Το ΚΟΛΕΓΙΟ τού αφαιρεί την ηγεσία του ΛΑΟΣ.
Και το όνομα αυτού… Βορίδης.
 
Πολλές φορές καλό είναι να μην βιάζεται κάποιος να βγάζει συμπεράσματα για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζει, γιατί πιθανότατα θα σφάλει. Είναι καλύτερα να περιμένεις να μάθεις την αλήθεια από αυτούς που, ως άμεσα εμπλεκόμενοι, τη γνωρίζουν στα σίγουρα. Κάτι τέτοιο συνέβη με τον Καρατζαφέρη. Τελικά δεν είναι χοντρός …όπως νομίζαμε …Λάθος κάναμε …Γκαστρωμένος είναι …σύμφωνα με τη δική του δήλωση, που μας έλυσε και τις απορίες. Την αποκάλυψη την έκανε στη Βουλή και συγκεκριμένα στον διάλογο που είχε με τον Κεφαλογιάννη …“Αλλά, ακόμη κι αν βρείτε ανταπόκριση, εγώ θα “γεννήσω” κι άλλους βουλευτές, άξιους, όπως αυτούς που “γέννησα” από την αρχή του κόμματος”
Λίγο τα κιλά από τις προηγούμενες “εγκυμοσύνες”, λίγο τα νέα, μπερδευτήκαμε …και μέχρι τώρα νομίζαμε ότι απλά είναι χοντρός.

Αυτά, για να γελάσουμε λίγο με τον Καρατζαφέρη, γιατί, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν θα έχουμε πολλές ακόμα ευκαιρίες στο μέλλον για να το κάνουμε αυτό. Ο αυτοδίδακτος και παντελώς αγράμματος Δελαπατρίδης ρήτορας θα “σωπάσει” σύντομα. Ο “δαιμόνιος” μέχρι γραφικότητας πολιτικός οσονούπω “τελειώνει”. Τα περιστέρια θα πρέπει στις γιορτές και στις αργίες να βρουν άλλα κεφάλια για παρκάρισμα, γιατί θα χάσουν την “άπλα” της καρατζαφέριας κεφαλής. Αυτός, ο οποίος έδινε τις μεγάλες “άρπα-κόλα” λύσεις στα εθνικά μας προβλήματα, είναι θέμα χρόνου να γίνει παρελθόν. Τέλος εποχής όχι μόνον για τη γαλάζια “πολυκατοικία” του Κολωνακίου, αλλά για ολόκληρο τον πολιτικό μας “μαχαλά”. Ο γαλατάς, ο οποίος έγινε θυρωρός, ανεβοκατεβάζοντας τους ενοίκους –και κυρίως τον Μητσοτάκη και τη Ντόρα– στην “πλάτη” του, συνταξιοδοτείται.
“Καλοί μου άνθρωποι” …ο “μακεδονομάχος” θα εγκαταλείψει την πρώτη γραμμή της μάχης. Ο “εφευρέτης” της λύσης ΔΝΤ, την οποία πρότεινε στον Γιωργάκη, θα εγκαταλείψει την πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής. Ο Karatzaferis speaking θα σωπάσει σύντομα. Ήδη πρέπει να αισθάνεται σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι κάτι έχει αλλάξει δραματικά στο πολιτικό σκηνικό εις βάρος του. Κάτι, το οποίο το έχει αντιληφθεί και ο ίδιος. Το έχει αντιληφθεί και γι’ αυτό έχει αλλάξει συμπεριφορά. Έχει αντιληφθεί αλλαγές, οι οποίες μεθοδεύονται από πολύ “ψηλά”. Πιο “ψηλά” ακόμα και από το επίπεδο όπου μπορεί να “παίζει” και το ίδιο το αφεντικό του ο Μητσοτάκης.
Εμείς αυτήν την αλλαγή συμπεριφοράς την καταλαβαίνουμε τόσο από τα λόγια του όσο κι από τα έργα του. Ο μέχρι πριν λίγο καιρό αυτοπροβαλλόμενος και αυτοσυστηνόμενος σαν ο μελλοντικός κάτοχος ολόκληρης της δεξιάς “πολυκατοικίας”, τώρα αγωνίζεται να σώσει το ασήμαντο μερίδιο του “οικοπεδούχου”. Από τα “κάγκελά” της πιάνεται πλέον, για να μην τον πετάξουν έξω απ’ αυτήν. Για την επιβίωση αγωνίζεται πλέον στον χώρο της δεξιάς παράταξης και όχι για την κυριαρχία. Είναι προφανές ότι έχουν αλλάξει ριζικά οι όροι της μάχης του με τη ΝΔ. Μέχρι τώρα ο Καρατζαφέρης με το πλεονέκτημα του “ανερχόμενου” και του “άφθαρτου” έκανε “κλεφτοπόλεμο” εναντίον της “φθίνουσας” και “φθαρμένης” ΝΔ. Τώρα αγωνίζεται να σωθεί, γιατί οι αλλαγές στη δεξιά παράταξη τον αφήνουν έξω από τις εξελίξεις.
Τι θα πει “κλεφτοπόλεμος”; Πόλεμος φθοράς και εντυπώσεων, χωρίς να υπάρχει μετωπική σύγκρουση. Πόλεμος με μαχαιροπήρουνα δείπνων, ψαλίδια εγκαινίων και τραπεζοκαθίσματα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Όπου υπήρχε “μυστικό” δείπνο στο “lobby” της “πολυκατοικίας”, ο ένας από τους συνδαιτυμόνες ήταν πάντα ο Καρατζαφέρης. Διαρκής επανάληψη του ίδιου έργου …εξαιτίας της οποίας μάλλον έβαζε “κιλά” ο Καρατζαφέρης. Το σενάριο πάντα το ίδιο. Λίγα γεγονότα, καμία είδηση, αλλά άπειρα υπονοούμενα. Πολύ ζουμί, σχεδόν καθόλου “κρέας” …”Ο Καρατζαφέρης συναντήθηκε με τον Κιλτίδη” …”Ο Καρατζαφέρης συναντήθηκε με τον Ψωμιάδη” …”Ο Καρατζαφέρης συναντήθηκε με τον Τατούλη”. Όλα τόσο μυστικά, που, αν γίνονταν φανερά, όλο και κάποιος δεν θα τα πρόσεχε.
Ήταν η εποχή κατά την οποία ο Καρατζαφέρης, αισθανόμενος πανίσχυρος, απειλούσε και τρομοκρατούσε την ηγεσία της ΝΔ. Ο πανίσχυρος Καρατζαφέρης, ο οποίος δεν φοβόταν, χαλάει την “πιάτσα”, κλείνοντας ραντεβού με βουλευτές αντιπάλου κόμματος, γιατί προφανώς δεν φοβόταν τους δικούς του. Τους δικούς του βουλευτές τους είχε δεδομένους. Ήταν ο ισχυρός του κόμματος, που δεν χρειαζόταν καν να απειλεί τους βουλευτές του. Ο Καρατζαφέρης φταρνιζόταν και οι βουλευτές του ήταν αυτοί, οι οποίοι ανέβαζαν τον πυρετό. Ο Καρατζαφέρης κρύωνε και οι βουλευτές του έβαζαν κομπρέσες.
Όμως, όλα αυτά είναι παρελθόν. Τώρα είναι προφανές πως κάτι άλλαξε. Είναι προφανές πως και ο ίδιος έχει αντιληφθεί “ύποπτες” επαφές και συναντήσεις στελεχών του με στελέχη της ΝΔ. Είναι προφανές ότι φοβάται μυστικές συμφωνίες μεταξύ αυτών των στελεχών και της ΝΔ. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά ούτε η προκλητική στάση του Κεφαλογιάννη ούτε η ταπεινή απάντηση του Καρατζαφέρη. Γιατί ν’ αποδεχθεί εμμέσως το γεγονός ότι μπορεί να έχει απώλειες το κόμμα του, παραδεχόμενος την πιθανότητα ν’ αναγκαστεί στο άμεσο μέλλον να “γεννήσει” αντικαταστάτες τους; Άρα έχει γνώση πως κάτι συμβαίνει και το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον Κεφαλογιάννη να τον “κουρδίζει”. Αν όμως αυτά “αποκαλύπτονται” από “άκρες” λόγων, τα ίδια επιβεβαιώνονται και από τις ενέργειές του. Τις βεβιασμένες και γεμάτες αγωνία ενέργειές του.
Μέχρι τώρα η παντοδυναμία του Καρατζαφέρη στο κόμμα του φαινόταν στον τρόπο με τον οποίο έκανε τις επιλογές των προσώπων, που θα διεκδικούσαν τα καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα στις εκλογικές μάχες του κόμματος. Η παντοδυναμία του φαινόταν στο ότι δεν “φίλτραρε” τα πρόσωπα σε σχέση με ενδεχόμενες συνέπειες που θα είχαν οι “επιτυχίες” τους απέναντι στον ίδιο. Δεν υπήρχαν τέτοιες συνέπειες. Τον εαυτό του τον τοποθετούσε πέρα και πάνω από την οποιαδήποτε επιτυχία του οποιουδήποτε στελέχους του. “Ένας” ήταν ο αρχηγός. Οι υπόλοιποι απλά θα διαγωνίζονταν για την εύνοιά του. Ως εκ τούτου τα κριτήρια της επιλογής των προσώπων ήταν απλά και πάντα είχαν ως στόχο τους την καλύτερη εκλογική “συγκομιδή” του κόμματος. Ο “καλύτερος” για το κόμμα ήταν αυτός, ο οποίος έφερνε τα καλύτερα αποτελέσματα.
Γι’ αυτόν τον λόγο ο Καρατζαφέρης εκμεταλλευόταν άμεσα και απόλυτα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Δεν φοβόταν τίποτε και εκμεταλλευόταν ό,τι μπορούσε να βοηθήσει το κόμμα του. Οι δημοσκοπήσεις ήταν για τον Καρατζαφέρη ό,τι η βροχή για το σαλιγκάρι. Ευκαιρία για τροφή. Αυτό έκανε πάντα. Μετά από κάθε δημοσκόπηση έβγαινε για “εισπράξεις”. Τα τελευταία χρόνια η πολιτική του ήταν της λογικής …”ό,τι θέλει ο πελάτης”, εφόσον πρόβλημα ελέγχου του “μαγαζιού” δεν υπήρχε. Αυτό είναι που άλλαξε τώρα και φαίνεται πλέον καθαρά. Υπάρχει αλλαγή της συμπεριφοράς τού Καρατζαφέρη σ’ ό,τι αφορά τις επιλογές των προσώπων, που θα αντιπροσωπεύσουν το ΛΑΟΣ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ο Καρατζαφέρης για πρώτη φορά θα “ελιχθεί” με το ανάλογο κόστος για το κόμμα, προκειμένου να προστατεύσει τα προσωπικά του συμφέροντα. Ενώ θεωρείται δεδομένο ότι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ΛΑΟΣ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα το έφερνε ο Βορίδης, παρ’ όλ’ αυτά δεν επιλέχθηκε για να τα φέρει. Ενώ οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πως αυτός ήταν το καλύτερο “άλογο” για να “τρέξει” στη συγκεκριμένη “κούρσα”, εντούτοις δεν αφέθηκε ν’ διαγωνιστεί. Ο “φύλαρχος” τον κατέστησε “προστατευόμενο είδος” …όπως ειρωνικά δήλωσε δημοσίως ο ίδιος ο Βορίδης.
Βλέπουμε λοιπόν να συμβαίνουν δύο διαφορετικά πράγματα, τα οποία μας αποκαλύπτουν εξελίξεις. Το πρώτο έχει σχέση με τη συμπεριφορά της σαμαρικής ΝΔ απέναντι στο μητσοτακικό ΛΑΟΣ και στον αρχηγό του. Για ν’ αλλάξει η τακτική της ΝΔ, ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει. Ότι για κάποιον λόγο αφήνει ο Μητσοτάκης τον Σαμαρά να χτυπάει το ΛΑΟΣ ελεύθερα. Για κάποιον λόγο ο Σαμαράς έχει εξασφαλίσει την ανοχή του Αποστάτη. Για κάποιον λόγο ο Μητσοτάκης είναι “ανοικτός” και δεν θέλει να συνεχίσει τη βεντέτα του με τον Σαμαρά.
Το δεύτερο διαφορετικό στοιχείο, που εντοπίζουμε, έχει σχέση με τη συμπεριφορά του ίδιου του Καρατζαφέρη απέναντι σε συγκεκριμένο στέλεχός του. Η ταυτότητα αυτού του στελέχους μας αποκαλύπτει όχι μόνον το “μέλλον” σ’ ό,τι αφορά την τύχη του ίδιου του ΛΑΟΣ ως κόμμα, αλλά και την ταυτότητα αυτών που το αποφασίζουν. Γιατί άραγε ο Καρατζαφέρης φοβάται τον Βορίδη και όχι κάποιο άλλο εξίσου προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος, όπως είναι για παράδειγμα ο Γεωργιάδης, ο οποίος πήρε το χρίσμα για τη συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία; Γιατί δεν τον άφησε να θέσει υποψηφιότητα, έχοντας καλές δημοσκοπήσεις, σε μια περίοδο που οι δημοσκοπήσεις “πληγώνουν” καθημερινά το ΛΑΟΣ;
Για να καταλάβουμε τι συνέβη, θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, γιατί αυτά είναι αρκετά περίπλοκα …Πάρα πολύ περίπλοκα, προκειμένου ο Καρατζαφέρης να φτάσει στη σημερινή τραγικά δύσκολη θέση. Κατ’ αρχήν είναι βέβαιον ότι, πάνω στον “ενθουσιασμό” της επιτυχίας του, εκτίμησε λανθασμένα ορισμένα πράγματα. Υπερεκτίμησε τη δυνατότητά του να κάνει “κωλοτούμπες” και υποτίμησε τη δυνατότητα αντίληψης του λαού. Θεώρησε πως ήταν ασφαλές να κάνει “τούμπες”, γιατί εκτίμησε λανθασμένα ορισμένα πραγματικά δεδομένα. Εδώ βρίσκεται το μοιραίο λάθος του. Δεν κατάλαβε τι συμβαίνει. Νόμιζε ότι είναι ένας από αυτούς, οι οποίοι κάνουν με “ταλέντο” τις πολιτικές τους “τούμπες”, αλλά δεν κατάλαβε ότι αυτοί, οι οποίοι στην Ελλάδα συγχωρούνται για τις “τούμπες” τους, είναι πολύ συγκεκριμένοι άνθρωποι.
Οι “ακροβάτες” είναι πολύ συγκεκριμένοι άνθρωποι. Αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι “συγχωρούνται” για τα λάθη τους στις “πορείες” τους. Άνθρωποι, οι οποίοι δεν χάνονται, όσα λάθη και να κάνουν, όπως ο Σαμαράς για παράδειγμα. Όπως πιθανόν η Ντόρα –η οποία είναι βέβαιον ότι δεν θα αφεθεί να χαθεί– και μακροπρόθεσμα είναι βέβαιον ότι θα “συγχωρεθεί” και θα επιστρέψει στη ΝΔ. Όμως, ακόμα και “μικρότεροι” από αυτούς μπορούν να “συγχωρεθούν” και να “διορθώσουν” εσφαλμένες πορείες. Τέτοιος είναι, για παράδειγμα, ο “λεωφορειούχος” Μάνος, ο οποίος, αφού έκανε φασαρίες στη δεξιά “πολυκατοικία”, στη συνέχεια “στεγάστηκε” από το ΠΑΣΟΚ. Τέτοιος, για παράδειγμα, είναι ο υβριστής των Ελλήνων Ανδριανόπουλος, ο οποίος, αφού με τον άκρατο φιλελευθερισμό του εξυπηρέτησε όλα τα αφεντικά εντός και εκτός της χώρας, “σώθηκε” από το “σοσιαλιστικό” ΠΑΣΟΚ. Τέτοιος, για παράδειγμα, είναι ο “αριστερός” Μπίστης, ο οποίος μια ζωή παρίστανε τον αριστερό ελευθέρας “βοσκής”, αλλά, όταν άλλαζε ο καιρός, προστατευόταν από τη “στάνη” του ΠΑΣΟΚ.
Με όλα αυτά τα παραδείγματα μπερδεύτηκε ο Καρατζαφέρης. Νόμιζε ότι είναι “πετυχημένος” και άρα ότι άλλαξε “επίπεδο”. Νόμισε ότι είναι όμοιος μ’ αυτούς. Νόμιζε ότι δεν βρίσκεται μακριά από την εξουσία, έχοντας απέναντί του έναν κουτό Γιωργάκη ή έναν αμφισβητούμενο Σαμαρά. Νόμιζε ότι, εξυπηρετώντας ένα ισχυρό αφεντικό, όπως είναι ο Μητσοτάκης, θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για την ανέλιξή του. Νόμιζε ότι με αυτόν τον τρόπο έθετε τις βάσεις για την ανάληψη της διαχείρισης του συνόλου της γαλάζιας “πολυκατοικίας”. Έβλεπε ότι είχε τις δυνατότητες. Έβλεπε ποιοι τα κατάφεραν πριν από αυτόν. Δεν ήταν περισσότερο αγράμματος ή λιγότερο μπουλντόζας από τον Έβερτ. Ο Έβερτ ήταν η “σημαδούρα” στην πορεία του Καρατζαφέρη. Ο Έβερτ, ο οποίος έγινε διαχειριστής της γαλάζιας “πολυκατοικίας” με ικανότητες, οι οποίες δεν του επέτρεπαν να ξεχωρίσει ένα γαϊδούρι από ένα τραίνο.
Κάπου εκεί μπερδεύτηκε ο γαλατάς. Νόμισε αφελώς ότι είναι όμοιος με όλους αυτούς. Νόμιζε ότι, επειδή τους έμοιαζε στα κιλά και στην αγραμματοσύνη, είναι όμοιος μ’ αυτούς. Αυτό ήταν το μέγα λάθος του. Αυτός ήταν γαλατάς, ο οποίος “ακροβατούσε” ερασιτεχνικά, επειδή αυτό βόλευε τον Μητσοτάκη, ενώ αυτοί ήταν επαγγελματίες “ακροβάτες”, που εκτελούσαν εντολές του συστήματος …Του κεντρικού συστήματος, το οποίο φτάνει μέχρι τις πόρτες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Ήταν “ακροβάτες” από τη μεγάλη σχολή των “ακροβατών”. Όλοι αυτοί έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό στοιχείο μεταξύ τους. Είναι κολεγιόπαιδες. Είναι απόφοιτοι του Κολεγίου Αθηνών.
Αυτοί ελέγχουν τα πάντα στην Ελλάδα. Μεταξύ τους αποφασίζουν πώς θα μοιραστούν οι λείες και τα πόστα. Συμμαθητές είναι μεταξύ τους αυτοί, οι οποίοι γίνονται μεγιστάνες ελέω κράτους και αυτοί οι οποίοι κυβερνάνε το κράτος ελέω μεγιστάνων. Μοιράζονται τα πόστα και μοιράζουν λείες. Επειδή παίρνουν μερίδια από τις λείες, ξαναμοιράζουν πόστα. Όλοι “πετυχημένοι” και “έξυπνοι” για όσο διάστημα σέβονται το “στημένο” παιχνίδι του Κολεγίου. Ένα παιχνίδι, το οποίο ξεκινάει από τις τράπεζες, τα πρωθυπουργικά γραφεία και καταλήγει στα ΜΜΕ. Μόνοι τους αποφασίζουν για τα πάντα στην Ελλάδα. Μόνοι τους δημιουργούν το οικονομικό, το πολιτικό, αλλά και το κοινωνικό σταρ σύστεμ.
Δικό τους το μαχαίρι …και δικό τους και το καρπούζι. Δικές τους οι τράπεζες, οι οποίες δανείζουν παράνομα το χρήμα στα κόμματα …και δικά τους τα κανάλια και οι εφημερίδες, που τα “ελέγχουν”. Αυτοί είναι τώρα που αποφάσισαν ότι ο Καρατζαφέρης πρέπει να “τελειώσει”. Αυτοί τον δημιούργησαν και αυτοί είναι που τώρα δεν τον θέλουν. Ιδιοκτησία τους είναι. Στα δικά τους κανάλια προβλήθηκε ο Καρατζαφέρης. Κολεγιόπαιδες σαν τον Καψή και τον Στραβελάκη τον “ανέκριναν”, για να μάθει ο κόσμος τις θέσεις του. Τώρα δεν τον θέλουν πλέον στο πολιτικό σκηνικό. Δεν τον θεωρούν απλά μη χρήσιμο, αλλά επικίνδυνο. Τι άλλαξε τώρα και βιάζονται τόσο πολύ να ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τοπίο; Μπήκαμε στο ΔΝΤ. Μπήκαμε στο σφαγείο και αυτοί, οι οποίοι έχουν όφελος να μας οδηγήσουν εκεί, φοβούνται την αντίδραση. Την αντίδραση, η οποία θα μπορούσε ν’ “αδειάσει” τα δύο δικά τους μεγάλα κόμματα. Τα κόμματα των συμμαθητών και φίλων τους. Τα κόμματα του Παπανδρέου και του Σαμαρά.
Για ν’ αποκλείσουν κάθε απειλή, προσπαθούν να κλείσουν όλες τις “διόδους” διαφυγής του κόσμου από τα δύο ιδιόκτητα “μαντριά” τους. Το ΠΑΣΟΚ το προστάτευσαν από τα “αριστερά” με τη διάλυση του Σύριζα. Τώρα, που, λόγω ΔΝΤ, ήταν η ιστορική ευκαιρία της δημοκρατικής αριστεράς ν’ αποκτήσει ακροατήριο –και βέβαια ψηφοφόρους– την έπιασε η “αυτοκαταστροφική” μανία. Κατά σύμπτωση αυτοί, οι οποίοι την οδήγησαν στην καταστροφή, είναι “υπάλληλοι” του Κολεγίου. Από τον Κωνσταντόπουλο, που τον έβαλε ο Τζίγγερ να μαζεύει τα σπασουάρ των παικτών του Παναθηναϊκού, μέχρι τον Κουβέλη, ο οποίος υπήρξε υπουργός του αποστάτη. Υπουργός στο υπουργείο Δικαιοσύνης στην πιο βρόμική της περίοδο.
Τώρα, που ήταν η μεγάλη ευκαιρία της Αριστεράς να κατέβει στις εκλογές ως οργανωμένη και έτοιμη “δεξαμενή” είσπραξης της πασοκικής δυσαρέσκειας, ο Κουβέλης θυμήθηκε τα “ιδεολογικά” του. Τώρα, που, λόγω του Γιωργάκη και του ΔΝΤ, ο κόσμος έγινε “γιαούρτι” για την Αριστερά, ο Κουβέλης της πήρε το “κουτάλι” και το έσπασε. Διέλυσε τη “δεξαμενή” σε μικρούς “κουβάδες” …και κανένας δεν μπαίνει σε τέτοιους. Το αποτέλεσμα ήταν να πάψει να υπάρχει διαρροή εξ αριστερών και να σωθεί το “μαγαζί” του Γιωργάκη. Το αποτέλεσμα ήταν να σωθεί το “μαγαζί” του Κολεγίου. Εύγε στον υπάλληλο του Κολεγίου του πολιτικού υπεργολάβου Μητσοτάκη. Χαλάλι τα 17 ακίνητα και τα εκατό εκατομμύρια δραχμές σε καταθέσεις.
Όμως, εκτός από τους γίγαντες του δικομματισμού, ελέγχονται και οι “δορυφόροι” του πολιτικού μας συστήματος. Απλά εδώ έχουμε μια διαφορά, η οποία μέχρι τώρα συνέφερε τον Καρατζαφέρη, ενώ τώρα δεν τον συμφέρει. Τους “δορυφόρους” του πολιτικού μας σκηνικού τους έλεγχε ο Μητσοτάκης αυτοπροσώπως. Χωρίς να θίγει τα δικαιώματα του Κολεγίου, έκανε το “παιχνίδι” μόνος του. Άλλωστε δεν ήταν ξένος. Δικός τους άνθρωπος ήταν. Το μητσοτακέικο ανήκει στο Κολέγιο. Ανήκει σ’ αυτό το “στρατόπεδο”. Εκ των βασικών “παικτών” του θα λέγαμε. Βασικών …όσο και ο Σαμαράς. Αν ο Σαμαράς είναι δισέγγονος της Δέλτα-Μπενάκη –των Μπενάκηδων, που ίδρυσαν το Κολέγιο–, ο Μητσοτάκης δεν πάει πίσω.
Ο Μητσοτάκης είναι ανιψιός του Βενιζέλου και κολλητού των Μπενάκηδων και ένας εκ των ιδρυτών του Κολεγίου. Ό,τι “μερίδιο” παίρνει η οικογένεια Σαμαρά από το Κολέγιο, το ίδιο παίρνει και η οικογένεια Μητσοτάκη. Πρόεδρος των αποφοίτων του Κολεγίου ήταν ο αδερφός του Σαμαρά και πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων του Κολεγίου ήταν η γυναίκα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Του Κυριάκου, ο οποίος αποφοίτησε από αυτό το σχολείο και το ίδιο θα έκανε και η Ντόρα, αν δεν βρισκόταν στην “εξορία”. Τα παιδιά τους όλα βρίσκονται στο κολέγιο. Αυτό τελείωσαν τόσο η “αθηναία” Αλεξία όσο και ο “καρπενησιώτης” αδερφός της. Αυτός ο Μητσοτάκης –και άρα το Κολέγιο– έλεγχε τόσο το ΚΚΕ όσο και το ΛΑΟΣ.
Το ΚΚΕ το έλεγχε με τους εκβιασμούς των χρημαδοτήσεών του. Ο Μητσοτάκης πάντα το προστάτευε, για να μην ελεγχθεί από το ελληνικό κράτος. Να μην μάθει ο κόσμος για τα ξένα χρήματα, που έπαιρνε το χαφιεδομάγαζο του Περισσού …Τα ρώσικα ρούβλια, για να υπηρετεί τη Μόσχα …Τα εβραϊκά χρήματα του Σόρος. για να υπηρετεί τη Νέα Τάξη …Τα ελληνικά χρήματα, που πήρε από το κράτος, για να παίζει τα παιχνίδια του Μητσοτάκη και βέβαια του Κολεγίου. Όλα αυτά τα γνώριζε ο Μητσοτάκης και στην κυριολεξία χειριζόταν το ΚΚΕ σαν ιδιοκτησία του. Ο Μητσοτάκης, ο οποίος διόρισε την Παπαρήγα στη θέση της Γ.Γ. του κόμματος. Μέχρι και την κόρη της ο Μητσοτάκης την έγραψε στο Κολέγιο.
Το ΛΑΟΣ είναι γνωστό –και το έχουμε αναλύσει σε άλλα κείμενα– πώς το δημιούργησε και πώς το έλεγχε …Με τα κοντέινερ του Τέως δημιουργήθηκε. Απευθείας ανταλλαγή κοντέινερ με οπαδούς. Ο Τέως πήρε την οικοσκευή του από τον Μητσοτάκη και του παρέδωσε τους βασιλόφρονες οπαδούς του. Ο Μητσοτάκης στη συνέχεια αυτό το “ποίμνιο” το παρέδωσε στη διαχείριση του Καρατζαφέρη. Δεν τον συνέφερε –λόγω ΝΔ–, αλλά και δεν μπορούσε –λόγω της “κεντρώας” καταγωγής του– να το διαχειρίζεται ο ίδιος και γι’ αυτόν τον λόγο το παρέδωσε στον Καρατζαφέρη. Με αυτόν τον κόσμο ως “μαγιά” ξεκίνησε το ΛΑΟΣ και έφτασε στις τελευταίες εκλογές να φλερτάρει με το 8%. Μετά το σώου της “κωλοτούμπας” του Καρατζαφέρη, το ΛΑΟΣ “γκρεμίστηκε” από εκείνο το ύψος και τώρα είναι αμφίβολο αν χωρίς “βοήθεια” από το Κολεγιακό Παρακράτος μπορεί να μπει στη Βουλή.
Αυτό το μισοκατεστραμμένο ΛΑΟΣ παραδίδει ο Μητσοτάκης στο Κολέγιο. Όπως συμβαίνει πάντα με τις επιχειρήσεις, όταν αυτές παραδίδονται σε νέες ιδιοκτησίες, υπάρχει αλλαγή και των διαχειριστών. Το ίδιο γίνεται και με το ΛΑΟΣ. Ο Καρατζαφέρης ήταν ο εκλεκτός και έμπιστος του Μητσοτάκη …Διαχειριστής του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Ο νέος ιδιοκτήτης –εφόσον σ’ αυτήν την “εταιρεία” έχει λόγο και ο Σαμαράς– δεν “εμπιστεύεται” την προηγούμενη διαχείριση. Άρα η αλλαγή είναι επιβεβλημένη. Ποιον όμως θα τοποθετήσουν σ’ αυτήν τη θέση; Έναν δικό τους άνθρωπο …Τον Μαυρουδή …Τον Μάκη …Τον Βορίδη. Τον απόφοιτο της τάξης του 83. Αυτόν, ο οποίος μάλλον θα χρησιμοποιήσει τον Καρατζαφέρη σαν αποδιοπομπαίο τράγο, προκειμένου ν’ “ανακαινίσει” το “μαγαζί” που θα παραλάβει.
Τζάμπα χτυπιέται τώρα ο Καρατζαφέρης. Τζάμπα έδειξε την αδυναμία του, απαγορεύοντας στον Βορίδη να συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές. Προειλημμένες αποφάσεις είναι. Έχει τελειώσει ως πολιτικός και απλά, ως αγράμματος που είναι και δεν γνωρίζει να διαβάζει “σχέδια”, θέλει να το παλέψει …Όπως ο αγράμματος, που χτυπάει την τηλεόραση, για να τη “φτιάξει”. Αγωνίζεται απελπισμένα να σώσει ό,τι μπορεί, ενώ γνωρίζει πως τίποτε δεν σώζεται πια. Σαν τον γαλατά, του οποίου του χύνεται το γάλα και ενστικτωδώς προσπαθεί να το μαζέψει με τις χούφτες. Για πρώτη φορά μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι μισεί πραγματικά το αφεντικό του τον Μητσοτάκη. Αυτήν τη φορά όμως πραγματικά και όχι επί πληρωμή, όπως συνέβαινε στα προηγούμενα χρόνια της χρυσοπληρωμένης αντιμητσοτακικής ρητορείας του.
Γιατί τον μισεί; Γιατί, αφού τον εξευτέλισε –και μάλιστα στο ζενίθ της πολιτικής του καριέρας–, βάζοντάς τον να κάνει ντορικές και ΔΝΤκές “κωλοτούμπες”, τώρα τον αφήνει απροστάτευτο. Τον κατέστρεψε στην καλύτερη στιγμή της προσωπικής του καριέρας. Στην καλύτερη στιγμή του δημιουργήματός του από την ίδρυσή του. Στη στιγμή που ο ίδιος είχε ήδη “αγοράσει” την καλή υστεροφημία του και το κόμμα του είχε μπει σχεδόν μόνιμα στο πολιτικό “κάδρο”. Γιατί; Για να σώσει τη Ντόρα. Για να σώσει την “πιατέλα” της Ντόρας, λεηλάτησε τα “ψίχουλα” του γαλατά. Για να μειώσει τις ζημιές των λαθών της Ντόρας, οδήγησε τον Καρατζαφέρη σε ενέργειες, οι οποίες του φορτώθηκαν σαν λάθη, ενώ δεν ήταν δικές του επιλογές. Τώρα είναι φανερό πλέον ότι ο Μητσοτάκης εγκαταλείπει τον Καρατζαφέρη. Είναι φανερό ότι έχει αποφασίσει να δώσει σε άλλον τα “κλειδιά” του ΛΑΟΣ. Γιατί; Γιατί οι ανάγκες της οικογένειάς του το επιβάλουν.
Ανάγκες μεγάλες και φλέγουσες, για ν’ αναγκάσουν τον Μητσοτάκη ν’ αλλάξει γραμμή πλεύσης. Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό, γιατί το λάθος του με την εκκωφαντική ήττα της Ντόρας δεν διορθώνεται. Τώρα ο Μητσοτάκης προσπαθεί να σώσει ό,τι σώζεται και ο Καρατζαφέρης πλέον δεν τον εξυπηρετεί. Το δήθεν 40% της ΝΔ αποδείχθηκε ένας Κιλτίδης και πέντε-δέκα συγγενείς τους. Βλέποντας λοιπόν ότι δεν έχει τα περιθώρια ν’ ανακτήσει το χαμένο έδαφος, θεωρούμε ότι επέλεξε να συμβιβαστεί. Γιατί; Γιατί δεν θέλει, φεύγοντας από αυτήν τη ζωή, να αφήσει την οικογένειά του “απέναντι” στο Κολέγιο.
Βλέπει ότι δεν έχει μεγάλα περιθώρια ζωής και δεν θέλει ν’ αφήσει την οικογένειά του σε αντιπαλότητα με το Κολέγιο. Μια αντιπαλότητα, η οποία είναι βέβαιη, αν για λόγους εγωισμού επιχειρήσει να “χτυπήσει” το ένα από τα δύο μεγάλα “μαγαζιά” του Κολεγίου, που είναι η ΝΔ. Αν επιχειρήσει να ιδρύσει κόμμα και αλλάξει τις λεπτές “ισορροπίες” του ήδη ετοιμόρροπου πολιτικού σκηνικού της μεταπολίτευσης. Αλλάζοντας τακτική, αποφεύγει τη σύγκρουση με το Κολέγιο και με αυτόν τον τρόπο ανοίγει εκ νέου την “πόρτα” της ΝΔ για την κόρη του. Επιπλέον, επειδή μιλάμε για τον Μητσοτάκη, πάντα πρέπει ν’ αναζητάμε στις επιλογές του και κάποιο επιπλέον οικονομικό κέρδος. Δεν παραδίδει τίποτε τζάμπα ο Αποστάτης. Ούτε την αρρώστια του. Είμαστε σίγουροι ότι ποσοστά ακόμα και από την κηδεία του θα διεκδικήσει.
Τι υποπτευόμαστε; Ότι κάπου είναι “ανοικτός” και τώρα, είτε μπορεί και τον εκβιάζει ο Σαμαράς είτε ο Μητσοτάκης τον έχει ανάγκη ως αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Κάπου έκανε “κουμάντα”, υπολογίζοντας ότι η Ντόρα θα είναι η αρχηγός της ΝΔ και επειδή δεν έγινε αυτό, δεν του βγαίνουν τα νούμερα. Μαθαίνουμε ότι ο σύζυγος της Θεοδώρας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου επενδύει στα “συρόμενα”, όπως είναι το όνομα της Ντόρας …Στις νταλίκες, όπως είναι η Ντόρα. Προφανώς, θεωρώντας δεδομένη την ισχύ της Ντόρας, βιάστηκε και έκλεισε συμφωνίες με την Cosco. Τώρα, με την αναταραχή που έχουν προκαλέσει οι φορτηγατζήδες, πρέπει να έχουν προβλήματα. Πρέπει να είναι ανοικτοί και οικονομικά, αν έχουν δρομολογήσει μεγάλες παραγγελίες σε φορτηγά. Έχουν ανάγκη τους πάντες και άρα και τον Σαμαρά. Κατάλαβε ο Καρατζαφέρης τι λέμε; Στο λιμάνι του Πειραιά μάλλον τον “έριξαν”.
Τον “έριξαν”, για να σώσουν τη Ντόρα. Οι ανάγκες της οικογένειας είναι αυτές, οι οποίες επιβάλλουν την άμεση “επιστροφή” της Ντόρας στην ασφαλή και “τζάμπα” ΝΔ. Αφού διαπίστωσε μόνη της το κοινώς γνωστό –ότι η ίδια και όλοι όσοι την πλαισιώνουν είναι “ανθρωποδιώκτες”–, τώρα θέλει να επιστρέψει. Απλά αυτό απαιτεί μια προετοιμασία, για να μην γυρίσει ταπεινωμένη. Μια προετοιμασία μητσοτακικής “καμαρίλας”. Από το περιβάλλον του Μητσοτάκη “διαρρέουν” τα διάφορα περί “επιστροφής” του Καραμανλή. Γιατί; Γιατί η οικογένεια έχει εξειδίκευση στην “αντιπαπανδρεϊκή” πολιτική και ρητορεία και αυτό το “χαρτί” είναι που ξέρει να παίζει. Τώρα, με πρόφαση τη νίκη της “Δεξιάς” απέναντι στον “κακό” Παπανδρέου του ΔΝΤ, θα καλέσουν μια “πανστρατιά” της παράταξης. Με αντίπαλο “κάστρο” τον δήθεν παπανδρεϊσμό, θα επιχειρήσουν να “μπουν” μέσα στον “Δούρειο Ίππο” με το όνομα Καραμανλής.
Άρχισαν ήδη οι ψίθυροι “προετοιμασίας”. Να επιστρέψει ο Καραμανλής …αλλά και η Ντόρα, μαζί με τα “εξαπτέρυγά” της τύπου Κιλτίδη, Βουλγαράκη κλπ.. Τον Καραμανλή τον θέλουν όχι για “ίππο”, αλλά για “γαϊδούρι” …για να κουβαλήσει στο μητσοτακικό “σαμάρι”. Μέχρι και ο Σπηλιωτόπουλος της Ντόρας βγήκε να το υποστηρίξει. Ο νεόπλουτος του Κολωνακίου. Ο Αρούκος, που ακόμα περιμένουμε να μας φέρει τα χαρτιά από το σπίτι που του έδωσε ο παππούς του στην Πάτρα. Αν δεν είχαμε δημοτικές εκλογές, θα έβγαινε και ο Νικήτας στα κανάλια, για να μας περιγράψει τα παραταξιακά του “οράματα”, αλλά τώρα δεν θέλει να θυμώσει τους οπαδούς της ΝΔ και σωπαίνει. Οι πάντες θέλουν “πανστρατιά” της Δεξιάς, για να “νικήσουν” δήθεν τον Γιωργάκη. Αναγκαστικά, για να λειτουργήσει αυτή η “πλατιά” –και άρα εκτεταμένη προς το Κέντρο– “στρατιά”, θα απομονωθεί εκ νέου το ΛΑΟΣ. Θα παραμείνει στο “ισόγειο” της “πολυκατοικίας” έτοιμη για κάθε χρήση με τον νέο “διαχειριστή” Βορίδη.
Όλα αυτά μεθοδεύονται από τον Μητσοτάκη και όπως βλέπουμε δεν υπάρχει “χώρος” για τον Καρατζαφέρη. Ο Καρατζαφέρης έκανε το “λάθος” ν’ ανέβει “ορόφους” στην “πολυκατοικία” και αυτοί θέλουν ένα φρέσκο πρόσωπο να “κάθεται” στον “ακάλυπτο” της Ακροδεξιάς και βέβαια στο “ημιυπόγειο” του φασισμού. Ένα δικό τους πρόσωπο με “ωραίο” φασιστικό παρελθόν να μένει στην “αυλή” και να μην ανεβοκατεβαίνει στους “ορόφους” και ενοχλεί τους “ιδιοκτήτες” …Ρόπαλα, σιδηρογροθιές, κλωτσιές και μπουνιές. Γι’ αυτόν τον λόγο τούς είναι χρήσιμος ο Βορίδης. Μπορεί να εκφράσει τον νέο συντηρητικό και σκληρό “λόγο” του ΛΑΟΣ, που θα γεμίσει με φοβισμένους δεξιούς το “μαγαζί” του συμμαθητή Σαμαρά. Το “μαγαζί” του Κολεγίου. Γι’ αυτόν τον λόγο ο “πολυσυλλεκτικός” Καρατζαφέρης αναγκαστικά πρέπει ν’ “αποσυρθεί”.
Αυτός είναι ο νέος σχεδιασμός. Θα προσπαθήσουν να πολώσουν εκ νέου τον κόσμο, για να βοηθήσουν να επιβιώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα και οι “ρυθμίσεις” θα γίνονται από τα φασιστικά άκρα και των δύο πλευρών. Θα προσπαθήσουν να πολώσουν τον κόσμο, για να εμφανίσουν τον δικομματισμό σαν την εγγύηση της κοινωνικής ειρήνης με τη λογική του …μη χείρον βέλτιστον. Από τη μία θα φωνάζει το ΛΑΟΣ τα “γνωστά” του και από την άλλη το ΚΚΕ θα απαντά με τα επίσης “γνωστά” του. Θα εμφανιστούν οι βρικόλακες του εμφυλίου, για να εμφανίσουν σαν μοναδικούς, σίγουρους και πανίσχυρους εγγυητές της δημοκρατίας τα “μαγαζιά” του Κολεγίου. Ό,τι γινόταν σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Δεν έχουν λόγο ν’ αλλάξουν έναν πετυχημένο σχεδιασμό με νέα κόμματα αμφιβόλου βιωσιμότητας ή με ανίερες συμμαχίες των “κεντρώων” της Ντόρας με “ακροδεξιούς” του Καρατζαφέρη και “αριστερούς” του Κουβέλη. Όλοι αυτοί μαζί, όχι κόμμα εξουσίας δεν φτιάχνουν, αλλά δεν γεμίζουν ούτε καφετέρια. Επιπλέον, δεν υπάρχει και λόγος να μπουν σ’ αυτόν τον κόπο. Υπάλληλοι των ίδιων ανθρώπων είναι όλοι τους και δεν υπάρχει λόγος να εκτίθενται χωρίς πρακτικό κέρδος. Δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύουν και χρήματα για νέα κόμματα. Ακόμα και οι δημοσκοπήσεις, που βγαίνουν καθημερινά στη δημοσιότητα είναι παντελώς αποθαρρυντικές για τέτοιου είδους εγχειρήματα.
Τέλος, ακόμα κι αυτά, τα οποία ακούγονται περί συγκυβερνήσεων όλων αυτών με το ΠΑΣΟΚ, είναι λάθος. Γιατί; Γιατί πάντα σε έναν σχεδιασμό αναζητάς το εναλλακτικό σενάριο. Αναζητάς το backup σε περίπτωση αποτυχίας. Αν όλοι αυτοί οι μέχρι τώρα χρήσιμοι ως “σκόρπιοι”, που ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού φάσματος, ανεβούν στην ίδια “βάρκα” και αυτή βουλιάξει, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Αν ο Γιωργάκης, η Ντορούλα και τα άλλα τα αριστεροδεξιά “παιδιά” των πρεσβειών ανέβουν σε μια “βάρκα” που θα βουλιάξει, θα μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή των δεδομένων της μεταπολίτευσης. Θα καταστραφεί ο συνολικός σχεδιασμός τους και αυτό είναι βέβαιον ότι δεν το επιθυμούν.
Γι’ αυτόν τον λόγο είναι δεδομένο ότι θα καταφύγουν στην παλιά και δοκιμασμένη συνταγή του δικομματισμού. Μία ο ένας και μία ο άλλος, για να μην έχει διέξοδο ο λαός. Απλά, αντί να “καεί” η Ντόρα σ’ αυτόν τον επανασχεδιασμό, θα “καεί” ο Καρατζαφέρης. Ηθικό πρόβλημα έτσι κι αλλιώς δεν έχει ο Μητσοτάκης. Ποτέ δεν είχε τέτοια προβλήματα ο μετρ της προδοσίας και της αφιλίας. Πόσο μάλλον σε μια περίπτωση όπως αυτήν του Καρατζαφέρη, όπου δεν έχει να κάνει ούτε με ευεργέτη του ούτε με φίλο του. Το ΛΑΟΣ τού ανήκει και μπορεί να το παραδώσει όπου θέλει. Ο Καρατζαφέρης είναι υπάλληλός του και δικαίωμά του είναι ν’ αποφασίζει για την απόλυσή του. Καμία άλλη υποχρέωση δεν έχει απέναντι στον Καρατζαφέρη. Ειδικά απέναντι στον Καρατζαφέρη, τον οποίο ο ίδιος έφτιαξε στην κυριολεξία εκ του μηδενός. Αν δεν ήταν ο Μητσοτάκης, ο Καρατζαφέρης ακόμα γάλατα θα μοίραζε. Μπορεί και να ήταν υπάλληλος του αδερφού του.
Όμως, αυτό, το οποίο ενοχλεί τον Καρατζαφέρη, είναι ο απόλυτος αιφνιδιασμός. Δεν του δίνει τη δυνατότητα να προσπαθήσει να διασώσει έστω και στοιχειωδώς την υστεροφημία του. Ως “κωλοτούμπας” θα φύγει από την πολιτική. Ως ψεύτης, ο οποίος “πούλησε” τα ευπαθή κοινωνικά στρώματα που πάντα “φλέρταρε” και ψήφισε υπέρ του ανθρωποκτόνου ΔΝΤ. Ως ο προδότης, που “πούλησε” τα εθνικά θέματα, εμφανιζόμενος στο τέλος της καριέρας του ως απολογητής της Ντόρας.
Αυτή θα είναι η εικόνα που θ’ αφήσει πίσω του και αυτό είναι το πιο τραγικό για τον ίδιο. Το “εξαπτέρυγο” του Γιωργάκη και υπάλληλος του Αποστάτη. Ένα πραγματικό “κομοδίνο” για όλες τις δουλειές του Κολεγίου. Αφού τον εκμεταλλεύτηκε ο Μητσοτάκης, για να προστατεύσει τα συμφέροντα της “αγίας οικογένειας”, τώρα τον εγκαταλείπει στην τύχη του. Μια τύχη, που, εκτός από σκοτεινή, θα είναι και πολύ σύντομη. Τώρα ο Καρατζαφέρης τρέχει και δεν φτάνει. Με τη “μπακαλογαλακτοκομική” του λογική ελπίζει ο Καρατζαφέρης ότι θα αντιστρέψει το κλίμα, αλλά μάλλον δεν κατάλαβε τι συμβαίνει.
Τώρα παριστάνει την πρόθυμη αρκούδα. Θεωρώντας ότι γνωρίζει το παιχνίδι, δεν περιμένει από τον Μητσοτάκη εντολές. “Πηδάει” μόνος του, νομίζοντας ότι τα “αφεντικά” τον βλέπουν και θα τον διατηρήσουν στη θέση του …Επιμένει να λέει ψέματα για την αναγκαιότητα του ΔΝΤ …Βλέπει σε σωστή κατεύθυνση τα μέτρα της Διαμαντοπούλου, τα οποία θα διαλύσουν την εθνική ανώτατη εκπαίδευση …Είναι φανατικός οπαδός του εθνοκτόνου Καλλικράτη. Τζάμπα εκτίθεται. Οι ισχυροί αποφάσισαν να θανατώσουν την “αρκούδα” και δεν βλέπουν καν τον “χορό” της. Η ευθανασία έχει αποφασιστεί. Σιγά-σιγά ο Καρατζαφέρης θα καταλάβει ότι μέχρι τώρα τον άφηναν να “χορεύει”, γιατί “πλήρωνε” ο Μητσοτάκης. Τώρα τζάμπα “στροβιλίζεται”, γιατί δεν τον βλέπει κανείς. Τζάμπα ο χοντρός επιχειρεί τα μονά και τα διπλά τούλουπ …όπως θα έλεγε και ο Κωστάλας.
Κακόμοιρε Καρατζαφέρη. Ταπεινή ήταν η πολιτική καταγωγή σου και άδοξος ο θάνατός σου. Εξαιτίας κάποιων κοντέινερ “γεννήθηκες” και εξαιτίας νταλικών, που θα κουβαλάνε κοντέινερ θα “πεθάνεις” …Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά τριγυρνάνε οι Κουβελονταλίκες στην Αθήνα στα Coscoλίμανα, στους σταθμούς, στην αγορά, ό,τι ψάχνεις στην …πολιτική να βρεις …ξέχνα το…
 
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Share: