Αυτοί, οι οποίοι ποτέ δεν μας αποζημίωσαν για τον πόλεμο, έρχονται να πάρουν και τα «ρέστα».

Οι νέοι δωσίλογοι χαρίζουν στη Deutsche Telecom κρατική περιουσία αξίας 22 δις ευρώ.

 

Πριν από μερικούς μήνες σε μια εκδήλωση στο κεντρικό αμφιθέατρο του London School of Εconomics οι φοιτητές της σχολής άκουσαν ένα όνομα και ξεκαρδίστηκαν στα γέλια. Κάποιοι παράγοντες του Πανεπιστημίου —προφανώς για να το “διαφημίσουν” στο ακροατήριο σαν “μήτρα” πετυχημένων και διασήμων αποφοίτων— ανέφεραν το όνομα του Αλογοσκούφη και αυτό είχε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επεδίωκαν. Η διαφημιστική προσπάθεια κινδύνεψε να μετατραπεί σε πρωτοφανή δυσφήμηση του ιδρύματος, εφόσον στο άκουσμα του “διάσημου” αποφοίτου ξέσπασαν σε γέλια οι φοιτητές-πελάτες τους. Γιατί; Γιατί, εν μέσω της μεγάλης ελληνικής κρίσης, αυτός ήταν ο “πετυχημένος” υπουργός οικονομικών, που οδήγησε την Ελλάδα στην οικονομική καταστροφή. Αν αυτοί οι “συνάδερφοι” του Αλογοσκούφη ξεκαρδίστηκαν στα γέλια, επειδή τους ήταν τζάμπα η ηλιθιότητά του, εμείς πρέπει να κλαίμε με λυγμούς, γιατί αυτή η ηλιθιότητα είχε τεράστιο κόστος για τη ζωή μας.

Μνημείο οικονομικής ηλιθιότητας και πολιτικής προδοσίας θα πρέπει να είναι η συνέντευξη που είχε δώσει ο Αλογοσκούφης, όταν ανέλαβε να “πείσει” τον λαό για την ανάγκη να πουληθεί ένα μεγάλο “πακέτο” μετοχών του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom …Όταν ανέλαβε να μας “πείσει” όχι μόνον για την “ανάγκη” της πώλησης, αλλά και για το “τίμημα” το οποίο θα διεκδικούσε από αυτήν την πώληση ως ο καθ’ ύλη διαχειριστής αντιπρόσωπός μας. Αυτό το “πακέτο” των μετοχών το πούλησε σε υποτιμημένες αξίες χρηματιστηρίου, γιατί αυτό ήταν το “δίκαιο”, όπως ισχυρίστηκε …Ο πρώτος και μεγαλύτερος βλάκας της παγκόσμιας οικονομικής ιστορίας …Ο πρώτος βλάκας, που αναζήτησε, βρήκε και εξασφάλισε ως “πωλητής” το δίκιο του “αγοραστή”.
Ένας δήθεν λάτρης της ελεύθερης οικονομίας —και σπουδαγμένος στα δήθεν καλύτερα οικονομικά πανεπιστήμια του κόσμου— ανέτρεψε το σύνολο της οικονομικής λογικής της αγοράς. Της λογικής, που θέλει να “ζυγίζονται” τα πάντα πάνω σε μια λεπτή ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Πούλησε ένα αγαθό “αναγκαστικά” όσο το πουλούσαν κάποιοι άλλοι, όχι επειδή τον συνέφερε, αλλά γιατί αυτό ήταν “δίκαιο” για τον “αγοραστή”. Αυτός ο άνθρωπος ανέλαβε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού από τα “αρπακτικά” της αγοράς …Τα “αρπακτικά”, που μόνον στην Ελλάδα βρήκαν το “δίκιο” τους, εξαιτίας της “ευαισθησίας” του Αλογοσκούφη …Η πρώτη φορά όπου οι νόμοι της αγοράς παραβιάστηκαν στο σύνολό τους.
Αυτοί οι νόμοι καθορίζουν τη δυναμική μέσα στην οποία “παίζεται” το “παιχνίδι” της οικονομίας και των συναλλαγών της …Το παιχνίδι, που θέλει τον “Πωλητή” να ζητάει ό,τι θέλει —χωρίς ηθικό φραγμό— και στο τέλος να λαμβάνει ό,τι μπορεί …Το παιχνίδι, που θέλει τον “Αγοραστή” ν’ αντιπροτείνει όσα θέλει —χωρίς ηθικό φραγμό— και στο τέλος ν’ αποκτά επίσης ό,τι μπορεί. Αυτό το παιχνίδι “παίζεται” στον Πλανήτη από την πρώτη στιγμή που ο άνθρωπος είχε στα χέρια του μερικούς παραπανίσιους καρπούς και ήθελε ν’ αποκτήσει το παραπανίσιο κρέας, το οποίο κάποιος άλλος είχε στα δικά του χέρια.
Αυτό το προαιώνιο “παιχνίδι” της αγοράς το ανέτρεψε ο Αλογοσκούφης …Το διάσημο “κατασκεύασμα” του LSE. Το πόσο άθλιος και σίγουρα “αγορασμένος” με εκατομμύρια ευρώ ήταν εκείνος ο εγκληματικός χειρισμός του πρώην Υπουργού Οικονομικών, μπορεί να γίνει κατανοητό μόνον αν εμείς οι πολίτες μπούμε στη θέση της Deutsche Telekom και με τη λογική Αλοσκούφη θέλουμε να λεηλατήσουμε τον Αλογοσκούφη. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Να του πάρουμε το σπίτι για μερικές χιλιάδες ευρώ, γιατί τόσο το πούλησε ο γείτονάς του το δικό του. Τόσο το “πούλησε”, όχι επειδή είναι βλάκας, αλλά γιατί του δώσαμε χρήματα κάτω από το “τραπέζι”, για να το πουλήσει τόσο.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Η Deutsche Telekom είναι βέβαιο πως, κάθε φορά που διεκδικεί μέρος της περιουσίας μας, διαμορφώνει μόνη της τις τιμές των “πωλητών” της “γειτονιάς” μας. Είναι βέβαιο ότι χειραγωγούσε τις τιμές των μετοχών του ΟΤΕ, όταν ο Αλογοσκούφης τις έβρισκε “δίκαιες”. Ρύθμιζε στις τιμές που την συνέφεραν και σε ένα “στημένο” παιχνίδι με τον Αλογοσκούφη παρίστανε τον “αγοραστή” εις βάρος του “πωλητή”, που ήταν ο ελληνικός λαός. Έτσι χάθηκε το μεγαλύτερο μέρος του ΟΤΕ για ένα συμβολικό “τίμημα”, το οποίο δεν έφτασε καν στον ελληνικό λαό. Για ένα ασήμαντο “τίμημα”, το οποίο χάθηκε για να ξεπληρωθούν τόκοι χρεών, χάθηκε ένα τεράστιο μέρος του ελληνικού τηλεπικοινωνιακού κεφαλαίου.
Γιατί θυμηθήκαμε τον Αλογοσκούφη; Γιατί αυτές τις ημέρες οι διάδοχοί του στο υπουργείο οικονομικών θα επαναλάβουν τη “δίκαιη” τακτική του. Αυτές τις ημέρες η Ελλάδα ετοιμάζεται να πουλήσει το τελευταίο “πακέτο” μετοχών του ΟΤΕ, που της έχει απομείνει. Κατά μία διαβολική σύμπτωση ο νέος “πωλητής” από πλευράς Ελλάδας θα είναι ένας άλλος “διάσημος” απόφοιτος του ίδιου LSE …Ο γνωστός Παπακωνσταντίνου …Άλλη μεγάλη “μορφή” της παγκόσμιας οικονομικής σκέψης …Άλλη μεγάλη μορφή, που προκαλεί ξεκαρδιστικά γέλια στα αμφιθέατρα του LSE …Αυτός, ο οποίος “εγγυόταν” την επιτυχία του Μνημονίου …Αυτός, ο οποίος θα παραιτούνταν ως αποτυχημένος αν αναγκαζόταν να πάρει επιπλέον μέτρα. Μιλάμε για ένα ανθρωπάκι της πλάκας. Μιλάμε για έναν τόσο άλογο βλάκα, που, αν του φορέσουμε ένα σκούφο, θα μπορούσε κι αυτός να λέγεται “Αλογοσκούφης”.
Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να καταλάβει ο αναγνώστης πόσο ακραία είναι αυτά, τα οποία ζούμε σήμερα. Αυτά, τα οποία συμβαίνουν στην Ελλάδα, είναι πρωτοφανή. Βλάκας να είναι κάποιος, θα καταλάβει ότι συμβαίνουν ύποπτα πράγματα. Βλέπουμε, για παράδειγμα, τους Ευρωπαίους να μας υπόσχονται πακέτα “βοηθείας” της τάξεως των 60 δις υπό την προϋπόθεση να ιδιωτικοποιήσουμε. Μας απειλούν σε βαθμό υστερίας οι διάφοροι Ρεν και Γιούγκερ —ακόμα και με τη βία— προκειμένου να ιδιωτικοποιήσουμε το ταχύτερο δυνατό. Τι όμως να ιδιωτικοποιήσουμε; Αυτά, τα οποία οι ίδιοι δήθεν έχουν “αποτιμήσει” και δεν είναι αξίες πάνω από μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια; Υπόσχεσαι δόση δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, για να ιδιωτικοποιηθεί για παράδειγμα και το εναπομείναν 16% του ΟΤΕ, που ο ίδιος υπολογίζεις σε κάτι παραπάνω από πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ;
Όλα αυτά δεν είναι φυσιολογικά …Δεν μπορεί να είναι φυσιολογικά. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει εδώ. Ή είναι βλάκες αυτοί, οι οποίοι σκορπάνε δισεκατομμύρια, για ν’ αποκτήσουν φτηνή “σαβούρα” ή εμάς μάς έχουν για βλάκες, που νομίζουν ότι θα μας ξεγελάσουν, αρπάζοντάς μας τζάμπα υπερπολύτιμο κεφάλαιο. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτό το οποίο βλέπουμε …Δεν ταιριάζουν τα “νούμερα” …Δεν ταιριάζουν οι κλίμακες. Δεκάδες δισεκατομμύρια δίνουν, για να μας “διευκολύνουν” στις δόσεις μας και το μόνο που θέλουν είναι η “ηθική” ικανοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, για να υπηρετήσουν την “ελευθερία” της αγοράς; Πληρώνουν δισεκατομμύρια ευρώ μια “ιδέα”, για να πάρουν κάτι το οποίο αξίζει μερικά εκατομμύρια, που θα τα πληρώσουν κιόλας σε υπερτιμημένες τιμές χρηματιστηριακής “αγοράς”; Κάπου, δηλαδή, υπάρχει “δούλεμα” και είναι βέβαιον ότι τα θύματα δεν είναι οι Γερμανοί ιμπεριαλιστές.
Στην κυριολεξία μιλάμε για μια ανοχύρωτη χώρα, η οποία βρίσκεται στο έλεος χαφιέδων, πρακτόρων και δωσίλογων πολιτικών …Μια χώρα, όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και κλέβει όσο θέλει. Δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός, που να περιορίζει τον οποιοδήποτε επιχειρεί να κάνει το οτιδήποτε εις βάρος του λαού. Δεν υπάρχει δικαστική εξουσία, η οποία να λειτουργεί ως αποτρεπτικό “φόβητρο” για τους πάσης φύσεως προδότες, άρπαγες ή απατεώνες. Είναι προφανές ότι η δικαστική εξουσία έχει εγκαταλείψει τον ρόλο της. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι πήρε κάποια αναδρομικά “κόκαλα” και έχει πιάσει μια “γωνιά” για να τα απολαύσει.
…Κι όμως. Το έργο της —ειδικά σήμερα— είναι κάτι παραπάνω από εύκολο. Δεν χρειάζεται καν να καθίσουν και να σκεφτούν οι ίδιοι προκειμένου να υπολογίσουν τις αξίες των κλεμμένων. Γιατί; Γιατί υπάρχουν άφθονα “μέτρα” σύγκρισης. Δεν χρειάζεται καν να είναι ευφυής όποιος δικαστής ή εισαγγελέας επιληφθεί της κατάστασης. “Μέτρα” υπάρχουν τόσο για τις “αξίες” όσο και για τις μεθόδους υπολογισμού των όποιων “αξιών” μπαίνουν καθημερινά στη διαδικασία της αγοροπωλησίας. Συμβαίνουν, δηλαδή, καθημερινά αγοραπωλησίες με τη λογική της ελεύθερης αγοράς και θα έπρεπε οι δικαστικοί να παρακολουθούν τι συμβαίνει. Να μπορούν να συγκρίνουν πρακτικές και μεγέθη, προκειμένου να κρίνουν με ασφάλεια αυτούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν να διαχειριστούν την κρατική περιουσία.
Για παράδειγμα, αυτές τις ημέρες πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη αγοραπωλησία στην Ελλάδα. Η φαρμακευτική εταιρία με την επωνυμία Specifar αγοράστηκε από την πολυεθνική Watson Pharmaceuticals Inc. αντί του ποσού των 400 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα τίμημα προφανώς εύλογο, εφόσον καθορίστηκε μεταξύ ιδιωτών υπό τους νόμους της ελεύθερης αγοράς και χωρίς καμία εξωτερική παραοικονομική παρέμβαση. Ένα τίμημα, το οποίο καθορίστηκε από την αξία της υπό πώληση εταιρίας. Τόσο εκτίμησαν την αξία της οι ακριβοπληρωμένοι μάνατζερ της αγοράστριας πολυεθνικής εταιρείας και τόσο την πλήρωσαν.
Αυτή η εκτίμηση δεν έγινε με την επίκληση πνευμάτων ή με την ανάγνωση καρτών Ταρώ. Τόσο την εκτίμησαν με βάση τις πωλήσεις και τα κέρδη της …Με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια, μέσω των οποίων κρίνεται η χρηματική αξία μιας εταιρείας …Η αξία μιας ιδιωτικής εταιρείας, η οποία αναζητά το κέρδος —και δεν “υπηρετεί” απλά το κοινό συμφέρον— και άρα κρίνεται μόνον από την “απόδοσή” της …Μιας εταιρείας, δηλαδή, η οποία δεν έχει καθόλου στρατηγική ή άλλη “υπεραξία” πάνω της, που να “πολλαπλασιάζουν” την αξία της. Αυτή η εταιρεία, λοιπόν, αγοράστηκε έναντι 400 εκατομμυρίων, εξαιτίας των πωλήσεών της, οι οποίες ανέρχονται σε 85 εκατομμύρια ευρώ …ΠΡΟΣΟΧΗ.!!!  …Πωλήσεις …ΟΧΙ κέρδη.
Την ίδια ώρα προσπαθεί η Deutsche Telekom να προχωρήσει σε μια ανάλογη πράξη με στόχο βέβαια ένα πολύ πιο πολύτιμο κεφάλαιο. Προσπαθεί ν’ αγοράσει το 16% του ΟΤΕ. Τι όμως προσπαθεί να κάνει στην πραγματικότητα; Να αγοράσει ή να λεηλατήσει τον ελληνικό λαό; Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια του λαού, στηριζόμενη στην προδοσία αυτών, οι οποίοι διαχειρίζονται την περιουσία του. Γιατί είμαστε τόσο απόλυτοι και τόσο σκληροί στους χαρακτηρισμούς μας; Γιατί, αν η ιδιωτική οικονομία “έκρινε” ως φυσιολογικό αντίτιμο τα 400 εκατομμύρια για την αγορά μιας εταιρείας με ΠΩΛΗΣΕΙΣ 85 εκατομμύρια και καθόλου στρατηγική υπεραξία, πόσο προδότες μπορεί να είναι κάποιοι, που για το ίδιο περίπου ποσό πουλάνε το 16% ενός γίγαντα, όπως είναι ο ΟΤΕ; …Ενός γίγαντα, που βγάζει ΚΕΡΔΗ 2,5 δις τον χρόνο και ο οποίος θα είχε αμύθητη αξία ακόμα κι αν δεν έβγαζε ούτε ένα ευρώ κέρδος;
Για πόσο βλάκες “ιδιοκτήτες” μάς έχουν οι Γερμανοί “αγοραστές”; Πόσα εκατομμύρια μπορεί να έχουν πληρώσει —σε μυστικούς ελβετικούς λογαριασμούς— στους προδότες που μας κυβερνούν; …Στους προδότες, οι οποίοι παριστάνουν τους Υπουργούς Οικονομικών, τους διοικητές του ΟΤΕ και άρα όλους τους διαχειριστές της τύχης του ΟΤΕ; …Στους προδότες, οι οποίοι πληρώνονται από τον ελληνικό λαό, για να βρίσκουν τα “δίκαια” των Γερμανών νεοναζί; Πόσο εκατομμύρια πρέπει να έχουν δώσει στους Αλογοσκούφηδες και στους Παπακωνσταντίνου, για να τους παραδώσουν τζάμπα μια εταιρεία, η οποία έχει κοστίσει τεράστια ποσά στον ελληνικό λαό; …Μια εταιρεία, που, όχι μόνον είναι “καταδικασμένη” στη μόνιμη κερδοφορία, αλλά που συνδέεται άμεσα με την ίδια την έννοια της εθνικής ασφάλειας.
Εδώ πρέπει να προσέξει ο αναγνώστης, για να καταλάβει πώς μεθοδεύεται η προδοσία, χωρίς οι προδότες ν’ αφήνουν “ίχνη” …Να καταλάβει τι σημαίνει “αλογοσκούφεια” λογική. Όλο το παιχνίδι της λεηλασίας στηρίζεται στο κόλπο με το χρηματιστήριο. Στηρίζεται στην “επίκληση” του χρηματιστηρίου και βέβαια στις αρχές της ελεύθερης αγοράς. Αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι με ναζιστικό τρόπο πληρώνουν τους προδότες, για να τους παραδώσουν τζάμπα τη λαϊκή περιουσία, παριστάνουν και τους “φαν” της ελεύθερης αγοράς. Με “άλλοθι” το χρηματιστήριο αναζητούν το “δίκαιο” τίμημα, όπως μας είπε ο μυστηριωδώς πάμπλουτος πλέον Αλογοσκούφης, ο οποίος φτώχυνε εξαιρετικά έναν ολόκληρο λαό.
Από εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Από εδώ ξεκινάει η άγνοια του κόσμου, που επιτρέπει στους προδότες να εξυπηρετούν τους ιμπεριαλιστές και να τον λεηλατούν …Που επιτρέπει στους προδότες να χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ, για να “παραπλανούν” τον κόσμο. “Τι κρίμα” …είπε ο δημοσιογράφος …βλέποντας τις τιμές των μετοχών του ΟΤΕ. “Κρίμα” για τον αγράμματο δημοσιογράφο, που είναι τόσο χαμηλά και εμείς πουλάμε. “Κρίμα” για τον απόφοιτο των “εργαστηρίων” των αγραμμάτων υπηρετών του Μπόμπολα και του Λαμπράκη. Τι θα πει “κρίμα”; Γιατί να υπάρχει “κρίμα” σε μια τέτοια πώληση ενός τόσο πολύτιμου κεφαλαίου; Το “κρίμα” το βλέπουν μόνον οι πληρωμένοι χαφιέδες του συστήματος. Δουλειά τους είναι να παραμυθιάζουν τον κόσμο, για να μην αντιδρά στις λεηλασίες των αφεντικών τους. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.
Ο κόσμος “τρώει” την προπαγάνδα των υπηρετών του συστήματος, εξαιτίας της άγνοιάς του. Δεν γνωρίζει βασικές αρχές τις οικονομίας. Δεν γνωρίζει τη λειτουργία και τον ρόλο βασικών εργαλείων της οικονομίας …Εργαλείων, όπως είναι το χρηματιστήριο. Τι είναι το χρηματιστήριο; Τι ακριβώς περιγράφουν οι “τιμές” του; Τι ακριβώς είναι “δίκαιο” σ’ αυτήν την περίπτωση; Θα κάνουμε ένα απλό ερώτημα στον αναγνώστη …Ένα απλό ερώτημα, το οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να το απαντήσει ακόμα και ο μεγαλύτερος βλάκας που έχει γεννηθεί σ’ αυτόν τον Πλανήτη …Ένα ερώτημα, το οποίο μέχρι στιγμής μόνον ο Αλογοσκούφης το έχει απαντήσει διαφορετικά —και άρα λάθος— απ’ ό,τι επιβάλει η λογική της ανθρώπινης ύπαρξης.
Έστω πως κάποιος από εμάς έχει ένα πανέμορφο σπίτι πάνω στην Καλντέρα της Σαντορίνης …με τεράστιο οικόπεδο και πισίνα. Ένα σπίτι, που, κατά γενική ομολογία, έχει αμύθητη αξία. Όμως, όταν πουλάς κάτι από ανάγκη, το “αμύθητη” πάει στην άκρη και πρέπει να προσδιοριστεί το ποσό της πώλησης. Τι σημαίνει αυτό; Με βάση τη λογική της αγοράς —και βέβαια την ανάγκη του πιθανού αγοραστή— αναζητάς τη βέλτιστη τιμή. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί η οικονομία και αυτό συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις. Το “αμύθητης” αξίας —όπως είναι φυσικό— μεταφράζεται σε κάποια εκατομμύρια. Εκατομμύρια αναζητάς. “Κάτω” από τα εκατομμύρια δεν συζητάς καθόλου, γιατί αυτό “λέει” η αγορά.
Υπάρχει πιθανότητα να δώσει κάποιος ένα τέτοιο σπίτι για μερικές χιλιάδες ευρώ, όχι επειδή δεν υπάρχει ζήτηση και υποψήφιοι αγοραστές, αλλά επειδή απλά αυτό έκανε ένας γείτονάς του; …Ο γείτονάς του, ο οποίος μπορεί να είναι βλάκας, πρεζόνι, ακαμάτης, τζογαδόρος κλπ.; Υπάρχει κάποιος, που να είναι τόσο βλάκας, ώστε να προσδιορίσει την αξία της δικής του ιδιοκτησίας αποκλειστικά και μόνο με βάση την εκτίμηση του γείτονά του για τη δική του; Υπάρχει πιθανότητα να το δώσει “κρίμα”; Όχι βέβαια. Αυτό το έχει κάνει μόνον ο διεφθαρμένος Αλογοσκούφης και το έχει δικαιολογήσει μόνον κάποιος τενεκές δημοσιογράφος. Ένας οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος αναζητά τη μεγαλύτερη δυνατή τιμή και δεν επηρεάζεται από τους γύρω του. Δικό τους πρόβλημα είναι αν “σκότωσαν” τις ιδιοκτησίες τους. Αυτό το πρόβλημα δεν γίνεται πρόβλημα της “γειτονιάς”. Άρα; Άρα η τιμή καθορίζεται από τη δυναμική της οικονομίας και μόνον. Δεν έχει σχέση μ’ αυτό που πούλησαν ή πουλάνε κάποιοι άλλοι.
Τι σημαίνει αυτό στην περίπτωσή μας; Το χρηματιστήριο είναι η “γειτονιά” των πωλητών …Τίποτε παραπάνω τίποτε παρακάτω. Ο καθένας πουλάει όσο θέλει και ο κάθε αγοραστής αγοράζει ό,τι διατίθεται. Μπορεί κάποιος να “σκοτώνει” τις μετοχές, καθορίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις “ενδεικτικές” τιμές των αξιών, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την κρίση των άλλων. Το χρηματιστήριο αυτήν τη σχετικότητα “περιγράφει”, αλλά αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτικό για κανέναν. Δεν περιγράφει το “δίκιο” κανενός. Η Ελλάδα είναι “πωλητής” ενός 16% του ΟΤΕ; Η Deutsche Telekom εμφανίζεται ως υποψήφια αγοραστής; Πολύ ωραία. Πόσα δίνει η Deutsche Telekom γι’ αυτό το ποσοστό;
Δεν πρέπει να υπολογιστεί το “όλον”, ώστε να καταλάβουμε πόσο αξίζει το 16% αυτού του “όλου”; Δικαίωμα του πωλητή είναι να κάνει τον υπολογισμό του όπως και δικαίωμα του αγοραστή είναι κάνει τον δικό του. Ο καθένας πάει εκεί όπου τον συμφέρει. Γιατί να πουλήσει η Ελλάδα με βάση τις τιμές του χρηματιστηρίου; Ενός χρηματιστηρίου, το οποίο οι Γερμανοί αγοραστές —μαζί με τα συνεταιράκια τους— είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ελέγχουν και χειραγωγούν; Γιατί θα μπορούσε να ενδιαφέρει την Ελλάδα το πόσο πουλάνε οι μικρομέτοχοι τα δικά τους μερίδια στην αγορά;
Όπως δεν ενδιαφέρει κάποιον το πόσο πουλάει το σπίτι του ο γείτονάς του, έτσι δεν πρέπει να ενδιαφέρει και την Ελλάδα το πόσο πουλάνε οι ιδιώτες στο χρηματιστήριο. Ο άλλος μπορεί να είχε αγοράσει παλαιότερα μερικές μετοχές του ΟΤΕ και σήμερα να τις πουλάει γιατί αρρώστησε και πρέπει να πάει στον γιατρό. Η δική του ανάγκη θα επηρεάσει έναν “πωλητή” του 16%; Η ανάγκη, η άγνοια ή η αδιαφορία ενός ασήμαντου ιδιοκτήτη μιας ασήμαντης αξίας θα καθορίζει την αξία της ιδιοκτησίας ενός σημαντικού ιδιοκτήτη μιας τεράστιας αξίας; Η αξία ενός “πακέτου” των πεντακοσίων ευρώ θα καθορίσει την αξία ενός “πακέτου” αξίας δισεκατομμυρίων;
Ο ασήμαντος μικρομέτοχος, που για τον οποιονδήποτε λόγο πουλάει στο χρηματιστήριο, μπορεί να “σκοτώσει” τις μετοχές του με ζημιά μερικά ευρώ. Θα τον ακολουθήσει κι αυτός με το 16%, όταν στο ίδιο ποσοστιαίο “σκότωμα” θα μετρά ζημιά δισεκατομμυρίων ευρώ; Αν αυτοί οι μικρομέτοχοι κόψουν τον “λαιμό” τους, θα πάει και το δημόσιο να “κόψει” τον δικό του; Άρα; Άρα η πώληση του οποιουδήποτε μεριδίου του ΟΤΕ δεν πρέπει να έχει σχέση με κανένα χρηματιστήριο. Αν θέλουν οι Γερμανοί να βρουν πωλητές σε τιμές χρηματιστηρίου, ας ψάξουν να τους βρουν εκεί. Το “πακέτο” μετοχών του δημοσίου όχι απλά δεν πρέπει να μπει σ’ αυτήν τη λογική, αλλά να απαγορεύεται ρητά να μπει σ’ αυτήν.
Γιατί να μπει σ’ αυτήν τη λογική, όταν μάλιστα είναι φανερό ότι υπάρχει “σπεκουλάρισμα” της μετοχής του ΟΤΕ; …Ένα “σπεκουλάρισμα”, το οποίο είναι τόσο ακραίο και προκλητικό, που αρκεί από μόνο του για να οδηγήσει σε “εγκεφαλικό” όποιον έχει την ατυχία να “βλέπει” τι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα με τους προδότες πολιτικούς και τα “παιδιά” των νέων “Χίτλερ”. Δεν φτάνει που εξ’ αρχής είναι υποτιμημένος χρηματιστηριακά ο ΟΤΕ, αλλά σήμερα φτάνει σε σημείο να “εξευτελιστεί” απόλυτα. Αυτό είναι σίγουρο ότι είναι “δάκτυλος” της γερμανικής εταιρείας. Αυτό δεν το λέμε εμείς, επειδή “αγαπάμε” τον ΟΤΕ. Αυτό το λέει η οικονομία, η οποία δεν αγαπά κανέναν άλλο εκτός από τα συμφέροντά της. Αυτό το λέει η Watson Pharmaceuticals Inc. με τις επιλογές της.
Δεν είναι δυνατόν μια εταιρεία σαν τον ΟΤΕ με ετήσια κέρδη —και μάλιστα “τσεκουρωμένα”, για να μην αποκαλύπτουν στο “πόπολο” τη μεγάλη κερδοφορίας της— 2,7 δις ευρώ να έχει χρηματιστηριακή αξία 3 δις ευρώ …Να έχει τέτοια αξία, που να μπορεί ένας άνεργος με τη βοήθεια ενός λογικού τραπεζίτη να την αγοράσει με μια εγγυητική του ενός έτους. Δεν είναι δυνατόν να δίνει κάποιος, για ν’ αγοράσει το 16% αυτού του κτήνους, κάτι παραπάνω από το ετήσιο μέρισμα που αναλογεί σ’ αυτό ποσοστό. Κάτι συμβαίνει και κάποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν την “ξεφτίλα” …Κάποιοι, οι οποίοι ακόμα κι αυτήν την “ξεφτίλα” δεν τη σέβονται και θέλουν στην κυριολεξία να μας λεηλατήσουν, υποτιμώντας μας σε βαθμό εγκληματικό.
Αυτό είναι μάλιστα που μας εξοργίζει περισσότερο. Μας εξοργίζει που μας υποτιμούν σε βαθμό εγκληματικό. Πόσο εγκληματικό; Ο εγκληματικά “υποτιμημένος” ΟΤΕ —του δωσίλογου Βουρλούμη, ο οποίος διώκεται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και για έναν παράξενο λόγο δεν δικάζεται— μέχρι τον Νοέμβριο του 2009 είχε αξία μετοχής 14 ευρώ. Σήμερα, που δήθεν “βιαζόμαστε” να πουλήσουμε, αυτή η μετοχή έχει πέσει στα 5,80 ευρώ. Στην εποχή εκείνων των 14 ευρώ είχαν “δεσμευτεί” οι “χουβαρντάδες” νεοναζί της Deutsche Telekom ότι, αν πουλήσει το ελληνικό κράτος, θα αγόραζαν με 15% πάνω από την τιμή του χρηματιστηρίου. Σήμερα —και δύο χρόνια μετά— έκαναν τους πολλαπλασιασμούς τους και με δεδομένο ότι μας θεωρούν κορόιδα, ούτε αυτήν την “ξεφτίλα” θέλησαν να πληρώσουν. Θέλουν να πληρώσουν 15% πάνω στα 5,80. Δηλαδή να πάρουν τη μετοχή του ΟΤΕ με μερικά φραγκοδίφραγκα παραπάνω …Μιλάμε για έξυπνους Τεύτονες, οι οποίοι “λατρεύουν” την ελεύθερη οικονομία.
Ρωτάμε λοιπόν εμείς οι “καθυστερημένοι” και καχύποπτοι. Από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης γιατί βγήκε αυτό το “τέρας”; Τι κέρδος θα είχε αυτό το “κτήνος” να μπει στο “μπακάλικο” της οδού Αθηνών; Μήπως έφυγαν από τη Νέα Υόρκη, γιατί οι αμερικανικοί νόμοι της κεφαλαιαγοράς θα τους έκλειναν όλους στη φυλακή; Μήπως Γερμανοί άρπαγες και Έλληνες προδότες κινδύνευαν με φυλακίσεις; Μήπως η διεφθαρμένη και προδοτική διοίκηση του ΟΤΕ, που ετοιμαζόταν να ξεπουλήσει, φοβόταν να λειτουργεί εις βάρος του ιδιοκτήτη —και άρα του ελληνικού λαού— υπό τους όρους του αμερικανικού χρηματιστηρίου; Με ποιο σκεπτικό έφυγαν από εκείνο το χρηματιστήριο; Για να περιορίσουν τα λειτουργικά έξοδα, “γκρέμισαν” τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας; Πώς δικαιολογούν σήμερα την κατακόρυφη πτώση της τιμής της μετοχής; Κατέρρευσε η μετοχή του ΟΤΕ μετά την “έξοδό” του από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ποιον ωφελεί αυτή η κατάρρευση; Αυτόν που “πουλά” ή αυτόν που “αγοράζει”;
Αυτός, ο οποίος διοικούσε τον ΟΤΕ εκείνη την εποχή, ποιανού τα συμφέροντα υπηρετούσε με τις επιλογές του; Αυτός, ο οποίος διορίστηκε από το δημόσιο και εισέπραττε εκατομμύρια σε μισθούς από τα χρήματα του ελληνικού λαού, ποιον υπηρετούσε; Το φυσικό “αφεντικό” του, που είναι ο ελληνικός λαός, ή τους Γερμανούς σφετεριστές της περιουσίας του; Ο σημερινός διοικητής του ΟΤΕ ποιους υπηρετεί; Τι “σύμπτωση” είναι άραγε αυτή ανάμεσα σε δέκα εκατομμύρια “βλάκες” Έλληνες να επιλεγεί για τη διοίκηση αυτής της εθνικά υπερπολύτιμης επιχείρησης ένας “έξυπνος” Εβραίος; Ένας ομοεθνής του κύριου όγκου των τοκογλύφων δανειστών μας. Αυτός ο “έξυπνος” Εβραίος γιατί δεν στρέφεται εναντίον της προηγούμενης διοίκησης, που έφερε σε δυσμενή θέση την επιχείρηση; Υπάρχουν νόμοι σ’ αυτό το κράτος; Πού είναι οι εισαγγελείς να εξετάσουν τι έγινε. Είναι προφανές ότι ο λαός απλά και μόνον με την πτώση των τιμών των μετοχών υπέστη ζημιά δισεκατομμυρίων στην αξία της περιουσίας του. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες γι’ αυτήν τη ζημιά;
Όμως, ακόμα κι αυτή η ζημιά είναι ασήμαντη μπροστά στο ενδεχόμενο της απώλειας της ίδιας της περιουσίας …Αυτό, δηλαδή, το οποίο επιχειρείται σήμερα …Αυτό, το οποίο επιχειρείται με μια νέα “δίκαιη” πώληση υποτιμημένης κρατικής περιουσίας στους “τίμιους” Γερμανούς. Ποιος ετοιμάζεται να κάνει αυτήν την πώληση; Μετά τον απόφοιτο του LSE Αλογοσκούφη αυτός, ο οποίος ετοιμάζεται να παραβιάσει και πάλι τη λογική της ελεύθερης αγοράς, η οποία καθορίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση μόνον, είναι ο Παπακωνσταντίνου …Ο επίσης απόφοιτος του LSE …Η “διάνοια”, για την οποία επίσης ξεκαρδίστηκαν στα γέλια οι φοιτητές του LSE …Οι συμμαθητές του γιου του Καντάφι …Του Καντάφι, ο οποίος ήταν ανώτερος από τους “φωστήρες” μας, εφόσον είχε και διδακτορικό στο εν λόγω Πανεπιστήμιο.
Πόσο όμως αξιόπιστος “πωλητής” μπορεί να είναι ο Παπακωνσταντίνου; Ο Παπακωνσταντίνου δεν ήταν στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ την εποχή των μεγάλων “πιρουνιών”; …Την εποχή εκείνη, που στην κυριολεξία οι Γερμανοί διέφθειραν τους πάντες; …Την εποχή που αλώνιζαν με τις υπερτιμολογημένες προμήθειες των ψηφιακών συνδέσεων, κλέβοντας τους πόρους του οργανισμού; Ποιος διόρισε τον τότε νεαρό, άσχετο και πεινασμένο Παπακωνσταντίνου στην τρομακτικής ευθύνης θέση του στον ΟΤΕ;
Στη διαβόητη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ του Ρότσιλντ, του Σόρος, αλλά και του Βουρλούμη δεν ανήκει ο Παπακωνσταντίνου; Αυτός δεν είπε, με το φοβερό “χιούμορ” που τον διακρίνει, ότι, αν αποκαλύψει σε κάποιον τι συζητούνε εκεί μέσα, θα πρέπει μετά να τον σκοτώσει; Ρωτάμε λοιπόν εμείς οι αφελείς. Έχει “υποχρεώσεις” απέναντι σε “ευεργέτες” ο Παπακωνσταντίνου; Στην ζωή του προόδευσε μόνον με την ταπεινή αξία που βλέπει κανείς πάνω του; Υπάρχουν από εκείνη την εποχή κάποια σκοτεινά “σημεία” της ζωής του που να τον καθιστούν σήμερα εκβιάσιμο;
Όλοι θυμόμαστε πως η εταιρεία του διαβόητου πλέον Χριστοφοράκου παρακολουθούσε την ιδιωτική ζωή των πάντων στις τηλεπικοινωνίες. Άνθρωποι εκβιάζονταν από αυτήν και κάποιοι μπορεί και να αυτοκτόνησαν εξαιτίας της. Σε μια εποχή που κάποιοι τα “έπαιρναν” στον ΟΤΕ, ο Παπακωνσταντίνου ήταν “καθαρός”; Αν δεν ήταν “καθαρός”, είναι βέβαιον ότι θα το γνωρίζουν οι Γερμανοί και σήμερα πιθανότατα θα το εκμεταλλεύονται. Αυτός ο Παπακωνσταντίνου θα “πουλήσει” τον ΟΤΕ στους Γερμανούς; Πόσο θα τον πουλήσει και με ποια λογική θα υπολογίσει την τιμή του;
Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να προσέξει ο αναγνώστης, γιατί θα εντοπίσουμε τόσο μεγάλες διαφορές στα ποσά, που θα καταλάβει ότι κάποιοι προδότες δεν είναι απλά για φυλακή, αλλά για κρέμασμα. Είμαστε τυχεροί σ’ αυτούς τους υπολογισμούς, γιατί, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός: …Φυλάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά φυλάει και τον νοικοκύρη. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί αυτοί, οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται ως “αγοραστές” του τζάμπα, πριν από λίγο καιρό ήταν πανάκριβοι “πωλητές”. Εξαιτίας της απληστίας τους και της βλακείας τους, αποκαλύπτουν πράγματα, τα οποία δεν έπρεπε να φαίνονται …Ή τουλάχιστον δεν έπρεπε να αποδίδονται σ’ αυτούς.
Εδώ πρέπει να προσέξει ο αναγνώστης, για να καταλάβει τι ακριβώς θέλουμε να πούμε. Πώς μπορείς να εκτιμήσεις την πραγματική αξία ενός κεφαλαίου; Πώς μπορείς να βρεις τη λεπτή ισορροπία μεταξύ της πραγματικής αξίας που μπορείς να εισπράξεις και της όποιας άλλης αξίας θεωρείς ότι μπορεί να υπάρχει, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα εισπράξεις ποτέ; …Την ισορροπία μεταξύ αντικειμενικού και υποκειμενικού …Μεταξύ του αντικειμενικού, που μπορεί και πρέπει να πληρώσει η αγορά και του υποκειμενικού, που άλλες φορές μπορεί να έχει λογική βάση και άλλες φορές όχι …Εκείνη την ισορροπία, η οποία περιορίζεται στις “προσθαφαιρέσεις” της οικονομίας και δεν “πολλαπλασιάζει” τις αξίες εξαιτίας στρατηγικών, πολιτικών, συναισθηματικών ή άλλων παραγόντων …Εκείνη την ισορροπία, που κόβει το “αμύθητο” του ιδιοκτήτη-πωλητή και το μετατρέπει σε εύλογο τίμημα, το οποίο αντιλαμβάνεται και δέχεται να πληρώσει ο “απέναντί” του αγοραστής.
Αυτήν την αντικειμενική αξία τη βρίσκεις πολύ εύκολα με έναν πολύ απλό τρόπο. Χρησιμοποιείς την ίδια μέθοδο μ’ αυτήν που χρησιμοποιεί ο “απέναντί” σου. Ο “απέναντί” σου αγοραστής, όταν θέλει ν’ αγοράσει κάτι, σκέφτεται τους χρόνους απόσβεσης της αγοράς του και εσύ πάνω σ’ αυτά βασίζεσαι, για να δικαιολογήσεις τις απαιτήσεις σου. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα, όταν υπάρχει ένα “παρελθόν” συναλλαγών μεταξύ των συναλλασσομένων. Γίνονται πιο εύκολα, γιατί υπάρχει μια κοινή βάση σκέψης, η οποία έχει γίνει αποδεκτή καί από τις δύο πλευρές και έχει λειτουργήσει σε προηγούμενες συναλλαγές. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια ακριβώς μέθοδο που ο σημερινός “αγοραστής” σου χρησιμοποίησε απέναντι σ’ εσένα, όταν ο ίδιος ήταν “πωλητής”.
Τι σημαίνει αυτό στην περίπτωσή μας; Την πραγματική αξία του ΟΤΕ στην πραγματικότητα την έχουν “προϋπολογίσει” οι ίδιοι οι αγοραστές του. Ποιοι είναι οι αγοραστές του, εκτός από την ίδια τη Deutsche Telekom; Οι τράπεζες, οι οποίες βρίσκονται πίσω της …Οι τράπεζες των τοκογλύφων, που τη “συμβουλεύουν” στις αγοραπωλησίες της, εφόσον αυτές τη χρηματοδοτούν.
Όμως, αυτές οι τράπεζες δεν είναι “τηλεπικοινωνιακές”. Είναι απλά τράπεζες …Τράπεζες, οι οποίες θα δώσουν χρήματα στη Deutsche Telekom για τις αγορές της και θα περιμένουν να τους αποδοθούν τα κέρδη τους από τις αποδώσεις αυτών των αγορών. Είναι οι γνωστές τράπεζες, που βλέπουμε σε όλα τα ελληνικά “θέματα” …Οι τράπεζες, οι οποίες χρηματοδότησαν τα μεγάλα έργα …Οι τράπεζες, οι οποίες εισπράττουν τις “επενδύσεις” τους από τη χρήση αυτών των έργων …Οι ίδιες τράπεζες, οι οποίες χρηματοδότησαν τη γέφυρα του Ρίου ή την Αττική Οδό …Οι τράπεζες, οι οποίες δημιούργησαν με τα χρήματά τους κεφάλαιο και το υπολόγισαν σε χρήματα, γιατί κάποτε θα το “αποδώσουν” πίσω στο κράτος …Οι ειδικές στο να υπολογίζουν την αξία των κεφαλαίων.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Αυτές οι τράπεζες γνωρίζουν να υπολογίζουν τις αξίες των κεφαλαίων, γιατί Κεφάλαιο και Χρήμα έχουν “σχέση” μεταξύ τους, η οποία μπορεί να υπολογιστεί. Η μεταβλητή αυτής της σχέσης είναι η έννοια του χρόνου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι την αξία του κεφαλαίου τη βρίσκουμε, όταν το ετήσιο κέρδος, που αυτό παράγει, το πολλαπλασιάσουμε με ένα χρονικό διάστημα Χ. Η σχέση δηλαδή είναι ΚΕΦΑΛΑΙΟ=ΚΕΡΔΟΣ*ΧΡΟΝΟ. Αυτή η σχέση λειτουργεί όπως λειτουργούν όλες οι μαθηματικές σχέσεις. Λειτουργεί προς όλες τις “κατευθύνσεις” και αφορά εξίσου όλους τους εμπλεκόμενους σε μια αγοραπωλησία …όποιος κι αν είναι ο ρόλος τους σ’ αυτήν. Είτε θέλεις ν’ αγοράσεις είτε να δημιουργήσεις είτε να πουλήσεις κεφάλαιο, με βάση αυτήν τη σχέση σκέφτεσαι.
Αν έχεις δηλαδή χρήματα και σκέφτεσαι να δημιουργήσεις κεφάλαιο ως ιδιοκτήτης, μπορείς να υπολογίσεις αν σε συμφέρει να το κάνεις, γιατί μπορείς να προσδιορίσεις τον χρόνο που θ’ αναγκαστείς να “περιμένεις” μέχρι την “απόσβεσή” του. Αν έχεις χρήματα, για να δημιουργήσεις κεφάλαιο για κάποιον τρίτο ως εργολάβος, μπορείς να υπολογίσεις πόσο χρόνο σε συμφέρει να το εκμεταλλεύεσαι μέχρι να του το παραχωρήσεις. Από την άλλη, αν έχεις ήδη κεφάλαιο, μπορείς από τα ήδη υπάρχοντα Κέρδη του να υπολογίσεις την αξία του, αν επιθυμείς να το πουλήσεις.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι Κεφάλαιο και Χρήμα συνδέονται μεταξύ τους με την έννοια του Χρόνου. Ότι το χρήμα που ζητάς για ένα κεφάλαιο που πουλάς υπολογίζεται εύκολα. Εύκολα και αντικειμενικά και μακριά από συναισθηματικά “αμύθητα” ή “πολύτιμα” ή “σπάνια”. Αν έχεις κεφάλαιο και θέλεις να το πουλήσεις, μπορείς να το “αποτιμήσεις” με βάση τα κέρδη του. Στην πραγματικότητα το τίμημα που εισπράττεις και περιγράφει την αξία του κεφαλαίου, είναι η “προκαταβολή” των κερδών του για ένα “βάθος” χρόνου έστω Χ.
Η μόνη πραγματική “μεταβλητή” στον υπολογισμό της αξίας του κεφαλαίου, έχει σχέση με τον χρόνο. Τα κέρδη δεν είναι “μεταβλητή”. Τα κέρδη είναι μία “σταθερή”, εφόσον μπορούν να προϋπολογίζονται με απόλυτη ακρίβεια από τους σχεδιασμούς ή να καταγράφονται στους ισολογισμούς. Ο χρόνος είναι η μοναδική “μεταβλητή” και γι’ αυτό αποτελούν και το “πεδίο” σύγκρουσης μεταξύ πωλητών και αγοραστών για τον καθορισμό της αξίας ενός κεφαλαίου. Στην έννοια του “Χρόνου”, δηλαδή, βρίσκεται όλο το μυστικό του υπολογισμού της αξίας του κεφαλαίου …Του κερδοφόρου κεφαλαίου. Αυτοί, οι οποίοι “πουλάνε”, θέλουν υψηλό τίμημα και άρα να πληρωθούν για μεγάλο “χρόνο” και αυτοί, οι οποίοι “αγοράζουν”, θέλουν να πληρώσουν για μικρό “χρόνο”.
Η τύχη της Ελλάδας είναι ότι υπάρχει ένα “μέτρο” σ’ αυτόν τον υπολογισμό. Γι’ αυτόν τον λόγο μιλήσαμε για Θεό, που αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Οι άθλιοι ιμπεριαλιστές και οι προδότες συνεργάτες τους έχουν εμπλέξει την Ελλάδα σε πολλές τέτοιες αγοραπωλησίες. Σήμερα η Ελλάδα μπορεί να εμφανίζεται ως “πωλητής”, αλλά έχει υπάρξει και η ίδια ως “αγοραστής”. “Αγοραστής” μάλιστα απέναντι στους “πωλητές”, οι οποίοι σήμερα παριστάνουν τους “αγοραστές”. Έχουν αλλάξει δηλαδή οι ρόλοι, αλλά το κέρδος είναι ότι δεν μπορούν ν’ αλλάξουν οι λογικές. Σήμερα η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα να έχει απέναντί της τους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι κάποτε την “έπεισαν” ως “αγοραστή” για τους υπολογισμούς τους και τη λογική τους.
Τον χρόνο, δηλαδή, τον οποίο αναζητάμε για την “εκτίμηση” της αξίας του δημοσίου κεφαλαίου, δεν χρειάζεται να τον βρούμε μόνοι μας και να μας τον αμφισβητήσουν οι “αγοραστές” μας. Αυτόν τον χρόνο τον έχουν “προϋπολογίσει” οι ίδιοι. Γι’ αυτόν τον λόγο τούς θεωρούμε όχι μόνον άπληστους, αλλά και βλάκες. Δεν ακολούθησαν την έξυπνη σειρά, ώστε να μην μπορεί το θύμα τους ν’ αντιδράσει. Δεν ξεκίνησαν με τις “φτηνές” αγορές του “κακομοίρη”, ο οποίος ζητάει “λογική”, ώστε, όταν τελειώσουν με αυτές, να δείξουν το σκληρό πρόσωπό τους ως σκληροί “πωλητές”. Μπήκαν σε μια διαρκή συναλλαγή με το ελληνικό κράτος και χωρίς καμία λογική σειρά “μετακινούνταν” από τη μία ιδιότητα στην άλλη.
Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι μας εξηγούσαν, ως λάτρεις της ελεύθερης αγοράς, τον λόγο για τον οποίο “πουλάνε” τόσο ακριβά, είναι εκείνοι, οι οποίοι τώρα μας εξηγούν τον λόγο για τον οποίο πρέπει να πουλήσουμε εμείς πολύ φτηνά. Είναι βλάκες και εκτίθενται. Απλά την “πάτησαν”, γιατί μέσα στο ίδιο οικονομικό περιβάλλον πρέπει να τα κάνουν όλα ταυτόχρονα και δυστυχώς γι’ αυτούς “ξεκίνησαν” από την “πώληση”. Από εκεί και πέρα δεν είναι δυνατόν να γνωρίζεις διαφορετική “αριθμητική” όταν πουλάς και διαφορετική όταν αγοράζεις …και μάλιστα απέναντι στο ίδιο “πρόσωπο”. Τι σημαίνει αυτό για την περίπτωσή μας. Το εξής απλό. Τον ΧΡΟΝΟ, για τον οποίο υπολογίζονται τα ΚΕΡΔΗ, προκειμένου να “αποτιμηθεί” η αξία του κεφαλαίου, τον έχουν υπολογίσει οι ίδιες οι τράπεζες, οι οποίες “πουλάνε” κεφάλαιο στο ελληνικό δημόσιο …Οι ίδιες, οι οποίες θέλουν μέσω των ιδιωτικοποιήσεων να αγοράσουν δημόσιο κεφάλαιο.
Από τους δικούς τους λοιπόν υπολογισμούς θα υπολογίσουμε την αξία των ΔΕΚΟ. Έχουμε λοιπόν και λέμε. Η Γέφυρα του Ρίου είναι ένα τέτοιο κεφάλαιο με κάποια κερδοφορία από τα διόδια χρήσης της. Το 40% αυτού του κεφαλαίου ανήκει ήδη στο Δημόσιο και άρα εξαιρείται από τον υπολογισμό μας. Το υπόλοιπο 60% ανήκει στις Τράπεζες και στους Ιδιώτες επενδυτές. Η κατανομή αυτού του 60% είναι 50% στις Τράπεζες και 10% στους ιδιώτες. Η αξία αυτού του 60% έχει υπολογιστεί από αυτές τις τράπεζες. Γιατί; Γιατί σε κάποια στιγμή θα το “παραδώσουν” στο δημόσιο. Άρα; Άρα το Δημόσιο “αγοράζει” αυτό το 60% έμμεσα. Το αγοράζει με βάση το Κέρδος*Χρόνο. Πόσο Χρόνο; 35 χρόνια …Τριανταπέντε χρόνια —αν θέλει κάποιος να το δει ολογράφως, για να μην νομίζει ότι έγινε κάποιο λάθος—.
Όμως, αυτό το 35 είναι “ολέθριο” γι’ αυτούς τους πωλητές. Γιατί; Γιατί λίγα χρόνια μετά την επιτυχή πώλησή τους στο ελληνικό δημόσιο γίνονται οι ίδιοι αγοραστές. Τώρα θέλουν, για παράδειγμα, να αγοράσουνε τον ΟΤΕ ή τη ΔΕΗ και “ξεχνούν” αυτά τα οποία έκαναν ως πωλητές. Τώρα κάνουν τα “κορόιδα” …Κάνουν τους “αγαθούς” αγοραστές …Άβγαλτα είναι τα παιδιά στην πιάτσα της αγοράς και δεν γνωρίζουν πώς υπολογίζεται η αξία του κεφαλαίου …Την αξία την “καταλαβαίνουν” από το χρηματιστήριο. Την αξία όμως της “Γέφυρας” ή της “Αττικής Οδού” δεν την έβαλαν στο χρηματιστήριο, για να δούμε πόση είναι η αξία του δικού τους 60%. Εκείνη την αξία ως πωλητές την υπολόγιζαν “εξωχρηματιστηριακά” με τα κομπιουτεράκια. Τώρα, που έγιναν αγοραστές, θυμήθηκαν το χρηματιστήριο …Το χρηματιστήριο, το οποίο είναι βέβαιο ότι το χειραγωγούν …και πώς να μην το χειραγωγήσουν σε μια εποχή με τεράστια οικονομική κρίση, προδοτική πολιτική ηγεσία, ανυπαρξία ελεγκτικών οργάνων και άπειρο θράσος.
Τι θέλουμε να πούμε; Ότι ειδικά σήμερα είναι εύκολη η χειραγώγηση του χρηματιστηρίου και άρα και των μετοχών που σε ενδιαφέρουν. Έτσι όπως είναι η κατάσταση μπορείς να “σπρώχνεις” ένα μικρό ποσοστό μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά για να “πέσει” η τιμή, τρομοκρατείς τον κόσμο που θέλει να “επενδύσει” και η τιμή “κλειδώνει” χαμηλά. Μετά έρχεσαι και επειδή είσαι “Χουβαρντάς” και “Φιλέλληνας”, αγοράζεις το ποσοστό του Δημοσίου με “καπέλο” 15% …Αγοράζεις με “καπέλο” στο “μηδέν”. Ακόμα βέβαια κι αυτό δεν το κάνεις από γενναιοδωρία. Αυτό το κάνεις, γιατί στο επιβάλει η απαίτηση για την ασφάλεια των δωσίλογων συνεργατών σου.
Νομικό “άλλοθι” είναι αυτό το “καπέλο”, για να μπορούν οι δωσίλογοι, σε περίπτωση που κατηγορηθούν για απιστία, να αποφύγουν στο μέλλον την κρεμάλα. Νομικό “άλλοθι”, για να μπορούν να ισχυρίζονται ότι διαπραγματεύτηκαν την αξία του ΟΤΕ “εξωχρηματιστηριακά”. Δίνεις άλλοθι στους προδότες να ισχυριστούν στο “πόπολο” ή στα δικαστήρια ότι πούλησαν με “καπέλο” και άρα με εξωχρηματιστηριακά κριτήρια. Άλλοθι σωτήριο, γιατί άλλο προδότης, που εντελώς παράνομα δεν διαπραγματεύτηκε καν και άλλο ανίκανος και βλάκας, που δεν ξέρει να διαπραγματεύεται.
Επειδή όμως ούτε αυτόν τον “αέρα” θέλεις να δώσεις στους Έλληνες, χρησιμοποιείς χρηματιστηριακές πρακτικές, για ν’ απαλλαγείς από το κόστος του “καπέλου”. Σε μια αγορά, δηλαδή, όπου η μετοχή είναι “εξευτελισμένη” στα 14 ευρώ έρχεσαι και υπόσχεσαι μια αγορά με 15% “καπέλο” και επειδή είσαι άπληστος και γελοίος “κατεβάζεις” τη μετοχή στα 5 ευρώ.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Ούτε τις δικές τους τις αθλιότητες θέλουν να “πληρώσουν”. Θέλουν ν’ αγοράσουν τζάμπα το 16% ενός γίγαντα, τον οποίον εδώ και δεκαπέντε χρόνια λεηλατούν ασύστολα. Πόσο τζάμπα; Πόσο εξοργιστικά τζάμπα; Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ανάποδα. Αρκεί κάποιος να αντιστρέψει τις ιδιότητες. Να σκεφτεί πώς θα ήταν κατάσταση, αν αντιστρεφόταν οι όροι. Αν βάλει τους πονηρούς στον ρόλο του πωλητή και το κράτος στον ρόλο του αγοραστή. Πώς θα αποτιμούσαν οι ίδιοι την αξία του ΟΤΕ, αν αυτοί ήταν οι ιδιοκτήτες του και άρα οι πωλητές του; Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να καταλάβει κάποιος το πόσο τζάμπα θέλουν να τον πάρουν. Ο ΟΤΕ έχει “τσεκουρωμένα” ετήσια κέρδη κοντά στα 2,7 δις ευρώ. Άρα, αν το 60% του ΟΤΕ ήταν δικό τους και με βάση τους δικούς τους υπολογισμούς, θα άξιζε ως Κεφάλαιο αυτό το κέρδος επί 35.
Αν, δηλαδή, ο ΟΤΕ ήταν δικό τους κεφάλαιο και τον είχαν δημιουργήσει με τις γνωστές νεοταξίτικες μεθόδους της συγχρηματοδότησης με το κράτος, τότε το 60% αυτού του κεφαλαίου θα άξιζε 2,7 δις * 35 χρόνια = 94,5 δις. Το σύνολο του ΟΤΕ, δηλαδή, απαλλαγμένο από κάθε εθνική, στρατηγική, ηθική ή κοινωνική “υπεραξία”, θα άξιζε 145,38 δις ευρώ. Αυτή η αξία του είναι υπολογισμένη με βάση τις δικές τους μεθόδους αποτίμησης αξιών …Τις μεθόδους των “λατρών” της ελεύθερης οικονομίας …Τις μεθόδους αυτών, οι οποίοι μας “πούλησαν” τη “Γέφυρα του Ρίου” ή την “Αττική Οδό” και είναι οι ίδιοι που σήμερα θέλουν ν’ “αγοράσουν” τον ΟΤΕ …Ό,τι τελοσπάντων απέμεινε από αυτόν στο δημόσιο …Το 16% στην προκειμένη περίπτωση. Πόσο είναι λοιπόν το 16% από τα 145,38 δις; …23,3 δις ευρώ. Τόσο αξίζει το 16% του ΟΤΕ. Τόσο θα άξιζε, αν ανήκε στην “έξυπνη” Deutsche Telekom και το πουλούσε στους “βλάκες” Έλληνες.
Δυστυχώς, όμως, τώρα συμβαίνει το αντίθετο …Το πολύ αντίθετο. Η ατυχία του ΟΤΕ είναι ότι ανήκει σε “βλάκες”, οι οποίοι δεν εκτιμάνε σωστά την αξία της περιουσίας τους. Πόσο θέλουν να τον αγοράσουν οι “έξυπνοι” από τους αποφοίτους του LSE, είτε αυτοί λέγονται Αλογοσκούφηδες είτε Παπακωνσταντίνου; Πόσο αξιολογούν σαν “έξυπνοι” αγοραστές την περιουσία των “βλακών”; …Οι απολύτως ίδιοι “έξυπνοι” αγοραστές, οι οποίοι ξεγελάνε συστηματικά τους “βλάκες”, όπως έγινε με τα μεταλλεία του χρυσού της Χαλκιδικής; …Τα μεταλλεία, τα οποία στο χρηματιστήριο αξιών της Νέας Υόρκης εκτιμώνται σήμερα σε 9,5 δις ευρώ, αλλά οι “βλάκες” Έλληνες τα πούλησαν για μόλις 11 εκατομμύρια ευρώ;
Επαναλαμβάνουμε… πόσο αξιολογούν οι ίδιοι “έξυπνοι” το 16% του ΟΤΕ;  Η Deutsche Bank, η Merrill Lynch και η Goldman Sachs και βέβαια οι Μπομπολαίοι συνεργάτες τους; Αυτοί, οι οποίοι μας πουλάνε πανάκριβα “Αττικές Οδούς” και αγοράζουν τζάμπα μεταλλεία χρυσού; Πόσο αξιολογούν το 16% του γίγαντα των τηλεπικοινωνιών; Λίγο πάνω από 500 εκατομμύρια. Λίγο πάνω από το τίμημα, που πουλήθηκε η φαρμακευτική εταιρεία στην οποία αναφερθήκαμε στην αρχή του κειμένου και η οποία μπροστά στο “τέρας” που λέγεται ΟΤΕ είναι μια “παράγκα” …Μια ασταθής “παράγκα” στο έλεος των “αγορών” τη στιγμή που ο ΟΤΕ από τη φύση του είναι ένας γίγαντας, ο οποίος ποτέ δεν θα χάσει την αξία του …ΠΟΤΕ …Ποτέ, για όσο διάστημα υπάρχουν άνθρωποι στο νότιο άκρο της βαλκανικής χερσονήσου …Ποτέ, γιατί “κάθεται” πάνω στα ενσύρματα δίκτυα, τα οποία εξυπηρετούν μία από τις πιο θεμελιώδεις “υπηρεσίες” τόσο του παρόντος όσο και του μέλλοντος …Ποτέ, ακόμα κι αν βάλεις μια αγελάδα να τον διοικεί. Αυτό το “κτήνος” θέλουν ν’ αγοράσουν οι “χουβαρντάδες” τζάμπα.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που “πιέζουν”; …Τον λόγο που έχουν κάνει “σημαία” τους το χρηματιστήριο; …Τον λόγο που έχουν βάλει το υποκριτικό “καπέλο”, προκειμένου να προστατεύσουν τους προδότες από την κρεμάλα; …Κατάλαβε τον λόγο που σαν “αγαθοί” θέλουν ν’ αγοράσουν με την τιμή του χρηματιστηρίου; …Τον λόγο που σαν “κουτόφραγκοι” δέχονται το “καπέλο” του 15%, το οποίο θα τους “αναγκάσουν” οι “γενναίοι” απόφοιτοι του LSE να πληρώσουν; …Τον λόγο που σαν “φιλότιμοι” ανέχονται το ελληνικό κράτος να τους “πιέζει” ν’ αγοράσουν; …Κατάλαβε τον λόγο που μας δίνουν “δόσεις” των 60 δις και μας πιέζουν για τις ιδιωτικοποιήσεις των ασήμαντων 500 εκατομμυρίων;
Όταν λοιπόν εμείς υπολογίζουμε με βάση τις δικές τους λογικές ότι το 16% το ΟΤΕ αξίζει 23,3 δις ευρώ πόσο πρέπει να το πουλήσουμε; Έστω πως δεχόμαστε ότι εμείς ήμασταν “κορόιδα”, που αγοράζαμε Κέρδη*τριανταπέντε χρόνια και ότι αυτοί δεν είναι τέτοιοι. Να “κόψουμε”, επειδή αυτοί είναι σκληροί και έξυπνοι αγοραστές. Πόσο να κόψουμε; Τα μισά; Τα μισά χρόνια μάς δίνουν το μισό ποσό και αυτό είναι 11,5 δις ευρώ. Τι σχέση έχουν αυτά τα δις με τα πεντακόσια εκατομμύρια που αυτοί δίνουν; Πόσο να “κόψουμε”; Να το “στρογγυλέψουμε; Ας δώσει 10 δις η Deutsche Telekom και ας πάρει το 16% του ΟΤΕ …Έχει τόσα να δώσει η Μπατιρογερμανία;
Εφόσον όμως μιλάμε για τέτοιες διαφορές και άρα επενδυτικές “ευκαιρίες”, δεν πρέπει ν’ ανοίξει το “παιχνίδι” με βάση τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς; Εφόσον θέλουν να συνδέσουν την τιμή του με το χρηματιστήριο, γιατί δεν παραχωρούν τις μετοχές του 16% σε ιδιωτικά χρηματιστηριακά γραφεία, ώστε να τις “σπρώξουν” στην ελεύθερη αγορά και άρα και στο χρηματιστήριο; Γιατί να μην αποκτήσουν μια τέτοια ευκαιρία τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι επενδυτές; Χρήματα δεν ψάχνει το ελληνικό δημόσιο; Γιατί δεν ανοίγει το “παιχνίδι” στη διεθνή αγορά και μπλέκει αποκλειστικά με τους Γερμανούς;
Ειδικά οι Έλληνες επενδυτές σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορέσουν να κάνουν το καθήκον τους ως πολίτες και να κερδίσουν ως οικονομικά όντα. Τι πρέπει να κάνουν σε μια τέτοια περίπτωση οι Έλληνες πολίτες; Δεν πρέπει να βοηθήσουν την κατάσταση με τα λίγα χρήματα που τους απέμειναν; Δεν πρέπει να πάνε τη μετοχή του ΟΤΕ στα 150 ευρώ; Αν αντιληφθούν ότι “καίγεται” η Deutsche Telekom γι’ αυτό το ποσοστό, γιατί να μην επωφεληθούν κι αυτοί εις βάρος της, όπως επωφελείται και αυτή σήμερα από το “κάψιμο” του ελληνικού δημοσίου;
Εφόσον το τελευταίο μεγάλο “πακέτο” μετοχών του ΟΤΕ πουλιέται στη χρηματιστηριακή του αξία, γιατί να μην μπει στο χρηματιστήριο και άρα να τεθεί στη διάθεση του επενδυτικού κοινού και άρα και των Ελλήνων πολιτών; Δεν πρέπει αυτοί οι πολίτες ν’ αποκτήσουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το 16% αυτού του ζωτικού “οργάνου” του ελληνικού “κορμιού”; Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Περισσότερα χρήματα θα κερδίσει το ελληνικό δημόσιο και θα κερδίσουν και οι Έλληνες επενδυτές από την “ευκαιρία” του ΟΤΕ. Γιατί να πάρει το διαθέσιμο ποσοστό του ελληνικού δημοσίου η Deutsche Telekom; Μαζί τον φτιάξαμε; Συνέταιροι είμαστε με τους νεοναζί και δεν το γνωρίζουμε; Να το πάρει όποιος μπορεί να το αγοράσει.
Οι άνθρωποι είναι απίθανοι. Είναι αστείοι. Δεν θέλουν να υπολογιστεί η αξία του ΟΤΕ με καθαρά εξωχρηματιστηριακά κριτήρια, γιατί φοβούνται τα “κομπιουτεράκια”. Ταυτόχρονα θέλουν ν’ αγοράσουν περίπου με τη χρηματιστηριακή του αξία …αλλά εκτός χρηματιστηρίου, γιατί φοβούνται τους ιδιώτες επενδυτές. Να σου έρχεται τρέλα από την αθλιότητά τους. Κάνουν ό,τι τους βολεύει, χωρίς να φοβούνται τίποτε.
Όμως, αυτά τα άπληστα κτήνη δεν σταματάνε εκεί. Καθημερινά βάζουν τους διάφορους Γιούγκερ και Ρεν να πιέζουν. Όλα θέλουν να τα αρπάξουν γρήγορα και τζάμπα. Να μην δώσουν καμία δυνατότητα στον λαό ν’ αντιδράσει. Τον απειλούν με τις δόσεις και τον τρομοκρατούν, αφήνοντας υπονοούμενα για τις συντάξεις. Όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και γίνονται μόνον για λόγους εκφοβισμού. Οι Έλληνες ζουν με τα δικά τους χρήματα. Τα πακέτα και τα δάνεια του ΔΝΤ και των υπολοίπων της τρόικας πάνε κατ’ ευθείαν στις τσέπες των τοκογλύφων. Κανένας Έλληνας δεν πήρε τον μισθό του ή τη σύνταξή του από αυτά τα δάνεια. Απλά αυτοί εκμεταλλεύονται αυτήν την κατάσταση και τρομοκρατούν έναν λαό, τον οποίο δεν τον προστατεύει η δωσιλογική ηγεσία του …Τον τρομοκρατούν, γιατί δεν του λένε ότι, αν δεν φτάνουν τα χρήματα, αυτοί, οι οποίοι δεν θα πληρωθούν, θα είναι οι τοκογλύφοι και όχι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.
Στόχος αυτής της τρομοκρατίας είναι η λεηλασία της χώρας. Είναι η μετατροπή της σε αποικία τους. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες με τα χρέη, όπως έκαναν οι Αμερικανοί στους Ινδιάνους …Τους Ινδιάνους, που, αφού τους “φόρτωσαν” ουίσκι και καθρεφτάκια, τους “ανάγκασαν” να τους “πουλήσουν” τη γη. Τους έδωσαν ψεύτικα “χαρτάκια”, για ν’ αγοράζουν τα πανάκριβα προϊόντα τους και να δημιουργούν χρέος. Στη συνέχεια αυτοί οι άτιμοι ανάγκασαν τους αγαθούς να φερθούν “τίμια” απέναντι στους δανειστές τους, για να τους καταστρέψουν.
Αυτό κάνουν και οι ιμπεριαλιστές σήμερα στην Ελλάδα. Μας φόρτωσαν με “πέτσινα” ευρώ, τα οποία μας τα “μάζευαν” γρήγορα, αναγκάζοντάς μας να κάνουμε αγορές και προμήθειες από τα δικά τους εργοστάσια. Αφού με απάτες, διαφθορά και εγκλήματα μάς έφτασαν στα όρια της πίστωσής μας, προσπαθούν σήμερα να μας πείσουν να φερθούμε “τίμια”. Να μην αδικήσουμε αυτούς οι οποίοι μας “μέθυσαν”, μας διέφθειραν, μας βίασαν και σήμερα χρησιμοποιούν τους “μπράβους” τους για να μας τρομοκρατήσουν.
Αυτό είναι το ζητούμενο. Να τρομοκρατηθεί ο λαός και να παραδώσει τα πάντα στους ξένους άρπαγες. Ο ΟΤΕ είναι το πρώτο “πιάτο”. Ακολουθεί και συνέχεια. Στο στόχαστρό τους είναι η μεγάλη και τρομερή ΔΕΗ …Το “κτήνος”, που μπροστά του ο ΟΤΕ μοιάζει με “κουταβάκι” …Το “κτήνος” των τεράστιων υποδομών, των απαράκαμπτων “υποδομών δικτύου”, των ορυχείων, των φραγμάτων και των υδροηλεκτρικών εργοστασίων. Γιατί αναφερόμαστε ειδικά στο δίκτυό του; Γιατί, αν ο ΟΤΕ μπορεί μέχρι ενός σημείου να παρακαμφθεί από τους ανταγωνιστές του με κάποιες ιδιωτικές κεραίες, η ΔΕΗ δεν παρακάμπτεται με τίποτε. Κανένας ανταγωνισμός δεν μπορεί να φτάσει το “προϊόν” του στους καταναλωτές χωρίς το δίκτυο του “τέρατος”.
Αν λοιπόν ο ΟΤΕ αξίζει ως κεφάλαιο 145 δις, πόσο μπορεί να αξίζει η θηριώδης ΔΕΗ; Πόσο αξίζει ένα χρυσοφόρο “κτήνος”, το οποίο ούτε θεωρητικά δεν μπορεί να το ανταγωνιστεί κάποιος και άρα να περιορίσει την εις το διηνεκές κερδοφορία του; Πόσο αξίζει ένα “κτήνος”, που δεν υπάρχει πόντος της ελληνικής επικράτειας που να μην έχει πάνω του ιδιοκτησία; Να πούμε 300 δις ευρώ; Πόσο αξίζει το ποσοστό της ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου; Και πάλι θα το υπολογίσουμε με βάση το χρηματιστήριο; Ποιος έχει χρήματα για ν’ αγοράσει αυτό το κτήνος; Τα μπατίρια; Ο Μυτιληναίος; Το μπατίρι των Ιλισίων; Θα κόψει από τα λουλούδια που πετάει στα μπουζούκια, για ν’ αγοράσει τη ΔΕΗ; Ποιος θα αγοράσει; Μήπως ο Μελισσανίδης; …Ο “δάσκαλος” του Περιστερίου; Θα πουλήσει το αυτοκίνητο της σχολής οδηγών, για ν’ αγοράσει τη ΔΕΗ;
Πόση “μίζα” πρέπει να έχουν πάρει οι προδότες, για να ξεπουλήσουν αυτό το “κτήνος”; …Το πραγματικό “κτήνος”, το οποίο ανήκει στην ελίτ των ηλεκτροπαραγωγών εταιρειών παγκοσμίως; …Το πραγματικό “κτήνος”, το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να μετατραπεί σε “πυρηνικό” ή ό,τι άλλο δημιουργήσει η ανθρώπινη ευφυΐα; …Το “κτήνος”, το οποίο σήμερα εντελώς παράνομα του έχουν φορτώσει με χιλιάδες “παράσιτα” των φωτοβολταϊκών με στόχο να του απομυζούν μερίδιο από τα κέρδη, προκειμένου να του “μειώσουν” τη χρηματιστηριακή αξία; Να το εξασθενίσουν μέχρι να το εξαγοράσουν και μετά απλά να πετάξουν τις φωτοβολταϊκές “βδέλλες” στα σκουπίδια.
Καταλαβαίνει ο αναγνώστης τα νούμερα; Μόνον με τις δύο αυτές εταιρείες θα μπορούσε να λυθεί το δήθεν πρόβλημα του χρέους, χωρίς να χρειαστεί να πουλήσουμε τίποτε άλλο. Αυτό το γνωρίζουν οι τοκογλύφοι και γι’ αυτόν τον λόγο πιέζουν. Μας πιέζουν, για να μας λεηλατήσουν και ταυτόχρονα να μας βυθίσουν σε χρέη από τα οποία δεν θα μπορούμε να ξεμπλέξουμε ούτε σε έναν αιώνα. Μας τρομοκρατούν, για να εκβιάσουν τις λάθος αποφάσεις μας. Θα μας τα πάρουν όλα και μετά είτε θα μας εκβιάζουν με τα χρέη είτε θα μας “ευεργετούν”, διαγράφοντας κάποια από αυτά. Θα μας τα πάρουν όλα και θα μας αφήσουν ακόμα μεγαλύτερα χρέη, για να μην μπορούμε να τους αμφισβητήσουμε.
Αυτός είναι ο νέος τύπος πολέμου και θύμα πολεμικής “επίθεσης” είναι σήμερα η Ελλάδα …Θύμα, που δεν αντιδρά, γιατί την έχουν προδώσει οι πολιτικοί της …Οι σύγχρονοι “Εφιάλτες”, που, για να εξασφαλίσουν τις “μίζες” τους, συνεργάζονται με τους νεοναζί κατακτητές. Πρέπει οι Έλληνες να καταλάβουν όσο πιο γρήγορα μπορούν ότι κάποιοι τους έβαλαν σε ένα “σφαγείο”, για να τους λεηλατήσουν …Για να καταφέρουν να κάνουν αυτό, το οποίο δεν κατάφεραν στον προηγούμενο μεγάλο πόλεμο. Αυτοί είναι οι Γερμανοί και οι τοκογλύφοι που κρύβονται πίσω τους. Οι ίδιοι Γερμανοί και οι ίδιοι τοκογλύφοι, που στήριξαν και τον Χίτλερ.
Αυτοί φλόμωσαν την Ευρώπη με ψεύτικα “οράματα” και μόλις μπήκαν οι λαοί της στην Ένωση, όρμησαν για να τους “σφάξουν” σαν τα “αρνιά”. Αυτοί μας υπόσχονταν ότι στόχος τους —μετά τα λάθη τους στους παγκοσμίους πολέμους— είναι ο εξευρωπαϊσμός της Γερμανίας και μόλις τους εμπιστευτήκαμε αποκαλύπτεται ότι εξακολουθούν να θέλουν να εκγερμανίσουν την Ευρώπη. Μέχρι τώρα το ένιωθαν αυτό μόνον οι Έλληνες και εξαιτίας μερικών αγγουριών το νιώθουν πλέον και οι Ισπανοί. Αυτοί οι Γερμανοί δεν θα σταματήσουν μέχρι να επιτύχουν τους στόχους τους. Γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιούν στις οικονομικές τους συναλλαγές κανονικούς πράκτορες των μυστικών τους υπηρεσιών. Απειλούν τα κράτη, “παίζοντας” με τους εξωτερικούς τους εχθρούς.
Απειλούν την Ελλάδα, ρυθμίζοντας την τουρκική εξωτερική πολιτική. Απειλούν την Ελλάδα με ακρωτηριασμούς, εφόσον αυτοί βρίσκονται πίσω από το “Μακεδονικό” ή το “Θρακικό” ζήτημα. Ενθαρρύνουν την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, για να τρομοκρατούν τους Έλληνες, ζητώντας πώληση νησιών. Όλα αυτά υποτίθεται για ένα χρέος. Αγνοούν αυτά τα τέρατα του ιμπεριαλισμού και της τοκογλυφίας ότι όλα έχουν τα όριά τους. Οι λαοί υποχρεούνται να ξεπληρώνουν τα χρέη τους, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνον με τη δουλειά τους και όχι με την περιουσία τους.
Αυτό είναι ένα πολύ βασικό όριο, γιατί δεν μπορεί κάποιος να απειλεί ανθρώπους ή λαούς με θάνατο. Αν χαθούν αυτές οι περιουσίες, απειλούνται με “θάνατο” οι ίδιοι οι λαοί. Αυτό, όμως, εκτός από ανήθικο είναι και παράνομο. Είναι τόσο παράνομο όσο και το να ζητάει ένας τοκογλύφος από έναν δανειολήπτη να του αποσπάσει το νεφρό ή το συκώτι ή την καρδιά του για κάποια χρέη του. Δεν μπορεί κανένας να απειλεί τη ζωή ανθρώπων ή λαών για χρέη. Απειλείται η επιβίωση του ελληνικού λαού, αν χάσει έναν “πνεύμονα”, όπως είναι ο ΟΤΕ ή το “συκώτι”, όπως είναι η ΔΕΗ.  Πρέπει να τραβηχτεί η Ελλάδα από το τραπέζι του “σφαγείου”.
Όμως, για να το καταφέρει αυτό, θα πρέπει η ίδια η Ελλάδα να βρει τους δικούς της προδότες, ώστε να βρει τα αδιάσειστα εκείνα στοιχεία, τα οποία χρειάζεται, για να εξηγήσει στο παγκόσμιο κοινό ότι είναι θύμα και όχι θύτης …Να αποδείξει με στοιχεία ότι είναι ένα θύμα του ιμπεριαλισμού της Γερμανίας και των Εβραίων τοκογλύφων και όχι ένας τεμπέλης, ο οποίος προσπάθησε να επωφεληθεί από την εργασία τού γερμανικού λαού. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να πάνε οι Έλληνες πολίτες έξω από τον Άρειο Πάγο και να πιέσουν τη δικαστική εξουσία να τους κλείσει όλους αυτούς στη φυλακή αρχής γενομένης από τον Αλογοσκούφη.
Θα πρέπει οι Σκαρπέληδες, οι Βουρλούμηδες και όλοι όσοι πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού να μας αποκαλύψουν αυτά τα οποία έγιναν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Πρέπει ν’ ανοίξουν οι φάκελοι όλων των προηγούμενων αγορών της Deutsche Telekom. Να μάθει ο κόσμος και ο γερμανικός λαός πόσοι τα πήραν και πόσα πήραν, προκειμένου να μας προδώσουν. Υπάρχει μήπως ένας απλά λογικός άνθρωπος, που να νομίζει ότι η παρουσία της Deutsche Telekom στο μέγαρο της Κηφισίας μπορεί να είναι στοιχειωδώς νόμιμη; Έκλεβαν οι Γερμανοί από τότε που ο ΟΤΕ ήταν κρατικός. Λεηλατούσαν με την ανοχή των Αλογοσκούφηδων και των Σκαρπέληδων τον ΟΤΕ και στην πραγματικότητα με τα δικά του —δικά μας— χρήματα τον αγόρασαν.
Πράκτορες των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, όπως ο Χριστοφοράκος ή ο Κόκκαλης, είχαν “εγκατασταθεί” μόνιμα στον ΟΤΕ και τον διέφθειραν μέχρι σήψης. Στη συνέχεια έπαιξαν τα χρηματιστηριακά παιχνίδια και αφού λεηλάτησαν τα χρήματα των Ελλήνων με τα ίδια χρήματα τούς “σκοτώνουν”. Λεηλατούν τα πάντα. ΔΕΚΟ, λιμάνια, αεροδρόμια. Ό,τι ακριβώς διεκδικούσαν οι Ναζί …με περισσότερο όμως θράσος και απείρως μεγαλύτερη χυδαιότητα …Οι κατ’ επάγγελμα “τίμιοι” Τεύτονες, που τους κορόιδεψαν οι “άτιμοι” Έλληνες …Οι “εργατικοί” Ούννοι, οι οποίοι θα σώσουν τις εταιρείες των “τεμπέληδων” …Οι ναζί “εκπολιτιστές” του κόσμου, οι οποίοι θα απαλλάξουν την παγκόσμια κοινωνία από τους “βάρβαρους” απόγονους των αρχαίων Ελλήνων.
Προφήτες δεν είμαστε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να “δούμε” το μέλλον. Είμαστε βέβαιοι ότι η κατάσταση θ’ αλλάξει. Θα αλλάξει, όχι γιατί οι Έλληνες θα “ξυπνήσουν”, αλλά γιατί απλά δεν θα μπορεί να πάει άλλο …Δεν πάει άλλο και πουθενά. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και όχι ελληνικό. Η Νέα Τάξη δεν θ’ αντέξει στην κοινωνική πίεση που θα της ασκηθεί και απλά θα καταρρεύσει στο τέλος. Οι τοκογλύφοι δεν άφησαν τίποτε ισχυρό και σταθερό, ώστε να μπορεί η Νέα Τάξη να ελπίζει σε επιβίωση. Είτε από τις υπερχρεωμένες ΗΠΑ είτε από την ημιθανή Ε.Ε. θα ξεκινήσει μια κατάρρευση, που, όταν αυτή ολοκληρωθεί, θα αφήσει πίσω της μόνον “σκόνη” και “θρύψαλα”.
Σε μια τέτοια περίπτωση πιστεύουμε ότι δεν θα γλιτώσει κανένας από τους σημερινούς συνεργάτες της …Τους προδότες, οι οποίοι πρόδωσαν τους λαούς τους, για να την εξυπηρετήσουν. Είναι πολύ μικρός ο κόσμος πλέον για να γλιτώσουν. Τόσο μικρός, που δεν επέτρεψε σε κανέναν Μουμπάρακ να διαφύγει. Πιστεύουμε ότι σε κάθε κράτος οι δικοί της άνθρωποι θα “πληρώσουν” ξεχωριστά. Είμαστε βέβαιοι ότι πολλοί από αυτούς, που σήμερα μας κυβερνούν, θα φύγουν με κλάματα από αυτήν τη ζωή …Πραγματικά κλάματα …γι’ αυτό και δεν βάζουμε εισαγωγικά στη λέξη.
Είναι δεδομένο αυτό. Δεν μπορείς να προδίδεις έναν λαό, ο οποίος σε εμπιστεύεται και σε πληρώνει, για να εξυπηρετήσεις τους διαφθορείς σου. Δεν μπορείς να ορκίζεσαι ότι θα φυλάς “Θερμοπύλες” και κατόπιν να σε βλέπουν ευτυχή “ηττημένο” να μετράς “μερίδια” και “προμήθειες”. Δεν θα επιβιώσεις επί μακρόν, όταν είσαι διεφθαρμένος “φύλακας” …Όταν έχεις ξεγελάσει έναν ολόκληρο λαό, ζητώντας την ψήφο του, για ν’ αναλάβεις “φύλακας”. Ας το έχει αυτό υπόψη του ο “λεφτά υπάρχουν” και τα αδέρφια του, γιατί είμαστε σίγουροι ότι δεν θα προλάβουν να μετρήσουν τις προμήθειές τους από τη σημερινή εθνική καταστροφή.
Κάποτε οι δωσίλογοι στην Ελλάδα τη γλίτωσαν, όχι γιατί οι ίδιοι ήταν ικανοί και τα θύματά τους βλάκες, αλλά γιατί οι προστάτες τους ήταν ισχυροί και μπορούσαν να τους προστατεύσουν. Κάποτε ο παππούς τους τη γλίτωσε, γιατί τα αφεντικά του ήταν πολύ ισχυρά. Αυτό σήμερα πλέον δεν ισχύει. Τα εγγόνια θα έχουν άλλη τύχη. Αυτό είναι που βλέπουμε σήμερα και μας επιτρέπει να “βλέπουμε” το μέλλον. Η αδυναμία των αφεντικών προφητεύει το άσχημο τέλος των προδοτών. Οι προστάτες του εξωτερικού είναι αδύναμοι και γι’ αυτό “υπογράφουμε” από τώρα ότι θα κλάψουν οι ντόπιοι προστατευόμενοι …Θέμα χρόνου είναι.
Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει Εισαγγελέας Αρείου Πάγου να διερευνήσει την υπόθεση ΟΤΕ, γιατί, εξ’ όσων γνωρίζουμε, κάποιος πάει κάθε μήνα στο δημόσιο ταμείο και πληρώνεται ως τέτοιος.
 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Share: