εκτέλεσαν την αποστολή τους.
Γι’ αυτόν τον λόγο θεωρούμε αποκαλυπτική τη σημερινή παρέμβαση του Στεφανόπουλου υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Δεν έπρεπε να τον συνδέσουν εκ νέου με τον Σαμαρά. Γιατί; Γιατί, εξαιτίας της παρέμβασής του, θυμηθήκαμε αυτό, το οποίο είχαμε “ξεχάσει” και δεν γνωρίζαμε σε τι θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε. Ποιος μπορεί να “ξεχάσει” ότι τον “δεξιό” Στεφανόπουλο τον πρότεινε για Πρόεδρο η ΠΟΛ.ΑΝ του Αντωνάκη και τον εξέλεξε το ΠΑΣΟΚ; Τυχαίο; Σε αυτήν την “Μπανανία” τίποτε δεν είναι τυχαίο. Τίποτε δεν γίνεται, αν δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των γνωστών “νταβατζήδων”.
 Η “ανταμοιβή” τού Στεφανόπουλου ήταν πολύ εντυπωσιακή, για να είναι τυχαία. Ο άχρηστος χουντικός, ο οποίος δεν έγινε ποτέ αρχηγός της ΝΔ, κατόρθωσε και έγινε αρχηγός του ελληνικού κράτους. Αυτόν, τον οποίο ξεχνούσες ότι υπάρχει, ακόμα κι όταν ανάσαινε δίπλα σου, τον θυμήθηκαν όταν έκανε ποδήλατο στο Ρίο. Αυτή είναι η απόδειξη της συνεργασίας του με αυτούς που “έφαγαν” τη Δεξιά. Σε μια εποχή που η ίδια η Δεξιά τον είχε “ξεχάσει”, τον “θυμήθηκαν” τα αφεντικά του …Αυτοί, οι οποίοι τον εμφάνιζαν σαν “έντιμο” ή “αγαπητό” …Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι εμφάνιζαν σαν “σοβαρό” και “ικανό” τον άθλιο Σημίτη …Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι διέσωσαν και τον Σαμαρά στα “πέτρινα” χρόνια της “αποστασίας” του.
Γιατί έκαναν εκείνη τη θεαματική προεδρική “πάσα” στον Κωστή; Γιατί ήθελαν τη “συνενοχή”. Γιατί στα δικά τους εγκλήματα ήθελαν να “λερώσουν” και τους “αντιπάλους” τους. Το “βάρος” της δικής τους διαφθοράς ήθελαν να το μοιράσουν σε μεγαλύτερη “επιφάνεια”, για να μην τους βυθίσει. Στα εγκλήματα του αμερικανόδουλου ΠΑΣΟΚ ήθελαν και την τυπική συμμετοχή της “ευνουχισμένης” Δεξιάς. Τότε “έστηναν” στην κατάσταση του υπερδανεισμού και της διαφθοράς, που μας οδήγησε στη σημερινή εθνική καταστροφή …Σε αυτό τούς ήταν χρήσιμος ο “τίμιος” Κωστής. Τους ήταν χρήσιμος όχι εξαιτίας των ικανοτήτων του, αλλά εξαιτίας της προφανούς πολιτικής “καταγωγής” του.
Τα χαϊβάνια της Δεξιάς το εξέλαβαν σαν “αναγνώριση” της αξίας ενός “δικού” τους ανθρώπου και δεν έδωσαν μεγαλύτερη σημασία. Δεν κατάλαβαν ότι η “αναγνώριση” της “ακεραιότητας” του δεξιού Κωστή από τους διαπλεκόμενους του ΠΑΣΟΚ ήταν η καλύτερη επιλογή γι’ αυτούς …Η σωτήρια γι’ αυτούς επιλογή. Ήθελαν να “κλέβει” το ΠΑΣΟΚ και να “υπογράφει” ένας δεξιός …Να “μαγειρεύει” παράνομα νομοθετήματα ο βουλιμικός Βενιζέλος και να τα “υπογράφει” ένας λιτοδίαιτος “σεφ” της Δεξιάς. Ο γαμπρός του Μπακατσέλου, που ήταν συνέταιρος και κολλητός του Λαμπράκη, μαγείρευε ως “σοσιαλιστής” και ο Στεφανόπουλος με την “υπογραφή” του μοίραζε από κοινού τις ευθύνες.
Αντιλαμβανόμαστε ότι χωρίς τον “δεξιό” Στεφανόπουλο θα είχαν πρόβλημα, αν η δική τους διεφθαρμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεργαζόταν με έναν δικό τους Πρόεδρο …Με έναν Πρόεδρο τύπου Παπούλια και Πρωθυπουργό τύπου Σημίτη, θα ήταν όλοι τους φυλακή, αν είχαν προλάβει ν’ αποφύγουν το λυντσάρισμα στους δρόμους. Ο “δεξιός” Στεφανόπουλος ήταν το “αμορτισέρ”, το οποίο δεν επέτρεψε τη λαϊκή δυσαρέσκεια να μετατραπεί από “τριγμό” σε “σεισμό”, για να καταστρέψει το “εκσυγχρονιστικό” ΠΑΣΟΚ, που έστησε το έγκλημα του χρηματιστηρίου. Η δήθεν συνενοχή της δήθεν Δεξιάς ήταν αυτή, η οποία δημιουργούσε τις δήθεν καταστάσεις συμψηφισμών μεταξύ συνενόχων.
Στην πραγματικότητα η παρουσία του “δεξιού” Στεφανόπουλου προστάτευσε τους κλέφτες, οι οποίοι ήταν τα ίδια πρόσωπα, που απλά έλεγχαν καί τα δύο θεωρητικά διαφορετικά κόμματα. Το προσωπικό κέρδος, το οποίο ο ίδιος εισέπραξε γι’ αυτήν του τη συμμετοχή, ήταν η θέση του Προέδρου και η ευνοϊκή μεταχείριση που απολάμβανε από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Αυτό το προσωπικό κέρδος ήταν το αίτιο που “φόρτωνε” με την παρουσία του τη ζημιά στη Δεξιά. Τα δύο κόμματα έπαιρναν από κοινού την ευθύνη της λεηλασίας και της διαφθοράς, ενώ στην πραγματικότητα οι εγκληματίες ήταν οι παλιοί πραιτοριανοί της Ένωσης Κέντρου και οι χαφιέδες τους.
Ποια είναι η πολιτική “κληρονομιά”, που μας αφήνει ο “αγαπημένος” της Διαπλοκής Κωστής; Γιατί θα πρέπει πραγματικά να τον “θυμόμαστε”; …Για όλα τα παράνομα, παράλογα και αντισυνταγματικά νομοθετήματα, τα οποία εξαιτίας του έγιναν νόμοι του κράτους και τα οποία μάς “δένουν” τα χέρια και μας παραδίδουν σήμερα στους “δανειστές” μας. Ο Στεφανόπουλος, δηλαδή, ο οποίος σήμερα μας δίνει “λύσεις” για το “πρόβλημα”, θα έπρεπε να είναι φυλακή για το “πρόβλημα”. Μέρος του “προβλήματος” είναι και όχι επιλογή “λύσης”. Εξαφανισμένος έπρεπε να είναι ως οικονομικός “δολοφόνος” και όχι να τολμά να εμφανίζεται σαν σοφός “Νέστορας” και να προκαλεί τον κόσμο.
Ο “τίμιος” Κωστής “υπέγραψε” ως πρόεδρος τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που απαλλάσσει τους διεφθαρμένους πολιτικούς από κάθε κατηγορία. Χάρη δηλαδή στον “αγαπητό”, “τίμιο” και “τουρκοφάγο” Κωστή “καμαρώνουμε” σήμερα τον μεγιστάνα Τσοχατζόπουλο και στο μέλλον τον μεγιστάνα Βενιζέλο, χωρίς να μπορούμε να τους “αγγίξουμε”.
Ο “τίμιος” Κωστής “υπέγραψε” ως πρόεδρος τον νόμο περί βασικού μετόχου, που γιγάντωσε τη Διαπλοκή. Χάρη στον “αγαπητό” Κωστή “καμαρώνουμε” τον εργολάβο Μπόμπολα και το μουσικόφιλο “Συγκρότημα” στην απόλυτη ισχύ τους. Χάρη σε αυτόν μπορούμε ν’ ακούμε κάθε βράδυ τον Καψή και την Τρέμη να “υμνολογούν” την Τρόικα των δανειστών μας και να κακολογούν τον “τεμπέλη” ελληνικό λαό.
Ο “τίμιος” Κωστής “υπέγραψε” ως πρόεδρος τον νόμο εκείνον, ο οποίος “απαλλάσσει” από κάθε έρευνα τους ανθρώπους που λεηλάτησαν την Ελλάδα σαν “Αθάνατοι”. Χάρη στον “αγαπητό” Κωστή απαλλάχθηκαν με ειδική νομοθετική ρύθμιση όλοι οι άθλιοι, οι οποίοι λεηλάτησαν τη χώρα με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Χάρη στον Κωστή “καμαρώνουμε” τη Γιάννα και τα άλλα τα “παιδιά” ν’ απολαμβάνουν τη λεία τους εντός της Ελλάδας και χωρίς να τους ενοχλεί κανένας.
Ο “τίμιος” Κωστής “υπέγραψε” ως πρόεδρος τον νόμο εκείνον, ο οποίος δίνει δικαίωμα στους βουλευτές να εξασφαλίζουν τη σύνταξή τους με δύο “κουτσοθητείες”. Γιατί ευνοήθηκαν τόσο σκανδαλωδώς οι βουλευτές; Για να μην ενοχλούν τους κομματάρχες, οι οποίοι είναι τα αφεντικά του Κωστή. Χάρη στον “αγαπητό” Κωστή όλοι οι Έλληνες θα εργάζονται μέχρι να πεθάνουν και οι Βουλευτές θα μας “δουλεύουν” με ένα “πέρασμα” από τα “μαγαζιά” της Διαπλοκής.
Ο “τίμιος” Κωστής “υπέγραψε” ως πρόεδρος όλα τα νομοθετήματα, τα οποία “έσβηναν” τα “ίχνη” των εγκληματιών του χρηματιστηρίου. Χάρη στον “αγαπητό” Κωστή έγινε η μεγαλύτερη λεηλασία της ιστορίας και κανένας δεν τιμωρήθηκε. Πάνω από τριάντα τρις έφαγαν από τον ελληνικό λαό, γιατί ο Κωστής είχε συμφωνήσει με τη Διαπλοκή να τον εμφανίζει σαν “αγαπητό” και “πατριώτη”.
Αυτός ο Κωστής έρχεται σήμερα να “μαλώσει” τον λαό, ο οποίος θέλει να ασκήσει τα δικαιώματα του Κυρίαρχου και απαιτεί εκλογές. Αυτός ο “δημοκράτης” Κωστής είναι αυτός, ο οποίος εμφανίζεται να αρνείται το υπέρτατο δικαίωμα του λαού στη Δημοκρατία …Ο “υπεράνθρωπος”, που, μετά από πεντακόσια εγκεφαλικά επεισόδια, θέλει να “πείσει” τον λαό ότι εξακολουθεί να σκέφτεται καλύτερα απ’ αυτόν …Ο αμετανόητος, που, ακόμα και σήμερα, με το ένα πόδι στον τάφο, τρέχει να υπηρετήσει τα αφεντικά του και όχι τον λαό …Ο άσχετος, που, αντί ως “ειδικός” να επιτεθεί στον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Πραξικόπημα στο οποίο μετείχε με την παράδοση της κυβερνητικής “εντολής” σε έναν μην εκλεγμένο τραπεζίτη, επιτίθεται στον λαό, ο οποίος ζητά το αυτονόητο.
Έπεισε κανέναν ο Κωστής; Όχι βέβαια. Είναι πολύ αβαρής πολιτικά και προσωπικά ο Κωστής, για να πείσει για οτιδήποτε. Απλά όλοι θυμήθηκαν ότι ο άνθρωπος —εκτός όλων των άλλων— έχει πάθει πολλά εγκεφαλικά. Εκ των δεδομένων λοιπόν ήταν σφάλμα τους, που τον εκθέτουν στο τέλος της ζωής του. Ούτε να τους εξυπηρετήσει μπορεί ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό του μπορεί. Η “Διαπλοκή” όμως έχει μεγάλες ανάγκες και βιάζεται. Γιατί; Γιατί, όπως είπαμε, η Κυβέρνηση Παπαδήμου “έφαγε” την “πίστωσή” της μέσα σε λίγες εβδομάδες. Είχαν ανάγκη να τη “στηρίξουν” με κάποιον επιφανή …Με κάποιον επιφανή και μάλιστα του “άλλου” χώρου. Γιατί; Γιατί αυτή η Κυβέρνηση του δωσιλογικού ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη τη “στήριξη” του έτερου “Καπαδόκη” του δικομματισμού. Εμφανίζουν τον Κωστή σαν “Νέστορα” της Δεξιάς και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να δώσουν “άλλοθι” και “δικαιολογία” στον Σαμαρά να μην αντιδράσει στην παράταση της ζωής αυτής της Χούντας.
Αυτό, το οποίο δεν κατάλαβαν οι “Διαπλεκόμενοι”, είναι ότι με αυτό το “χαρτί” όχι απλά δεν κερδίζουν τίποτε, αλλά αντίθετα απειλούνται με καταστροφή. Το κέρδος να προσφέρουν “άλλοθι” και “στήριξη” σε έναν Σαμαρά, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είναι αποφασισμένος να στηρίξει τη Χούντα Παπαδήμου, είναι πολύ μικρό μπροστά στη ζημιά που κινδυνεύουν να πάθουν εξαιτίας της επανεμφάνισης του Στεφανόπουλου. Άθελά τους “υπενθυμίζουν” στον κόσμο πράγματα, τα οποία τους βολεύει —ειδικά σήμερα— να μείνουν “ξεχασμένα”. Δεν είναι εποχές να θυμάται κανείς τον Κωστή. Δεν είναι εποχές να τον φέρνουν στην επιφάνεια. Δεν κατάλαβαν ότι ειδικά αυτό το “παιχνίδι” τούς “χάλασε” …”Χάλασε” καί πολιτικά καί βιολογικά.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Η επανεμφάνιση του “ξεχασμένου” Κωστή αποκαλύπτει ολόκληρη την εικόνα της προδοσίας της Δεξιάς. Αποκαλύπτει όχι μόνον τον “ευνουχισμό” της Δεξιάς, αλλά και τους “ευνουχιστές” της. Η συνύπαρξή του στο ίδιο “κάδρο” με τον Σαμαρά, τον Μητσοτάκη, αλλά και τον Καρατζαφέρη, αποκαλύπτει αυτά, τα οποία δεν πρέπει …Στο “κάδρο” του συνόλου της ηγεσίας της Δεξιάς, που στηρίζει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της Διαπλοκής. Αυτό είναι μέγα λάθος. Σε μια εποχή όπου πολύς κόσμος είχε αρχίσει να “επενδύει” στη Δεξιά, για να ξεφύγει από τη λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ, έρχεται ένας “ιστορικός” ηγέτης και την εκθέτει ανεπανόρθωτα. Σε μια εποχή που ο ίδιος ο κόσμος της Δεξιάς είναι εξοργισμένος με τον άθλιο Σαμαρά, ο οποίος στηρίζει την κρυπτοκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έρχεται ο Στεφανόπουλος και τον “εκθέτει” ακόμα πιο πολύ.
Εξαιτίας του είναι πλέον όλα ορατά. Είναι πλέον ορατό πως δεν υπάρχει δεξιά ΝΔ …Υπάρχει ένα “μαγαζί”, το οποίο παριστάνει τη ΝΔ και οι ιδιοκτήτες του οποίου στηρίζουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ …Ένα “μαγαζί”, το οποίο έγινε ιδιοκτησία τους χάρη στους προδότες της Δεξιάς, όπως είναι ο Στεφανόπουλος …Ένα “μαγαζί”, το οποίο παραμένει στα χέρια των βενιζελικών Μητσοτάκηδων και των Σαμαράδων χωρίς καμία αντίσταση από την εκλογική του “βάση”. Ολόκληρη η ιστορία της Χούντας και της Μεταπολίτευσης χωράει σ’ αυτήν την “εικόνα” και μπορεί να περιγραφεί σε μερικές παραγράφους. Τι έγινε σε αυτήν την περίοδο; Μια συμμορία ανθρώπων μάς βύθισε στη Χούντα, μας λεηλάτησε, “πουλώντας” μας Δημοκρατία και τώρα μας παραδίδει σ’ αυτούς που η ίδια χρωστά.
Απλά πράγματα. Μια συμμορία ιδιωτών, δήθεν ομοϊδεατών, δήθεν συναγωνιστών και δήθεν δημοκρατών, για να εξυπηρετήσουν τα ιδιωτικά τους συμφέροντα, κατέστρεψαν έναν λαό κι ένα κράτος …Μια συμμορία φτωχών στην προ Χούντας εποχή, που έγινε συμμορία μεγιστάνων στη μετά Χούντας εποχή …Μια συμμορία πειναλέων σφετεριστών της εξουσίας —σε μια Ελλάδα που είχε μπει σε φάση μεγάλης ανάπτυξης— συνωμότησαν και μετά από μερικές δεκαετίες οι ίδιοι, ως μεγιστάνες και εξουσιαστές πλέον, παραδίδουν μια χρεοκοπημένη Ελλάδα στους δανειστές της …Η συμμορία των βενιζελικών “ακρίδων”, η οποία μέσα σε λίγες δεκαετίες άρπαξε τα πάντα.
Είναι προφανές αυτό το οποίο έγινε. Μέσα σε κάποιο γραφείο της Αμερικανικής Πρεσβείας Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Λαμπράκης και κάποιοι άλλοι “δημοκράτες” αποφάσισαν να “γράψουν” μόνοι τους την ιστορία. Αποφάσισαν να “επενδύσουν” στη Χούντα, για να εισπράξουν στη μετά τη Χούντα εποχή. Αποφάσισαν να επενδύσουν επτά χρόνια, για να εισπράττουν σαράντα. Αποφάσισαν ακόμα και για τους ρόλους τους οποίους θα υποδύονταν και την “πλευρά” την οποία θα έπιαναν, προκειμένου να μονοπωλήσουν τα πάντα. Οι φίλοι έδωσαν τα χέρια και έγιναν “εχθροί” για τις ανάγκες της παράστασης …Της πιο άθλιας παράστασης, που δόθηκε εις βάρος του ελληνικού λαού από τότε που ο Εφιάλτης αποφάσισε να παίξει το “μονόπρακτό” του …Τα πάντα στημένα από την αρχή μέχρι το τέλος.
Για να εξυπηρετήσουν τα υπερατλαντικά “αφεντικά” τους, δρομολόγησαν την αμερικανόδουλη Χούντα. Με ποιον στόχο; Στόχος τους ήταν να γκρεμίσουν τον βασικό Πυλώνα της αγγλόφιλης Δεξιάς, που ήταν το Παλάτι …Ένα Παλάτι, το οποίο ήταν βέβαιο ότι χωρίς όπλα δεν θα εγκατέλειπε τη χώρα. Από εκεί και πέρα, μέσω αυτής της Χούντας, θα έδιναν την Κύπρο στα αφεντικά και θα κρατούσαν για τους εαυτούς τους την εξουσία στην Ελλάδα. Στη Χούντα πήραν όλοι αυτοί “θέσεις” για την επόμενη ημέρα. Από τους εκδότες και τους επιχειρηματίες της “αντιμοναρχικής” συμμορίας μέχρι τους “ήρωες”. Χωρίς το Παλάτι να τους εμποδίζει, “κατάπιαν” τη Δεξιά, η οποία στεκόταν εμπόδιο στη φιλοδοξία τους.
Απλά πράγματα. Μας έβαλαν στη Χούντα και την “κοπάνησαν”. Ο ένας παρίστανε τον καθηγητή στις ΗΠΑ και ο άλλος τον τουρίστα στο Παρίσι. Γιατί; Για ν’ αφήσουν στην Ελλάδα τη Χούντα να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της. Για να μην χρεώνονται οι ίδιοι την πολυτελή αναμονή του “επενδυτή”. Να μην τους βλέπει ο κόσμος να βλέπουν τη Δημοκρατία να “σκυλεύεται” και οι ίδιοι να μην αντιδρούν. Πολυτελή τουρισμό στην Εσπερία έκαναν οι βασικοί πρωταγωνιστές της κατάστασης. Όταν η Χούντα “έληξε”, αυτοί επέστρεψαν “καλογυαλισμένοι” και “φρέσκοι” να πρωταγωνιστούν στη λεία της Μεταπολίτευσης. Κάτι “μικροπροβλήματα” —όπως ο Παναγούλης— τα “εξαφάνισαν” με τον γνωστό τρόπο της συμμορίας. Όταν δεν διστάζεις να “φας” τον μεγαλύτερο εκδότη της Δεξιάς, θα έχεις πρόβλημα να “ξεφορτωθείς” έναν ασήμαντο ενοχλητικό;
Από εκεί και πέρα ήταν εύκολα τα πράγματα γι’ αυτούς. Εκμεταλλεύτηκαν τα μίση και τις έριδες μέσα στη Δεξιά, η οποία “ζαλίστηκε” από τη Χούντα και μεθόδευσαν τα πάντα με στόχο τη λεηλασία της. Εκμεταλλεύτηκαν την αμερικανική προπαγάνδα, η οποία “χρέωνε” στη Δεξιά τη Χούντα και την “αποπροσανατόλισαν” πλήρως. Μιλάμε για την παράσταση του αιώνα. Η Δεξιά ήταν αυτή που χρεώθηκε τη Χούντα, η οποία την κατέστρεψε. Ο απόλυτος ορισμός του κερατά, που δάρθηκε κιόλας …Πού να τον προλάβεις τον “θίασο”, ο οποίος είχε προλάβει να βγει στους δρόμους και να φωνάζει “…ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά”. Με τρεις προδότες τα κατάφεραν όλα. Με τον προδότη τον Καραμανλή άνοιξαν την “πόρτα” της Δεξιάς, για να βάλει η συμμορία τον Μητσοτάκη μέσα στο “στρατόπεδό” της. Με τον προδότη τον Στεφανόπουλο τού έδωσαν την ηγεσία του κόμματος. Με τον προδότη τον Σαμαρά έγιναν οι ίδιοι ιδιοκτήτες της Δεξιάς.
Ιδιοκτήτες της Δεξιάς έγιναν οι παλαιοί εχθροί της …Η συμμορία, που μας οδήγησε στη Χούντα …Αυτοί, οι οποίοι παρίσταναν τους βενιζελικούς, τους αντιμοναρχικούς, και τους προοδευτικούς …Παπανδρέου, Μητσοτάκης και λοιποί. Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που ήταν ολέθρια κι αποκαλυπτική η επανεμφάνιση του Στεφανόπουλου; Συνδέει τον Καραμανλή, τον εαυτό του και τον Σαμαρά με τον Μητσοτάκη. Συνδέει τους προδότες της Δεξιάς με το ξένο αφεντικό της Δεξιάς …Το αφεντικό, που την υποτάσσει μόνιμα στη συμμορία του …Το αφεντικό, που τώρα την αναγκάζει να “στηρίζει” την Κυβέρνηση των δωσίλογων. Αυτός ήταν ο χαμένος “κρίκος”, που τα συνδέει όλα αυτά μεταξύ τους …Το κομμάτι τού παζλ που έλειπε.
Τι δείχνει αυτό το παζλ; Την πραγματικότητα της ύστερης Μεταπολίτευσης, την οποία όλοι μας αγνοούμε. Δείχνει ότι, μετά από τη συνεργασία όλων των προδοτών της Δεξιάς με τον Μητσοτάκη, η Δεξιά στην πραγματικότητα δεν υφίσταται. Ως εκ τούτου δεν υφίσταται ούτε ΠΑΣΟΚ. Δεν υπήρχε λόγος να υφίσταται. Η συμμορία των “βενιζελικών” ιδιωτών, από τη στιγμή που απέκτησε τον έλεγχο της Δεξιάς, δεν είχε λόγο να “εγκλωβίζεται” στο μέχρι τότε υπάρχον πολιτικό σκηνικό της Μεταπολίτευσης. Μέχρι τότε αυτή η συμμορία παρίστανε το σοσιαλίζον “Κέντρο”, για να εξασφαλίζει συλλογικότητα απέναντι στη μαζικότητα της Δεξιάς. Από τη στιγμή που απέκτησε τον έλεγχο της Δεξιάς, δεν είχε τέτοια ανάγκη.
Τι θέλουμε να πούμε; Ότι Πασόκοι ήταν οι Μπομπολολαμπράκηδες για όσο διάστημα υπήρχε Δεξιά. Από τη στιγμή που ο δικός τους Μητσοτάκης έγινε κυρίαρχος της ΝΔ, έπαψαν να είναι και οι ίδιοι Πασόκοι …Δεν υπήρχε λόγος να είναι τέτοιοι. Τους κόστιζε παραπάνω να είναι τέτοιοι, εφόσον οι μοιρασιές αφορούσαν περισσότερους. Από τη στιγμή που έλεγχαν απόλυτα καί τα δύο κόμματα, έγιναν υπερκομματικοί παράγοντες …Έγιναν οι υπεράνω κομμάτων ιδιοκτήτες της χώρας …Έγιναν οι “θεοί” της χώρας — και οι “θεοί”, εκτός των άλλων, έχουν μακριά και μεγάλα χέρια. Οι “θεοί” δεν μοιράζονται τίποτε με τους κοινούς θνητούς. Γίνονται κυρίαρχοι των χώρων τους. Έτσι συνέβη και μ’ αυτούς …Άλλος έγινε ο εθνικός μας εκδότης …Άλλος έγινε ο εθνικός μας προμηθευτής …Άλλος έγινε ο εθνικός μας εργολάβος …Άλλος έγινε ο εθνικός μας αερομεταφορέας …Άλλος έγινε ο εθνικός μας τραπεζίτης κλπ.. Όλοι κινούνταν σε αυτά τα “θεϊκά” επίπεδα. Όποιος και να κυβερνούσε, σε αυτούς θα έκανε “σπονδές” δισεκατομμυρίων.
Όταν λέμε λοιπόν ότι έχουν τον “απόλυτο έλεγχο” ως ιδιοκτήτες της χώρας, εννοούμε τον απόλυτο έλεγχο. Από το 1974 μέχρι το 1991 είχαν “καταπιεί” τα πάντα. Με “δούρειο ίππο” τον Μητσοτάκη είχαν καταπιεί την μέχρι τότε αγγλόφιλη Δεξιά. Ό,τι “περίσσευε” από αυτήν, απλά το αγόρασαν …Το αγόρασαν στην κυριολεξία. Η πιο φτηνή αγοραπωλησία Ελλήνων τον τελευταίο αιώνα. Ποιος το έκανε αυτό; Και πάλι ο ίδιος …Ο πιο αδίστακτος των Ελλήνων …Ο Μητσοτάκης. Με τη γνωστή “οικοσκευή” του Τέως “αγόρασε” τους τελευταίους οπαδούς του. Για μερικά μπαουλοντίβανα, μερικά βάζα και μερικές χαρτοπετσέτες “αγοράστηκαν” οι τελευταίοι των “βασιλικών”. Με αυτούς “έχτισε” ο Μητσοτάκης το “μαγαζί” του Καρατζαφέρη, το οποίο ελέγχει απόλυτα.
Με αυτόν τον τρόπο η αρχική βενιζελική συμμορία του “Κέντρου” ανέβηκε επίπεδο και έλεγξε τα πάντα. Έκανε αυτό, το οποίο εξαρχής είχε ως στόχο …”Της αμύνης τα παιδιά …τελικά έδιωξαν τον βασιλιά”. Όμως, τον έδιωξαν, όχι για να σώσουν τον λαό ή τη Δημοκρατία, αλλά τον έδιωξαν, γιατί τον φθονούσαν. Η αγάπη τους για τη Δημοκρατία έφτανε μέχρι εκεί όπου έφτανε ο φθόνος τους για τον βασιλιά. Τον έδιωξαν, για να γίνουν οι ίδιοι “βασιλείς” στη θέση του. Αυτό συνέβη μέσα στον χρόνο. Της “αμύνης” τα παιδιά έγιναν “βασιλείς” χωρίς “στέμματα”. Ως εκ τούτου από το 1991 και μετά δεν υφίσταται δημοκρατικό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα. Υπάρχει μια άτυπη συνεταιριστική “βασιλεία” πολύ συγκεκριμένων ιδιωτών, που, ελέω Αμερικανών, έχει μετατρέψει τον πολιτικό σκηνικό σε “θεατρικό” σκηνικό. Ένα “θεατρικό” σκηνικό, όπου εκτυλίσσεται μια μονότονη παράσταση αλληλοδιαδοχής “κομπάρσων” στην εξουσία.
Υπάρχει μια συμμορία κάποιων λίγων δεκάδων οικογενειών, που, στο όνομα κάποιων αγώνων τους για τη Δημοκρατία, μονοπωλούν όλους τους χώρους και “δουλεύουν” όλους τους Έλληνες …Γνωστών οικογενειών ενός βενιζελισμού-“σφραγίδα”, εφόσον δεν υφίσταται πλέον τέτοιος για κανέναν …Ενός βενιζελισμού, ο οποίος δεν υφίσταται, εφόσον εξαλείφθηκαν οι συνθήκες που τον δημιούργησαν και σχετίζονταν κυρίως με το Πολίτευμα …Ενός βενιζελισμού κενού πολιτικού περιεχομένου, ο οποίος λειτουργεί ως απλό συνεκτικό και αναγνωριστικό στοιχείο των μελών μιας συμμορίας. Αυτόν τον βενιζελισμό κάποιοι τον έκαναν τη μεγαλύτερη “μπίζνα” της ελληνικής ιστορίας.
…Γνωστές οικογένειες, που, όπως μας είπε κάποτε η χαζοΝτόρα σε μια επέτειό της, αντιπροσωπεύουν το σύνολο σχεδόν του ΑΕΠ της χώρας …Γνωστές οικογένειες, τις οποίες τις γνωρίζουν όλοι, γιατί έχουν λόγο να τις γνωρίζουν …Τις γνωρίζουν, γιατί είτε τις ψήφισαν είτε τις πλήρωσαν σε κάποια στιγμή της ζωής τους …Οικογένειες με ονοματεπώνυμο …Οικογένειες όπως οι Παπανδρέου, οι Μητσοτάκηδες, οι Λαμπράκηδες, οι Μπενάκηδες, οι Πάγκαλοι, οι Λάτσηδες, οι Βαρδινογιάννηδες, οι Μαρινάκηδες, οι Βασιλάκηδες, αλλά και οι Βελίδηδες και οι Μπακατσέλοι —για να πάμε πιο βόρεια— …Γνωστές οικογένειες “έξυπνων”, “προοδευτικών”, “αντιστασιακών”, “δημοκρατών” και …δισεκατομμυριούχων.
…Οικογένειες με “καλό” DNA, που “δικαίως” μονοπωλούν την κοινωνική κορυφή της πατρίδας μας. “Έξυπνες” και πλούσιες επικεφαλής ενός λαού, ο οποίος εκτός από φτωχός ήταν και “χαζός” και τώρα κινδυνεύει με πτώχευση. “Εργατικές” και “ανταγωνιστικές” επικεφαλής ενός λαού, ο οποίος ήταν “τεμπέλης” και μη “ανταγωνιστικός” …Οικογένειες “τίμιες”, που θέλουν να πληρώσουν μέχρι δεκάρας τους δανειστές μας και όχι “άτιμες” σαν τον ελληνικό λαό, ο οποίος θέλει να τους “πιστολιάσει” …Οικογένειες αγαπητές στους τοκογλύφους της Goldman Sachs …Οικογένειες, οι οποίες εκτός όλων των άλλων έδωσαν στη χώρα τούς πιο γνωστούς χαζούς και χοντρούς. Εξαιτίας αυτών των οικογενειών τα δύο μεγάλα κόμματα εγκατέλειψαν ακόμα και την πάγια εσωτερική τους λειτουργία και έγιναν απλές ιδιοκτησίες. Ιδιοκτησίες τύπου “Παναθηναϊκός” και “Ολυμπιακός”, όπου απλά κάθε τέσσερα χρόνια δίνουν ένα “ντέρμπι” μεταξύ τους.
…”Ομάδες” πραγματικές με ιδιοκτήτες κομματάρχες και εκδότες, οι οποίες παράγουν στα δικά τους τηλεοπτικά “φυτώρια” τους “παίκτες” που χρειάζονται οι “ομάδες” τους …Συνέταιροι, που “στήνουν” μόνοι τους τα εκλογικά αποτελέσματα, εφόσον αυτοί αποφασίζουν κάθε φορά τι θα “υποστηρίζει” ο λαός …Ο “λαουτζίκος”, σύμφωνα με τη γυναίκα του “δημοκράτη” και “αντιστασιακού” Φιντανίδη. Μόνον αυτός “λαουτζίκος” παρέμενε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από το 1991 και μετά. Οι άπειροι αφελείς και οι λίγοι κάφροι, οι οποίοι προκαλούσαν εκνευρισμό και συσπειρώσεις στο “κοπάδι”. Οι ιδιοκτήτες και οι παρατρεχάμενοί τους ήταν οι “θεοί”, οι οποίοι γελούσαν από τα μπαλκόνια τόσο με τα “πρόβατα” όσο και με τα “μαντρόσκυλά” τους …Γελούσαν τόσο με τους αφελείς “σημαιοφόρους” όσο και με τους γελοίους “Καρχιμάκηδες” και τους “Ζαγορίτιδες”, οι οποίοι ποτέ δεν έλειψαν από το σκηνικό.
Από το 1991 και μετά ο λαός, δηλαδή, είναι “εγκλωβισμένος” μέσα σε έναν ιδιόκτητο δικομματισμό, που δεν του επιτρέπει να ξεφύγει …Έναν ιδιόκτητο δικομματισμό, ο οποίος οφείλεται στο γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες τού ενός πόλου κατάφεραν και έγιναν ιδιοκτήτες και του άλλου πόλου …Έναν ιδιόκτητο δικομματισμό, ο οποίος μέσα από τις ίδιες διαδικασίες και μέσα από τα ίδια ΜΜΕ παρήγαγε το στελεχιακό δυναμικό καί των δύο κομμάτων. Οι ίδιοι άνθρωποι, δηλαδή, αποφάσιζαν για το δυναμικό καί των δύο κομμάτων. Τον ίδιο Λαμπράκη και τον ίδιο Μπόμπολα έπρεπε να προσκυνάς, είτε ήθελες να διακριθείς στο ΠΑΣΟΚ είτε στη ΝΔ. Μιλάμε κανονικά για πρόεδρους “ποδοσφαιρικών” ομάδων, που παρίσταναν τα κόμματα. Μέχρι και “μεταγραφές” έκαναν, ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής. Ας σκεφτεί κάποιος την περίπτωση του μαοϊκού “ακροδεξιού” Τατούλη, που έγινε ΠΑΣΟΚ και ήταν ο αγαπημένος των εργολάβων και των “συγκροτημάτων”. Τέτοια πορεία έκαναν μόνον κάποιοι Γιουγκοσλάβοι ποδοσφαιριστές στη Β’ εθνική της δεκαετίας του ’80.
Αντιλαμβανόμαστε πως η κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης είναι απολύτως “στημένη”. Σε αυτήν την περίοδο ο ελληνικός λαός υπήρξε θύμα της πιο ολέθριας και μεγάλης “παράγκας” που γνώρισε η Ελλάδα. Εδώ βέβαια κρύβεται και ένα από τα μεγάλα μυστικά του σχεδιασμού. Κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι ο Μητσοτάκης “θίχθηκε” από την “πτώση” του από τον Σαμαρά. Τα συμφέροντα του Μητσοτάκη δεν εξυπηρετούνται από την εξουσία της Δεξιάς. Το αντίθετο μάλιστα. Δουλειά και αποστολή τού Μητσοτάκη ήταν να “μην κυβερνάει” η Δεξιά και όχι να κυβερνάει ο ίδιος μέσω της Δεξιάς. Αποστολή τού Μητσοτάκη ήταν να “ευνουχίσει” τη Δεξιά.
Ο Μητσοτάκης, ως πρόσωπο, δηλαδή, έχει κέρδος όταν κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ των φίλων, των ομοϊδεατών και των συνεταίρων του. Για όσο διάστημα κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ, ο Μητσοτάκης είναι πανίσχυρος, γιατί ελέγχει εύκολα και απόλυτα τη Δεξιά. Η Δεξιά δεν τον συμφέρει να κυβερνά ακόμα και υπό την ηγεσία του. Γιατί; Γιατί η κυβερνητική “γεννά” στελέχη και τα νέα στελέχη δημιουργούν εξελίξεις —και άρα δίνουν “ζωή” σε έναν χώρο— …Εξελίξεις ανεπιθύμητες για κάποιον, ο οποίος έχει ως στόχο την “ύπνωση” ενός πολιτικού χώρου.
Ας σκεφτεί κάποιος ποιοι ήταν οι πολιτικοί της Δεξιάς τη δεκαετία του ’70 και ας τους συγκρίνει με τους σημερινούς. Η Δεξιά κατάντησε να στελεχώνεται από Αρούληδες και Μηταράκηδες και Σταϊκούρες, γιατί αυτό βόλευε τα “συγκροτήματα” …Αυτό ήταν το επίτευγμα του Μητσοτάκη …Προωθούσε “νάνους”, για να φαίνονται “γίγαντες” οι απέναντι. Μόνον απέναντι σε έναν Σταϊκούρα φαίνεται “γίγαντας” ο Πρωτόπαπας. Αυτή ήταν η δουλειά του Μητσοτάκη …Η δουλειά του δολιοφθορέα, ο οποίος πολεμάει με ανορθόδοξο τρόπο πίσω από τις γραμμές του “εχθρού”. Με βάση λοιπόν αυτήν την λογική δεν θα πρέπει να μας φανεί παράξενο αν στο μέλλον αποκαλυφθεί ότι ο Σαμαράς “έριξε” τον Μητσοτάκη σε συμφωνία μαζί του, για να βυθίσει τη Δεξιά στην απόλυτη αδυναμία …Να την βυθίσει στην απόλυτη αδυναμία, όταν ο Σημίτης θα ξεκινούσε το μεγάλο “κόλπο” της καταστροφής.
Γι’ αυτόν τον λόγο λέμε ότι δεν θα πρέπει να μας φανεί παράξενο, αν στο μέλλον αποδειχθεί ότι ο Αντωνάκης τώρα “γύρισε”, για να πάρει την ανταμοιβή του …Την ανταμοιβή του για το “θέατρο” της ΠΟΛ.ΑΝ.. Απλά, όπως συμβαίνει πάντα με τους συνωμότες, γύρισε με “φασαρία”. Δεν εξηγείται με διαφορετικό τρόπο η “φόρμα” του. Από ένα πολυετές “ψυγείο” απομόνωσης πολύ γρήγορα βρήκε τη “φόρμα” του ο εγγονός του Μπενάκη …Ο εγγονός του συνέταιρου του Βενιζέλου. Για “απομονωμένος” πολύ γρήγορα απέκτησε τις κομματικές “επαφές”, οι οποίες τον ανέδειξαν αρχικά υποψήφιο και τελικά νικητή για τη θέση του προέδρου της ΝΔ …Ο εκλεκτός των εκλεκτών του Μητσοτάκη …Ο άνθρωπος, ο οποίος στην ηλικία των 37 ετών ήταν ο κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Γιατί θα μπορούσε όλη αυτή η δήθεν “κόντρα” με τον Μητσοτάκη να είναι απαραίτητη; Γιατί απλούστατα είναι καί οι δύο ξένοι σε ξένο “αχυρώνα” …Είναι βενιζελικοί στη “φωλιά” των αντιβενιζελικών …Είναι ύαινες σε φωλιά λεόντων ή το αντίστροφο —για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και μας χρεωθούν προτιμήσεις—…Γι’ αυτόν τον λόγο. Πρέπει να παίξουν θέατρο, για να μην καταλάβουν τα θύματά τους ότι τους “δουλεύουν” οι παλιοί εχθροί τους. Πρέπει να παίξουν τους “εχθρούς”, για να μην ξεφύγει από τη συμμορία και το αντιμητσοτακικό “ρεύμα” της Δεξιάς …Δικό τους το μητσοτακικό ρεύμα και δικό τους και το “αντιμητσοτακικό” ρεύμα.
…Το παλιό γνωστό “κόλπο” της συμμορίας. Όσο εχθροί έγιναν ο Παπανδρέου με τον Μητσοτάκη εξαιτίας της “αποστασίας”, άλλο τόσο θα είναι εχθροί και ο Μητσοτάκης με τον Σαμαρά εξαιτίας του. Αν με την πρώτη φασαρία κυριάρχησαν οι δύο πρώτοι σε όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, γιατί να μην υποθέσουμε ότι η δεύτερη φασαρία, έγινε για να κυριαρχήσουν απόλυτα στη ΝΔ; Μπήκε σε ένα πολυτελές ψυγείο-επένδυση και περίμενε. Στα 37 του ήταν ήδη Υπουργός Εξωτερικών. Έτσι κι αλλιώς πριν τα ’60 δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι ανώτερο. Εύκολη ήταν η απόφασή του, εφόσον η ΝΔ δεν προβλεπόταν να κυβερνήσει για μεγάλο διάστημα και έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να περιμένει και τη σειρά του “κουρασμένου” της Ραφήνας.
Τώρα, που συμπλήρωσε το “αγροτικό” του, “επέστρεψε”. Η “επιστροφή” του βολεύει τους πάντες …Βολεύει τους βενιζελικούς στο σύνολό τους. Γιατί; Γιατί μπορεί να ήταν προκλητικό και επικίνδυνο να διαδεχθεί η Ντόρα τον πατέρα της σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Βάζοντας “σφήνα” τον Σαμαρά, ελέγχουν για μεγαλύτερο διάστημα τη Δεξιά και έχουν χρόνο να “επιστρέψουν” μετά τη δική τους παραμονή σε ένα κρατικοδίαιτο πολυτελές πόστο-“ψυγείο”. Σε λίγο καιρό θα “συγχωρέσει” ο Σαμαράς και τη Ντόρα και η αλλαγή “φρουράς” θα γίνει χωρίς κανέναν απολύτως “κραδασμό”. Μετά θα έχει σειρά ο Κυριάκος …Πάλι θα κάνουν μια “ψευδοφασαρία” και …από εδώ πάνε και οι άλλοι.
Σε αυτό το σημείο θ’ αναρωτηθεί κάποιος κάτι άλλο, το οποίο είναι αντιπροσωπευτικό των καιρών που ζούμε. Σήμερα ζούμε στον “αστερισμό” της Μέρκελ και της γερμανικής κατοχής. Αυτοί όλοι, όπως είπαμε, είναι αμερικανόφιλοι. Πώς τα βρήκαν τόσο γρήγορα με τη Siemens, τη Deutsche Bank, τον Άκερμαν και τον Σόιμπλε; Πολύ εύκολα δεν “πάτησαν” μεταξύ τους οι Χριστοφοράκοι με τις Ντόρες και τους Σημίτηδες; Σε αυτό τον “έρωτα” δεν υπάρχει μυστήριο — άλλωστε είναι γνωστό ότι οι παλιοί έρωτες δεν ξεχνιούνται ποτέ. Απλά δεν πρέπει να ξεχνάμε σε ποιους αναφερόμαστε. Αυτοί είναι πρώτα βενιζελικοί και μετά όλα τα άλλα. Έγιναν αμερικανόφιλοι, επειδή τους συνέφερε. Πριν δεν ήταν τέτοιοι. Δεν μπορούσαν να είναι τέτοιοι, εφόσον στη δεκαετία του ’30 δεν υπήρχε αμερικανόφιλο σκέλος της εξουσίας. Άρα; Άρα τότε ήταν κάτι άλλο. Τι ήταν; Γερμανόφιλοι.
Αυτό είναι το μυστικό. Οι βενιζελικοί πρώην δωσίλογοι των Ναζί και της Γκεστάπο έγιναν μεταπολεμικά —για λόγους επιβίωσης— αμερικανόφιλοι. Για λόγους επιβίωσης “ξέχασαν” το παρελθόν τους και “εφεύραν” νέο μέλλον. Τώρα, για τους ίδιους λόγους “θυμήθηκαν” το παρελθόν τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην περίοδο της ναζιστικής κατοχής το βενιζελικό “Βήμα” ήταν γκεσταπίτικη συνιδιοκτησία. Στο ίδιο κτίριο της Οδού Λαδά συστεγαζόταν ο πατέρας του Λαμπράκη, το κόμμα των Βενιζελικών, το Βήμα και οι Γκεσταπίτες συνέταιροι. Σε εκείνο το κτίριο πρέπει να μπαινόβγαινε και ο δωσίλογος πατέρας Χριστοφοράκος. Γνωστοί και φίλοι ήταν όλοι τους. Από μικρά γνωρίζονται ο Χριστοφοράκος, ο Γιωργάκης, η Ντορούλα και ο Αντωνάκης.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που ήταν λάθος η “επανεμφάνιση” του Στεφανόπουλου; Με την εμφάνισή του μας θύμισε τον ρόλο της “ευνουχισμένης” Δεξιάς και “αποκάλυψε” τον Αντωνάκη …Αποκάλυψε τη “συγγένειά” του με τον Μητσοτάκη. Μια “συγγένεια”, την οποία την έκρυβαν πολύ καλά με τη δήθεν σύγκρουσή τους. Με την ταύτιση του χουντοδεξιού Στεφανόπουλου με το “στρατόπεδο” των ψευτοδεξιών —τύπου Μητσοτάκη, Σαμαρά—, ξετύλιξε έναν “μίτο” συνειρμών πολύ επικίνδυνο. Μας θύμισε αυτά, τα οποία δεν έπρεπε να μας “θυμίσει”. Μας “θύμισε” ποιοι είναι οι “συνωμότες” που μας πρόδωσαν και πλούτισαν εις βάρος μας. Οι ίδιοι συνωμότες, που, ως ιδιοκτήτες του ΠΑΣΟΚ, το έβαζαν να μας “κατακρεουργεί” στο Χρηματιστήριο, γιατί οι ίδιοι, ως ιδιοκτήτες της ΝΔ, θα “υπέγραφαν” τα απαλλακτικά βουλεύματα.
Όλα τα σχεδίασαν τέλεια, αλλά …θα πέσουν θύματα της μεγάλης τους επιτυχίας …Θα πέσουν θύματα της μεγάλης τους εξυπνάδας και της ικανότητάς τους στη συνομωσία. Γιατί; Γιατί απομακρύνθηκαν οι ίδιοι από τον κόσμο και ο κόσμος απομακρύνθηκε από τα “μαγαζιά” τους. Αν γίνει μία “στραβή”, ειδικά τώρα που η κοινωνική “έκρηξη” είναι πολύ κοντά, κανένας τους δεν θα είναι ασφαλής …Ειδικά αν αυτό κάποιος το συνδυάσει και με την παγκόσμια κρίση και άρα με την εξασθένιση των ξένων αφεντικών τους. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορούν να εξασφαλίσουν καμία συλλογική άμυνα.
Είναι πολύ πλούσιοι, για να κατορθώσουν να ταυτιστούν με κάποια μερίδα του λαού. Είναι πολύ ξεχωριστοί, για να ψάξουν να βρουν εκ νέου θύματα και αφελείς να παριστάνουν τους ομοϊδεάτες βενιζελικούς ή πασόκους …Τους “πούλησαν” όλους και όταν θα τους χρειαστούν δεν θα τους βρίσκουν. Κάτι θα ξέρει ο Λάτσης και προετοιμάζει την “έξοδό” του από τη χώρα. Όπως καθημερινά αποδεικνύεται, οι Έλληνες είναι “αφελείς” και “κορόιδα” —που δεν καταλαβαίνουν τίποτε— μόνον όταν βολεύονται. Όταν δεν βολεύονται, τα καταλαβαίνουν όλα …Ακόμα και τα πιο περίπλοκα και αυτό το γνωρίζει ο γράφων από πρώτο χέρι, εφόσον καθημερινά ανακαλύπτει μια “εκρηκτική” βελτίωση στην αντιληπτική ικανότητα των Ελλήνων. Κείμενα, τα οποία πριν λίγο καιρό δεν τα “καταλάβαιναν” καθόλου, τα “καταλαβαίνουν” σήμερα μέχρι κεραίας. Γριές διαβάζουν κείμενα με γεωπολιτικές αναλύσεις …Θαύμα, θαύμα !!
Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που θεωρούμε σχεδόν αυτοκτονική την παρέμβαση του Στεφανόπουλου; Ηλίθιος ήταν όποιος τη μεθόδευσε. Έπιασε στα “χέρια” του και “κούνησε” ένα πιόνι, το οποίο δεν έπρεπε καν να το “βλέπει” …μη τυχόν και κινήσει τις υποψίες των αντιπάλων του. Δεν άφησε στη Δεξιά ούτε ένα περιθώριο να παριστάνει τη “διαφορετική” μπροστά στη λαίλαπα της Χούντας Παπαδήμου. “Τσουβάλιασε” το σύνολο της υποτιθέμενης ηγεσίας της στην άποψη των βενιζελικών ιδιοκτητών της και στην πραγματικότητα την έβαλε “απέναντι” σε μια δεξιά εκλογική βάση, η οποία “βράζει” από την οργή. Σε μια εποχή που το ΠΑΣΟΚ “φυλλορροεί” από οπαδούς, κατόρθωσε και το ταύτισε με την ηγεσία της ΝΔ …Κατόρθωσε και μας θύμισε πόσο συγγενείς, φίλοι και συνεταίροι είναι αυτοί που κυβερνάνε τα δύο μεγάλα κόμματα και ο κόσμος θέλει να λιντσάρει.
…Κατόρθωσε και μας απέδειξε το απίστευτο …Αυτό, το οποίο ούτε εμείς είχαμε υποψιαστεί …Μας απέδειξε ότι ο Σαμαράς ήταν ο πραγματικός “εκλεκτός” του Μητσοτάκη και των βενιζελικών και όχι η Ντόρα. Θέατρο ήταν η σύγκρουσή τους για την αρχηγία. Έβαλαν τη Ντόρα να τρέξει μπροστά σαν “λαγός”, ώστε να ενεργοποιήσουν τα ένστικτα των δεξιών και να παρασύρουν πίσω της τη βάση του κόμματος.  Με αυτόν τον τρόπο κατόρθωσαν οι βενιζελικοί να εκλέξουν έναν δικό τους πανίσχυρο αρχηγό με ψήφους της εκλογικής βάσης της Δεξιάς …Έναν αρχηγό, ο οποίος δεν θα ανατρέπεται εύκολα, ακόμα και από αυθεντικά δεξιό μνηστήρα.
Αυτός ο αρχηγός είναι τόσο πολύ δεξιός, που έχει ως δεξί του “χέρι” τον Μιχελάκη …Τον υπάλληλο του Mega των βενιζελικών διαπλεκομένων …Το “δουλικό” του Μπόμπολα, του Λαμπράκη, του Βαρδινογιάννη και του Τεγόπουλου. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν βιάζεται να κυβερνήσει ο Αντωνάκης. Γιατί να βιάζεται; Ίδιος με τον Μητσοτάκη είναι, εφόσον τρώει από το ίδιο βενιζελικό “πιάτο”. Ισχυρός είναι όχι όταν κυβερνά η Δεξιά —έστω και υπό την ηγεσία του—, αλλά όταν κυβερνάνε οι όμοιοί του και άρα το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται να σώσει πάση θυσία, γιατί εκεί βρίσκεται το μυστικό της δύναμής του. Αυτή είναι η αγωνία όλων των βενιζελικών και άρα και του Αντωνάκη …Του “εκλεκτού” του Μητσοτάκη. Γι’ αυτόν τον λόγο έχει αυτήν την ανεξήγητη αυτοπεποίθηση του βλάκα …Του βλάκα, που θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει …Του βλάκα, που με το ζόρι κρατιέται να μην γελάσει μπροστά σ’ αυτούς που θεωρεί ότι είναι κορόιδα και τους “δουλεύει”. 
…Απλά πράγματα. Τους “δουλεύουν” τους δεξιούς “ψιλό γαζί”. Θυσίασαν τη Ντόρα —η οποία έτσι κι αλλιώς εξάντλησε σχεδόν όλες τις φιλοδοξίες της—, για να μην χάσουν το έλεγχο του αντιπάλου κόμματος για τις επόμενες δεκαετίες. Έτσι κι αλλιώς ό,τι ήταν δυνατόν να απολαύσει η Ντόρα το απόλαυσε …”Μεγάλη” ζωή δημοσία δαπάνη, λιμουζίνες, σωματοφύλακες, προεδρικά τζετ, κολλητηλίκια με Χίλαρι και Κοντολίζα και άλλα τέτοια θεαματικά. Μια εφήμερη πρωθυπουργία της Ντόρας —και μάλιστα υπό τις σημερινές τραγικές οικονομικές συνθήκες— δεν θα τους πρόσφερε μεγάλα κέρδη και επιπλέον θα αποδυνάμωνε την παρουσία τους στη ΝΔ. Θα “έσβηνε” σιγά-σιγά η επιρροή τους και θα έκλεινε ο “δρόμος” για τις φιλοδοξίες του “καημένου” του Κυριάκου, ο οποίος ακόμα δεν απόλαυσε τίποτε στο “μαγαζί” του πατέρα του.
 …Αδέρφια Πρωθυπουργοί με πατέρα Πρωθυπουργό ούτε στα βάθη της αφρικανικής σαβάνας δεν υπάρχουν …Είναι “too much”, όπως θα έλεγε και ένας Κολεγιόπαις του βενιζελισμού …Ούτε ένας Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να το διεκδικήσει αυτό για την οικογένειά του. Με τον Σαμαρά παρακάμπτονται όλα τους τα προβλήματα και “ανοίγει” ο χρονικός τους ορίζοντας. Ως βενιζελικοί συνεχίζουν να ελέγχουν το αντίπαλο κόμμα και στο μέλλον θα είναι οι ίδιοι που θα το διεκδικήσουν από τον δικό τους άνθρωπο, για να συνεχίσουν να το ελέγχουν.
…Μιλάμε για κανονικό “δούλεμα”. Πάλι κορόιδα πιάστηκαν οι δεξιοί, οι οποίοι σηκώθηκαν από τον καναπέ, για να τιμωρήσουν τη Ντόρα. Ανειλημμένη υποχρέωση των Βενιζέλων απέναντι στους Μπενάκηδες ήταν η εκλογή Σαμαρά …Μελλοντική “επένδυση” υπέρ του Κυριάκου …Επανάληψη του παλιού έργου με την αποστασία και τον Ανδρέα. Αυτήν την αποκάλυψη την οφείλουμε στον Κωστή …Τον δήθεν αντιμητσοτακικό υποψήφιο αρχηγό της ΝΔ, που έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του “ανοιξιάτικου” Αντωνάκη, που σήμερα συγκυβερνάνε υπό την καθοδήγηση του Μητσοτάκη και του γνωστού βασιλικού “γαλατά”. Ευχαριστούμε Κωστή και …άι στο διάολο.
 

 

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

 

Share: