Βενιζελισμός και Νέα Τάξη.
Η καταστροφή του ΔΝΤ.
 
Όλα θα πήγαιναν τέλεια και για πάντα, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς συνέβησαν πράγματα, τα οποία ήταν πέρα από τις δυνάμεις τους να ελέγξουν. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 συνέβη ένα τρομερό κοσμοϊστορικό γεγονός. Ο σοβιετικός “δράκος” του αμερικανικού “παραμυθιού” πέθανε. Η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε και μαζί της παρέσυρε και το Ανατολικό Μπλοκ. Η PAX AMERICANA βρέθηκε στον “αέρα”. Χωρίς εχθρό ήταν αδύνατον να επιβιώσει. Ως εκ τούτου το σύνολο των δεδομένων αυτής της Τάξης έπρεπε να αναθεωρηθεί.

Μέχρι τότε οι Αμερικανοί έλεγχαν τα κράτη με ιδεολογικούς περιορισμούς και φόβητρα και ελλείψει εχθρών έπρεπε ν’ αλλάξει ο σχεδιασμός. Δεν μπορούσαν πλέον να ελέγξουν τα κράτη με τον γνωστό αγγλοσαξονικό-αντικομμουνιστικό τρόπο. Έπρεπε, είτε να γυρίσουν “πίσω” στην εποχή που τα εθνικά κράτη ανταγωνίζονταν για τα εθνικά τους συμφέροντα είτε να δημιουργήσουν ένα νέο “παραμύθι”. Το πρώτο δεν συνέφερε τους Αμερικανούς, γιατί θα έχαναν τα κέρδη της “κηδεμονίας”. Το δεύτερο ήταν δύσκολο, γιατί θα “έμπαιναν” σε έναν “απάτητο” χώρο και εκεί δεν υπήρχε γνώση να τους προστατεύσει.
Οι Αμερικανοί, ως άσχετοι, έκαναν αυτό, το οποίο συνήθως κάνει ο άσχετος. Ρίσκαραν. Με “όπλα” το δολάριο, τις πολυεθνικές και τον έλεγχο του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, θεώρησαν ότι μπορούσαν να “κατακτήσουν” το κόσμο. Σκεπτόμενοι ως άσχετοι, θεώρησαν έξυπνο τους άλλοτε “ομήρους” τους να τους “αγοράσουν”. Είχαν στο πλευρό τους και τους ειδικούς του χρήματος και θεώρησαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Οι Εβραίοι μπήκαν επικεφαλής του σχεδιασμού και έφτιαξαν την Νέα Τάξη …Τη Μονεταριστική Νέα Τάξη …Αυτό γνώριζαν, αυτό έφτιαξαν …Τοκογλύφοι ήταν και τοκογλυφικό σύστημα έφτιαξαν …Ειδικοί του χρήματος ήταν και αυτό μπορούσαν να κάνουν.
Έκαναν “επίθεση” με χρήμα, για να υπερχρεώσουν τα κράτη, ώστε στη συνέχεια να τα “αγοράσουν”. Στόχος φιλόδοξος, αλλά και πρωτοφανής στην ιστορία. Ποτέ και κανένα αυτοκρατορικό σύστημα δεν επιχείρησε ποτέ να κατακτήσει μέσω κοινής αγοραπωλησίας τα κράτη που το ενδιέφεραν. Έμοιαζε βέβαια με την περίπτωση των Ινδιάνων, οι οποίοι πουλούσαν τη γη τους στους Αμερικανούς για λίγο ουίσκι και μερικές χάντρες …αλλά. Έμοιαζε, η περίπτωση …αλλά δεν ήταν ίδια. Οι Ινδιάνοι ήταν νικημένοι στρατιωτικά και οι Δυτικοί με τις “χάντρες” απλά αγόραζαν “νομιμότητα”. “Αγόραζαν” ηθική νομιμοποίηση, για να “σκεπάσουν” ένα ανήθικο έγκλημα.
Η περίπτωση της Νέας Τάξης έμοιαζε, αλλά δεν ήταν ίδια. Τα κράτη και οι λαοί δεν ήταν νικημένοι από τους Αμερικανούς. Θα “ξεπουλούσαν” τις πατρίδες τους, χωρίς να έχουν νικηθεί στρατιωτικά και αυτό δεν ήταν κάτι το οποίο είχε ξανασυμβεί. Η υπερχρέωση μπορεί να γινόταν εύκολα με διεφθαρμένες ηγεσίες και αυτοκτονικά δάνεια, αλλά κανένας δεν μπορούσε να γνωρίζει πώς θ’ αντιδρούσαν τα κράτη την ύστατη ώρα.
Αυτό, το οποίο έχει σημασία, ήταν ότι το δοκίμασαν. Με επικεφαλής τον Ροκφέλερ και τον Ρότσιλντ, οι οποίοι “κηδεμόνευαν” στην ουσία την οικογένεια Μπους, “χτίστηκε” η Νέα Τάξη …Η Νέα Τάξη, η οποία θεωρητικά θα ήταν μια νέα εκδοχή της PAX AMERICANA, αλλά, όπως εξελίχθηκε στην πραγματικότητα, έγινε μια PAX HEBRAICA.
Με επικεφαλής τον Γκρίσπαν της FED και όλη τη συμμορία των Σόρος, των Μπλανκφέιν, Τρισέ, Καν, Μπενράνκε κλπ., “επιτέθηκαν” στον κόσμο. Επιτέθηκαν στα κράτη και στους λαούς. Με φτηνό χρήμα, που τύπωναν αβέρτα στα υπόγεια της FED, ανέβαζαν συνεχώς τα χρέη των αφελών κρατών και λαών. Επί δύο σχεδόν δεκαετίες υπερχρέωσαν τους πάντες και τώρα υποτίθεται περιμένουν να “κατακτήσουν” τον κόσμο με κατασχέσεις. Να τον “κατακτήσουν” όχι με στρατούς, αλλά με ΔΝΤικούς “κλητήρες” και “τροϊκανούς” λογιστές. Στο τέλος αυτή η κατ’ όνομα μόνον PAX AMERICANA έγινε τόσο αμιγώς HEBRAICA, που επιτέθηκε στις ίδιες τις ΗΠΑ και τις ρήμαξε. 14 τρις δολάρια εξωτερικό χρέος έχει η δήθεν Πλανητάρχισσα. Πεινάει ο θεωρητικά κυρίαρχος λαός του Πλανήτη. Άνεργος, υπερχρεωμένος και άστεγος. Ζεσταίνεται γύρω από βαρέλια και κατοικεί σε αντίσκηνα. Μόνον οι Εβραίοι των ΗΠΑ ευημερούν στις ΗΠΑ, εφόσον η δική τους Τάξη Πραγμάτων επικράτησε.
Αλλάζοντας λοιπόν ο παγκόσμιος σχεδιασμός, έπρεπε ν’ αλλάξει και ο τρόπος ελέγχου κρατών όπως η Ελλάδα. Άλλαξε η Τάξη Πραγμάτων και θα έπρεπε ν’ αλλάξει και το “παραμύθι” της. Ελλείψει κομμουνιστικού “δράκου”, το μόνο που τους απέμενε ήταν η “τρομοκρατία”. Τότε ήταν που ο “θεόσταλτος” Μπους κήρυξε τον παγκόσμιο πόλεμο στην “τρομοκρατία”. Με “θεία φώτιση” μπήκε ο ίδιος επικεφαλής της πανανθρώπινης εκστρατείας. Έβαλε επικεφαλής τις ΗΠΑ με “υπαρχηγό” το Ισραήλ των συνεταίρων του.
Αναγκαστικά λοιπόν η παλιά συμμορία, η οποία παρίστανε τους “επαναστάτες” —αλλά βολευόταν με την εξουσία— έπρεπε κι αυτή να προσαρμοστεί. Ιδεολογία δεν μπορούσαν να “πουλήσουν”, για να εξυπηρετήσουν τις ΗΠΑ, αλλά μπορούσαν να “πουλήσουν” τα ίδια τους τα κράτη για την ίδια εξυπηρέτηση. Τότε έγιναν όλοι οι πρώην “επαναστάτες” βαθύπλουτοι. Τότε έγινε η επίθεση της διαφθοράς στα πολιτικά συστήματα. Οι πολιτικοί άρχισαν να εμπλέκονται σε οικονομικά συμφέροντα και άρχισε να στήνεται αυτό, το οποίο ονομάζουμε Διαπλοκή.
Τα πρόσωπα στην εξουσία παρέμεναν ίδια, αλλά δεν θα περιορίζονταν μόνον στην πολιτική. Θα γίνονταν πλέον και μπίζνεσμαν. Θα χρησιμοποιούσαν την ισχύ των κρατών που κυβερνούσαν, για να γίνουν και οι ίδιοι πλούσιοι. Όλοι είδαμε την περίπτωση Σρέντερ. Μετά την αποστράτευσή του προσλήφθηκε ως σύμβουλος και άρα ως υπάλληλος σε ρωσική εταιρεία, με την οποία είχε προηγουμένως κλείσει κρατική συμφωνία ως Καγκελάριος. Το ίδιο έκανε και ο Μπλερ, ο Πρόντι, ο Κλίντον κλπ.. Οι πάντες ζουν πλέον σαν μεγιστάνες, εξαιτίας προνομιακών σχέσεων που καλλιέργησαν με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες κατά τη διάρκεια των πολιτικών τους θητειών.
Όταν αυτά γίνονται στα λεγόμενα ισχυρά κράτη, που για τυπικούς λόγους επιδιώκουν να φαίνονται και πιο “καθαρά”, είναι δυνατόν να μην γίνουν και στις Μπανανίες; Άρα; Άρα ήταν θέμα χρόνου να γίνουν τα ίδια και στην Ελλάδα. Έπρεπε και το βενιζελικό καθεστώς της Ελλάδας να διαφθαρεί, ώστε να φτάσει η ώρα που η Ελλάδα θα “ξεπουλιόταν” στη νέα ιδιοκτησία. Έπρεπε οι “παρακατιανοί”, που το κυβερνούσαν, να διαφθείρονταν σε τέτοιον βαθμό, ώστε η προσωπική τους σωτηρία να εξασφαλίζεται από τα “αφεντικά”, τα οποία έχουν κέρδος από την καταστροφή της χώρας μας.
Όμως, αυτό δεν είναι κάτι, το οποίο γίνεται από στιγμή σε στιγμή. Αυτό είναι κάτι, που, για να φτάσουμε στη σημερινή αθλιότητα και το εβραϊκό ΔΝΤ, απαιτούσε μια ολόκληρη διαδικασία. Η Ελλάδα ήταν μια αστική δημοκρατία και όχι μια Τζαμαχιρία, ώστε να αρκεί η θέληση του “ηγέτη” για να την “πουλήσει”. Άρα, απαιτούσε προπαρασκευή η αλλαγή του σχεδιασμού …Του σχεδιασμού, ο οποίος θα “ωθούσε” την Ελλάδα από την “παλαιολιθική” σοσιαλιστική “επανάσταση” στις “μοντέρνες” καπιταλιστικές “μπίζνες” …Του σχεδιασμού, ο οποίος από την εθνικά “υπερήφανη” κοινωνική πολιτική των “σοσιαλιστών” θα πήγαινε στην υπερεθνική “ανταγωνιστικότητα” …Του σχεδιασμού, ο οποίος θα μετέτρεπε τους “περήφανους” πολίτες σε μανιακούς καταναλωτές …Του σχεδιασμού, ο οποίος θα υποθήκευε περιουσίες και θα έπαιρνε “περήφανα” δάνεια …Του σχεδιασμού, στον οποίο κράτος και πολίτες θα “υποθήκευαν” το μέλλον τους στις τράπεζες των Εβραίων τοκογλύφων.
Ο σχεδιασμός του ξεπουλήματος της χώρας ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 …Όταν οι Αμερικανοί και οι Εβραίοι είχαν αντιληφθεί το τέλος του κομμουνιστικού “δράκου” και έτρεχαν να προλάβουν τις εξελίξεις. Ο βενιζελικός Ανδρέας έκανε μια πρώτη “αρπαχτή” με τον Κοσκωτά και κατόπιν παρέδωσε τη σκυτάλη στον βενιζελικό Μητσοτάκη. Πήρε μια προκαταβολή από “pampers”, για να έχει να πορεύεται, αλλά παρέδωσε την εξουσία στον παλιό του “συνέταιρο”. Γιατί; Για να νομοθετήσει η “παλατιανή” Δεξιά και άρα να χρεωθεί η ίδια αυτά, τα οποία θα εισέπραττε στη συνέχεια το “σοσιαληστρικό” καθεστώς των βενιζελικών.
Συνέβη για άλλη μια φορά αυτό, το οποίο συμβαίνει πάντα από την Αποστασία κι εντεύθεν. Η “παλατιανή” Δεξιά παίρνει την εξουσία μόνον όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει την “παρακατιανή”. Συνήθως “εγκληματεί”, για να επωφελείται η “παρακατιανή”. “Εγκληματεί” η ίδια εις βάρος της και αυτοπαγιδεύεται, ώστε να μην υπάρχει ποτέ αντίδραση. Όταν ο εγκληματίας αυτοπληγώνεται, δεν μπορεί ούτε καν να φωνάξει για βοήθεια. Αυτό παθαίνει μόνιμα η “παλατιανή” Δεξιά καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Επειδή εξουσιάζεται από τους προδότες της ή από “παρακατιανούς”, κάνει πάντα ό,τι βολεύει τους “απέναντι”. Οι “παλατιανοί” εγκληματούν εις βάρος του λαού και “αυτοτραυματίζονται”. Μετά αναλαμβάνουν οι “παρακατιανοί” να μας “σώσουν” και να επωφεληθούν, έχοντας ατράνταχτο άλλοθι, εφόσον οι “παλατιανοί” ήταν εκείνοι, που έκαναν τις ηλιθιότητες.
Η “παλατιανή” Δεξιά στήνει Χούντες που καταστρέφουν την ίδια και συμφέρουν την “παρακατιανή”. Η “παλατιανή” Δεξιά καίει τους φακέλους των εγκληματιών, που συμφέρουν την “παρακατιανή” …Η “παλατιανή” Δεξιά, η οποία ήταν κι εξακολουθεί να είναι το “γαϊδούρι” της μεταπολίτευσης. Το ίδιο θα γινόταν και τώρα. Η “παλατιανή” Δεξιά θα νομοθετούσε, για να “κονομήσουν” τα μέλη της “παρακατιανής” Δεξιάς. Αυτή ήταν μόνιμα ο εύκολος στόχος του Ανδρέα, για να “ξεφορτώνεται” τις πολιτικές, οι οποίες θα είχαν κόστος γι’ αυτόν. Έβαζε άλλους να κάνουν τη “βρόμικη” δουλειά. Ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρναν μόνον τα κέρδη των πολιτικών και όχι τα κόστη τους. Το κόστος της αθλιότητας, που μας οδήγησε στη σημερινή χρεοκοπία, το φορτώθηκε η “παλατιανή” Δεξιά, γιατί της το φόρτωσε ο πρώην φίλος και σύντροφος του βενιζελικού Ανδρέα …ο βενιζελικός Μητσοτάκης.
Ο προδότης Καραμανλής ο πρεσβύτερος είχε παροπλιστεί και την αυτοκτονική μεθόδευση της “παλατιανής” Δεξιάς θα την αναλάμβανε ένας αυθεντικός “παρακατιανός”. Ο Μητσοτάκης. Από τότε μεθοδευόταν αυτό, το οποίο βιώνει σήμερα ο λαός ως απόλυτη καταστροφή. Από τότε σχεδίαζαν να μας βάλουν στο ΔΝΤ, για να μας τ’ αρπάξουν όλα. Απλά αυτό δεν έπρεπε να το “φορτωθεί” το ΠΑΣΟΚ, αλλά η ΝΔ. Δεν έπρεπε να το “φορτωθεί” το φιλοαμερικανικό “μαγαζί”, αλλά το παλαιοδεξιό “μαγαζί”. Το ΠΑΣΟΚ θα “φορτωνόταν” μόνον το χρήμα. Θα “φορτωνόταν” μόνον τις προμήθειες από αυτό το ξεπούλημα. Θα φορτωνόταν μόνον τις βαλίτσες με τα χρήματα.
Γι’ αυτόν τον λόγο τούς ήταν απαραίτητος ο βενιζελικός Μητσοτάκης. Ο “φουνταριστός” του βενιζελισμού. Ο πιο αδίστακτος βενιζελικός της ιστορίας. Ποιον άλλον θα χρησιμοποιούσαν και βεβαίως θα πλήρωναν, για να κάνει τη βρόμικη δουλειά; …Τη βρόμικη δουλειά, για ν’ ανοίξει τον δρόμο στον Ανδρέα; Αυτόν, τον οποίο τον γνώριζαν, τον είχαν ξαναπληρώσει και βέβαια τον εμπιστεύονταν …Αυτόν, που είχε ξανακάνει την ίδια δουλειά. Αυτός, ο οποίος μας πέρασε από την PAX BRITANNICA στην PAX AMERICANA, θα ήταν ο ίδιος, που θα μας έβαζε στην PAX HEBRAICA …Ο αμερικανόφιλος Αποστάτης του Κέντρου, που, ως “φουνταριστός”, είχε κατορθώσει στο μεταξύ να καταλάβει την ηγεσία της παραδοσιακής Δεξιάς.
…Ξανά τα ίδια κόλπα μέχρι να γίνει η δουλειά τους. Πρόκληση αστάθειας μέσω “τρομοκρατίας”, πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, πιστόλια, σφαίρες …αλλά και αίμα. Χάρη στη θυσία του Μπακογιάννη τελικά γίνεται ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός και τα πάντα δρομολογούνται όπως βόλευε τους Αμερικανούς. Αυτό, το οποίο λέμε, δεν απαιτεί κάποιες μυστικές πληροφορίες, για να το καταλάβει κάποιος. Όλοι οι νόμοι, οι οποίοι οδήγησαν στη “χαλαρότητα” του συστήματος, στο ξεπούλημα των στρατηγικών ΔΕΚΟ και στις σκανδαλώδεις προμήθειες του δημοσίου, είναι μητσοτακικής εμπνεύσεως. Ποιοι ήταν τότε επικεφαλής των οικονομικών επιτελείων της “παλατιανής” Δεξιάς; Ο Στέφανος Μάνος και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος …Κατά σύμπτωση καί οι δύο απόφοιτοι του βενιζελικού Κολεγίου Αθηνών.
Τότε απελευθερώθηκε η ενημέρωση από τον Έβερτ και άρα από έναν δεξιό “ανακουφισμένο” από τους Αμερικανούς. Τότε “άνοιξε” το χρηματιστήριο στον “λαό”. Στην ουσία τότε δημιουργήθηκε η Διαπλοκή …Η Διαπλοκή, η οποία σήμερα έχει λεηλατήσει τα πάντα και μας έβαλε στο ΔΝΤ. Τότε μετατράπηκαν οι φτωχομπινέδες σε μεγιστάνες με χρήματα του λαού, ταΐζοντάς τον νεοταξικά και φιλελεύθερα “φούμαρα” από τα κανάλια τους …Κατά σύμπτωση και πάλι στο σύνολο τους από τον βενιζελικό χώρο. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν δημιουργηθεί από τη Χούντα και είχαν προοδεύσει στη “σοσιαλιστική” μεταπολίτευση, έγιναν μεγιστάνες της νεοταξίτικης Διαπλοκής. Όλοι τους σχεδόν με “αγωνιστικό” παρελθόν και βέβαια βενιζελικής “καταγωγής”. Βαρδινογιάννηδες, Λάτσηδες, Μπομπολαίοι, Λαμπράκηδες, Τεγόπουλοι κλπ..
Το ΔΝΤ μέχρι τότε ήταν μια άγνωστη λέξη στην Ελλάδα. Μια λέξη, η οποία αφορούσε μόνον κάποιες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και βέβαια της Λατινικής Αμερικής. Όμως, αυτήν τη λέξη τη γνώριζαν οι Αμερικανοί, οι οποίοι “κατάπιναν” τις οικονομίες και τις πατρίδες των φτωχών λαών και βέβαια τη γνώριζε και ο Μητσοτάκης …Ο Μητσοτάκης, που είναι προφανές ότι είχε λάβει εντολές να στρώσει το “δρόμο” προς το ΔΝΤ. Έναν “δρόμο”, που θα του χάριζε το “κατιτίς” του από προμήθειες και μέσω ομολόγων θα μας οδηγούσε ως λαό στη σημερινή χρεοκοπία.
Τότε έκανε την περιουσία του το Μητσοτακαίηκο. Τότε “τσιμέντωσε” τον πλούτο του, μέσω της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Τότε έμαθε ο κόσμος για πρώτη φορά ότι μια εταιρεία με το όνομα Siemens δίνει “χαρτζιλίκια” σε κόμματα και πολιτικούς. Τότε έμαθε ο κόσμος για πρώτη φορά πώς “ξεπλένεις” χρήματα με Mayoffshore εταιρείες. Τότε έμαθε ο κόσμος για πρώτη φορά ότι ένα κράτος μπορεί με τα ομόλογα να “δανείζεται”, χωρίς να “δανείζεται” …Να γίνεται επένδυση “τζόγου” για την ανάπτυξή του.
Όλα αυτά στήθηκαν από τον Μητσοτάκη και βέβαια από το Κολέγιο του Μάνου και του Ανδριανόπουλου. Όλα αυτά έγιναν μεταξύ 1990 και 1993 …Τότε, που ο κόσμος δεν γνώριζε ούτε το ΔΝΤ αλλά ούτε και τα ομόλογα. Χάρη στην πολιτική Μητσοτάκη βαδίσαμε στο δρόμο εκείνον, που οδηγεί στις “αγκαλιές” του ΔΝΤ. …Στον δρόμο εκείνον, που άνοιξε με τα ομόλογα …Τα ομόλογα, τα οποία διαχειρίζονταν οι καλοί μας “δανειστές” …Αυτοί, οι οποίοι σήμερα μας απειλούν με απόλυτη καταστροφή …Αυτοί, οι οποίοι μας απειλούν ότι θα μας τα πάρουν όλα …Οι Εβραίοι τοκογλύφοι και η παρέα τους.
Σ’ αυτούς μας οδήγησε ο Μητσοτάκης με τη συνεργασία των γνωστών Κολεγιόπαιδων, οι οποίοι στο μεταξύ —και εξαιτίας του— είχαν “αλώσει” την “παλατιανή” Δεξιά. Μεταξύ αυτών και ο Σαμαράς …Ο εγγονός των “παρακατιανών” Μπενάκηδων, οι οποίοι ήταν εκ των βασικών εμπνευστών του βενιζελισμού και βέβαια του Κολεγίου …Αδερφός του ίδιου του προέδρου των αποφοίτων του Κολεγίου. Μιλάμε για την απόλυτη “άλωση” της “παλατιανής” Δεξιάς από τους “παρακατιανούς”.
Αυτό, το οποίο έχει σημασία, για να συνεχίσουμε την ανάλυσή μας, είναι ότι ο Μητσοτάκης έκανε τη δουλειά του όπως προβλεπόταν και στη συνέχεια κάθισε στην “άκρη”. “Χρέωσε” την “παλατιανή” Δεξιά με όλα τα νομοθετικά αίσχη, για να της βουλώσει προκαταβολικά το “στόμα”, όταν θα γίνονταν τα “παρακατιανά” αίσχη και θα επανερχόταν στο προσκήνιο ο Ανδρέας …Ο μόνιμος κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού …Θα επανερχόταν θριαμβευτής και “καθαρός” από το Ειδικό Δικαστήριο ο πάτερ φαμίλιας του καθεστώτος …Ο Εβραίος και βενιζελικός Παπανδρέου —και επίσης απόφοιτος του Κολεγίου— θα ήταν ο ηγέτης μας στη νέα Εβραϊκή Τάξη Πραγμάτων. Τι πιο φυσικό ένας Εβραίος να ηγείται της Ελλάδας στην PAX HEBRAICA; Όμως, ο Παπανδρέου αρρώστησε βαριά και πέθανε. Τότε τον διαδέχθηκε ένας άλλος όμοιός του με ένα συμβολικό όνομα. Ο Σημίτης. Ο Σημίτης θα γινόταν πρωθυπουργός της Ελλάδας στην Παγκόσμια Σημιτική Εποχή.
Τότε έγιναν τα αίσχη. Λεηλατήθηκαν τα πάντα. Τότε “μαγειρεύονταν” τα δημοσιονομικά στοιχεία. Σημίτης και λοιποί συμμορίτες είχαν φέρει την Goldman Sachs και “μαγείρευαν” τα δημοσιονομικά στοιχεία. Με ποιο στόχο; Μήπως για να ξεγελάσουν τους ξένους; Όχι βέβαια. Αυτά έγιναν, για να δώσουν στους ξένους τα μέγιστα αποτελέσματα. Για να οδηγήσουν με ψεύτικα στοιχεία στον δανεισμό μέχρις αυτοκτονίας τη χώρα. Με ποιον στόχο; Να την υπερχρεώσουν και αφού τη βάλουν στο ευρώ, να επιτρέψουν στους ξένους να μπουν μέσα και να τη λεηλατήσουν. Χάρη στη ζώνη του Ευρώ το ελληνικό κράτος έμεινε αθωράκιστο και λεηλατήθηκε σε πρώτη φάση.
Για να μπούμε όμως σ’ αυτήν τη ζώνη της λεηλασίας και από εκεί να φτάσουμε στο ΔΝΤ, έπρεπε να δανειστούμε πέρα από τις δυνάμεις μας και άρα με ψεύτικα στοιχεία. Με αυτά τα ψεύτικα στοιχεία μπορούν να μας λεηλατούν και να μας κατηγορούν ταυτόχρονα για απάτη. Οι ανήθικοι ιμπεριαλιστές εξασφαλίζουν “ηθική” νομιμότητα για τα εγκλήματα που κάνουν. Συνένοχοί τους έγιναν όλοι οι βενιζελικοί επιχειρηματίες, οι οποίοι έγιναν απίστευτα πλούσιοι στην εποχή της λεηλασίας.
Όμως, όπως συμβαίνει πάντα με τους βενιζελικούς, όταν τους “δίνεις” κάτι, μπορείς και να τους “ζητάς”. Επειδή πάντα ήταν και είναι εκβιάσιμοι, την προδοσία την έχουν σχεδόν ρουτίνα. Την έχουν για σίγουρη “αντιπαροχή”. Όσο πιο μεγάλα τα κέρδη, τόσο πιο μεγάλη η αντιπαροχή. Εκείνη την εποχή τούς ζητήθηκε άλλη μια προδοσία. Στην πραγματικότητα τους ζητήθηκε να ολοκληρώσουν αυτό, το οποίο είχαν ξεκινήσει με τον Λαμπράκη …Την καταστροφή της Κύπρου …Τους ζήτησαν να στηρίξουν το παντελώς ανθελληνικό Σχέδιο-Ανάν. Αυτό και έγινε. Όλο το “παρακατιανό” κράτος και παρακράτος στήριξε με όλες του τις δυνάμεις το Σχέδιο-Ανάν. Ας ψάξει κάποιος να βρει ποιοι υποστήριζαν με πάθος το Σχέδιο-Ανάν και είναι μαθηματικά βέβαιον ότι θα καταλήξει στους βενιζελικούς και στο Κολέγιό τους. Ο Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να απειλεί τους Κύπριους και κατά τα γνωστά βενιζελικά “ήθη” να οργανώνει συνομωσίες εις βάρος του Παπαδόπουλου στο σαλόνι του σπιτιού του.
Από τη στιγμή που έδωσαν την “αντιπαροχή”, άσχετα αν εξαιτίας του Παπαδόπουλου δεν τους “εξυπηρέτησαν” με τις ψήφους τους οι Κύπριοι, ήταν θέμα χρόνου η “ανανέωση” της κυριαρχίας τους. Μέσα σ’ αυτήν την εποχή της βενιζελικής κυριαρχίας βάζουμε και την περίοδο του Καραμανλή του νεότερου. Δεν μπορούσε το “παλατιανό” γαϊδούρι να λείπει. Γιατί; Γιατί κάποιος έπρεπε να “φορτωθεί” τις ευθύνες αυτών, που είχαν δρομολογήσει οι “παρακατιανοί”. Ποιος ήταν ο καταλληλότερος να φορτώσει την “παλατιανή” Δεξιά με την κατηγορία της εθνικής καταστροφής; Ο “παρακατιανός” Μητσοτάκης ή μήπως ένας προδότης Καραμανλής; Γι’ αυτόν τον λόγο επιλέχθηκε ο Καραμανλής —και όχι η Ντόρα— να κυβερνήσει τη ΝΔ την επίμαχη περίοδο. Επαναλήφθηκε ένα έργο, το οποίο το έχουμε ξαναδεί.
Όπως τότε με τη Μικρασιατική Καταστροφή, που οι “παρακατιανοί” εμπνευστές και δρομολογητές της ήταν εκείνοι, οι οποίοι έδειχναν και εκτελούσαν τους “παλατιανούς”, οι οποίοι απλά τη διαχειρίστηκαν. Το ίδιο έγινε και τώρα. Έπρεπε να υπάρχει “εγκληματίας” έτοιμος, όταν θα ερχόταν η ώρα να παραδοθεί η χώρα στους κατακτητές της …Να παραδοθεί από τους “καλούς”, οι οποίοι θα έπρεπε με “βαριά” καρδιά να “πληρώσουν” τις συνέπειες των εγκλημάτων των “κακών”. Η περίοδος Καραμανλή ήταν απαραίτητη, για να “χρεωθεί” το προμελετημένο έγκλημα του ΔΝΤ σ’ αυτούς που έπρεπε. Έπρεπε να γίνει μια “παλινδρόμηση”. Τα γνωστά κόλπα των “παρακατιανών”. Άλλος να κλέβει, άλλος να πιαστεί να κλέβει και ο πρώτος να νομιμοποιείται να καταγγέλλει.
Η περίοδος Καραμανλή γι’ αυτόν τον λόγο έγινε. Ήταν μια περίοδος σαν αυτήν του θείου του. Οι βενιζελικοί, που έκλεβαν επί κυβέρνησης Σημίτη —και όλοι τους γνώριζαν ως “σύστημα ΠΑΣΟΚ”— ήταν αυτοί, οι οποίοι έκλεβαν και στην επόμενη περίοδο …Στην περίοδο Καραμανλή. Έκαναν αυτό, το οποίο έκαναν πάντα, ενώ τυπικά στην εξουσία ήταν η ευνουχισμένη “παλατιανή” Δεξιά. Πρακτικά κονομούσαν οι ίδιοι που κονομούσαν πάντα …Οι “παρακατιανοί” του βενιζελισμού. Ο προδότης των “παλατιανών” —Καραμανλής ο νεότερος— γι’ αυτό τούς ήταν χρήσιμος. Τους άφηνε —ή τουλάχιστον δεν τους εμπόδιζε— να “ολοκληρώσουν” τις δουλειές που είχαν ξεκινήσει στην περίοδο Σημίτη. Το παιδί με την πλατυποδία, που έτρεχε σαν δρομέας μόνον για τις τυρόπιτές του.
Τυπικά προήδρευε στην εποχή της δικής του διακυβέρνησης, εφόσον όλοι γνώριζαν ότι το πραγματικό κουμάντο το έκανε ο Μητσοτάκης και βέβαια το Κολέγιο …Το Κολέγιο, το οποίο, σε μια εποχή που η δικαιοσύνη έπρεπε να ψάχνει τη λεηλασία του ΠΑΣΟΚ και να αποτρέπει θεωρητικά τη λεηλασία της ΝΔ, είχε τοποθετήσει ως υπουργό δικαιοσύνης τον κολεγιόπαιδα Δένδια …Το Κολέγιο, το οποίο σε μια εποχή που μοιράζονταν τα χρήματα στους παλαιούς “παίκτες”, είχε στο Υπουργείο Οικονομικών —και άρα στο κατάλληλο Υπουργείο— τον κολεγιόπαιδα Δούκα. Το ΥΠΕΧΩΔΕ το είχε αναλάβει ο παλαιός “παρακατιανός” κεντρώος και άρα βενιζελικός Σουφλιάς και το φαγοπότι συνεχιζόταν ακάθεκτο.
Αφού τα λεηλάτησαν όλα, τους “ανέτρεψαν”. Γιατί; Για να τους κατηγορούν. Το “γαϊδούρι” έπρεπε να ξαναφορτωθεί το “σαμάρι”. Έπρεπε να εμφανιστεί ο “κακός”, για να τον δείχνουν οι “καλοί” με το δάκτυλο …Η συμμορία των “καλών” συγκεκριμένα. Γι’ αυτό τούς ήταν απαραίτητος ο χοντρός με τις τυρόπιτες. Τούς ήταν απαραίτητος, για να τους εξασφαλίσει το “άλλοθι”. Αυτόν θα εμφάνιζαν σαν αποκλειστικά υπεύθυνο για το κακό χάλι της οικονομίας. Οι “παρακατιανοί” για μια ακόμα φορά λεηλάτησαν τα πάντα και οι “παλατιανοί” θα τα χρεώνονταν πάλι …Ό,τι έγινε με τη Χούντα, που οι ευεργετημένοι της παρίσταναν τους “αντιστασιακούς” και τους “τιμητές” της …Οι “αντιστασιακοί” και “κινηματίες” Λαμπράκηδες, Βαρδινογιάννηδες και Λάτσηδες. Κάτι ανάλογο έγινε και με την περίοδο Καραμανλή. Ούτε καν τα πρόσωπα που επωφελήθηκαν δεν άλλαξαν. Και πάλι αυτοί οι “ήρωες” “αντιστέκονταν”, αλλά ο “διεφθαρμένος” Καραμανλής δεν τους άφηνε να “σώσουν” την οικονομία.
Αυτοί, οι οποίοι σήμερα κατηγορούν εκείνη την περίοδο, είναι οι ίδιοι που επωφελήθηκαν περισσότερο από τον καθένα. Ποιος Έλληνας επωφελήθηκε παραπάνω από τον Λαμπράκη ή τον Βαρδινογιάννη ή τον Λάτση εκείνη την εποχή; Ποιος κοινός Έλληνας επωφελήθηκε παραπάνω από τους βενιζελικούς του Κολεγίου; …Και όμως. Αυτοί ξεσηκώθηκαν, για να καταγγείλουν τον “ανίκανο” χοντρό. Έβαλαν τα γνωστά φερέφωνά τους να τον κατηγορούν. Τρέμηδες και Πρετεντέρηδες, οι οποίοι στην περίοδο Καραμανλή έλαβαν αυξήσεις λόγω των μεγάλων κερδών των αφεντικών τους, βγήκαν να κατηγορούν την κυβέρνηση τη δολιότητας …Οι “άγγελοι” του ΔΟΛιου συγκροτήματος …Του συγκροτήματος, το οποίο υπήρξε περιουσία των Ναζί.
Το γνωστό παραμύθι των “παρακατιανών”. Ακόμα και σήμερα ο τραυλός Vlakogiorgo μόνον αυτό ξέρει να λέει “φαρσί”: “Εσείς κύριε Καραμανλή μας “αναγκάσατε” να υποκύψουμε στο ΔΝΤ”. Τους “ανάγκασαν” να ξεπουλήσουν, γιατί δεν γινόταν διαφορετικά. Αν μπορούσαν να φορτώσουν στην “παλατιανή” Δεξιά και το ίδιο το ξεπούλημα, θα το έκαναν …αλλά δεν μπορούν. Πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν γίγαντες του δημοσίου κεφαλαίου και αυτό δεν μπορεί να το κάνει η “παλατιανή” Δεξιά …ακόμα κι αν το ήθελε.
Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, μόνον οι ίδιοι μπορούν να το κάνουν …και αυτό είναι το επικίνδυνο …Μόνον ένας Παπανδρέου μπορούσε να το κάνει αυτό και κανένας άλλος …Μόνον κάποιος, ο οποίος είναι όμοιος και συνένοχος με τους Βαρδινογιάννηδες, τους Μπόμπολες, τους Λαμπράκηδες, τους Τεγόπουλους μπορεί να “φιμώσει” έναν λαό, ο οποίος οδηγείται σαν “πρόβατο” στη “σφαγή” …Μόνον κάποιος, ο οποίος ελέγχει Πολυζωγόπουλους, Πρωτοπαπάδες, Παπασπύρους και Παναγόπουλους μπορεί να “παραλύσει” την αντίδραση μιας χώρας, η οποία “σφάζεται” …Μόνον κάποιος, ο οποίος ελέγχει Πρετεντέρηδες, Τρέμηδες και Καψήδες μπορεί να προκαλέσει “σύγχυση” με τις άναρθρες “κραυγές” του. Γι’ αυτόν τον λόγο θέλουμε ο αναγνώστης να θυμάται μόνιμα τις φάτσες όλων αυτών, όταν θα διαβάζει το κείμενο.
…Μόνον ένας Παπανδρέου μπορούσε να προκαλέσει στον λαό γενική “σύγχυση”, πλήρη “παράλυση” και στη συνέχεια το μόνο πράγμα που ν’ ακούγεται να είναι ένα ασυνάρτητο “παραλήρημα” …Μόνον ένας Παπανδρέου μπορεί να σε βάλει στο ΔΝΤ και να σου λέει ότι θα ήθελε να βγει στους δρόμους να διαδηλώσει εναντίον του ΔΝΤ. Αν ένας Κωστάκης ή μια Ντορούλα ή ένας Αντωνάκης, ως εκπρόσωποι της “παλατιανής” Δεξιάς, τολμούσαν να κάνουν αυτό, το οποίο κάνει σήμερα ο Γιωργάκης στο όνομα του “πατριωτισμού”, θα ήταν ήδη κρεμασμένος στο Σύνταγμα και θα τον είχαν μισοφάει τα σκυλιά.
Την Ελλάδα μπορούσε να την ξεπουλήσει μόνον ο αρχηγός του βενιζελικού καθεστώτος και άρα ένας Παπανδρέου …Ο κληρονομικώ δικαίω νεοδιορισμένος πάτερ φαμίλιας του συνόλου της Διαπλοκής στην Ελλάδα …Ο κληρονόμος της “επανάστασης” της Αλλαγής …Ο αρχηγός των “πρασινοφρουρών” …Το είδωλο των Πακιστανών …Ο πρόεδρος των Σοσιαλιστικών Διεθνών, που, όταν χρειάζεται βοήθεια, του στέλνουν ολόκληρες καραβιές με μετανάστες, οι οποίοι το μόνο που γνωρίζουν να ψελλίζουν στα ελληνικά είναι το …”Bravo Giorgo”. Μόνον αυτός μπορούσε να μας βάλει στο ΔΝΤ, γιατί η συμμορία, στην οποία ανήκει —και τυπικά ηγείται—, ελέγχει τα πάντα στην Ελλάδα και έχει τις πιο ισχυρές πλάτες στον κόσμο …Τις “πλάτες” της αμερικανικής πρεσβείας και τα “χέρια” της Σοσιαλιστικής Διεθνούς των μεγιστάνων του “σοσιαλισμού”.
Αυτός ο προδότης μάς έβαλε στο “σφαγείο” του ΔΝΤ, προφανώς για να πάρει και τη δική του προμήθεια …Προμήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ με βάση τις τιμές της πιάτσας. Δεν είναι δυνατόν από το δικό του “ρίσκο” να κονομάνε όλοι οι διαπλεκόμενοι και αυτός να μην πάρει το κατιτίς του …Τι θα πει ο Νικολάκης; Δεν πρέπει και οι “σοσιαλιστές” να τα κονομήσουν λίγο;
…Και πάλι προδοσία από τους ίδιους ανθρώπους. Για να επιβιώσουν και στην νέα Τάξη Πραγμάτων, μας ξαναπρόδωσαν. Έδωσαν και πάλι τη γνωστή “αντιπαροχή”, για να παραμείνουν κυρίαρχοι και στη μετά ΔΝΤ περίοδο …Στην περίοδο που η Ελλάδα θα παραδοθεί στους ξένους και από τους Έλληνες θα “επιβιώσουν” μόνον οι έχοντες και άρα οι ίδιοι βενιζελικοί που φρόντισαν να λεηλατήσουν ό,τι υπήρχε και δεν υπήρχε.
Απλά πράγματα. Για τα συμφέροντα της κλίκας των βενιζελικών μπήκαμε στο “σφαγείο” του ΔΝΤ. Για τα συμφέροντα πενήντα οικογενειών ένας ελληνισμός χιλιετιών έχει μπει σε κίνδυνο. Με απλή λογική και ένα κομπιουτεράκι μπορείς να το βγάλεις αυτό το συμπέρασμα. Δεν είναι δυνατόν μια μικρή και φτωχή Ελλάδα να έχει “παράγει” τόσους πολλούς δισεκατομμυριούχους σε τόσο μικρό διάστημα. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε μια δεκαετία μια τόσο μικρή Ελλάδα να βάλει τόσα άτομα στη λίστα του Forbes. Δεν έχει την αντίστοιχη αγορά, για να το καταφέρει αυτό. Δεν έχει τον αντίστοιχο πληθυσμό καταναλωτών, για να το καταφέρει αυτό. Άρα; Άρα όλοι αυτοί έκλεβαν το ίδιο το κράτος. Στην πραγματικότητα στη λίστα του Forbes έμπαιναν κομμάτια της ίδιας της Ελλάδας. Κομμάτια, τα οποία μόνον τυπικά ανήκαν σ’ αυτούς που έκλεβαν τον ελληνικό λαό …Σ’ αυτούς που έκλεβαν το παρελθόν του, το παρόν του, αλλά και το μέλλον του. Υποθήκευσαν ακόμα και το μέλλον των Ελλήνων, που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα. Όλα αυτά γιατί; Για να γίνουν πλούσιοι οι ίδιοι.
Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό, για να καταλάβει κάποιος πώς έγινε αυτό. Η “καλοσύνη” του Μητσοτάκη, η “ομορφιά” του Σημίτη, η “κορμοστασιά” του Κωστάκη ή η “ευφυία” του Γιωργάκη μπορούν να δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις. Για να μπορούν αυτά τα άθλια και δύσμορφα ανθρωποειδή να μας κυβερνούν, μας “πουλούσαν” στους διαπλεκόμενους. Τους έκαναν δισεκατομμυριούχους με την εξουσία που είχαν στα χέρια τους. Για να μπορούν λοιπόν αυτοί οι “δισεκατομμυριούχοι” διαπλεκόμενοι να έχουν τις ανάλογα “μεγάλες” δουλειές ως προμηθευτές και εργολάβοι ενός μικρού και φτωχού κράτους, το έβαζαν να δανείζεται σε βαθμό αυτοκτονικό, εκδίδοντας ομόλογα. Γι’ αυτό “μαγείρευαν” τα δημοσιονομικά στοιχεία οι υπάλληλοι, οι φίλοι και οι συμμαθητές του Κολεγίου …Για να μπορεί να δανείζεται το κράτος πέρα από τις δυνάμεις του και πέρα από κάθε λογική.
Αυτό ήταν το όλο κόλπο. Όλοι αυτοί παρίσταναν τους εθνικούς προμηθευτές και εργολάβους αυτού του κράτους, παίρνοντας ως αμοιβή αυτά τα ομόλογα. Κολεγιόπαιδες “μαγείρευαν” τα στοιχεία, για να δίνουν δουλειές και προμήθειες σε συμμαθητές τους. Στη συνέχεια οι ίδιοι άνθρωποι μας έβαλαν στο ΔΝΤ. Γιατί; Για να πληρωθούν σε πραγματικό χρήμα αυτά τα “πέτσινα” ομόλογα, τα οποία είχαν ήδη στην κατοχή τους. Ναι μεν αυτοί οι ίδιοι πληρώνονταν με τα ομόλογα, αλλά με το ΔΝΤ πληρώνονται τα ίδια τα ομόλογα.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι έγινε; Υποθήκευσαν το σύνολο της πατρίδας μας, για να πληρωθούν τα “κατορθώματά” τους. Καταστρέφουν έναν ολόκληρο λαό, για να συνεχίσουν να κάνουν με τα γιότ τους βόλτες στο Αιγαίο και να παριστάνουν τους Celebrities.
Όλα αυτά έγιναν από συγκεκριμένους ανθρώπους. Αυτούς, τους οποίους αναζητούμε και γνωρίζουμε πλέον πώς θα τους βρούμε …Τους ανθρώπους, οι οποίοι ναι μεν κρύβονται πίσω από αξιώματα και εταιρείες, αλλά που μπορείς να τους εντοπίσεις αν γνωρίζεις να ψάχνεις …Απλά πράγματα. Δεν είναι κάποιος τυχαίος αυτός, ο οποίος παριστάνει τον Υπουργό Οικονομικών που μας έβαλε στο ΔΝΤ. Ήταν ο Παπακωνσταντίνου του Κολεγίου. Απόφοιτος της τάξης του ’80. Δεν είναι η Eurobank ή η Τράπεζα Πειραιώς που μας “έσπρωξαν” στο ΔΝΤ. Είναι η τράπεζα του Σπύρου Λάτση και η τράπεζα του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Είναι η τράπεζα που διευθύνει ο Νανόπουλος και η τράπεζα που διευθύνει ο Μάνος. Ποιο είναι το κοινό στοιχείο όλων αυτών; …Συμμαθητές στο Κολέγιο Αθηνών είναι όλοι τους. Συμμαθητές με τον Γιωργάκη, που μας έβαλε στο ΔΝΤ, αλλά και με τον Αντωνάκη, που δήθεν “αντιστέκεται”.
…Μια συμμορία που ελέγχει και λεηλατεί τα πάντα …Μια συμμορία που ελέγχει απόλυτα τον δικομματισμό, όχι μόνον ηθικά, αλλά και οικονομικά. Τα κόμματα των κολεγιόπαιδων δεν είναι “πιστά” στο Κολέγιο μόνον για λόγους ιδεολογίας, αλλά και για λόγους οικονομικούς. Οι τράπεζες του Κολεγίου είναι οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες και άρα και εκβιαστές του δικομματισμού. Εντελώς παράνομα —και παραβιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας πάνω στο θέμα των χορηγιών— κατέστησαν τα δύο μεγάλα κόμματα ομήρούς τους. Τώρα, δηλαδή, δεν έχουν ανάγκη ούτε προδότες τύπου Καραμανλή, για να εκβιάσουν την “παλατιανή” Δεξιά. Τούς αρκεί να πάρει τηλέφωνο ένας ταμίας τους και κάνουν τη δουλειά τους.
Τώρα μπορεί να καταλάβει κάποιος και τον λόγο που τα κόμματα επιμένουν να χρηματοδοτούν διαρκώς τις τράπεζες. Σε ένα κράτος, το οποίο βυθίζεται από χρέη 300 δισεκατομμυρίων ευρώ, κατόρθωσαν και βρήκαν εκατό δισεκατομμύρια, για να τα δώσουν στις τράπεζες. Όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι σ’ αυτό το έγκλημα είναι, είτε κολεγιόπαιδες είτε υπάλληλοι των κολεγιόπαιδων, δεν υπάρχει μυστήριο. Όταν ο Παπακωνσταντίνου είναι συμμαθητής και κολλητός με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, δεν είναι περίεργο που παίρνει χρήματα από τις τσέπες των Ελλήνων, για να σώσει τις τράπεζες των συμμαθητών του. Ποιος θα τον ελέγξει γι’ αυτό το έγκλημα; Ο πολιτικός του προϊστάμενος και επίσης συμμαθητής του Γιώργος Παπανδρέου; Θα τον ελέγξει ο αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας του ελληνικού κράτους, που είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας; Ο Προβόπουλος; …Ο πρώην υπάλληλος των Βαρδινογιάννηδων στην Τράπεζα Πειραιώς;
Τώρα καταλαβαίνει ο αναγνώστης τον λόγο που όλοι αυτοί έβαζαν το κράτος να “δανείζεται” ασυστόλως. Γνώριζαν ότι στο τέλος όλα αυτά θα πληρωθούν εις βάρος του λαού. Γνώριζαν την αξία της Ελλάδας και είχαν αρχίσει να τη “ροκανίζουν” προκαταβολικά. Γι’ αυτό μπήκαμε στο ΔΝΤ. Για να πληρωθούν τα ομόλογα των τοκογλύφων και των εθνικών μας προμηθευτών και εργολάβων …Τα ομόλογα του Κολεγίου.
Τώρα αυτά τα “δάνεια” θα πρέπει να ξεπληρωθούν, για να “κλειδώσει” ο πλούτος των διαπλεκομένων κολεγιόπαιδων. Θα πρέπει να πληρωθούν τα ομόλογα, τα οποία έχουν φορτωθεί οι τράπεζες των διαπλεκομένων και οι κατασκευαστικές των συναδέλφων τους. Θα πρέπει να πληρωθούν τα ομόλογα, για να γεμίσουν χρήμα οι τράπεζες των διαπλεκομένων και άρα και οι τράπεζες του Κολεγίου. Άρα ήταν θέμα επιβίωσης για τη Διαπλοκή να ξαναδανειστεί το κράτος με απεχθείς όρους από το ΔΝΤ, ώστε να ξεπληρώσει τα ομόλογα. Υποθήκευσαν την πατρίδα μας ολόκληρη, για να πάρουν τα χρήματα που μας έκλεψαν.
Αυτή η συμμορία των “παρακατιανών” μάς έβαλε στο ΔΝΤ …Η συμμορία του Κολεγίου, η οποία ελέγχει όλα τα ΜΜΕ …Η συμμορία, η οποία θα περιμένει από τους κολεγιόπαιδες τύπου Παπαχελά, Καψή ή Στραβελάκη να κάνουν την “πλύση” εγκεφάλου στο κοινό …Η συμμορία, η οποία θα επιστρατεύσει τους κολεγιόπαιδες “γκουρού” τύπου Μάνου ή Ανδριανόπουλου, για να μας “μαλώσει” όταν θυμώνουμε με το ΔΝΤ. Μιλάμε για πραγματική συμμορία, η οποία έχει μέσα της όλους τους ρόλους, είτε αυτοί είναι πρωταγωνιστικοί είτε όχι …Η βενιζελική συμμορία των Λάτσηδων, των Λαμπράκηδων, των Βαρδινογιάννηδων και των Μπομπολαίων, που ελέγχει όλα τα μεγάλα κανάλια. Αυτοί “νέκρωσαν” και αποχαύνωσαν τον λαό, προκειμένου αυτός να μην αντιδρά στα εγκλήματα της κυβέρνησης των δωσίλογων …Της κυβέρνησης του Γιωργάκη, ο οποίος ξεπουλάει την πατρίδα μας με υπογραφή του επίσης κολεγιόπαιδα και συμμαθητή του Τζίγγερ Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Όμως, το πλέον εξοργιστικό είναι πως επιμένουν να μας υποτιμάνε. Έχοντας την άποψη πως είναι “ανώτεροι”, που δεν γίνονται αντιληπτοί από “κατώτερους”, εξακολουθούν να “παίζουν” με τη νοημοσύνη μας. Επειδή μάς έχουν για ζώα και μας υποτιμούν, εξακολουθούν και “παίζουν” διάφορα παιχνίδια, τα οποία μπορούν να μας αποσπάσουν την προσοχή …”Παιχνίδια”, τα οποία βασίζονται στα πάθη των ηλιθίων και του οπαδισμού. Ελέγχουν τις δύο μεγάλες ομάδες της χώρας και “παίζουν” παιχνίδια εντυπώσεων. Το Παναθηναϊκό των κολεγιόπαιδων Τζίγγερ και Γόντικα τον βάζουν απέναντι στον Ολυμπιακό του Μαρινάκη, ο οποίος είναι γιος του “κολλητού” και ευεργετημένου του Μητσοτάκη.
Το θέμα όμως είναι πως, άσχετα με το τι νομίζουν αυτοί, σημασία έχει το τι ισχύει. Το πρόβλημα γι’ αυτούς έτσι κι αλλιώς είναι μεγάλο …Πάρα πολύ μεγάλο …και τους απειλεί με αφανισμό. Γιατί; Γιατί φόρτωσαν το “γαϊδούρι” της Δεξιάς με το “πίτουρο”, αλλά φορτώνονται οι ίδιοι το “αλεύρι” της προδοσίας. Τι θέλουμε να πούμε μ’ αυτό; Το κόλπο με την “παλατιανή” Δεξιά παίχθηκε αριστοτεχνικά. Στο τέλος κατάφεραν και σχεδόν έπεισαν τον κόσμο ότι για όλα φταίει η “παλατιανή” Δεξιά του Καραμανλή …Όπως έφταιγε η “παλατιανή” Δεξιά για τη Μικρασιατική Καταστροφή, για τη Χούντα ή την Κύπρο.
Εδώ όμως το πράγμα διαφέρει. Η σημερινή κατάσταση απλά μοιάζει με τις προηγούμενες, αλλά δεν είναι ίδια. Σήμερα εξασφάλισαν το “άλλοθι”, αλλά το έγκλημα αναγκάζονται να το πραγματοποιήσουν οι ίδιοι. Δεν εξασφάλισαν το “άλλοθι”, βάζοντας τους άλλους να κάνουν το έγκλημα, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες περιπτώσεις. Το έγκλημα ενδιαφέρει τον κόσμο και όχι το “άλλοθι”. Αυτό σημαίνει πως είναι “εκτεθειμένοι”. Αν τους πάρει χαμπάρι ο κόσμος, θα είναι δύσκολο να γλιτώσουν.
Όσο χειροτερεύουν τα πράγματα στην οικονομία, τόσο πιο επικίνδυνα γίνονται τα πράγματα γι’ αυτούς. Γιατί; Γιατί, όσο συνεχίζεται η οικονομική κρίση, “κοσκινίζεται” η “παράταξή” τους. “Ξεκολλάνε” από τις “ασπίδες” τους και μένουν μόνοι τους. Θα πάθουν οι βενιζελικοί ό,τι έπαθαν οι Βαρδινογιάννηδες με τον Παναθηναϊκό. Όταν έπαψαν να δίνουν “πρωταθλήματα” και άρα τη μοναδική “ευχαρίστηση” του οπαδού, αυτοί απαίτησαν να φύγουν …Τον “μπούλο” να πάρουν, έγραφαν τα συνθήματα. Το ανάλογο μπορεί να συμβεί και με την πολιτική.
Όσο περισσότεροι Έλληνες μένουν “πίσω” οικονομικά, τόσο μικρότερη γίνεται η “μάζα” αυτών, οι οποίοι νομίζουν ότι είναι “Παναθηναϊκοί” και υποστηρίζουν την ηγεσία του, χωρίς να έχουν συμφέρον. Αυτό συμβαίνει και τώρα. Η κρίση απομονώνει τους πραγματικούς βενιζελικούς από εκείνους, οι οποίοι απλά νομίζουν πως είναι βενιζελικοί. Απομονώνει αυτούς, οι οποίοι βγάζουν τεράστια κέρδη από τον βενιζελισμό, από εκείνους, οι οποίοι το κάνουν τζάμπα …Εδώ όμως μιλάμε για προδοσία και όχι για πρωτάθλημα. Αν στον Τζίγγερ οι Παναθηναϊκοί έδειξαν την “πόρτα”, σ’ αυτούς οι Έλληνες θα δείξουν την κρεμάλα.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι ακριβώς είναι η

 

Ανώνυμος Βενιζελική Εταιρεία;

 

 

 

 

 

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες νέων αποκαλύψεων …Από πληροφορίες που αφορούν Χριστοφοράκους και Λαμπράκηδες, μέχρι αποτελέσματα “δημοσκοπήσεων”, που κάθε άλλο παρά ευνοούν το καθεστώς της βενιζελικής μεταπολίτευσης. Το σύνολο των σημερινών εξελίξεων είναι θέμα χρόνου να “ξεσκεπάσει” πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτό είναι το επικίνδυνο για μια συμμορία, η οποία εδώ και έναν αιώνα λυμαίνεται την πατρίδα μας. Θα αποκαλυφθεί αυτό, το οποίο μέχρι τώρα γνώριζαν μόνον οι ίδιοι …Θα αποκαλυφθεί πως είναι μια συμμορία, γιατί αυτή είναι η αλήθεια που την αφορά.
Αυτό ακριβώς είναι η δήθεν βενιζελική “παράταξη”. Στην κυριολεξία είναι μια πολιτική “εταιρεία”, η οποία μπορεί να διαχειρίζεται κοινωνικά συμφέροντα …Μια “εταιρεία”, την οποία την ίδρυσε ο Βενιζέλος και συνεχώς επαναλαμβάνει την ίδια τακτική …Μια “εταιρεία” έμπειρη στο να εκμεταλλεύεται κοινωνικές “τριβές” …”Τριβές” της εξουσίας με κοινωνικές ομάδες ή “τριβές” μεταξύ κοινωνικών ομάδων. Αυτές τις “τριβές” αναλαμβάνει “εργολαβικά” να διαχειριστεί υπέρ των συμφερόντων αυτών που την πληρώνουν. Έτσι επιβιώνει. Έχει εξειδικευτεί ν’ αντιπροσωπεύει συλλογικά συμφέροντα …Έμπειρη να “καβαλάει” κοινωνικά “κύματα”. Έτσι εμφανίστηκαν οι βενιζελικοί στην πολιτική σκηνή και αυτό “πουλάνε” ακόμα και σήμερα.
Ξεκίνησαν πρώτα σαν “αντιπρόσωποι” των Κρητικών, μετά μετακινήθηκαν σε “αντιπροσώπους” και των προσφύγων της Καταστροφής και κατόπιν “εργολάβοι” για τον κάθε ενδιαφερόμενο. Από εκεί και πέρα άρχισαν τα μεγάλα “κόλπα”. Θέλησαν και κατάφεραν να γίνουν μεταπολεμικά οι άνθρωποι των ΗΠΑ στην Ελλάδα …Οι “αντιπρόσωποί” τους στην Ελλάδα …Οι “εργολάβοι” του ιμπεριαλισμού τους …Οι “μεταπράτες” του αμερικανισμού στην Ελλάδα …Οι άνθρωποι που θα κυβερνούσαν μεταπολεμικά την Ελλάδα για “λογαριασμό” των ΗΠΑ. Όλα αυτά με τον δικό τους παραδοσιακό τρόπο …Με τον τρόπο που τους έκανε γνωστούς.
Πρώτα έγιναν οι “αντιπρόσωποι” αντιδεξιών κι αριστερών, καταλαμβάνοντας τον έναν πόλο του δικομματισμού. Στη συνέχεια —και πάλι με τη βοήθεια των ΗΠΑ— κατέλαβαν μέσω του Μητσοτάκη και τον άλλο “πόλο”. Ο βενιζελικός Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία του ενός “πόλου”, ως “αντιπρόσωπος” των αντιδεξιών κι αριστερών της χώρας και ο “συνάδελφός” του βενιζελικός Μητσοτάκης ανέλαβε “αντιπρόσωπος” των αντιπαπανδρεϊκών και δεξιών …Μιλάμε για επίτευγμα …Η “εταιρεία” είχε πιάσει όλα τα πόστα. Πολεμούσαν μόνοι τους τις “σκιές” τους και είχαν κι οπαδούς. Αυτό είναι το “ταλέντο” και η δύναμή της. Μπορεί κι “απλώνεται” παντού και “καταπίνει” τα πάντα. Αλληλοβοηθιούνται και κάμπτουν κάθε αντίσταση. Δεν μπορεί να τους συναγωνιστεί κανένας. Πάντα έχουν έναν “ανώτερο” λόγο γι’ αυτό που κάνουν …Έναν “πατριωτικό” ή “αντιστασιακό” ή “σωτήριο” λόγο, τον οποίο δεν τον έχουν οι “ταπεινοί” αντίπαλοί τους.
Αυτή η συμμορία είχε απλώσει τα “πλοκάμια” της στο σύνολο της επικράτειας. Στην κυριολεξία την έχουν “αλυσοδέσει”. Άνθρωποί της ελέγχουν, για παράδειγμα, και τη συμπρωτεύουσα. Οι κορυφαίοι οικονομικοπολιτικοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης είναι μέλη αυτής της “συμμορίας” …Άνθρωποι, τους οποίους πάντα τους “διακρίνεις” από τον εμφανή βενιζελισμό τους …Από τη μεγάλη τους επιτυχία να συνδυάζουν τον τερπνόν μετά του ωφελίμου …Απλά πράγματα. Όταν η “αντίσταση” και ο αγώνας” αντί να προσθέτουν μώλωπες, τραυματισμούς ή ακρωτηριασμούς προσθέτουν καταθέσεις, επιδοτήσεις και οικόπεδα, ο “ήρωας” πάντα είναι βενιζελικός.
Αυτοί είναι πάντα “ευαίσθητοι”, “πατριώτες”, “δημοκράτες” …αλλά και πλούσιοι. Καθαροί καπιταλιστές, αλλά και με “καβατζωμένο” πάντα ένα κρατικό “βυζί”. Ο Βελλίδης, για παράδειγμα, ήταν ένας γνήσιος βενιζελικός. Όλη του τη ζωή την έζησε με “κεφάλαιό” του τη φιλία με τον Βενιζέλο …και δεν έχασε …Η καθαρή απόδειξη πως ο “πατριωτισμός” και η “δημοκρατικότητα” μπορεί ν’ αποδώσει “χρυσάφι” …Ένας μικρός Λαμπράκης της Θεσσαλονίκης. Ελέω Βενιζέλου —και άρα κράτους— εκδότης. Ο πρώτος “δημοκράτης” της πόλης με την πρώτη Ρολς-Ρόυς της πόλης …”Πληρώνει” καλά η δημοκρατία …”Πληρώνει” ακόμα και σε “είδος”, εφόσον, αν είσαι κολλητός της —και όχι ένας κοινός θνητός—, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις ατιμώρητα. Γι’ αυτούς τους “αγωνιστές” δεν λειτουργεί ο νόμος. Όπως έγινε και με την περίπτωση της εγγονής του Βελλίδη …Της Θεσσαλονικιάς κολλητής των Βαρδινογιάννηδων …Της Θεσσαλονικιάς, που με σαμπάνιες “γκρέμισε” μια έτοιμη εκδοτική αυτοκρατορία.
Ο διάδοχος του Βελλίδη στην “καμαρίλα” της Θεσσαλονίκης και επίσης κορυφαίος του βενιζελισμού είναι ο Μπακατσέλος. “Παλατιανός” δεξιός, που όμως είναι πεθερός του χοντρού Βαγγέλη, ο οποίος με τις δικές του “πλάτες” διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ των “παρακατιανών”. Κολλητός, φίλος και χρηματοδότης του “παλατιανού” Μητσοτάκη, αλλά και συνέταιρος στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης του “παρακατιανού” Λαμπράκη, Συνέταιρος μέχρι και με τον Μπόμπολα στον Αγγελιοφόρο. Μιλάμε για κορυφαίο παράγοντα της “παλατιανής” ΝΔ. Μιλάμε για τον πεθερό του “παρακατιανού” υπουργού, ο οποίος έδωσε τα τηλεοπτικά κανάλια στους εργολάβους. Μιλάμε για τον “παλατιανό” πεθερό του υπουργού, ο οποίος εξασφάλισε την ατιμωρησία των “παρακατιανών” υπουργών σε περίπτωση που αυτοί “βοηθούσαν” τους διαπλεκόμενους βενιζελικούς να συνδυάζουν την “ευαισθησία” με τον πλούτο.
Στο ίδιο κύκλωμα και ο Μπουτάρης …Το κακογερασμένο ραμολί με το διαμαντένιο σκουλαρίκι και το ζαρωμένο τατουάζ. Πώς το καταλάβαμε ότι ανήκει στο ίδιο κύκλωμα; Με βάση τη λογική και πάλι. Ήταν ο “παρακατιανός” υποψήφιος για τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης, τον οποίο υποστήριξε η κόρη του Μητσοτάκη. Μόνον όσοι ανήκουν στους βενιζελικούς παίρνουν υποστήριξη από το απέναντι “στρατόπεδο” …Διαχύσεις, αναγνωρίσεις και μεγαλοψυχίες μόνο μεταξύ τους υπάρχουν. Τι άλλο καλύτερο μπορεί να υπάρξει ως απόδειξη για το ποιόν του;
Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα απλά “συνάδουν”. Ο “δημαρχεύων” της Θεσσαλονίκης θέλει να κάνει προσκύνημα το σπίτι του “κολλητού” τού Βενιζέλου …του Κεμάλ Ατατούρκ. Θέλει να φέρει εκατοντάδες χιλιάδες “τουρίστες” από το Ισραήλ. Θέλει να κάνει την πόλη “διεθνή”, γιατί δεν του αρέσει “εθνική” …άσχετα αν είναι τέτοια. Θέλει να γίνει δήμαρχος μιας πόλης με “China Town” …άσχετα αν αυτή δεν έχει “Κινέζους” …Αναγκαστικά “διεθνής”, επειδή έτσι τη “βλέπει” ο μεθυσμένος …Ο Μπουτάρης, ο οποίος στην κυριολεξία έγινε δήμαρχος εξαιτίας του κενού του νόμου …Ο Μπουτάρης, ο οποίος “άρχει” μιας πόλης με τις ψήφους εκείνες, οι οποίες δεν αρκούν για να γίνει κανείς ούτε καν δημοτικός σύμβουλος Τριανδρίας.
Όλοι αυτοί είναι ένα “κύκλωμα”, που ελέγχει τα πάντα στη Θεσσαλονίκη. Ακόμα κι αυτά τα οποία φαντάζουν όχι απλά διαφορετικά, αλλά εχθρικά μεταξύ τους. Τι σχέση μπορεί να έχουν τα “σαλόνια” της πόλης με τα “αλώνια” της; Η “ελίτ” με τον “Μπίθουλα”; Το Μέγαρο με τον ΠΑΟΚ; Το Πανόραμα με τις Συκιές; Το Κολέγιο Ανατόλια με τις αλάνες της Τούμπας; …Ό,τι σχέση έχει ο Μπακατσέλος με τον Ψωμιάδη …Φαινομενικά καμία, αλλά πρακτικά ταυτίζονται, εφόσον είναι μέλη της ίδιας συμμορίας …Το παρακράτος, που ελέγχει τη Θεσσαλονίκη σε όλο της το “βάθος”. Παράσταση δίνουν όταν παριστάνουν πως ανήκουν σε δύο διαφορετικούς “κόσμους”, οι οποίοι συχνά-πυκνά συγκρούονται. Τόσο ο hiclass Μπακατσέλος όσο και ο bassclass Ψωμιάδης του ίδιου Μητσοτάκη “κολλητοί” είναι.
Αυτοί “βραχυκυκλώνουν” τα πάντα και παραδίδουν τη Θεσσαλονίκη στη “συμμορία”. Γι’ αυτόν τον λόγο η Θεσσαλονίκη βγάζει μόνον διαμερισματούχες θεούσες και προικοθήρες θεούσους και είναι περήφανη μόνον για τις μπουγάτσες της και τον χαλβά της …Όλους τους άλλους τους τρώει το “σκοτάδι”. Ό,τι άξιο και ικανό έχει η πόλη, “θάβεται” ζωντανό, για να επιβιώσουν κάτι χοντροί “σώγαμπροι” και κάτι γραφικοί τύποι σαν τον Ψωμιάδη και τον Μπουτάρη …Τα γραφικά “γκαρντάσια”, που κοροϊδεύουν την κοινωνία. Γελάει ο κόσμος μ’  αυτά που συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Γελάει με τη δεύτερη πόλη της χώρας, που ως μοναδική της “φίρμα” έχει τον “Ζορό”. Αυτό κατάφερε η συμμορία στη Θεσσαλονίκη. Την “ισοπέδωσαν”, για να μπορούν με αυτόν τον τρόπο να ελέγχουν απόλυτα τη Μακεδονία. “Ευνουχίζουν” απόλυτα τη Μακεδονία, για να μπορεί να κάνει ανέφελη καριέρα και χωρίς ανταγωνισμό ο καμπουρόχοντρος Βαγγέλας.
Ο αναγνώστης αρχίζει κι αντιλαμβάνεται μερικά πράγματα γι’ αυτήν τη συμμορία. Γι’ αυτόν τον λόγο οι πραγματικοί βενιζελικοί ήταν πάντα μια ολιγομελής κλίκα ανθρώπων, που πάντα έκαναν τις δουλειές τους μέσα στους διαδρόμους μυστικών υπηρεσιών και πρεσβειών …Οι πραγματικοί βενιζελικοί, οι οποίοι τα “κονομούσαν” και κυκλοφορούσαν με Ρολς-Ρόυς και όχι οι απλοί οπαδοί, οι οποίοι νομίζουν πως είναι βενιζελικοί, επειδή απλά τους “υποστήριζαν” …Αυτοί, οι οποίοι απλά χειροκροτούσαν και μετά πήγαιναν για ύπνο πεινασμένοι. Αυτοί οι πραγματικοί βενιζελικοί πάντα είχαν τις “πλάτες” των ξένων χορηγών, όταν έπαιζαν προδοτικά παιχνίδια για τους Έλληνες.
Αυτός είναι κι ο λόγος που έχουν και κάποιες πολύ συγκεκριμένες και ιδιόμορφες συνήθειες. Από τον ίδιο τον Βενιζέλο —ο οποίος, όταν δεν είχε κρατική εξουσία, πάντα την “κοπανούσε” από την Ελλάδα, για ν’ απολαύσει την ασφαλή “αγκαλιά” των “αφεντικών” του— μέχρι τους επιγόνους του, την ίδια φοβική συμπεριφορά βλέπουμε. Σχεδόν πάντα στο σύνολό τους ήταν με τα διαβατήρια στις τσέπες έτοιμοι να την “κάνουν”. Ολόκληρη παράδοση “δραπετεύσεων” έχουν δημιουργήσει. Έτοιμο σκάφος έχει ανά πάσα στιγμή ο Μητσοτάκης κάπου στη Γλυφάδα. Φουλ στα καύσιμα και στις προμήθειες, για να την “κάνει”, αν χρειαστεί. Μέχρι να συμβεί αυτό —όχι μόνον ο ίδιος, αλλά και όλοι οι όμοιοί του— ζουν με τα κουμπούρια …Ακόμα και σήμερα. Οι μοναδικοί πολιτικοί παράγοντες στην ελληνική πολιτική ιστορία, που έχουν μόνιμα αυτήν την ανάγκη.
Να σημειώσουμε ότι οι βενιζελικοί είναι από τους κύριους υπεύθυνους της ένοπλης βίας, που σημάδεψε την νεότερη πολιτική μας ιστορία. Ακόμα και σήμερα αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη διαιώνιση “εστιών” ένοπλης βίας τύπου Ζωνιανών. Πουθενά στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό το φαινόμενο και καμία άλλη πολιτική ομάδα δεν έχει αυτήν τη “φιλική” συμπεριφορά απέναντι σ’ αυτό. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Αυτό το κάνουν για πολιτική χρήση. Γιατί; Γιατί γνωρίζουν πως η ολιγομελής “κλίκα” τους κινδυνεύει από γενικευμένες πολεμικές εναντίον της. Μέσω αυτών των ένοπλων “εστιών” στέλνουν “μηνύματα” προς πάσα κατεύθυνση και προς κάθε ενδιαφερόμενο. “Μηνύματα” του τύπου: “μην πειράζεις τον Μητσοτάκη, τον Βαρδινογιάννη, τον Λαμπράκη, τον τάδε ή τον δείνα, γιατί θα μας έχεις πίσω σου” …”Μην πειράζεις κανέναν από αυτούς, γιατί θα έχεις την τύχη του Ίωνα Δραγούμη” …Μιλάμε για πραγματική συμμορία …Μιλάμε για πολιτική μαφία.
Αυτά τα “μηνύματα” έχουν αποδέκτες κυρίως στην ενδοχώρα και βεβαίως στην Πρωτεύουσα …Σε περιοχές, οι οποίες δεν έχουν μεγάλη εξοικείωση με την οπλοφορία και ως εκ τούτου την αντιμετωπίζουν με ενδοιασμούς και βεβαίως με φόβο. Στην έμπειρη Κρήτη τέτοια μηνύματα έτσι κι αλλιώς δεν “περνάνε”. Οι Κρητικοί, όπως έχει αποδειχθεί μέσα στον χρόνο, τους είχαν και τους έχουν “γραμμένους” στα “ευαίσθητά” τους. Η περήφανη και γενναία Κρήτη δεν είναι δυνατόν να “σκιάζεται” από το “κατακάθι της”. Οι Κρητικοί του μέγα Καζαντζάκη και όχι του χαφιέ του Βενιζέλου.
Να προσθέσουμε και κάτι άλλο σ’ αυτό το σημείο. Υπάρχει μια τεχνητά καλλιεργημένη παρανόηση πάνω σε δύο διαφορετικές έννοιες. Την έννοια της “οπλοκατοχής” και της “οπλοφορίας”. Είναι άλλο πράγμα η “οπλοφορία” και άλλο πράγμα η “οπλοκατοχή”. Η “οπλοφορία” είναι προϊόν δειλίας, ενώ η “οπλοκατοχή” μπορεί να συνδέεται και με την έννοια της ανάγκης. Η ιστορία μάς αποδεικνύει πως οι δειλοί οπλοφορούνε και όχι οι γενναίοι. Οι Κρητικοί είναι γενναίοι άνθρωποι, αλλά είναι υπέρ της “οπλοκατοχής” …Όχι υπέρ της “οπλοφορίας”.
Αυτό οφείλεται στην παράδοσή τους …Στην παράδοση, που έχουν δημιουργήσει, εξαιτίας μιας άσχημης συλλογικής εμπειρίας του παρελθόντος …Στην παράδοση, που έχουν δημιουργήσει, προκειμένου να μην βρεθούν ποτέ ξανά στην άσχημη θέση, στην οποία βρέθηκαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, να πολεμούν εισβολείς με τα δικράνια. “Οπλοκατοχή” όμως σημαίνει να έχεις όπλα και να τα έχεις κρυμμένα για τη δύσκολη ώρα. Δεν σημαίνει “οπλοφορία”, για να γυρνάς στις καφετέριες και να “πουλάς” τσαμπουκάδες. Να είσαι μια “μισοριξιά” και να παίρνεις “πόντους” από το “45άρι”. Αυτά τα κάνουν άλλοι. Αυτοί, οι οποίοι τα κάνουν αυτά στην Κρήτη, στην πλειοψηφία τους είναι βενιζελικοί, που με “μπαλωθιές” στέλνουν “μηνύματα”.
Αυτοί είναι ο “στρατός” της βενιζελικής “εταιρείας” …Ιδιωτικός “στρατός”, ο οποίος έχει ως στόχο την πρόκληση εκφοβιστικών εντυπώσεων. Αυτούς “ενθαρρύνουν” διαρκώς οι “Αθηναίοι” βενιζελικοί και τους “παραμυθιάζουν” με τα ψέματα περί μαγκιάς, περηφάνιας κλπ.. Αυτούς προστατεύουν από τον νόμο, για να εξασφαλίζουν τη χρηματοδότηση που απαιτεί ένας ετοιμοπόλεμος “στρατός” …Έναν “στρατό”, τον οποίο του επιτρέπουν να αυτοχρηματοδοτείται από την παρανομία και τα ναρκωτικά. Αυτό οφείλεται καθαρά στην επίγνωση των προδοτικών τους πράξεων και στην ταυτόχρονη έλλειψη πραγματικής δημοφιλίας.
Στις λίγες φορές που οι βενιζελικοί απέκτησαν κάποια γενική λαϊκή συμπάθεια, συνέβη όταν απλά κατάφεραν και την “έκλεψαν”. Όταν τα ιδιωτικά τους συμφέροντα, για λόγους καθαρά τύχης, συνέπλεαν με αυτά των “πελατών” τους. “Έκλεψαν” οι πρώτοι βενιζελικοί τη “συμπάθεια” των Κρητικών, εξαιτίας της Ένωσης με την Ελλάδα και στη συνέχεια “έκλεψαν” τη “συμπάθεια” των προσφύγων, τους οποίους οι ίδιοι δημιούργησαν και γνώριζαν πως τους είχαν ανάγκη. “Έκλεψαν” τη “συμπάθεια” αριστερών, παριστάνοντας τους ηγέτες της δημοκρατικής παράταξης, τη στιγμή που τόσο ο Βενιζέλος όσο και ο Παπανδρέου ήταν οι εμπνευστές και νομοθέτες όλων των νόμων, οι οποίοι οδήγησαν στους διωγμούς που βασάνισαν την Αριστερά. “Έκλεψαν” τη συμπάθεια των δεξιών, τη στιγμή που ο αντιδεξιός Μητσοτάκης τούς υποσχόταν να ταπεινώσει τον Παπανδρέου.
Έτσι λειτουργούσαν πάντα οι “μάναντζερ” της πολιτικής, οι οποίοι μπορούσαν να “μεταγραφούν” σε όλες τις “ομάδες”. Μπορούν να διαχειριστούν επ’ αμοιβή τα συμφέροντα “άλλων”. Να “σκορπιστούν” και να εμφανίζονται οι φίλοι και οι σύντροφοι σαν “εχθροί” σε μια “παράσταση” σύγκρουσης. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τους μάνατζερ, οι οποίοι μπορεί να είναι φυσικά αδέρφια, αλλά να “συγκρούονται” δήθεν για τα συμφέροντα ανταγωνιστικών εταιρειών. Αυτή η “τεχνογνωσία” είναι η απόλυτη γνώση τους. Αυτή η τεχνογνωσία ανήκει στο DNA της εταιρείας τους …Ανήκει στο DNA των ιδρυτών και θεμελιωτών της.
Φυσικό είναι αυτό, εφόσον είναι “εταιρεία”, η οποία έχει δημιουργηθεί από προικοθήρες …Από “σώγαμπρους” …Από “κούκους”, οι οποίοι μπαίνουν σε ξένες φωλιές και αποβάλλουν τους νόμιμους κληρονόμους. Προικοθήρες “σώγαμπροι” ήταν όλοι οι επιφανείς βενιζελικοί. Έμπειροι στο να “επαγγέλλονται” τα συμφέροντα των άλλων και να βάζουν και “προμήθεια” στη δική τους τσέπη. Από τον Βενιζέλο και τον Μπενάκη μέχρι τον Μητσοτάκη, αλλά και τον Βαγγέλη τον χοντρό, ήταν όλοι τους προικοθήρες …Ο έρωτας ήταν πάντα “ανοιχτομάτης” για τους βενιζελικούς …Επαγγελματίες στο να διεκδικούν πλούσιες “νύφες” …Πλούσιες πολιτικές “νύφες” για την εταιρεία τους, αλλά και πλούσιες νύφες για την πάρτη τους. Πιθανότατα το Κολέγιο το έχτισαν με πρώτο στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά τους να βρουν πλούσιες νύφες από “καλές” συναναστροφές και κατόπιν να τους προέκυψαν τα μεγάλα “παιχνίδια” …Να μην πάθουν οι ίδιοι αυτά, τα οποία κάνουν στους άλλους.
Με τη νοοτροπία του “ανερχόμενου” φτωχομπινέ, του καχύποπτου, του άρπαγα και του κομπλεξικού, έχτισαν μια “εταιρεία” σαν τα “μούτρα” τους. Φτωχομπινέδες, ακόμα κι όταν είχαν εκατομμύρια, εφόσον πάντα εκπαιδεύονταν στο Κολέγιο σαν λιγούρια, που αναζητούσαν μεγάλη προίκα. Φυσικό λοιπόν ήταν να παραμείνουν μια κλειστή συμμορία κάποιων πολύ συγκεκριμένων προσώπων. Κλειστή, γιατί, όσο πιο πολύ άνοιγε, τόσο περιορίζονταν τα κέρδη τους …και αυτοί ήταν πάντα άπληστοι. Κλειστή, που “άνοιγε” μόνον για να τα απαραίτητα και μόνον για ν’ αυξήσει τα κέρδη και όχι τα μερίδια …Μόνον για να επεκτείνει το “δίκτυο” της στη χώρα και βέβαια να “εκμεταλλευτεί” τα “κύματα” που είχε κατά καιρούς “καβαλήσει”. Όποιοι μπορούσαν να τους είναι χρήσιμοι, έμπαιναν στη συμμορία …Μακεδόνες, Ηπειρώτες. Θεσσαλοί, Πελοποννήσιοι κλπ..
Κυρίως όμως “παίζουν” με ειδικές ομάδες ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ανάγκη την εξουσία και βεβαίως ενδιαφέρουν τους Αμερικανούς. Μέλη της είναι προσφυγικής καταγωγής Έλληνες, αλλά και “μειονοτικοί” της Θράκης ή της Μακεδονίας —και όπου αλλού μπορεί να υπάρχουν τέτοιοι—. Σε γενικές γραμμές όμως δεν έχουν συμπάθειες. Όλα είναι μέσα στη λογική του δούνε και λαβείν …Μέσα στη λογική της συναλλαγής. Ούτε καν στην Κρήτη, που υποτίθεται ήταν η πατρίδα του Βενιζέλου, δεν ήταν ποτέ αγαπητοί. Απόδειξη αυτού του γεγονότος ήταν τα εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία εμφάνιζαν κάθε φορά που “τολμούσαν” να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.
…Δυνάμεις, οι οποίες δεν υπήρχαν ποτέ συγκεντρωμένες, αν σκεφτεί κανείς πως ήταν “λαθρεπιβάτες”. Δεν μπορεί για παράδειγμα ο βενιζελικός Παπανδρέου να βοηθήσει —ακόμα κι αν το θέλει— τη βενιζελική Ντόρα με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, το οποίο διαχειρίζεται. Δεν έχει νόημα να το κάνει, όταν “απέναντί” της στέκεται ο επίσης βενιζελικός Σαμαράς. Δύναμη, υπό την έννοια τη συμβατική, υπάρχει μόνον αυτή που διαχειρίζεται ο Μητσοτάκης ως συγγενής και κληρονόμος του Βενιζέλου στην Κρήτη. Αυτή όμως η δύναμη είναι απειροελάχιστη και όσες φορές έχει γίνει χρήση της, έχει γίνει για λόγους επιβίωσης και ως τελευταίο “χαρτί” του κληρονόμου.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει το “κολοσσιαίο” ποσοστό του 1,09% που πήρε ο Μητσοτάκης, όταν δοκίμασε να “κατέβει” στις εκλογές ως αρχηγός των Νεοφιλευθέρων και φυσικός συγγενής και διάδοχος του Βενιζέλου; Αυτές περίπου είναι οι αμιγώς βενιζελικές δυνάμεις πανελληνίως …Δυνάμεις, οι οποίες ακόμα και στην Κρήτη καταγράφηκαν ελλιπείς στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές. Όλα τα άλλα είναι “κατασκευάσματα” προπαγάνδας. Παντού “τρυπώνουν” ως φιλοξενούμενοι και “σώγαμπροι” και στη συνέχεια με τις πλάτες της αμερικανικής πρεσβείας κατορθώνουν και τους ελέγχουν όλους …Παντού “φιλοξενούμενοι” …Περιπλανώμενοι “Ιουδαίοι” …Πάνε όπου βολεύει το σύστημα με συστατικές “επιστολές” του συστήματος. Μόνο το Αμερικανικό Κολέγιο τούς ανήκει ολοκληρωτικά και από εκεί κάνουν όλο το παιχνίδι.
Για να καταφέρει κάποιος και να μετρήσει το πόση είναι η δύναμή τους, θα πρέπει οι ίδιοι να κάνουν λάθος κίνηση. Διαφορετικά δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα. Το τραγικό γι’ αυτούς είναι ότι τέτοια λάθη έκαναν πρόσφατα πολλά και καθοριστικά. Έκαναν τα χειρότερα λάθη στη χειρότερη χρονική στιγμή που θα μπορούσαν να τα κάνουν …Τώρα, που είναι “εκτεθειμένοι” και είναι θέμα επιβίωσης γι’ αυτούς να “κρύβονται” …Τώρα, που καταρρέουν όχι μόνον οι ίδιοι ως πρόσωπα, αλλά και τα “κλεμμένα” κόμματα του δικομματισμού. Ήταν λάθος της Ντόρας που μετά την ήττα της από τον όμοιό της Σαμαρά πήγε και “ίδρυσε” νέο κόμμα. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Αποκάλυψε τη δύναμη του μητσοτακισμού στη χειρότερη φάση της πορείας του. Αυτή, που δήθεν αντιπροσώπευε το 40% της Νέας Δημοκρατίας, αποδείχθηκε πως δεν αντιπροσωπεύει τίποτε. 1,5% της δίνουν οι “γενναιόδωροι” δημοσκόποι του πατέρα της. Παραπάνω δεν μπορούν να της δώσουν, γιατί κινδυνεύουν να εξευτελιστούν.
Το ανάλογο λάθος έκαναν και στην περίπτωση των περιφερειακών εκλογών της Κρήτης …Εκεί κι αν έκαναν εσφαλμένη εκτίμηση. Εκεί τους έπιασε ένας “αυτοκτονικός ιδεασμός” και πήγαν κι έβγαλαν μόνοι τους τα “μάτια” τους. Δεν άφησαν τους μονομάχους του δικομματισμού να παίξουν το παιχνίδι τους και αυτοί να εμφανίζονται σαν οι κυρίαρχοι, επειδή τους ανήκουν αυτοί οι “μονομάχοι” …Οι αφ’ υψηλού ελέγχοντες τα πάντα, που από δημοκρατική “ευαισθησία” αφήνουν τα “παιδιά” τους να επιλέξουν ελεύθερα μια από τις δύο οικογενειακές τους “επιχειρήσεις”. Κατέβηκαν ανεξάρτητοι στην Κρήτη και συγκρούστηκαν μ’ αυτούς τους “μονομάχους”. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό γι’ αυτούς. Αποκαλύφθηκε η παντελής αδυναμία τους και στην Κρήτη …Την Κρήτη, την οποία στην κυριολεξία την εμφάνιζαν επί δεκαετίες περίπου σαν ιδιοκτησία τους.
Αυτό ήταν το σφάλμα της συμμετοχής τους. Μέχρι τώρα κανένας δεν μπορούσε να τους αμφισβητήσει, γιατί το σύστημά τους ήταν “θωρακισμένο”. Όταν εμφανίζεις κάθε φορά τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ σαν δικά σου ποσοστά, δύσκολα κάποιος θα βρει την αλήθεια. Αρκούσε όμως η ανεξάρτητη συμμετοχή τους στις εκλογές, για ν’ αποδειχθεί το τραγικό ποσοστό τους …Το αστείο ποσοστό, το οποίο συναγωνίζεται με αυτό της Αλέκας σε μια αντικομμουνιστική Κρήτη. Με απειλές, παρακάλια, εξαγορές, κουμπαριές, υποσχέσεις κλπ. δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ούτε καν ένα αξιοπρεπές 20%, συμπεριλαμβανομένων και των άσχετων και των αφελών, οι οποίοι νόμιζαν ότι ακόμα και σ’ αυτήν τη περίπτωση ψηφίζουν ΝΔ, όντας σίγουροι για την “επιστροφή” της Ντόρας στο κόμμα. Όλη η βενιζελική κλίκα από τον Μητσοτάκη και τους Βαρδινογιάννηδες μέχρι τον Μαρκογιαννάκη και τον Αυγενάκη δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ούτε καν την τιμητική δεύτερη θέση.
Γιατί αναφερόμαστε τόσο πολύ στη δύναμή τους στην Κρήτη; Γιατί εκεί βρίσκεται το μυστικό της “άμυνάς” τους. Γιατί απλούστατα έχουν μάθει να τη χρησιμοποιούν στο παιχνίδι τους. Αυτό είναι φυσικό, εφόσον, ως ολιγομελής συμμορία, που κλέβει και προδίδει ασύστολα, έχουν ανάγκη τη συλλογική άμυνα. Αυτήν τη συλλογική άμυνα τούς την εξασφαλίζει η χρήση της ιδιαίτερης πατρίδας τού ιδρυτή της συμμορίας. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν επιλέξει να της προσδίδουν μια μόνιμη “κρητική” εικόνα. Αυτό είναι εκ του πονηρού. Παρ’ όλη δηλαδή την πολυσυλλεκτικότητά της σ’ ό,τι αφορά την καταγωγή των μελών της, επιλέγουν να διατηρούν σ’ αυτήν, για λόγους άμυνας, μια “εκκωφαντική” και σχεδόν γραφική “κρητική” εικόνα.
…Απλά πράγματα. Αν εντοπίσεις τη συνεκτική “ουσία” αυτής της συμμορίας, ξεκινάει πόλεμος μ’ αυτήν. Σε μια τέτοια περίπτωση υποχωρούν οι πάντες και βγαίνουν “μπροστά” τα μέλη της από την Κρήτη …Οι συγγενείς και οι φίλοι του ιδρυτή. Πάντα, όταν κάποιος απειλήσει τη συμμορία, βγαίνουν τα κρητικής καταγωγής μέλη να κάνουν “άμυνα”. Ακόμα και τον Κιλτίδη ν’ αμφισβητήσεις, από τα Χανιά θα “πυροβοληθείς” …Από αυτούς, οι οποίοι δήθεν παίρνουν “προσωπικά” το θέμα του Βενιζέλου και του βενιζελισμού γενικότερα. Όλοι αυτοί έχουν μια μόνιμη συμπεριφορά. Όταν προοδεύουν, το κάνουν επειδή είναι “ευφυή” άτομα. Όταν τους πολεμάει κάποιος, φοράνε τη “στολή” του αδικημένου Κρητικού. Μόνον αυτοί το κάνουν αυτό, γιατί έχουν εκπαιδευτεί να το κάνουν. Κανένας άλλος Έλληνας δεν ακολουθεί παρόμοια τακτική.
Όλοι οι Έλληνες είναι μόνοι τους όταν “παλεύουν” και μόνον οι βενιζελικοί είναι με παρέα …Οι βενιζελικοί, με τους Κρητικούς επικεφαλής. Μπροστά οι Κρητικοί βενιζελικοί ως “προσβεβλημένοι” και συγγενείς του ιδρυτή και από πίσω όλοι οι υπόλοιποι ως υποστηρικτική δύναμη. Γι’ αυτό είναι πολύτιμοι κι αναντικατάστατοι για τον βενιζελισμό. Γι’ αυτό και δεν τους “προσπερνά” κανένας …ακόμα κι όταν μπορεί. Ακόμα και ο Ανδρέας στην παντοδυναμία του δεν μπορούσε να αγνοήσει ή να “προσπεράσει” τον Μητσοτάκη. Γιατί; Γιατί όλοι οι βενιζελικοί από αυτούς περιμένουν, για να βγει η “άμυνα” …Η συλλογική άμυνα. Κανένας Παπανδρέου δεν μπορεί ν’ αφήσει ως υπονοούμενο πως, όταν τον χτυπάς ως πρόσωπο, χτυπάς την Πελοπόννησο. Κανένας Μπακατσέλος δεν μπορεί ν’ αφήσει ως υπονοούμενο πως, όταν τον χτυπάς ως πρόσωπο, χτυπάς τη Μακεδονία. Κανένας Σουφλιάς δεν μπορεί ν’ αφήσει ως υπονοούμενο πως, όταν τον χτυπάς ως πρόσωπο, χτυπάς τη Θεσσαλία. Αυτό το κάνουν μόνον οι βενιζελικοί της Κρήτης …και έχουν μάθει να το κάνουν τέλεια.
Όταν σε νικούν, το κάνουν, επειδή είναι ευφυείς Μητσοτάκηδες, Βαρδινογιάννηδες ή Κεφαλογιάννηδες. Αν όμως τους αμφισβητήσεις, αμφισβητείς την Κρήτη και τους Κρητικούς. Αν τους κατηγορήσεις, κατηγορείς την Κρήτη και τους Κρητικούς. Αν τους απειλείς με ήττα, προσβάλεις την Κρήτη και τους Κρητικούς …Όλοι πλούσιοι και πετυχημένοι εκαλιώτες, ψυχικιώτες και  γλυφαδιώτες …και …μόλις απειληθούν, θυμούνται πως κάποτε ήταν “φτωχόπαιδα” από την Κρήτη …Την Κρήτη, που πλέον τη γνωρίζουν ως τουρίστες, εφόσον την έχουν εγκαταλείψει έναν αιώνα πριν. Εξευτελίστηκε η Ντόρα στην πολιτική σκηνή και μας απείλησε με την ίδρυση κρητικού κόμματος. Αυτή, η οποία, από τότε που υπάρχει στη ζωή, συμμετέχει σε ένα αθηναϊκό καρτέλ της εξουσίας, το οποίο έχει ισοπεδώσει τα πάντα στην Ελλάδα, μόλις έχασε ένα πόστο, άρχισε τις απειλές του “χωρικού”.
Η πρωτευουσιάνα θυμήθηκε πως είναι από “χωριό” και μας απείλησε με τους “συγχωριανούς” της …”Θα σας δείξω εγώ, που δεν με κάνατε αρχηγό” …”Εγώ, που —στις καλοκαιρινές διακοπές μου— έτρεχα ξυπόλητη στη Χαλέπα, θα κάνω κόμμα με έδρα το Ηράκλειο”. Μέχρι τώρα μας έλεγε πως θα γινόταν η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός, επειδή ήταν έξυπνη και Αθηναία …Γνήσια Αθηναία, εφόσον διετέλεσε για κάποια χρόνια και “πρώτη” Αθηναία. Τώρα, που έχασε κάθε προοπτική να γίνει Πρωθυπουργός, έγινε αδικημένη Κρητικιά …”Ξέχασε” πως είναι Αθηναία. “Ξέχασε” πως είναι μάνα Καρπενησιώτη …”Ξέχασε” αυτά, τα οποία μέχρι τώρα τη συνέφεραν, γιατί εκεί παιζόταν το παιχνίδι της. Τώρα “θυμάται” άλλα. Αυτό είναι το κόλπο της βενιζελικής συμμορίας και σ’ αυτό βοηθά η νησιωτική φύση της Κρήτης.
Αυτή η ιδιαιτερότητα της Κρήτης τούς επιτρέπει να τη χρησιμοποιούν, για να απειλούν τους υπόλοιπους Έλληνες με δήθεν εθνικούς διχασμούς ή εθνικούς διαμελισμούς …Το παιχνίδι, που ξεκίνησε ο Βενιζέλος. Αυτός, ο οποίος “έβαλε” την Κρήτη στην Ελλάδα και άφηνε πάντα ως υπονοούμενο ότι θα μπορούσε να την “ξαναβγάλει”. Το μόνιμο “παιχνίδι” του Βενιζέλου, που, με μέσον την Κρήτη, εκβίαζε την εξουσία της Αθήνας και εξασφάλιζε για τον εαυτό του και την παρέα του την προνομιακή μεταχείριση, η οποία μας οδήγησε στη σημερινή αθλιότητα …Ο αυθαίρετος “ιδιοκτήτης” της Κρήτης, που, όταν ήθελε, τη χρησιμοποιούσε για τα “παιχνίδια” του …”Κάντε μου τα κέφια, γιατί θα το πω στους Κρητικούς και θα… (…ό,τι τον βόλευε εκείνη τη στιγμή)” …Ό,τι κάνει σήμερα η εγγονή του. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει κανένας Μακεδόνας με τη Μακεδονία ή Θεσσαλός με τη Θεσσαλία.
Αυτό το παιχνίδι του εκβιασμού πρέπει να τελειώσει και οι αρμόδιοι —για να το τελειώσουν— είναι οι ίδιοι οι Κρητικοί. Αυτοί θα πρέπει να “κόψουν” το παραμύθι της συμμορίας …Της πανελλήνιας συμμορίας, η οποία μονοπωλεί την εξουσία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και κατακλέβει τον ελληνικό λαό …Της συμμορίας, που, προκειμένου να μας εκβιάζει, παίζει “παιχνίδια” με τα εθνικά μας συμφέροντα όχι μόνον στην Κρήτη αλλά και στη Θράκη και τη Μακεδονία. Μόνον οι Κρητικοί μπορούν να τους απαγορεύσουν να εμπλέκουν την Κρήτη και τους Κρητικούς στα δικά τους ιδιωτικά παιχνίδια. Μόνον οι Κρητικοί μπορούν να το κάνουν αυτό καθαρά και ντόμπρα …όπως τους ταιριάζει. Πρέπει να το κάνουν, γιατί, για όσο διάστημα επιβιώνει η συμμορία, κινδυνεύουμε όλοι μας απ’ αυτούς.
…Κινδυνεύουμε, γιατί αυτή η “εταιρεία” είναι που σήμερα μας έχει “πουλήσει” στους δανειστές μας. Αυτή είναι που έχει κάνει το “συμβόλαιο του θανάτου” της πατρίδας μας …Η εταιρεία του Κολεγίου Αθηνών. Συνέβη στην Ελλάδα ό,τι συνέβη σε πολλές επιχειρήσεις …Επιχειρήσεις, στις οποίες οι ιδιοκτήτες τους δεν έλεγξαν σωστά και εγκαίρως τους “διαχειριστές” τους και στο τέλος εκείνοι τούς “πούλησαν”. Όταν δεν ελέγχεις τον διαχειριστή και στο τέλος αυτός φτάνει να έχει λεηλατήσει την εταιρεία, θα έχεις πρόβλημα. Θα την κάνει “προβληματική” και είναι θέμα χρόνου να σου υποδείξει πως είναι “μονόδρομος” η πώλησή της …Η πώλησή της σε ανθρώπους, τους οποίους επίσης δεν ελέγχεις και είναι δεδομένο πως θα τους έχουν δώσει τα ποσοστά τους.
Αυτό ακριβώς έγινε εις βάρος της Ελλάδας από τη συμμορία των “σώγαμπρων” …Από τη συμμορία του Βενιζέλου και του Μπενάκη. Έκαναν χρήση της εμπειρίας τους και μας οδηγούν σε νέα εθνική καταστροφή. Αυτοί, οι οποίοι μας οδήγησαν στη Μικρασιατική Καταστροφή και στη Χούντα, έρχονται τώρα να μας ισοπεδώσουν πλήρως. Οι “σώγαμπροι”, που έφαγαν τις περιουσίες των “πεθερικών” τους, έκαναν το ίδιο με την πατρίδα μας. Κυβέρνησαν την Ελλάδα πρακτικά ανεξέλεγκτοι και την “έφαγαν” στην κυριολεξία …Τη λεηλάτησαν, την υπερχρέωσαν και τώρα την ξεπουλάνε …Την ξεπουλάνε εις βάρος του λαού της και άρα των ιδιοκτητών της και οι ίδιοι παίρνουν τις προμήθειές τους.
Από τα ίδια ομόλογα θα πληρωθούν καί οι τοκογλύφοι δανειστές μας καί οι τοκογλύφοι βενιζελικοί τραπεζίτες και διαπλεκόμενοι …Οι “ήρωες” όλων των εποχών …Οι “τζάμπα μάγκες” της ελληνικής ιστορίας και βέβαια της ελληνικής οικονομίας. Αυτοί είναι, που έχουν μεθοδεύσει τα πάντα εις βάρος μας. Κλέβουν δημόσια περιουσία οι ιμπεριαλιστές ως κράτη και κλέβουν τέτοια και οι βενιζελικοί ως ιδιώτες. Κλέβουν, για παράδειγμα, οι Γερμανοί τον ΟΤΕ και διεκδικούν οι Βαρδινογιάννηδες τη ΔΕΗ. Μας πίνει το “αίμα” η Goldman Sachs και το ίδιο κάνει και η Eurobank του Λάτση …Το τέλος μας φαίνεται προδιαγεγραμμένο. Αυτό, το οποίο μένει να δούμε, είναι, αν θα ολοκληρωθεί αυτή η “σφαγή” ή αν θα εμφανιστεί κάποιος “από μηχανής θεός” για να μας σώσει.
 

 

 

 

14,5 τρις…

 

…Ο μαγικός αριθμός, που θα σώσει την Ελλάδα.

 

 

 

 

 

Αυτός ο αριθμός είναι ο χειρότερος εφιάλτης των βενιζελικών. Τι είναι αυτός ο αριθμός; Η “αρτηριακή” “πίεση” του “αφεντικού” τους. Το συνταγματικά προσδιορισμένο όριο της “φυσιολογίας” του αμερικανικού “οργανισμού”. Αν αυτός ο “οργανισμός” ξεπεράσει αυτήν την “πίεση”, θα τα “τινάξει” και θα τους αφήσει “ορφανούς”. Το σύστημα μοιάζει σήμερα με τον αντιδραστήρα της Φουκοσίμα. Είναι έτοιμο να “εκραγεί” και όλα τα μέτρα που λαμβάνουν, για να μην συμβεί αυτό, στην πραγματικότητα είναι ημίμετρα, τα οποία απλά καθυστερούν το αναπόφευκτο. Τα κρατικά χρήματα, που οι κυβερνήσεις δίνουν στις τράπεζες, για να τις σώσουν βραχυπρόθεσμα, είναι σαν το νερό που πετάνε με αντλίες οι Ιάπωνες στον αντιδραστήρα της Φουκοσίμα, για να μην “εκραγεί”. Χρόνο “αγοράζουν”, για να δούνε τι θα κάνουν, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς δεν μπορούν να βρουν λύση για την επόμενη μέρα.
Ενεργοποίησαν μια μηχανή του “κιμά”, που κατασπαράζει λαούς και κράτη και δεν μπορούν να τη σταματήσουν. Έχουν μετατρέψει την παγκόσμια κοινωνία σε μια “ζούγκλα”, επειδή νόμιζαν ότι τους συμφέρει να κατασπαράζουν τους αδύναμους. Αμόλησαν σ’ αυτήν ένα αχόρταγο τραπεζικό “τέρας” και τώρα, που τα έχουν “κατασπαράξει” όλα, ήρθε και η δική τους η σειρά. Ο ένας θα φάει τον άλλο, γιατί έτσι λειτουργούν οι ζούγκλες. Ο τελικός νικητής απλά θα πεθάνει από την “πείνα” σε μια οικονομία που μοιάζει με “έρημο” …Σε μια οικονομία που δεν λειτουργεί και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ταΐσει κανέναν. “Νόμιζαν” ότι θα σταματήσει μόνη της η “μηχανή”, όπως “νόμιζε” ο Γκρίσπαν ότι τα πολλά μικρά ιδιωτικά συμφέροντα μπορούν να περιορίζουν τα λίγα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα …”Νόμιζαν” αλλά με τα “νομίσματα” δεν πας μακριά. Σε καμία ζούγκλα τα πολλά κουνέλια ποτέ δεν κατόρθωσαν να περιορίσουν τα λίγα λιοντάρια.
Τώρα κατάλαβαν πως είναι λάθος ο σχεδιασμός τους, αλλά δεν υπάρχει δρόμος γυρισμού. Ολοένα και περιορίζονται αριθμητικά οι ισχυροί του κόσμου, γιατί, ελλείψει “θηραμάτων”, θα επιδοθούν στον “κανιβαλισμό”. Κατασπαράζοντας αναγκαστικά ο ένας τον άλλο, θα γίνονται διαρκώς ισχυρότεροι σε έναν κόσμο έρημο. Όταν ο Σόρος δεν θα έχει άλλους “κοινούς” ανθρώπους να κατασπαράξει, αναγκαστικά θα γίνει “κανίβαλος” και θα στραφεί εναντίον του “συντρόφου” Μπάφετ. Αυτό το ανηλεές “κοσκίνισμα” δύναμης διαρκώς επιβαρύνει μια κατάσταση, η οποία είναι φανερό πως δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ολόκληρος ο Πλανήτης έχει παραδοθεί σε μερικές χιλιάδες οικογενειών. Ολόκληρη η Ελλάδα έχει παραδοθεί σε μια πενηντάδα οικογενειών. Θέμα χρόνου είναι να έρθουν όλοι αυτοί αντιμέτωποι με τον ωκεανό των λαών και των ανθρώπων και να χάσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν.
Πιστεύουμε ότι η Νέα Τάξη και οι εκλεκτοί της θα πέσουν θύματα της ίδιας της ιδιωτικοποίησης που πρεσβεύουν …Της άκρατης ιδιωτικοποίησης των πάντων …Της ιδιωτικοποίησης, η οποία δεν έχει “ούτε ιερό ούτε όσιο” …Της ιδιωτικοποίησης, η οποία δεν σέβεται κανέναν όρο και κανέναν κανόνα. Αρκεί να πούμε μια λέξη, που οι πάντες “ξέρουν”, αλλά ελάχιστοι μπορούν να “γνωρίζουν” τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει. Όλοι έχουν ακούσει και άρα ξέρουν τη λέξη Wikileaks. Τι σημαίνει όμως για τη σημερινή κατάσταση αυτή η λέξη; Η λέξη αυτή σηματοδοτεί μια πρωτοφανή για την εξουσία κατάσταση. Στην πραγματικότητα είναι οι πρώτες “σταγόνες” διαρροής από ένα “φράγμα”, το οποίο είναι έτοιμο να “σπάσει” και να σκορπίσει την καταστροφή. Είναι η αρχή ενός “φαινομένου”, που τώρα δείχνει τα πρώτα του συμπτώματα …Ενός “φαινομένου”, που ούτε φαντάζονται οι αδαείς πού θα οδηγήσει.
Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί θεωρούμε ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος. Θα καταρρεύσει και θα λεηλατηθεί συγχρόνως. “Σκόνη και θρύψαλα” θα γίνει. Δεν θα γίνει αυτό, το οποίο γινόταν μέχρι τώρα. Δεν θα την “κληρονομήσει” κάποια επόμενη Τάξη Πραγμάτων, γιατί δεν υπάρχει τέτοια. Δεν θα την “κληρονομήσει” κάποιος επόμενος κυρίαρχος, ώστε να διατηρήσει τα υπάρχοντα “δομικά” της στοιχεία και να τα προσαρμόσει στις δικές του ανάγκες. Οι σημερινοί κυρίαρχοι του Κόσμου ρισκάρουν τα πάντα, “ποντάροντας” τα πάντα στην υπάρχουσα Τάξη. Αν αυτή η Τάξη καταρρεύσει, δεν υπάρχει οργανωμένη δύναμη να την “παραλάβει”. Αυτό όμως είναι επικίνδυνο για τους σημερινούς ευνοημένους της. Γιατί; Γιατί οι σημερινοί άρπαγες και δολοφόνοι θα αφεθούν απροστάτευτοι στη μήνη των λαών. Γιατί, μόνον όταν μια επόμενη Τάξη “κληρονομεί” την προηγούμενη, διασφαλίζεται η ασφάλεια των πάντων …Η ασφάλεια τόσο των μυστικών πληροφοριών όσο και των προσώπων, που αφορούν αυτές οι πληροφορίες.
Το φαινόμενο “Wikileaks” γι’ αυτό είναι τρομακτικό. Όχι γι’ αυτά, τα οποία έχει “δημοσιοποιήσει” το ίδιο, αλλά γι’ αυτά, τα οποία “υπόσχεται” ότι θ’ ακολουθήσουν. Στην πραγματικότητα μάς “δείχνει” το μέλλον. Μας “λέει” πως ήδη έχει αρχίσει να χάνεται ο έλεγχος των πληροφοριών. Μας “λέει” πως δεν θα υπάρξει οργανωμένη “μετάβαση” από τη μία κατάσταση στην άλλη. Αυτό σημαίνει πως, όπως κάποιοι υπάλληλοι συμμετείχαν στο “πλιάτσικο” των διαφόρων ΔΕΚΟ, “ιδιωτικοποιώντας” τα πόστα τους και γεμίζοντας τις ιδιωτικές τους “τσέπες”, έτσι θα γίνει και με τις μυστικές υπηρεσίες …Αυτά, τα οποία αναφέραμε ως “ιερά και όσια” για όλες τις Τάξεις Πραγμάτων. Όταν η αμερικανική οικονομική κρίση αρχίσει να δείχνει ανίκητη και η κατάσταση μη αναστρέψιμη, θα δούμε πράγματα πρωτοφανή. Τι είδους πράγματα; Θα δούμε πράκτορες μεγάλων μυστικών υπηρεσιών να αρπάζουν πληροφορίες και να τις “ιδιωτικοποιούν” …Να πηγαίνουν και να εκβιάζουν τους πλούσιους και τους ισχυρούς αυτού του κόσμου. Ό,τι έγινε ήδη με τον υπάλληλο Φαλσιανί, που έκλεψε ένα CD με τα ονόματα των καταθετών της τράπεζας HSBC στην Ελβετία.
…Απλά πράγματα. Γι’ αυτόν τον λόγο αναφερθήκαμε στη “φυσιολογία” των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ είναι θέμα χρόνου να φτάσουν στο σημείο να μην μπορούν να προσφέρουν ένα καλό επίπεδο ζωής στους υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης …Στους υπαλλήλους, οι οποίοι διαχειρίζονται τις πληροφορίες αυτής της κυβέρνησης. Αν αυτές οι πληροφορίες —των οποίων η διαχείριση προσφέρει ένα καλό επίπεδο ζωής στους υπαλλήλους— πάψουν να το καταφέρνουν αυτό, θα γίνουν κεφάλαιο προς λεηλασία. Όταν ο φτωχός υπάλληλος συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχει προοπτική για την καριέρα του —και όχι μόνον δεν θα θεωρεί πως ρισκάρει να χάσει μια προσοδοφόρα εργασία, αλλά θα έχει μπροστά του και ένα κεφάλαιο που θα μπορεί να τον κάνει πλούσιο—, θα “δει” με άλλο “μάτι” τις πληροφορίες …Θα δει με άλλο “μάτι” το αντικείμενο της δουλειάς του. Ειδικά τις πληροφορίες, οι οποίες δεν θα θίγουν τα αμερικανικά συμφέροντα ενός “τελειωμένου” ιμπεριαλισμού και θα θίγουν αποκλειστικά κυβερνήσεις και ιδιώτες διεφθαρμένους άλλων κρατών. 
Για ποιον λόγο ένας πράκτορας να μην γεμίσει ένα CD με μια τέτοια “πραμάτεια” και να μην βγει στην αγορά να την πουλήσει; Πολλοί ενδιαφερόμενοι θα υπάρξουν, για ν’ αγοράσουν το περιεχόμενό του. Είναι θέμα χρόνου λοιπόν ν’ αρχίσουν τέτοιες πληροφορίες να “μετακινούνται” και ν’ αλλάζουν “χέρια”. Στο μέλλον τέτοια φαινόμενα θα είναι καθημερινά. Ένας οποιοσδήποτε υπάλληλος της CIA ή της DIA θα μπορεί να γίνει πλούσιος μέσα σε μια στιγμή. Θα αρπάζει φακέλους με διάφορα ονόματα ανθρώπων από διάφορα κράτη και θα αρχίζει τους εκβιασμούς. Κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους θα τους “κάψει” προκαταβολικά, για να δημιουργήσει “αγορά” και θα ξεκινήσει το πανηγύρι. Κάποιοι διεφθαρμένοι ηγέτες ή μεγιστάνες θα “καούν” γρήγορα και θεαματικά, για να πληρώσουν γρήγορα και πολλά εκείνοι, οι οποίοι θα θέλουν να “σωθούν”.
 Γιατί λοιπόν να μην υποθέσουμε ότι μέσω της σημερινής Wikileaks κάποια μαφία των μυστικών υπηρεσιών δεν έχει ξεκινήσει το “παιχνίδι” της; Γιατί να μην υποθέσουμε ότι με αυτόν τον τρόπο στέλνει “μηνύματα” προς κάποιους ενδιαφερόμενους; Γιατί να μην υποθέσουμε ότι οι σημερινές διαρροές δεν είναι τίποτε άλλο από προειδοποιητικές “μπαλοθιές” συμμοριών των μυστικών υπηρεσιών; Ως μαφία πληροφοριών δημιουργεί πρώτα “τζάμπα” την αγορά της και στη συνέχεια θα πουλάει σε όποιον ενδιαφέρεται και μπορεί να πληρώσει τις πιο σημαντικές πληροφορίες. Γνωρίζει κάποιος τι είδους και τι όγκου πληροφορίες έχουν στα χέρια τους και δεν τις δημοσιεύουν;
Αν, για παράδειγμα, αυτοί έχουν υπό την κατοχή τους φακέλους ελληνικού ενδιαφέροντος, μπορούν να τους πουλήσουν “χρυσάφι” …Φάκελοι στη CIA ή τη British Intelligence με ονόματα τύπου Βενιζέλος, Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Λαμπράκης, Βαρδινογιάννης, Λάτσης, Κόκκαλης κλπ., είναι βέβαιον ότι υπάρχουν. Είναι βέβαιον ότι θα ενδιαφέρονταν οι ίδιοι να τους αγοράσουν, για να “σβήσουν” τα ίχνη τους στη νέα επικίνδυνη εποχή, κατά την οποία δεν θα “επιβιώσουν” τα “αφεντικά” τους. Είναι βέβαιον ότι και πολλοί άλλοι Έλληνες θα ήθελαν να μάθουν αυτά, τα οποία γράφονται σ’ αυτούς τους φακέλους. Είναι βέβαιον ότι πολλοί αντίπαλοι ή ανταγωνιστές τους θα πλήρωναν όσο-όσο γι’ αυτούς τους φακέλους.
Αν καταρρεύσει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, θα ξεκινήσει ένα “παζάρι”, το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στην ανθρώπινη ιστορία. Θα δούμε πρωτοφανή πράγματα. Πράγματα, τα οποία δεν έχουμε ξαναδεί, γιατί ποτέ μέχρι σήμερα το σύστημα δεν έχει βρεθεί σε συνθήκες ελεύθερης “πτώσης”. Ακόμα και η Σοβιετική Ένωση, που έπεσε απότομα, είχε μια “αγκαλιά” να την περιμένει. Την KGB ή τη Στάζι την “κληρονόμησε” η Νέα Τάξη και η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης δεν οδήγησε σε “παζάρι”. Υπήρχε “κληρονόμος” και προστάτευσε τόσο τις πληροφορίες όσο και τους ανθρώπους που αφορούσαν οι πληροφορίες αυτές. Επιβίωσαν άνθρωποι σαν τη Μέρκελ, τον Πούτιν, τον Αμπράμοβιτς, αλλά και τον Κόκκαλη, τον Φλωράκη ή την Παπαρήγα.
Γι’ αυτόν τον λόγο θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι οι επικεφαλής της PAX ΗEBRAICA θα κινδυνεύσουν από τη δική τους αντίληψη των πραγμάτων. Οι απόλυτοι εκφραστές της απόλυτης ιδιωτικοποίησης των κρατικών μέσων θα είναι τα μεγαλύτερα θύματά της. Γιατί; Γιατί πώς θα επιβιώσουν όλοι αυτοί σε έναν κόσμο που θα γνωρίζει τον ρόλο τους και όπου δεν θα μπορεί να τους προστατεύσει κανένας; Πώς θα επιβιώσουν οι “φονιάδες” των λαών τύπου Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Σόρος, Γκρίνσπαν, Μπενράνκε, Τρισέ, Στρος Καν, Σαρκοζί, Giorgo κλπ., αν διαρρεύσουν οι πληροφορίες, που έχουν γι’ αυτούς οι κορυφαίες μυστικές υπηρεσίες του κόσμου; …Θα τους κατασπαράξουν με τα δόντια τους οι λαοί.
 Το ακόμα χειρότερο γι’ αυτούς είναι πως ζούμε σε έναν κόσμο, όπου η πληροφορία κυκλοφορεί με απίστευτες ταχύτητες. Ο κόσμος είναι πιο μικρός από ποτέ. Αν καταστραφούν οι κορυφαίοι αυτής της Τάξης, θα παρασύρουν και τους δικούς τους ανθρώπους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη αυτού του Πλανήτη. Ανάμεσά τους και τους συνεργάτες τους στην Ελλάδα …Τους βενιζελικούς του Κολεγίου Αθηνών. Ποιος θα προλάβει να αμυνθεί και να καθυστερήσει τις εξελίξεις; Οι Έλληνες μπορεί, εξαιτίας της σημερινής οικονομικής κρίσης, να είναι φτωχότεροι από ποτέ, αλλά —ειδικά σήμερα— είναι και πιο μορφωμένοι από ποτέ. Μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Επειδή μάλιστα αυτοί ήταν και άπληστοι, δημιούργησαν τεράστιες αποστάσεις από τον μέσο Έλληνα …Αποστάσεις, οι οποίες δεν επιτρέπουν τη δημιουργία συμπάθειας ή συμπόνοιας.  Όσο συμπόνεσε ο Παπανδρέου ή ο Παπακωνσταντίνου τους Έλληνες, τόσο θα τους συμπονέσουν κι αυτοί όταν θα έρθει η σειρά τους.
Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι όλοι αυτοί, που μας πρόδωσαν, γνωρίζουν, πως δεν έχουν πλέον καμία κάλυψη. Τους το εξηγεί κάθε μέρα ο Πάγκαλος, ο οποίος, κάθε φορά που βγαίνει στον δρόμο για να περπατήσει, δοκιμάζει την τύχη του. Ο κόσμος, ακόμα κι αν δεν είναι απόλυτα σίγουρος για την ταυτότητά τους, είναι βέβαιο πως έχει αρχίσει να τους υποψιάζεται. Όταν θα βεβαιωθεί απόλυτα για τις υποψίες του, τότε είναι που θ’ αρχίσουν τα δύσκολα. Αν τώρα κάποιοι από αυτούς τους προδότες δεν μπορούν να βγουν στο δρόμο, φοβούμενοι τους προπηλακισμούς, σύντομα τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Κάποιοι θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα, προκειμένου ν’ αποφύγουν τα λιντσαρίσματα. Δεν είναι δυνατόν να έχεις προδώσει έναν λαό, να έχεις παραδώσει την πατρίδα του σε ξένους και να θέλεις να ζεις χωρίς προβλήματα ανάμεσά του, επειδή απλά το έκανες “έξυπνα”. Είτε έξυπνα, όπως οι σύγχρονοι προδότες, είτε με κουκούλες, όπως οι πατέρες τους, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Πάλι θα τρέχουν στις πρεσβείες, για να τους σώσουν τα αφεντικά τους. Θα ζηλεύουν τον Χριστοφοράκο, που “καθάρισε” νωρίς.
Γι’ αυτό κάναμε λόγο για “κοσκίνισμα”. Αυτό, το οποίο κάνει την κατάσταση εξαιρετικά δυσμενή γι’ αυτούς είναι η σημερινή τεράστια οικονομική κρίση. “Κοσκινίζει” διαρκώς μεγάλες μερίδες του ελληνικού λαού και τις “πετάει” στη φτώχεια. Κάθε μέρα νέοι Έλληνες μπαίνουν σ’ αυτήν τη φτώχεια. Οι μόνοι, οι οποίοι παραμένουν μόνιμα στην πλούσια μεριά του “Φεγγαριού” είναι οι βενιζελικοί. Αν, για λόγους “παράδοσης”, μέχρι τώρα κάποιοι τους συμπαθούσαν, σήμερα πλέον τους βλέπουν με αρκετή καχυποψία. Γιατί; Γιατί ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί πλέον να ταυτιστεί μαζί τους. Είναι ελάχιστοι, είναι βαθύπλουτοι και δεν μπορούν να επιτύχουν τις ταυτίσεις που επιτύγχαναν στο παρελθόν …Τις ταυτίσεις, οι οποίες κάποτε τους προστάτευαν. Αν αυτή η καχυποψία γίνει μίσος, τότε όλα τελείωσαν γι’ αυτούς.
Αυτόν τον στόχο εξυπηρετεί το κείμενό μας. “Δείχνουμε” αυτούς, τους οποίους πρέπει να προσέχει ο πολίτης. “Δείχνουμε” αυτούς, για τους οποίους πρέπει ν’ αναζητάμε πληροφορίες από τις “διαρροές”. Στο κείμενο αυτό μάς αρκεί να εντοπίσουμε το “πρόβλημα” και να το απομονώσουμε από τις “άμυνές” του. Να εντοπίσουμε ποιοι και γιατί μάς οδήγησαν στο “σφαγείο” του ΔΝΤ. Να στρέψουμε το κεφάλι του αναγνώστη προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, για να μην παρασύρεται από οφθαλμαπάτες. Από εκεί και πέρα ο χρόνος και οι “διαρροές” θα μας επιβεβαιώσουν. Δεν έχουμε πρόβλημα να περιμένουμε, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν απομένει πολύς χρόνος.
Γι’ αυτόν τον λόγο ξεκινήσαμε το κείμενό μας και την ανάλυση περί του “ξέρω” και του “γνωρίζω”. Αν γνωρίζουν οι Έλληνες το πρόβλημα και τους υπευθύνους, έχουν μεγάλη πιθανότητα να το λύσουν. Για όσο διάστημα απλά το “ξέρουν”, γιατί περνάνε από μπροστά τους ονόματα και φήμες, τίποτε δεν θα καταφέρουν. Πρέπει να το “γνωρίζουν” το πρόβλημα και άρα να το κατέχουν. Να βλέπουν τι γίνεται γύρω τους, γιατί μόνον η “γνώση” μοιάζει με το “φως”. Μόνο το φως δίνει ασφάλεια σε έναν άνθρωπο, ο οποίος “περπατάει” μέσα σε ένα επικίνδυνο περιβάλλον …Αυτήν τη γνώση-φως αναζητούμε.
Ό,τι και να κάνει κάποιος, δεν μπορεί να νικήσει το φως. Ακόμα και με την ακαριαία εμφάνισή του, μπορεί ν’ αλλάξει τα πάντα. Είναι σαν να βρίσκεσαι μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με την οικογένειά σου και μαζί με έναν άνθρωπο, ο οποίος μέσα στα χρόνια σε έχει πείσει πως είναι “άγιος”, αλλά δεν τον βλέπεις τι κάνει. Δεν τον ελέγχεις απόλυτα, αλλά τον πιστεύεις σ’ αυτά που σου λέει. Αν όμως για κλάσματα του δευτερολέπτου ανοίξει το φως και τον δεις να κακοποιεί ένα παιδί σου, τι θα συμβεί; Αλλάζει όλη σου η ζωή. Χίλια χρόνια παρελθούσης προπαγάνδας μπορούν να ακυρωθούν από μια στιγμιαία ματιά. Χίλια χρόνια μελλοντικής προπαγάνδας δεν μπορούν να ακυρώσουν αυτό, το οποίο προέκυψε από μια στιγμιαία ματιά. Γιατί; Γιατί μετά από αυτήν την ματιά τίποτε δεν θα είναι όπως πριν. Τίποτε και κανένας δεν μπορεί να σε πείσει, για να σου αλλάξει αυτό, το οποίο είδες. Ό,τι και να σου πει ο “άγιος”, ό,τι και να σου δείξει, αυτό που είδες δεν αλλάζει. Αυτό κινδυνεύουν να πάθουν τώρα οι βενιζελικοί.
Επί σαράντα και πλέον χρόνια παρουσιάζονται σαν η “ιερή αγελάδα” του πολιτικού μας συστήματος …Οι “ήρωες”, οι οποίοι αγωνίστηκαν κατά της Χούντας …Οι “ήρωες”, οι οποίοι νίκησαν τη Δεξιά και έφεραν την “Αλλαγή” …Οι “έξυπνοι” άνθρωποι, οι οποίοι έγιναν πλούσιοι με τον σταυρό στο χέρι, επειδή ήταν άξιοι. Οι “καλοί” άνθρωποι, τους οποίους θα έπρεπε να τους εμπιστευόμαστε “τυφλά” …Τόσο τυφλά, που δεν θα εμπιστευόμασταν ούτε τα συναισθήματα που μας προκαλούσαν οι φάτσες κάποιων από αυτούς. Τώρα ήρθε η ώρα της αποκάλυψης. Αυτός είναι ο στόχος αυτού του κειμένου. Να ανοίξει έστω και στιγμιαία ένα αμυδρό “φως” της λογικής, για να δει ο κάθε Έλληνας τι συμβαίνει. Στόχος του κειμένου είναι να εκπαιδεύσει τον κάθε Έλληνα ν’ ανοίγει το “φως” κάθε φορά που θέλει να “δει” …Να τον εκπαιδεύσει ν’ αναζητά την αλήθεια από τα δεδομένα που πάντα υπάρχουν γύρω του.
Γι’ αυτόν τον λόγο σε ένα τέτοιο κείμενο με τόσο συγκεκριμένο αντικείμενο μιλήσαμε γενικά για την αξία της γνώσης. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν θεωρήσαμε ως πρώτη προτεραιότητα να περιγράψουμε μέσα σε λίγες σελίδες την άποψή μας γι’ αυτούς που μας πρόδωσαν. Δεν θεωρήσαμε ως πρώτη προτεραιότητα να εξασφαλίσουμε τη “γρήγορη” απόδοση ενός μικρού κειμένου. Δεν θέλαμε απλά να “ξέρει” ο αναγνώστης ποιοι τον πρόδωσαν …Θέλαμε πρωτίστως να “γνωρίζει” πώς λειτουργούν αυτοί, οι οποίοι προδίδουν. Αν ο αναγνώστης το καταλάβει αυτό, μπορεί στη συνέχεια ν’ ανακαλύψει και μόνος του ποιοι τον πρόδωσαν και γιατί το έκαναν αυτό. Θέλαμε να “γνωρίζει” ο αναγνώστης πώς καταλαβαίνεις τους προδότες, όταν υπάρχει προδοσία. Αν καταφέραμε να “εκπαιδεύσουμε” στοιχειωδώς τους αναγνώστες μας με αυτό το κείμενο, είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Αν οι Έλληνες εκπαιδευτούν στην αναζήτηση των λύσεων σε σύνθετα προβλήματα, δεν έχουν να φοβούνται τίποτε.
Θεωρούμε ως υπέρτατη αξία αυτού του κειμένου την “πορεία” του …Την “πορεία” της ανάλυσης, η οποία οδηγεί στη γνώση μέσω της λογικής “ψηλάφησης”. Και μόνον με την κοινοποίηση ενός τέτοιου κειμένου, μπορεί ν’ αλλάξουν πολλά πράγματα στην πατρίδα μας. Γιατί; Γιατί ανοίγει μια νέα συζήτηση για θέματα, τα οποία μέχρι τώρα ήταν ταμπού για την ελληνική κοινωνία …Θέματα, τα οποία τα είχε “τακτοποιημένα” το σύστημα …Θέματα, για τα οποία η εξουσία δεν άφηνε ποτέ και κανέναν να έχει διαφορετική άποψη από την “επίσημη” …δηλαδή τη δική της. Αυτό, με το συγκεκριμένο κείμενο, αλλάζει. Αν δέκα εκατομμύρια Ελλήνων διαβάσουν αυτό το κείμενο, η Ελλάδα θ’ “αλλάξει”, ακόμα κι αν δεν σηκωθεί ούτε ένας από αυτούς από την καρέκλα του.
Γιατί θα αλλάξει, ακόμα κι αν δεν κάνουμε τίποτε; Γιατί θα έχουν πρόβλημα οι “ηθοποιοί” στην παράστασή τους. Όσο χοντρόπετσοι κι αν είναι, θα δυσκολεύονται να αποδώσουν στους ρόλους τους, όταν δεν θα είναι σίγουροι για το πόσο πείθουν ή όχι το κοινό που τους παρακολουθεί …Όταν θα γνωρίζουν πως δεν έχουν την προστασία του σκότους κάθε φορά που το απαιτεί ο ρόλος τους. Δεν μπορεί να λειτουργήσει μια παράσταση θεάτρου σκιών, όταν ανάψει φως …ακόμα κι αν δεν έχει αλλάξει τίποτε άλλο σ’ αυτήν. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε με αυτό το κείμενο. Να κάνουμε τον αναγνώστη να σκέφτεται για το πού βρίσκονται οι πρωταγωνιστές, όταν χάνονται στη “σκιά”. Να τους “βλέπει” με το μυαλό …ακόμα κι όταν δεν “φαίνονται” με τα μάτια …Να μην είναι αγαθός …Να καταλαβαίνει πως δεν είναι δυνατόν να φεύγει ο Λαμπράκης το ’44 από την Ελλάδα και να επιστρέφει σαν αντιστασιακός …Να καταλαβαίνει πως δεν είναι δυνατόν να ιδρύεται το 1972 η Motor Oil και η Χούντα να είναι “Δεξιά”.
Αυτή είναι η αξία του να “γνωρίζεις” κάτι πραγματικά και όχι απλά να το “ξέρεις” ή να το έχεις ακούσει. Να το “γνωρίζεις” σαν τον γλωσσολόγο, ο οποίος ανακαλύπτει την άγνωστη λέξη από την ετοιμολογία της. Αυτή είναι η αξία του “ψαρέματος” της γνώσης μέσα από τη λογική. Ο αναγνώστης αυτού του κειμένου, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί μαζί μας, είναι βέβαιον ότι, εξαιτίας της ανάλυσης, θα έχει αλλάξει λίγο την οπτική “γωνία” που “βλέπει” τα πράγματα. Είτε του αρέσει το “ψάρι” που εμείς πιάσαμε είτε όχι, ένα είναι βέβαιον …Έχει μάθει κι αυτός να βρίσκει “ψάρια” …Είναι βέβαιον ότι το “ψάρι”, που στο τέλος θα φάει, δεν θα είναι το ίδιο μ’ αυτό που τον “ταΐζει” εδώ και δεκαετίες το σύστημα …Μπορεί να μην είναι το δικό μας, αλλά δεν θα είναι ούτε το δικό τους.
Σ’ ό,τι αφορά το τι πιστεύουμε ότι θα γίνει στο άμεσο μέλλον με την Ελλάδα, ένα έχουμε να πούμε. Είμαστε τυχεροί. Πολύ τυχεροί, αν σκεφτεί κάποιος την ισχύ των εχθρών που έχουμε απέναντί μας και θέλουν να μας αφανίσουν ως λαό και ως κράτος. Η τύχη μας είναι πως δεν είμαστε μόνοι μας. Δύσκολα έως τραγικά θα ήταν τα πράγματα, αν η Ελλάδα ήταν ένα μεμονωμένο φαινόμενο μέσα σ’ έναν κόσμο που ευημερούσε. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μας διέλυαν τα αφεντικά των βενιζελικών …Τα αφεντικά της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, της Goldman Sachs ή της Deutsche Bank.
Όμως, δυστυχώς γι’ αυτούς, η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν είναι μόνοι τους. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κράτος, που να διαφέρει από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Το μέλλον είναι δύσκολο για όλους τους λαούς κι αυτό σημαίνει πως όλοι οι λαοί βρίσκονται σε έναν κοινό παρανομαστή με τους Έλληνες. Όλοι βρίσκονται στο ίδιο “ρινγκ” με τους ίδιους αντιπάλους …Κοινούς αντίπαλους έχουν όλοι οι λαοί με τους Έλληνες …και αυτοί είναι οι τοκογλύφοι …Η συμμορία, που είναι γνωστή σε όλους μας με το ψευδώνυμο “αγορές”. Η ιστορία έχει αποδείξει πως, όταν οι Έλληνες βρίσκονται σε κοινό πεδίο μάχης με άλλους λαούς, πάντα διαπρέπουν. Δεν βλέπουμε γιατί να μην διαπρέψουν κι αυτήν τη φορά.
Το έχουν κάνει άπειρες φορές, γιατί αυτή είναι η ιστορία τους. Το έκαναν όταν έπρεπε να σταθούν “όρθιοι” απέναντι στην Περσική Αυτοκρατορία όχι μόνον για τους εαυτούς τους, αλλά και για τους υπόλοιπους λαούς. Το έκαναν όταν έπρεπε να σταθούν “όρθιοι” απέναντι στη Ναζιστική Αυτοκρατορία όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά και για τους υπόλοιπους λαούς. Αυτό έκαναν πάντα και αυτό θα κάνουν πάντα, γιατί αυτός είναι ο προγραμματισμός του DNA τους. Οι Έλληνες θα είναι πάντα η “αχίλλειος” Δύναμη της ανθρώπινης κοινωνίας …Θα είναι πάντα ο Αχιλλέας, ο οποίος θα στρέφεται εναντίον της Τροίας, αγνοώντας το κόστος …Ο Μέγας Αχιλλέας, ο οποίος πάντα αναζητούσε τη δόξα, χωρίς να λογαριάζει το κόστος.
Τώρα, όσο κι αν αυτό βέβαια φαίνεται δύσκολο, θα πρέπει οι Έλληνες να σταθούν απέναντι στη λαίλαπα της Νέας Τάξης. Αυτό το κεντρικό σύστημα επιτίθεται στην Ελλάδα …Το σύστημα, που ο “παρακατιανός” Γιωργάκης ονομάζει “Παγκόσμια Διακυβέρνηση”. Αυτό το σύστημα επιτίθεται στην Ελλάδα με τα όπλα που δημιούργησε ο ίδιος ο ελληνισμός. Της επιτίθενται αυτοί, οι οποίοι έμαθαν τον ιμπεριαλισμό από τον Θουκυδίδη …Της επιτίθενται αυτοί, οι οποίοι “πουλάνε” δημοκρατία σ’ αυτόν τον κόσμο. Της επιτίθενται με στόχο να τη διαλύσουν και ν’ απαλλαγούν άπαξ από τον ελληνισμό. Εξαιτίας αυτής της σιγουριάς τους κάνουν αυτό, το οποίο δεν τόλμησαν να κάνουν ποτέ άλλοτε. Έχουν πλησιάσει τα “καράβια” των Ελλήνων, γιατί νομίζουν ότι είναι “άοπλοι”. Αυτό θα αποδειχθεί ότι είναι ΛΑΘΟΣ μέγα …Έκπληξη τους περιμένει …και μάλιστα μεγάλη.
 

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Share: