Εδώ και αρκετό καιρό διαρρέουν δεξιά κι αριστερά φήμες, που θέλουν τους ιμπεριαλιστές σφοδρά ενοχλημένους με την Ελλάδα. Ενοχλημένους για τη στάση της απέναντι σε θέματα, τα οποία οι ίδιοι θεωρούν ζωτικά για την Νέα Τάξη. Θέματα, τα οποία αφορούν την τρομοκρατία, τη διαχείριση των αγωγών πετρελαίων, τον αντισιωνισμό, την αντι-ιμπεριαλιστική ρητορική κλπ.. Αν σ’ αυτά προσθέσει κάποιος και την “ανυπακοή”, που πάντα ενοχλεί τα αφεντικά, εύκολα καταλαβαίνουμε τον λόγο που βιάζονται να διευθετήσουν το θέμα της Ελλάδας. Έχουν εξοργιστεί για τη στάση του λαού απέναντι στο σχέδιο Ανάν. Έχουν εξοργιστεί από τη στάση του λαού στο Μακεδονικό Ζήτημα κλπ.. Όλα αυτά και πολλά άλλα έχουν βάλει την Ελλάδα στο στόχαστρο κάποιων διεθνών κέντρων εξουσίας.Είναι βέβαιον, δηλαδή, ότι εδώ και καιρό της την είχαν “στημένη” και άρα περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία. Σε τέτοιου είδους σχεδιασμούς ο αιφνιδιασμός είναι το μισό της επιτυχίας και αυτό το γνώριζαν ως έμπειροι ιμπεριαλιστές. Γι’ αυτόν τον λόγο “περίμεναν”. Όμως, το “περιμένω” δεν έχει πάντα την ίδια σημασία για όλους. Διαφορετικό είναι το “περιμένω” του “θηρευτή” και διαφορετικό το “περιμένω” του παρατηρητή. “Περιμένω”, για τον θηρευτή, είναι επεμβαίνω ενεργά την κατάλληλη στιγμή, για να μεθοδεύσω μια κατάσταση. Δεν είναι το παθητικό “περιμένω” του παρατηρητή, που απλά θα περιγράψει μια κατάσταση. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί κάποιοι περίμεναν να οδηγηθεί η Ελλάδα στην ένταση της οικονομικής κρίσης προκειμένου να επέμβουν, αλλά ταυτόχρονα ήθελαν να είναι η Ελλάδα και η “πρώτη” στην οποία θα επέμβουν, για να διδάξουν τους υπολοίπους.


Άρα, το “περιμένω” γι’ αυτούς ήταν η αναμονή μέχρι να μπει η Ελλάδα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, αλλά ταυτόχρονα περίμεναν την ευκαιρία να “ρυθμίσουν” αυτοί την “επιτάχυνση” των φαινομένων. “Καταλύτης” αυτής της κρίσης ήταν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Αυτό το σκάνδαλο ήταν η “σταγόνα”, που ξεχείλισε το “ποτήρι”. Άρα πρέπει να δούμε πρώτα αν και κατά πόσο κάποιοι ξένοι είχαν τη δυνατότητα να ρίξουν αυτήν τη μοιραία “σταγόνα” στο ελληνικό “ποτήρι”.


Ποιος ξεκίνησε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και πόσο αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να είναι εκβιάσιμος από τους ξένους, ώστε να το ξεκινήσει, όταν αυτοί θα του έδιναν εντολή; Ο Κοντομηνάς είναι εκβιάσιμος από τους ξένους; Τους έχει κάποια ανάγκη, ώστε να υποτάσσεται σε εντολές τους; Βεβαίως και τους έχει ανάγκη και μάλιστα μεγάλη. Ο Κοντομηνάς ακόμα και σήμερα κινδυνεύει με την απόλυτη επιχειρηματική και προσωπική καταστροφή, αν δεν τον προστατεύσουν οι ξένοι. Έχει εκκρεμότητες με τα διεθνή δικαστήρια για απάτες δισεκατομμυρίων με την Interamerican. Άρα υπάρχει μια “βάση” κοινών συμφερόντων μ’ αυτούς οι οποίοι θα μπορούσαν να τον σώσουν και άρα να του ζητήσουν “αντιπαροχές”. Δεν έχουμε κάποιες πληροφορίες, για να επιβεβαιώσουμε αυτόν τον ισχυρισμό, αλλά βρήκαμε μια “σκανδάλη”, η οποία ήταν διαθέσιμη σε κάποιους έμπειρους στους “πυροβολισμούς”.


Από τη στιγμή που είχαν τη δυνατότητα να “πυροβολήσουν” το παρακράτος, όλα τα άλλα ήταν εύκολα. Το παρακράτος, για να σωθεί, θα έβαζε τη γνωστή προβοκατόρικη “φωτιά” των νεανικών κινητοποιήσεων, ώστε να δημιουργήσει την “αντιπυρική ζώνη” και αυτοί με την ίδια “φωτιά” θα έκαιγαν τη χώρα. Αυτοί δηλαδή χρειάζονταν, εκείνον που θα είχε το “σπίρτο” να βάλει την πρώτη “φωτιά” και κατόπιν αυτοί μόνοι τους θα την έκαναν ανεξέλεγκτη. Χρειάζονταν τον αφελή ή εγκληματία «αγρότη» που θα έβαζε «φωτιά» αγνοώντας τον «καιρό». Το παρακράτος θα αγωνιζόταν να σώσει το τομάρι του και αυτοί θα αγωνίζονταν να βάλουν στο “χέρι” ένα ανεξάρτητο κράτος. Το παρακράτος θα αγωνιζόταν για να δημιουργήσει τη δική του “αντιπυρική ζώνη” και αυτοί θα προσπαθούσαν να μετατρέψουν ολόκληρη την Ελλάδα σε δική τους “αντιπυρική ζώνη”. Αυτά είχαν ως στόχο να μεθοδεύσουν οι ξένοι και γι’ αυτόν τον λόγο είχαν λόγους να “στριμώξουν” άσχημα το παρακράτος, προκειμένου να κάνει αυτά ακριβώς που τους βόλευαν.


Βόλευε η “φωτιά” το παρακράτος, για να γλιτώσει από τη σημερινή παγίδα στην οποία έχει εγκλωβιστεί. Βόλευε και τους υπολοίπους. Αυτά μεθόδευε ο πλανητικός “αστυνόμος”, για να εξασφαλίσει τη συμμαχία του τοπικού συμμοριτοπροβοκάτορα, ο οποίος πιάστηκε στα “πράσα” να κλέβει. Εδώ βρίσκονται τα συμπλέοντα συμφέροντα, στα οποία αναφερόμαστε. Κάποιοι, προκειμένου να σωθούν προσωπικά, έπαιξαν «παιχνίδια «φωτιάς» γνωρίζοντας ότι αυτά εξυπηρετούν τους ιμπεριαλιστές στα δικά τους παιχνίδια εις βάρος της χώρας. Επένδυαν στην αναταραχή και τα επεισόδια. Ποιος ξέρει πόσοι “Ρουσόπουλοι” και “Βουλγαράκηδες” περίμεναν να “λουστούν” από αυτό το αθώο και νεανικό απαλλακτικό αίμα. Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που σκότωσαν τον Αλέξη; “Είναι πολλά τα λεφτά Αλέξη”… που θα έλεγε και ο παλιός πρωταγωνιστής.


Έπρεπε δηλαδή να περιμένουμε να συμβεί μια τέτοια δολοφονική προβοκάτσια μετά την εκδήλωση του σκανδάλου του Βατοπεδίου λόγω της σημαντικότητας αποκαλύψεων για το παρακράτος. Όλοι στον «δρόμο» που χάραξε ο πρωτοπόρος «πυρπολητής» Ανδρέας Παπανδρέου. Απλά πράγματα. Πολιτικοί και δικαστικοί παράγοντες δεν δέχονται να πάνε φυλακή για εγκλήματα, τα οποία θεωρούν κεκτημένα “δικαιώματα” του σιναφιού τους. Προτιμούν να βάλουν “φωτιά” στη χώρα, αλλά φυλακή αρνούνται να πάνε. Θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά της, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δική τους. Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν στο Βατοπέδι, ήταν βέβαιο ότι ήθελαν —και είχαν τη δύναμη— να κάνουν μια τεράστια προβοκάτσια, προκειμένου να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.


Γι’ αυτούς το ιδανικό ήταν —και αυτό επεδίωξαν— το απαλλακτικό πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής να το βγάλουν εν μέσω του χάους. Να το βγάλουν σε μια τόσο προβληματική πραγματικότητα, που να περάσει σχεδόν απαρατήρητο. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι το γεγονός ότι την ημέρα της δημοσιοποίησης αυτού του πορίσματος ο Κούγιας επέλεξε να κάνει την προκλητική αίτηση για αποφυλάκιση των δραστών; Πόσο τυχαίο δηλαδή μπορεί να είναι να επιχειρήσει κάποιος να “τρελάνει” όλον τον κόσμο τη στιγμή που αυτό βολεύει μόνον αυτούς που θίγονται από τη δημοσιότητα και είναι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο;


Δεν χρειάζεται δηλαδή κάποιος να είναι ιδιαίτερα ευφυής για να καταλάβει ότι το παρακράτος έχει ανάγκη την ύπαρξη ενός μόνιμου «αναπτήρα» για να βάζει «φωτιά» κάθε φορά που απειλείται με αποκαλύψεις. Τέτοιοι «αναπτήρες» εύφλεκτοι και άμεσα χρηστικοί είναι τα Εξάρχεια και οι πανεπιστημιακοί χώροι λόγω του ασύλου. Το παρακράτος τα «εφεύρε» όλα αυτά και το ίδιο τεχνηέντως τα απέδωσε στους νέους ως «καρπούς» της επαναστατικής τους πάλης. Το παρακράτος τα «διαφήμισε» με το δήθεν «μίσος» του για να τα προστατεύσουν οι υπόλοιποι. Ευνόητο είναι λοιπόν ότι μέσα σε αυτούς τους χώρους αυτοί που διαπρέπουν είναι παρακρατικοί. Παρακρατικοί είναι οι μονίμως «διακριθέντες» και ποτέ «συλληφθέντες» γνωστοί άγνωστοι. Πραγματικοί παρακρατικοί του «βαθέως» κράτους και όχι χαφιέδες της αστυνομίας. Παρακρατικοί τους οποίους δεν γνωρίζει η αστυνομία. Παρακρατικοί με πολιτικές, δικαστικές και διπλωματικές διασυνδέσεις και όχι «βαποράκια» της αστυνομίας.


Αυτοί λοιπόν οι παρακρατικοί κάνουν τον «αναπτήρα» των Εξαρχείων εύχρηστο για το παρακράτος. Γνωρίζουν τι θα γίνει προτού γίνει. Γνωρίζουν τι θα κάνουν προτού το κάνουν. Παρακρατικοί υψηλών φιλοδοξιών και ανωτάτων πτυχίων. Εκεί κάνουν το «αγροτικό» τους προκειμένου να ανταμειφθούν με υψηλές πολιτικές ή άλλες καριέρες. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι πρόσφατα η αφελής Αστυνομία κατέθεσε πρόταση για να «καθαρίσει» τα Εξάρχεια και της το αρνήθηκε ο Ρουσόπουλος ως υπουργός Επικρατείας. Τα Εξάρχεια τους είπε είναι ένας «χώρος κουλτούρας και ενός άλλου πολιτισμού». Πονηρός ο Θόδωρος. Γνώριζε τι έκανε και που βρίσκονται τα «ασφάλιστρά» του. Θα τους σώσω εγώ τώρα για να με σώσουν και αυτοί την δύσκολη ώρα.


Γι’ αυτόν τον λόγο κάναμε τόσο μεγάλη ανάλυση σε θέματα κοινωνικών αντιδράσεων. Κάποιοι επεδίωκαν να δημοσιεύσουν την προκλητική “απαλλαγή” μόνον αφού προηγουμένως είχαν δημιουργήσει την “αντιπυρική ζώνη”. Όταν θα προλάβαιναν για άσχετο λόγο να βγάλουν τους νέους στους δρόμους να τα κάνουν γυαλιά-καρφιά, πριν προλάβουν οι πολίτες να στραφούν εναντίον των πολιτικών και των δικαστικών παραγόντων που εμπλέκονται σε αυτό. Μετά από τα τεράστια επεισόδια που προηγήθηκαν, ποιος θα βγει σήμερα να διαδηλώσει για τη διαφθορά και το κουκούλωμα; Ποιος θ’ ασχοληθεί σήμερα με ένα “παλιοχώραφο” στην κατάσταση που βρισκόμαστε; Τώρα, “αθώοι” πλέον πολιτικοί και δικαστικοί παράγοντες και με τη συνταγματική “νομιμότητα” που τους εξασφαλίζει το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, θ’ αρχίσουν πάλι τα κατηχητικά. Θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι πρέπει να ηρεμήσουμε, γιατί προέχει η εθνική ανασυγκρότηση και απαραίτητο στοιχείο γι’ αυτήν είναι η “ηθική” των “παραπλανηθέντων” πολιτικών και των “εκκλησιαζομένων” δικαστικών που τους έκριναν και που δεν κρίθηκαν οι ίδιοι.


Γιατί λοιπόν οι πολιτικοί να μην “εκθειάζουν” την επαναστατικότητα των νέων; Γιατί να μην “θαυμάζουν” τις διάφορες “ανοιξιάτικες”, “βελούδινες” και “πορτοκαλί” επαναστάσεις της πλάκας; Γιατί να μην τους αποκαλούν “ήρωες”; “Ήρωες” είναι αυτοί που σώζουν ανθρώπους και οι νέοι σήμερα τους έσωσαν όλους αυτούς τους διεφθαρμένους. Η αφέλεια και η άγνοια των νέων τούς απάλλαξε από τις κατηγορίες και γλίτωσε τις καριέρες τους. Μαζί μ’ αυτήν τη “σωτηρία” τούς απάλλαξε και από κάποια άλλα πολιτικά προβλήματα που τους απειλούσαν. “Καπέλωσε”, για παράδειγμα, την αγροτική κινητοποίηση στη Θεσσαλία, που θα τους δημιουργούσε πρόβλημα. Όσο και να απειλούν πλέον οι αγρότες, είναι “καπελωμένοι”. Στα σπίτια τους να πάρουν την “Εθνική Οδό”, κανένας δεν θα τους δώσει σημασία. Μπούχτισε ο κόσμος από εικόνες “μάχης”. Θέλει ησυχία. Μαζί μ’ αυτούς βολεύονταν και οι ιμπεριαλιστές, εφόσον μέσα από τα επεισόδια έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν αυτό το οποίο σε άλλη περίπτωση θα απαιτούσε πόλεμο και είναι ο έλεγχος του ελληνικού κράτους.


Την ίδια ώρα δηλαδή που οι παρακρατικοί αγωνίζονταν να σώσουν τα τομάρια τους οι ξένοι εκμεταλλεύονταν την κατάσταση, προκειμένου να ελέγξουν το ίδιο το κράτος. Το έκαναν πρόσφατα στην Ουκρανία με την “πορτοκαλί” επανάσταση και δεν τους ήταν δύσκολο να το επαναλάβουν και στην Ελλάδα. Άλλωστε το έχουν ξανακάνει. Με τους “ήρωες” του Πολυτεχνείου ελέγχουν την Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Πάντα επιτυγχάνουν τους στόχους τους, στηριζόμενοι στις “πλάτες” των νέων. Μερικές προβοκάτσιες τους αρκούσαν, για να οδηγήσουν την κατάσταση στο σημείο όπου τους ευνοούσε. Οι νέοι θα “καθρεφτίζονταν” στον “καθρέφτη” της ματαιοδοξίας του νικητή και αυτοί θα έκαναν τη δουλειά τους. “Ήρωες” και πάλι οι νέοι. “Ήρωες” μόνον για τους ίδιους, εφόσον τους παρέδιδαν μια χώρα, η οποία θα απαιτούσε κατακτητικό στρατό για να περιέλθει στα χέρια τους.


Πώς πιστεύουμε ότι έγινε η μεθόδευση της επέμβασης των ξένων “αφεντικών”; Μέσα σε συνθήκες έντονης κοινωνικής οργής —εξαιτίας του σκανδάλου— το παρακράτος έβαλε έναν ένστολο —και άρα “ευδιάκριτης” ιδιότητας άνθρωπο— να δολοφονήσει εν ψυχρώ έναν ανήλικο μαθητή. Γιατί; Για να “χρεωθεί” η δολοφονία άμεσα στην αστυνομία. Η επιλογή του στόχου ήταν επίσης πολύ συγκεκριμένη. Δεν δολοφόνησαν έναν εργάτη ή έναν αγρότη, γιατί εκεί τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Οι θιγμένοι θα ήταν αρκετά έμπειροι, για να αγνοήσουν την αστυνομία και να στραφούν εναντίον της ίδιας της πολιτικής ηγεσίας. Αρκετά επαγγελματίες, για να μην παρασυρθούν σε καταστροφές εις βάρος συναδέλφων τους. Αρκετά βιοπαλαιστές, για να μην στερήσουν τα μεροκάματα συναδέλφων τους. Αρκετά έμπειροι, για να μην παρασυρθούν από την προβοκάτσια.


Δολοφονώντας έναν ανήλικο μαθητή, γνώριζαν ότι ερέθιζαν μια ευαίσθητη και ευέξαπτη μερίδα της κοινωνίας, η οποία όμως είναι άσχετη και ως εκ τούτου προβλέψιμη στις αντιδράσεις της. Θα την ερέθιζαν και αυτή θα έβγαινε στους δρόμους με όριο να σπάσει μερικές τζαμαρίες και να πετάει μολότωφ πίσω από τα κάγκελα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Η αντίδραση δηλαδή ήταν αυτή που τους εξυπηρετούσε. Θα ήταν θεαματική για τα τηλεοπτικά δελτία και καταστροφική για κάποιους συμπολίτες μας. Θα προκαλούσαν ένα ψευδοχάος και ταυτόχρονα θα εξασφάλιζαν στους πολιτικούς και τη συμμαχία μερικών “νοικοκυραίων”, οι οποίοι θα τους έδιναν έναν ρυθμιστικό ρόλο, προκειμένου να έχουν δικαίωμα να επεμβαίνουν κατά βούληση.


Από τη στιγμή λοιπόν που δολοφόνησαν τον ανήλικο, όλα ήταν ελεγχόμενα, εφόσον ήταν προβλέψιμα. Ήταν βέβαιο ότι την επόμενη ημέρα θα είχαμε βίαιες και άρα θεαματικές διαδηλώσεις, εφόσον αυτές θα ήταν διαδηλώσεις νέων. Θα ήταν σίγουρα τέτοιες, γιατί θα ήταν και οι ίδιοι οι παρακρατικοί ανάμεσα στους διαδηλωτές. Θα ήταν επαγγελματίες προβοκάτορες αυτοί οι οποίοι θα τις υποκινούσαν. Η εφαρμογή θα ήταν απλή και πολυδοκιμασμένη. Μέσα σ’ αυτό το χάος της διαμαρτυρίας και της οργής, παρακρατικοί, πάνω στον “ενθουσιασμό” τους, θα συγκρούονταν με την αστυνομία, ώστε από τις αντιδράσεις της να εξοργίσουν παραπάνω τους νεαρούς διαδηλωτές. Ταυτόχρονα θα επιχειρούσαν και την καταστροφή των καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας. Γιατί; Για να μεθοδεύσουν τη λεηλασία από τους οικονομικούς μετανάστες.


Αυτούς είχαν ως βασικό στόχο να βγάλουν στο δρόμο. Τους μετανάστες, των οποίων τη φτώχεια και την απελπισία θα εκμεταλλεύονταν, αλλά και τα “χρέη” των ηγεσιών τους. Όλοι οι αλλοδαποί έμποροι ναρκωτικών, όπλων και μαστροποί —τους οποίους τους γνώριζε το παρακράτος και τους οποίους προφανώς μπορούσε να εκβιάζει— θα ήταν αυτοί που θα τους έβγαζαν στο δρόμο για λεηλασία. Αυτοί θα τους “εγγυούνταν” την ασφάλειά τους. Γιατί αυτό ήταν το ζητούμενο; Γιατί η λεηλασία των ξένων μεταναστών θα εξόργιζε τους Έλληνες. Επένδυσαν δηλαδή στα μονίμως υπάρχοντα ένστικτα ξενοφοβίας ενός λαού, για να τον φέρουν σε ρήξη με τους μετανάστες. Στα συμβατικά ένστικτα ενός συμβατικού χριστιανικού λαού.


Αν κατάφερναν τη ρήξη των Ελλήνων με τους ξένους μετανάστες, θα είχαν πετύχει όλους τους στόχους τους. Μια ρήξη κολοσσιαίων διαστάσεων, εφόσον μοιάζει με εμφυλιοπολεμική ρήξη, δεδομένου του τεράστιου ανθρώπινου όγκου των μεταναστών, που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα. Οι μετανάστες θα αντιμετωπίζονταν νομικά σαν διωκόμενη μειονότητα και θα ενεργοποιούνταν νόμοι του Συμβουλίου Ασφαλείας. Θα αρκούσαν μερικές δολοφονίες ξένων και Ελλήνων από το παρακράτος και θα βυθιζόμασταν στο χάος. Σε ένα χάος όμως με αστυνομία “στιγματισμένη” και αδύναμη να ελέγξει την κατάσταση, τι απομένει; Η ξένη βοήθεια.


Το ίδιο το ελληνικό κράτος θα ζητούσε τη “βοήθεια” των συμμάχων του. Το ίδιο το ελληνικό κράτος θα εξαναγκαζόταν να ζητήσει “βοήθεια”, εφόσον μπορούν να το αναγκάσουν. Ο θάνατος ενός Πακιστανού μετανάστη θα “ωθούσε” την κυβέρνηση του Πακιστάν να ζητήσει μέτρα προστασίας των υπό άμεσο κίνδυνο ομοεθνών της. Αν σκεφτεί κάποιος την πολυεθνικότητα της κοινότητας των οικονομικών μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα, αντιλαμβάνεται το μέγεθος και την ένταση της πίεσης που θα ασκούνταν στην ελληνική κυβέρνηση. Αντιλαμβάνεται την ποιότητα του “άλλοθι”, που θα εξασφάλιζε η κυβέρνηση του παρακράτους. Θα ζητούσε ένοπλες ομάδες καταστολής, για να επιβάλουν την τάξη. Ξένες ένοπλες δυνάμεις θα έμπαιναν στη χώρα και δεν θα διαμαρτυρόταν κανείς. Ο “Σκόμπυ” θα επέστρεφε πανηγυρικά.


Από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου ο έλεγχος των πάντων. Θα μας ξαναεπέβαλαν τους ίδιους ηγέτες με νέους όρους. Θα μας τους επέβαλαν εύκολα, εφόσον αυτούς θα αναγνώριζαν οι ίδιοι σαν επίσημους “συνομιλητές” τους. Θα μας τους επέβαλαν εύκολα, εφόσον αυτούς θα αναγνώριζαν σαν αξιόπιστες “εγγυήσεις” για να την εξασφάλιση των ζωογόνων δανείων, που έχει ανάγκη το κράτος για να λειτουργήσει. Θα “έπειθαν” τον λαό ότι τον συμφέρει να βρίσκεται υπό την ηγεσία του Γιωργάκη, τον οποίο “συμπαθούν” οι δυνάμεις κατοχής. Θα “έπειθαν” τον λαό ότι τον συμφέρει να βρίσκεται υπό την ηγεσία της Ντόρας, η οποία είναι η “αγαπημένη” της οικογένειας Μπους. Πατρίδα μπορεί να μην είχαμε, αλλά θα είχαμε “μέσον” στους κατακτητές. Αν ήμασταν και “φρόνιμοι”, μπορεί και να μας αφήνανε κάποτε να “ψηφίσουμε” τους εκλεκτούς τους. Το έκαναν κάποτε και δεν είχαν πρόβλημα να το ξανακάνουν.


Κάθε φορά που ο ελληνικός λαός θα διαμαρτυρόταν, θα αρκούσε στην “ειρηνευτική” δύναμη μια προβοκάτσια να “παρατείνει” την παραμονή της. Πότε κάποιος ξένος και πότε κάποιος Έλληνας νεκρός θα τους νομιμοποιούσε σαν δύναμη “βοήθειας”. Θα έκαναν και ένα ξεκαθάρισμα των αντιπάλων των λακέδων τους και θα έλυναν όλα τους τα προβλήματα. Όποιος Έλληνας πολιτικός —ή δυνάμει πολιτικός— τους ενοχλούσε, θα “έφευγε” με συνοπτικές διαδικασίες, εφόσον τον θάνατό του θα μπορούσαν να τον αποδίδουν σε όποιον τους βόλευε. Θα τον “έκλαιγαν” μάλιστα οι ίδιοι που τον σκότωσαν και “έχασε” η Ελλάδα ένα εκλεκτό της τέκνο.


Μιλάμε για τελειωμένη υπόθεση, αν καταφέρουν και εισβάλουν, εξασφαλίζοντας μια τυπική νομιμότητα. Όσο έφυγαν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Βρετανίας από την Κύπρο, τόσο θα έφευγαν και οι δυνάμεις τους από την Ελλάδα. Όσο έφυγαν οι δυνάμεις του “ΟΗΕ” από το Κοσσυφοπέδιο, τόσο θα έφευγαν και οι δυνάμεις τους από την Ελλάδα. Ο απόλυτος ορισμός της μονιμότητας του προσωρινού. Προσωρινή είναι η διοίκηση του Κοσσυφοπεδίου από τους Δυτικούς και προσωρινή διοίκηση θα αποκτούσε και η Ελλάδα. Μέχρι να ξεπεράσει την κρίση, της οποίας όμως η ρύθμιση θα βρισκόταν στα χέρια των προσωρινών. Υπό ξένη διοίκηση η θεωρητικά ανεξάρτητη Ελλάδα. Η πρωτεύουσα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους μέσα σε λίγες μέρες θα γινόταν μια νέα Πρίστινα με ευδιάκριτες πράσινες και κόκκινες “γραμμές”. Μια νέα Πρίστινα στα υποβαθμισμένα Βαλκάνια. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια για τη διεθνή κοινή γνώμη, η οποία δεν θα αντιδρούσε καθόλου, εφόσον έχει μια πάγια αντίληψη για τους “ταραξίες” και ειδικά τους Βαλκάνιους.


Με ξένες ένοπλες δυνάμεις κατοχής στη χώρα θα έλεγχαν τα πάντα. Με “ανοιχτά” όλα τα ζητήματα της χώρας θα μπορούσαν να την απειλούν ανά πάσα στιγμή με απόλυτη διάλυση. Θα παραμένουν στη χώρα και θα τους “ευγνωμονούμε” γι’ αυτό. Θα τους “ευγνωμονούμε” για την ησυχία στη Μακεδονία, στη Θράκη αλλά και στην Ήπειρο. Οι κυβερνήσεις των δοσίλογων θα υπογράφουν ό,τι τους ζητάνε με το “άλλοθι” της επιβίωσης. Θα δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας, θα περάσει το σχέδιο Ανάν, θα αναγνωρίσουμε εθνικά δικαιώματα στη μουσουλμανική μειονότητα, θα αναγνωρίσουμε περιουσίες στους Τσάμηδες κλπ., θα κάνουμε ό,τι θέλουνε στο όνομα της επιβίωσης του κράτους.


Το όλο θέμα δηλαδή είναι να μην μπουν ξένες ένοπλες δυνάμεις στη χώρα σου. Αν αυτές μπουν, “τελείωσες”. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ελέγξεις την κατάσταση. Όπου υπάρχει υπόβαθρο έντασης, θα εγκατασταθούν και αποκτούν τη δυνατότητα να σου προκαλούν “συμφόρηση” κατά το δοκούν. Αν μπουν δηλαδή στην Αθήνα, μπήκαν παντού. Θα στείλουν έναν παρακρατικό να σκοτώσει κάποιον προσφυγικής καταγωγής Μακεδόνα στο όνομα της “Μακεδονίας του Αιγαίου” και θα πάνε για το “καλό” σου να στήσουν “ειρηνευτική” βάση στη Μελίτη της Φλώρινας. Το ίδιο μπορούν να κάνουν παντού. Μετά θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Τριακόσια μέτωπα την ημέρα μπορούν να σου ανοίγουν, τρομοκρατώντας τον λαό και δικαιολογώντας μειοδοσίες των δικών τους δοτών εξουσιών.


Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που στον βασικό τίτλο του κειμένου κάνουμε έκκληση να προστατεύσουν την αστυνομία; Όποια κι αν είναι η άποψή μας γι’ αυτήν, πρέπει να την προστατεύσουμε πάση θυσία, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα φανεί ότι δεν ελέγχει την κατάσταση και άρα κάποιοι θα τρέξουν ν’ ανοίξουν τις “κερκόπορτες” του ελληνικού κράτους. Είτε την αγαπάμε είτε όχι, πρέπει ν’ ακολουθήσουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο τις υποδείξεις της, για να μην βρεθεί το επικίνδυνο “κενό”. Όταν θα περάσει η “μπόρα”, θα έχουμε τον χρόνο να δούμε και τον δικό της ρόλο στην υπόθεση. Τα ανάλογα αφορούν και τους μετανάστες. Δεν πρέπει να πειραχθεί ούτε ένας μετανάστης, γιατί και πάλι θ’ ανοίξουν οι “πόρτες” της αβύσσου. Κάποιοι ξένοι ομοεθνείς τους έχουν ήδη έτοιμα τα χαρτιά, που ζητούν την προστασία των ομοεθνών τους στην “ανεξέλεγκτη” χώρα. Τα “μάτια” μας μόνον μόνοι μας μπορούμε να τα “βγάλουμε”.


Τώρα θα φανεί γιατί με τόση μεθοδικότητα και τόση “ευαισθησία” κάποιοι ευνόησαν την εισροή οικονομικών μεταναστών στη χώρα. Τώρα θα φανεί γιατί ο Γιωργάκης Παπανδρέου —και εγγονός του διορισμένου από τον Σκόμπυ πρωθυπουργού του εμφυλίου— χρηματοδοτούσε αδρά όλες τις “μη κυβερνητικές” οργανώσεις, οι οποίες “όργωναν” τη χώρα, για να εντοπίσουν και να καταγράψουν μειονότητες. Τώρα θα φανεί γιατί η Ντόρα —και κόρη του Μητσοτάκη— ανέλαβε το υπουργείο εξωτερικών και “έσβησε” αμέσως τις παρανομίες του Γιωργάκη. Τώρα θα επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν τους μετανάστες και άρα τώρα θα καταλάβει κάποιος τον λόγο που τους είναι χρήσιμοι. Έχουν πλέον στη διάθεσή τους μια σοβαρή “μειονότητα” του 20%, η οποία νομιμοποιεί την παρουσία τους στη χώρα ως προστάτες.


Μια μειονότητα, η οποία είναι πολύ πιο επικίνδυνη απ’ όσο φανταζόμαστε. Μια μειονότητα πολύ πιο οπλισμένη απ’ όσο φαίνεται. Μια μειονότητα με πολύ πιο σκληρή ηγεσία από την ηγεσία του ΚΚΕ, που κάποτε προκάλεσε τον εμφύλιο. Γιατί; Διότι μιλάμε για οργάνωσή της με στόχο τη δημιουργία αποσταθεροποιητικών φαινομένων. Φυσικά δεν αναφερόμαστε στους χιλιάδες μετανάστες του μόχθου. Στους ανθρώπους που πραγματικά βρέθηκαν από την ανάγκη μπροστά στην πόρτα μας. Στους ανθρώπους που πραγματικά αξίζουν την αγάπη μας, ως συνάνθρωποι που βρέθηκαν σε όρια τα οποία κάποτε μπορεί να αφορούν και εμάς τους ίδιους. Στους ανθρώπους που πραγματικά σέβονται το ψωμί που τρώνε και ποτέ δεν θα σκέφτονταν να μας κάνουν κακό.


Εμείς μιλάμε γι’ αυτούς που κρύβονται πίσω από αυτούς με πανομοιότυπες ιδιότητες αλλά όχι με πανομοιότυπους στόχους. Εδώ και χρόνια προετοιμάζεται μια κατάσταση, την οποία πολλοί τη γνωρίζουν και λίγοι μπορούν να αξιολογήσουν τη σοβαρότητά της. Έμπειροι στην πρόκληση χαοτικών καταστάσεων Κοσσοβάροι έχουν έλθει στη χώρας μας σαν δήθεν οικονομικοί μετανάστες. “Μετανάστες”, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει την “αυτοχρηματοδότησή” τους από τη διαχείριση του σκληρού εγκλήματος στην πατρίδα μας. Φήμες ακούγονται για μεταφορά και αποθήκευση στη χώρα μας βαρέως οπλισμού. Όλοι αυτοί έχουν έρθει για κάποιον λόγο στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί έχουν “πλάτες” στο εξωτερικό. Στις πολιτικές ηγεσίες των μεγάλων κρατών και στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κολλητοί του “ειρηνιστή” Κουσνέρ είναι όλοι αυτοί, εφόσον αυτός τους δημιούργησε, όταν ήταν “προσωρινός” διοικητής του Κοσσόβου. Του Εβραίου, που παριστάνει τον υπουργό των εξωτερικών της “φίλης” Γαλλίας του Εβραίου Σαρκοζί.


Αυτό δηλαδή το οποίο είδαμε δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Προετοιμάζεται από χρόνια η οργάνωση της μειονότητας με προσανατολισμό τη “διεκδίκηση” κατά τα πρότυπα του Κοσσόβου. Όλοι θυμόμαστε τον περίφημο “αριστούχο” Τσενάι. Πριν πάρει τους βαθμούς του στο σχολείο, οι κάμερες ήταν έξω από αυτό, για να καταγράψουν τις αντιδράσεις των “πρωτόγονων” γηγενών. Ποιος ειδοποιούσε τις κάμερες; Ποιος έδινε εντολές σε κάποιους να δημιουργούν πρόβλημα με τους βαθμούς και όχι να λύνουν προβλήματα μ’ αυτούς; Ποιος χρηματοδοτεί τις πανάκριβες σπουδές του Τσενάι στο Χάρβαρντ; Τι σπουδάζει; Γιατρός, για να σώζει ανθρώπους …μηχανικός, για να χτίζει γέφυρες …ή μήπως πολιτικές επιστήμες, για να διαχειρίζεται μειονοτικά προβλήματα και διεκδικήσεις; Όταν επιστρέψει στην Ελλάδα, ποιο θα είναι το αντικείμενο της δραστηριοποίησής του;
Εδώ και χρόνια δηλαδή χτίζεται μια κατάσταση μέσα στις τάξεις των μεταναστών. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα καλά μας λόγια για τους μετανάστες δεν είναι προϊόν υποκρισίας και δημοσιοσχεσίτικης λογικής. Όσο εχθροί είναι αυτοί οι κατά κύριο λόγο Κοσσοβάροι προβοκάτορες για τους Έλληνες, άλλο τόσο είναι και για τους μετανάστες. Αυτοί θα είναι τα μεγάλα θύματα της κατάστασης. Αυτούς θα βάλουν μπροστά οι προβοκάτορες για ασπίδα τους. Αυτοί, άθελά τους, θα γίνουν τα μεγάλα θύματα των κοινωνικών συγκρούσεων. Άνθρωποι, οι οποίοι ήρθαν στην πατρίδα μας, για να γλιτώσουν τις ζωές τους από τις κοινωνικές συγκρούσεις στις πατρίδες τους, θα βρεθούν ξαφνικά μεταξύ “σφύρας” και “άκμονος”. Άνθρωποι, οι οποίοι αναζήτησαν στην πατρίδα μας την πρόοδο μέσα σε συνθήκες κοινωνικής ειρήνης, θα βρεθούν σε μια κοινωνική κόλαση. Ο Πακιστανός ή ο Ιρακινός θα βρεθεί σε ένα εχθρικό περιβάλλον, που θα του αρνείται το μεροκάματο, την ίδια ώρα που ο προβοκάτορας θα πλουτίζει. Ο Αλβανός, που κάνει τρεις δουλειές για να επιβιώσει, θα βλέπει τον ομοεθνή του, που με τις πράξεις του τον δυσφημίζει, να σχεδιάζει χειμερινές διακοπές στην Ελβετία από τα κέρδη των ναρκωτικών.


Οι “προφήτες” της Νέας Τάξης.Ποια είναι η απόδειξη των όσων ισχυριζόμαστε; Το προφανές χάρισμα της “προφητείας”, που είχαν για άλλη μία φορά οι ξένοι ιμπεριαλιστές. Η εκνευριστική ακρίβεια αυτού, που “προφητεύει” τις δικές του πράξεις. Αυτό δεν είναι κάτι το πρωτοφανές. Οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί είναι ειδικοί στις “προφητείες”, που αφορούν την Ελλάδα. “Προφητεύουν” πράγματα που θα κάνουν οι Έλληνες, πριν καν τα σκεφτούν οι ίδιοι. Οι Γερμανοί, ακόμα δεν είχαν φύγει από την Ελλάδα και οι Άγγλοι “προφήτες” προέβλεπαν εμφύλιο. Έναν εμφύλιο, που στη συνέχεια ξεκίνησε με αγγλικές σφαίρες. Γιατί “προφήτευαν”; Γιατί είχαν σκοπό να εισβάλουν στρατιωτικά σε μια συμμαχική χώρα και έπρεπε να προετοιμάσουν τη διεθνή κοινή γνώμη, για να μην αντιδράσει. Έπρεπε να “πείσουν” τους λαούς ότι δεν εισβάλουν στρατιωτικά στην Ελλάδα για δικά τους συμφέροντα, αλλά ότι εισβάλουν για το “καλό” του ελληνικού λαού. Για το “καλό” της δημοκρατίας και της ελευθερίας.


Τα ανάλογα κάνουν σε άλλες κλίμακες, όποτε τους χρειάζεται. Όποτε χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες πρέπει να δικαιολογηθούν στη διεθνή κοινή γνώμη, αυτοί “προφητεύουν”. Στην περίπτωση του Πολυτεχνείου, για παράδειγμα, είχαμε και πάλι τα ίδια φαινόμενα κληρονομικού “χαρίσματος”. Τα τηλεοπτικά τους συνεργεία είχαν φτάσει στην Ελλάδα πολύ πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια. Πολύ πριν οι Έλληνες καταλάβουν ότι θα “ξεσηκωθούν”, το γνώριζαν οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί. Όταν στη συνέχεια “δικαιώθηκαν” και τα επεισόδια ξεκίνησαν και πάλι δεν φέρθηκαν φυσιολογικά. Τα γεγονότα διαδραματίζονταν στους χώρους της Νομικής και τα τηλεοπτικά τους συνεργεία τα “έστησαν” απέναντι από την πύλη του Πολυτεχνείου. Γνώριζαν οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί ότι κάποιοι Έλληνες θα “δοξαστούν” στην πύλη του Πολυτεχνείου, πριν το καταλάβουν και οι ίδιοι και πάνε σ’ αυτό.


Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες μιας ίδιας τακτικής. Σε μια Αθήνα, όπου ακόμα μυρίζει το καμένο “κιόσκι” του φρουρού στον “Άγνωστο Στρατιώτη” από τα προηγούμενα επεισόδια με τους φοιτητές, αυτοί κατάλαβαν αμέσως ότι τα σημερινά επεισόδια θα είναι διαφορετικά και πολύ πιο σημαντικά. Τα τηλεοπτικά τους συνεργεία είχαν αρχίσει να καταφθάνουν στην Αθήνα πριν την έναρξη των επεισοδίων. Από τη δεύτερη κιόλας ημέρα των επεισοδίων το CNN “προφήτευε” ότι αυτά τα επεισόδια δεν θα τερματιστούν άμεσα, αλλά θα έχουν συνέχεια. Ποιοι είναι τέλος πάντων; Τα παιδιά του Απόλλωνα και προϊστάμενοι της Πυθίας; Πρώτο θέμα των αγγλοαμερικανικών συμφερόντων —και εβραϊκής ιδιοκτησίας— διεθνών ΜΜΕ έγινε η “ταραχή” στην Αθήνα. Προφανώς συγκλονίστηκαν. Το είπαν άλλωστε και οι ίδιοι, όταν δυσφημούσαν την “ανίκανη” και “διεφθαρμένη” αστυνομία, που ήταν και “δολοφονική”. Η δολοφονία του Αλέξη τους συγκλόνισε όλους αυτούς, γιατί αυτοί προφανώς είναι αγνοί και “άβγαλτοι”. Δεν ξέρουν απ’ αυτά.


Η δολοφονία του Αλέξη “συγκλόνισε” αυτούς, οι οποίοι δεν υπάρχει ημέρα του χρόνου που να μην σκοτώσουν κάποιον άνθρωπο ανεξαρτήτου εθνικότητας σε οποιοδήποτε σημείο του Πλανήτη. Η εν ψυχρώ δολοφονία της ελληνικής αστυνομίας “συγκλόνισε” τους Αμερικανούς, που μόνον στη χώρα τους θάβουν σε ετήσια βάση πάνω από δέκα χιλιάδες νεκρούς από χρήση πυροβόλων όπλων, στην πλειοψηφία τους θύματα της αστυνομικής βίας. “Συγκλόνισε” και τους Άγγλους, που ακόμα δεν μαράθηκαν τα λουλούδια στον τάφο του μετανάστη, τον οποίο εκτέλεσε η βρετανική αστυνομία στο Μετρό του Λονδίνου. “Συγκλόνισε” και τους Εβραίους, οι οποίοι δεν καταγράφουν καν στα συμβάντα της αστυνομίας του Ισραήλ περιστατικό, το οποίο δεν έχει τουλάχιστον δέκα νεκρά γυναικόπαιδα. Αυτοί όλοι “συγκλονίστηκαν” από τη βία της ελληνικής αστυνομίας και προσπάθησαν να μεταφέρουν τον “συγκλονισμό” τους στον υπόλοιπο κόσμο.


Εξ αρχής φάνηκε ο στόχος της προπαγάνδας τους. Θέλησαν να εμφανίσουν την κατάσταση στην Ελλάδα εκτός ελέγχου. Γιατί; Για να “πείσουν” τη διεθνή γνώμη ότι έχουν ανθρωπιστικό “καθήκον” να επέμβουν στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα “σφυροκοπούσαν” με δυσφημιστικά μηνύματα την ελληνική αστυνομία. Ούτε λίγο ούτε πολύ την παρουσίασαν σαν μια ένοπλη και ένστολη “συμμορία” διεφθαρμένων δολοφόνων. Αστυνομία αφρικανικής “Μπανανίας”. Γιατί το έκαναν αυτό; Για να πείσουν και πάλι τη διεθνή κοινή γνώμη ότι η ελληνική αστυνομία είναι ανίκανη να επιβάλει την τάξη και άρα θα ήταν λογικό σε κάποια στιγμή να σπεύσουν να “βοηθήσουν” και οι ίδιοι. Ταυτόχρονα δυσφήμιζαν με τον πιο επαίσχυντο τρόπο και την ελληνική δημοκρατία. Γιατί; Για να τρομοκρατήσουν τη δυτική κοινωνία και να εξασφαλίσουν το “άλλοθι” της επέμβασης. Παρουσίαζαν την Ελλάδα σαν μια “τρύπα” για την ασφάλεια του ανεπτυγμένου Δυτικού Κόσμου. Μια “τρύπα” ανοικτή στην “τρομοκρατία” και η οποία έπρεπε να “μπαλωθεί” πάση θυσία.


Όλα αυτά μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι ανήκουν στη σφαίρα του υποκειμενικού. Τα συνεργεία μπορεί να έφτασαν, για να τραβήξουν πλάνα της Ακρόπολης. Ήταν τύχη τους που βρήκαν και κάποιο άλλο θέμα ν’ ασχοληθούν. Πράγματι, μπορεί να ήταν και τύχη. Το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κάποιος και για τις κρίσεις που διατύπωσαν, περιγράφοντας τα γεγονότα. Μπορεί έτσι να αντιλήφθηκαν τα πράγματα και έτσι να τα έκριναν. Είχαν “προαίσθημα” ότι θα πάνε μακριά τα επεισόδια. Κακό είναι; Σαν μεγάλοι ανθρωπιστές που καθημερινά με σφαίρες αποδεικνύουν ότι είναι, είχαν “θυμώσει” με τη δολοφονία του ανηλίκου. Κακό είναι; Όλα αυτά πράγματι ανήκουν στη σφαίρα του υποκειμενικού. Υπάρχουν πράγματα όμως, τα οποία δεν ανήκουν σ’ αυτήν τη σφαίρα.


Αντικειμενικό είναι ό,τι έχει καταγραφεί σε έγγραφα και τα έγγραφα έχουν πάνω τους ημερομηνίες. Αντικειμενικό, για παράδειγμα, είναι η ενημέρωση μιας πρεσβείας των υπηκόων της για πιθανό “κίνδυνο”. Πότε ενημέρωσε η αγγλική πρεσβεία τους Άγγλους υπηκόους ν’ αποφεύγουν την Ελλάδα, εξαιτίας πιθανών επεισοδίων; Πριν ή μετά τη δολοφονία του Αλέξη; Πριν ή μετά την έναρξη των επεισοδίων; Τα έγγραφα έχουν ημερομηνίες και δεν διαψεύδονται. “Προφητεία” με αντικειμενικότητα κρατικού εγγράφου πηγαίνει κατ’ ευθείαν στα μουσεία “θεολογίας”. Ποιες άλλες πρεσβείες ενημέρωσαν τους υπηκόους τους για επεισόδια στην Αθήνα πριν από τον θάνατο του Αλέξη; Είχαν κι αυτές κληρονομικό “χάρισμα”; Πόσοι ξένοι γνώριζαν για τα επεισόδια στην Αθήνα πριν τα μάθουν οι ίδιοι Έλληνες;


Το κακό γι’ αυτούς είναι ότι με τη σιγουριά των “προφητειών” τους αποκαλύπτουν και τους συνεργάτες τους. Πώς είναι δυνατόν από τη δεύτερη κιόλας ημέρα των επεισοδίων να βρεθεί πολιτικός, που να γνωρίζει ότι θα γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση και άρα να προτείνει τη “βοήθεια” των ξένων αφεντικών; Από τη δεύτερη ημέρα; Πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα; Δεν έχει ξαναδεί διαδηλώσεις; Πώς κατάλαβε τις διαφορές μεταξύ των διαδηλώσεων, ώστε να τις αξιολογήσει διαφορετικά; Βάση ποιας γνώσης κατάλαβε ότι τα σημερινά επεισόδια —όταν ξεκίνησαν— ήταν πιο σοβαρά από εκείνα που συνέβησαν λίγους μήνες πριν; Είχαν μεγαλύτερη “γόμωση” οι βόμβες μολότοφ; Είχαν πιο μεγάλες πέτρες οι διαδηλωτές; Πώς το κατάλαβαν τη δεύτερη ημέρα ότι τα επεισόδια δεν θα “κοπάσουν”, όπως συνέβαινε συνήθως; Άρα, αυτοί οι οποίοι έκαναν τις περίεργες και “προφητικές” “εκτιμήσεις” από κάποιο “μαντικό” “κέντρο” του εξωτερικού έπαιρναν πληροφορίες.


Ποιος εκλεγμένος πολιτικός ανεξάρτητης χώρας, τη δεύτερη κιόλας ημέρα επεισοδίων με πρωταγωνιστές μαθητές, θ’ αναζητούσε την προστασία ξένων δυνάμεων; Το ακόμα χειρότερο είναι άλλο. Αυτός ο πολιτικός είναι Έλληνας. Ποιος κοινός Έλληνας —με στοιχειώδη ιστορική γνώση— θα ζητούσε αυτήν τη βοήθεια από τους Άγγλους, που μας έμπλεξαν στον εμφύλιο πόλεμο; Οι Τούρκοι θα μας βοηθούσαν με μεγαλύτερη ειλικρίνεια. Στοιχειωδώς να γνωρίζεις την ελληνική ιστορία, είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις ότι οι δύο λαοί που μισούν τον ελληνισμό και τους Έλληνες περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο λαό στον κόσμο είναι οι Άγγλοι και οι Εβραίοι. Πας και ζητάς βοήθεια από τους Άγγλους του “Σκόμπυ” και τους “Γάλλους” του Σαρκοζί; Στοιχειωδώς να γνωρίζεις τη γεωπολιτική κατάσταση στα Βαλκάνια, γνωρίζεις τον εγκληματικό ρόλο του Κουσνέρ στο Κοσσυφοπέδιο. Πώς αναζητάς τη βοήθεια του; Αυτά δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν και όταν συμβαίνουν αποκαλύπτουν προδοσία και υστεροβουλία.


Τα ανάλογα έγιναν και σε άλλο επίπεδο. Πώς είναι δυνατόν η καθ’ ύλην αρμόδια για τη διεθνή εικόνα της χώρας —και άρα η υπουργός των εξωτερικών— να δυσφημεί με τον πιο άθλιο τρόπο την πατρίδα της, ζητώντας αναβολή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα διοργάνωσης με μεγάλη διεθνή προβολή; Αναβολή αγώνα δεν ζητάς ποτέ, γιατί με τον τρόπο αυτόν “ομολογείς” αδυναμία ελέγχου και παραδίδεις την πατρίδα σου βορά στην προπαγάνδα αυτών που την κατηγορούν για κατάρρευση. Ακόμα και με τα όπλα του στρατού φροντίζεις να “κρύψεις” την αδυναμία και να διεξαχθεί ο αγώνας. Σ’ αυτά τα ασήμαντης εντάσεως αστικά επεισόδια με πρωταγωνιστές μαθητές πώς ζήτησε η υπουργός εξωτερικών αναβολή αγώνα; Αυτό μόνον στο Βελιγράδι έγινε, όταν οι βόμβες έπεφταν “βροχή” πάνω από την πόλη. Με μερικές πέτρες και μολότοφ κάποιοι βιάστηκαν να “δηλώσουν” στο διεθνές ακροατήριο ότι καταλύθηκε το κράτος και να το παραδώσουν βορά στα διεθνή ΜΜΕ;


Αυτά σ’ ό,τι αφορά τις αποδείξεις ότι κάποιοι γνώριζαν για τα επεισόδια και άρα για τη δολοφονία του Αλέξη πολύ πριν αυτή πραγματοποιηθεί. Τέτοιες γνώσεις έχουν μόνον οι δολοφόνοι ή οι ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών. Όμως, το ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δεν αποδεικνύεται μόνον με αυτόν τον τρόπο. Τα ίδια τα επεισόδια αποτελούν απόδειξη μεθόδευσης. Απόδειξη είναι η απόλυτη οργάνωση και η ακριβής “στόχευση”, που διέκρινε τα πρόσφατα επεισόδια από την πλευρά των “αυθόρμητων” εξεγερμένων. Απόδειξη είναι η στρατιωτική σχεδόν πειθαρχία των διαδηλωτών και η θρησκευτική τους προσήλωση στην εκτέλεση ενός πολύ συγκεκριμένου σχεδιασμού.


Για κάποιον, που έχει γνώσεις, είναι εύκολο να ξεχωρίσει μια βίαιη αυθόρμητη εκδήλωση εξοργισμένων όχλων από μια οργανωμένη πολεμική πράξη προβοκατόρων. Είναι τελείως διαφορετική η χαοτική λαϊκή εξέγερση στις πόλεις από αυτό το οποίο ονομάζουμε αντάρτικο των πόλεων. Για κάποιον, που έχει γνώσεις, αυτά είναι τόσο ευδιάκριτα στα συμπτώματά τους, όσο ευδιάκριτο είναι για έναν γιατρό να κοιτάξει μια ακτινογραφία και να ξεχωρίσει ένα κάταγμα από ένα στραμπούληγμα. Οι διαφορές τους είναι τεράστιες, παρ’ όλο που το αποτέλεσμα φαινομενικά —και πολλές φορές και πρακτικά— είναι το ίδιο. Η λαϊκή εξέγερση είναι “στραμπούληγμα”, ενώ ο πόλεμος των πόλεων είναι “κάταγμα”.


Η κύρια διαφορά τους βρίσκεται στο γεγονός ότι το αντάρτικο των πόλεων είναι απόλυτα οργανωμένο και μέσα από τη διεξαγωγή του αναζητά κάποιο πολύ συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Το σύνολο των ενεργειών του εξυπηρετούν την επίτευξη ενός αρχικού στόχου. Ενός στόχου, ο οποίος δεν είναι πάντα ίδιος. Μπορείς να κάνεις ένα τέτοιο αντάρτικο με στόχο την ανατροπή μιας νόμιμης κυβέρνησης και μπορείς να κάνεις το ίδιο αντάρτικο με στόχο την εμφυλιοπολεμική σύγκρουση. Το σχέδιο “μάχης” αλλάζει και όχι η ποιότητα των αντάρτικων χτυπημάτων. Μια ανεξέλεγκτη λαϊκή εξέγερση μπορεί να έχει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορεί να “αποδείξει” ότι το αποτέλεσμα αυτό το έχει ως αρχικό στόχο. Ως εκ τούτου διαφέρει από τον πόλεμο των πόλεων στο γεγονός ότι έχει “παραλήψεις” και “πλεονάσματα” σε πολλά πράγματα. Είναι η διαφορά αυτού που σημαδεύει έναν συγκεκριμένο στόχο και μπορείς να “μετρήσεις” τα αποτελέσματά του και αυτού που πυροβολεί γενικώς και ασκόπως και μπορεί από τύχη να επιτύχει τον ίδιο στόχο.


Η Αθήνα έπεσε θύμα αντάρτικης επίθεσης από ειδικούς στον πόλεμο των πόλεων. Ειδικούς, που γνώριζαν με ακρίβεια πότε θα εκδηλωθεί η επίθεσή τους. Ειδικούς, που ήταν “οπλισμένοι” και περίμεναν το τελικό σύνθημα. Η Αθήνα δεν έπεσε θύμα οργής ενός τυχαίου πλήθους, το οποίο απλά εξοργίστηκε από έναν φόνο. Αυτός, ο οποίος εξοργίζεται από έναν φόνο σε μια ανύποπτη στιγμή, δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για να πραγματοποιήσει “εκδικητική” επίθεση. Δεν προλαβαίνει να προετοιμαστεί μέσα στον ελάχιστο χρόνο που του διατίθεται και το σύνηθες είναι να βγαίνει στο δρόμο με μόνο “όπλο” τα χέρια του. Το γεγονός, δηλαδή, ότι κάποιοι γνώριζαν από πριν ότι θα υπάρξει προβοκατόρικη δολοφονία, αποκαλύπτεται κατ’ αρχήν από τα πολεμικά τους “εφόδια”. “Εφόδια”, τα οποία επίτηδες μοιάζουν με τα χειροποίητα των οργισμένων όχλων, προκειμένου να μην αποκαλύπτουν ανεπιθύμητα πράγματα. Ένα Καλάσνικοφ να βγει και ο ανταρτοπόλεμος των πόλεων τελειώνει πριν καν ν’ αρχίσει.


Ξεκινάμε λοιπόν από τα “όπλα”. Από την επομένη ημέρα των επεισοδίων είδαμε μια τρομερή “ομοβροντία” πετρών και βομβών Μολότοφ. Υπάρχουν ανεξήγητα πράγματα καί για τα δύο αυτά “όπλα”. Τα επεισόδια έγιναν στο κλειστό κέντρο μιας τσιμεντούπολης, όπως η Αθήνα. Πού βρέθηκαν τόσες πολλές πέτρες στα χέρια χιλιάδων διαδηλωτών; Τόσες πέτρες δεν έχει η Ραμάλα. Πού είναι τα Εξάρχεια; Στο κέντρο της Αθήνας ή στο μέσον κάποιου λατομείου; Τις αποθήκευσαν σε ανύποπτο χρόνο… θα πει κάποιος. Λάθος. Γιατί; Διότι οι πέτρες έχουν όγκο και άρα είναι εντοπίσημες όταν αποθηκεύονται. Ακόμα κι αν δεν εντοπιστούν πριν τα επεισόδια, θα εντοπιστούν κατά τη διάρκειά τους. Κάποιος θα έβλεπε το δίκτυο αποθήκευσής τους και διανομής τους να “δουλεύει”. Οι κουκουλοφόροι “διαδηλωτές” είχαν σε διαφορετικά σημεία διαθέσιμα “πολεμοφόδια”, αλλά δεν είδαμε κάποιους να τα κουβαλούν. Μιλάμε για τόνους πέτρας, οι οποίες δεν περνάνε απαρατήρητες και απαιτούν στρατιωτικού τύπου οργανωμένη διασπορά.


Στρατιωτική εκπαίδευση “υποστήριξης” απαιτούσε η διανομή τόσων πολεμοφοδίων σε συνθήκες “μάχης”. Αυτή είναι μια αδυναμία των αυθόρμητων λαϊκών εξεγέρσεων και όταν δεν υπάρχει τέτοια αδυναμία, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Μόνον όταν διεξάγεται οργανωμένος πόλεμος πόλεων αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει. Γιατί; Διότι οι “αντάρτες”, γνωρίζοντας τον ακριβή χρόνο επίθεσης, έχουν τη δυνατότητα να προετοιμάζονται κατάλληλα. Γνωρίζοντας το σχέδιο δράσης, “παρκάρουν” τα πολεμοφόδια εκεί όπου γνωρίζουν ότι θα τα χρειαστούν. Μία ημέρα πριν την προβοκατόρικη δολοφονία παρκάρουν αυτοκίνητα γεμάτα πέτρες εκεί όπου θα τα χρειαστούν. Αν η αστυνομία εντόπισε τέτοια αυτοκίνητα, τότε υπάρχει απόδειξη ότι η Αθήνα δέχθηκε πολεμικό χτύπημα.


Τα ανάλογα προβλήματα αφορούν και τις βόμβες Μολότοφ. Η βόμβα αυτή είναι ένα “όπλο” της ώρας. Από την παρασκευή της πρέπει να πάει κατ’ ευθείαν στην κατανάλωση. Δεν αποθηκεύεται. Απαιτεί τεράστιο χώρο, είναι επικίνδυνη στην αποθήκευσή της και χαλάει, εφόσον η “γόμωσή” της εξατμίζεται. Πού βρέθηκαν οι χιλιάδες βόμβες Μολότοφ την επομένη της δολοφονίας του Αλέξη; Χιλιάδες βόμβες Μολότοφ σημαίνει χιλιάδες λίτρα βενζίνης. Οργανωμένα βυτία καυσίμων να περιφέρονταν στην Αθήνα εκείνες τις ώρες, δεν θα προλάβαιναν να καλύψουν τις ανάγκες ενός εξοργισμένου πλήθους, που βγήκε αυθόρμητα για να διαδηλώσει. Άρα; Άρα κάποιοι γνώριζαν πότε θα χρειαστούν τα πολεμοφόδια. Τα κατασκεύασαν λίγες μέρες πριν τη δολοφονία και την κρίσιμη μέρα τα “πάρκαραν” σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας με βάση τις ανάγκες κάποιου σχεδιασμού.


Αν αυτές οι ιδιομορφίες στον “εξοπλισμό” μας επιτρέπουν να ξεχωρίσουμε τις διαφορές μεταξύ ανοργάνωτων εξοργισμένων διαδηλωτών και οργανωμένων ανταρτών πόλεων, υπάρχουν και άλλες ιδιομορφίες, οι οποίες τους διαφοροποιούν ακόμα πιο πολύ μεταξύ τους. Ιδιομορφίες, οι οποίες αποκαλύπτονται, όταν αυτές οι ομάδες αρχίζουν και λειτουργούν.


Όταν το αντάρτικο ξεκινάει τη “μάχη” του, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να “ορίσει” το πεδίο αυτής της μάχης. Να το ορίσει, για να του δώσει εκείνα τα χαρακτηριστικά, που το κάνουν “φιλόξενο” για το ίδιο και “αφιλόξενο” για όλους τους άλλους. Να του δώσει εκείνα τα χαρακτηριστικά, που θα του επιτρέψουν να ξαναβγεί στο πεδίο της μάχης πιο εύκολα απ’ ό,τι όταν ξεκίνησε. Να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες, που δεν θα επιτρέπουν στην πόλη να επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς και άρα να επιδεινώσει τη δική τους προσπάθεια. Να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες, που θα προκαλούν γενικό εκνευρισμό στους πολίτες και ευνοούν τους ταραξίες. Να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες, που προκαλούν προβλήματα ασφάλειας και ευνοούν τους προβοκάτορες.


Σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη όλα αυτά επιτυγχάνονται με τη δημιουργία προβλήματος στο κυκλοφοριακό της σύστημα. Όταν κάποιος καταστρέψει το δίκτυο των σηματοδοτών οδικής κυκλοφορίας, την “παραλύει”. Την κάνει επικίνδυνη και άρα “αφιλόξενη” για τους περισσότερους πολίτες. Την εμποδίζει να επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς άμεσα. Συντηρεί έναν εκνευρισμό, ο οποίος επιτρέπει στον αντάρτικο «στρατό» να επανέρχεται με ασφάλεια όταν τον βολεύει. Δίνει αργές ταχύτητες αντίδρασης ακόμα και στις δυνάμεις καταστολής, εφόσον δεν υπάρχει η κυκλοφοριακή τάξη που αυξάνει την ταχύτητα κίνησης μέσα στις συγκεκριμένες περιοχές. Για τους αντάρτες των πόλεων είναι βασικό να “σαρώσουν” όλο το δίκτυο σηματοδοτών του χώρου στον οποίο “πολεμάνε”.


Οι αυθόρμητοι βίαιοι όχλοι δεν λειτουργούν μ’ αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να τα ισοπεδώσουν όλα, προκειμένου να ισοπεδώσουν όλα τα φανάρια, για παράδειγμα. Οι όχλοι λειτουργούν σαν κτήνη. Έχουν μόνον ένστικτα και όχι ευφυΐα. Δεν εκτελούν σχέδιο. Εστιάζουν μόνον σε ό,τι αντιλαμβάνονται εχθρικό. Αν, για παράδειγμα, οι διαδηλωτές εντοπίσουν ως εχθρό τους τούς τραπεζίτες, καταστρέφουν όποιο τραπεζικό κατάστημα βλέπουν μπροστά τους. Τα υπόλοιπα καταστήματα απλά δεν τα “βλέπουν”. Αν, για παράδειγμα, εντοπίσουν ως εχθρό τους την κυβέρνηση, καταστρέφουν ό,τι συνδέεται μ’ αυτήν και άρα στρέφονται εναντίον των κτιρίων των κρατικών υπηρεσιών. Οι μικροζημιές, που κάνουν στο πέρασμά τους, είναι απλά ασύνδετες μεταξύ τους και χωρίς κάποια σκοπιμότητα, απλά για να βαστούν το “αίμα” τους ζεστό.


Αυτό το κτήνος στο πέρασμά του αποκαλύπτει ότι έχει μόνον ένστικτα. Ένα από αυτά τα ένστικτα είναι και αυτό της αυτοσυντήρησης. Όπως οι μαινόμενοι συμμετέχοντες δεν πηγαίνουν να πυρπολήσουν τα σπίτια τους, έτσι δεν προκαλούν ζημιές σε ανθρώπους που θεωρούν ομοίους τους. Ένας όχλος φτωχών, δεν θα καταστρέψει μικρομάγαζα ή περίπτερα στο πέρασμά του. Δεν τα “βλέπει”. Το ίδιο γίνεται και στο ανώτερο επίπεδο. Αυτοί οι όχλοι είναι σύνθεση πολιτών. Δεν καταστρέφουν τις υποδομές, που αντιλαμβάνονται ότι τους εξυπηρετούν. Δεν θα καταστρέψουν, για παράδειγμα, τα φανάρια της κυκλοφορίας. Μπορεί κάποιος ανεγκέφαλος να καταστρέψει ένα φανάρι, αλλά δεν θα τα πάρει όλα με τη σειρά και με σύστημα. Ακόμα κι αν το θέλει, θα τον σταματήσουν οι υπόλοιποι. Θα “εντοπίσουν” δηλαδή αυτόν που κινείται εις βάρος των συμφερόντων τους.


Στην Αθήνα τι έγινε στα πρόσφατα επεισόδια; Είχαμε τυχαίες καταστροφές φωτεινών σηματοδοτών ή είχαμε γενική καταστροφή τους στους χώρους όπου διεξήχθησαν τα επεισόδια; Ας κάνει την καταγραφή η αστυνομία και ας δημοσιοποιήσει την έκθεσή της. Αν κάποιοι “σάρωσαν” τα φανάρια, έχουμε την ακράδαντη απόδειξη ότι στην Αθήνα διεξήχθη αντάρτικο πόλεως. Αν τα φανάρια, τα οποία καταστράφηκαν, ήταν λίγα και η καταστροφή έγινε με τυχαία κριτήρια, τότε είχαμε απλά μια βίαιη εξέγερση όχλου.


Οι διαφορές όμως δεν σταματούν στον ορισμό του πεδίου μάχης. Οι διαφορές συνεχίζονται και κατά τη διεξαγωγή της “μάχης”. Στην Αθήνα είχαμε λεηλασία καταστημάτων. Τα τυχαία χτυπήματα ενός αυθόρμητου κι εξοργισμένου όχλου δεν ευνοούν τη λεηλασία. Γιατί; Διότι ακριβώς είναι τυχαία. Η λεηλασία ευνοείται από τη “σάρωση” της καταστροφής. Ευνοείται, όταν πίσω από αυτούς που καταστρέφουν οργανωμένα ακολουθεί ένα πλήθος, το οποίο λεηλατεί επίσης οργανωμένα. Πρέπει να “ταΐζεις” το θηρίο ώστε αυτό να σε ακολουθεί και αυτό δεν γίνεται με τυχαία χτυπήματα, τα οποία μπορεί να απέχουν αρκετά μεταξύ τους και διασπούν το πλήθος των λεηλατούντων και βέβαια καθιστούν το “έργο” τους πολλαπλάσια πιο επικίνδυνο.


Ταυτόχρονα πρέπει οι “αντάρτες” καταστροφείς να βρίσκονται κοντά στους λεηλατούντες, για να λειτουργούν ως ομάδα περιφρούρησής τους. Γιατί; Διότι φυσιολογικά δεν θα έπρεπε να τολμάει κανένας μετανάστης να βγει από το σπίτι του σε τέτοιου είδους συνθήκες. Βρίσκονται σε μια ξένη χώρα σε μια περίοδο που ο λαός έχει τρελαθεί και το τελευταίο που θα ήθελαν θα ήταν να τον προκαλέσουν. Οι μετανάστες δεν είναι κουτοί. Έχουν επίγνωση της δυσφορίας που προκαλούν σε κάποιους πολίτες και θα ήταν αδύνατον να ρισκάρουν τις ζωές τους για μερικά κινητά τηλέφωνα και τσάντες. Κάποιοι τους εγγυήθηκαν την ασφάλειά τους και από τα πενιχρά αποτελέσματα που πέτυχαν επιβεβαιώνεται αυτό το οποίο λέμε. Σε τέτοιες συνθήκες δεν τολμούν να βγουν οι μετανάστες, όποια εγγύηση κι αν τους παράσχεις.


Ο ρόλος του παρακράτους.Αν όλα αυτά που περιγράψαμε αφορούν τους “στρατιώτες” στο πεδίο της μάχης, υπάρχουν και άλλα, που αφορούν τους “στρατηγούς” της. Τι θέλουμε να πούμε μ’ αυτό; Όταν εκδηλώνεται ένα αντάρτικο πόλεων, πρέπει να εξασφαλίσει εκείνες τις συνθήκες, που θα το συντηρούν μέχρι να επιτύχει τον στόχο του. Ο παράγοντας χρόνος, δηλαδή, είναι εχθρός του. Μια προβοκατόρικη δολοφονία μπορεί να είναι αρκετή να του δώσει την ευκαιρία να εκδηλωθεί, αλλά δεν του δίνει μεγάλη πίστωση χρόνου. Ο κόσμος είναι “ερεθισμένος” για κάποιο λίγο χρόνο, αλλά μετά, βλέποντας την καταστροφή, ηρεμεί. Η κατάσταση, δηλαδή, “ξεφουσκώνει” σχετικά γρήγορα. Τόσο γρήγορα, που μπορεί να μην επιτρέπει την επίτευξη του στόχου.


Αυτό, δηλαδή, το οποίο απαιτεί ένας σωστός σχεδιασμός, είναι “υποστυλώματα” έντασης. “Υποστυλώματα”, τα οποία θα τοποθετούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα για το διάστημα που κρίνουν οι “στρατηγοί” ότι απαιτείται η ολοκλήρωση του σχεδίου και άρα η επιτυχία του αντάρτικου. Αυτά τα “υποστυλώματα” έχουν ως στόχο να εμποδίζουν την ένταση να κάνει “κοιλιά” και στο τέλος να “ξεφουσκώσει”. Ως “υποστυλώματα”, δεν πρέπει να βρίσκονται το ένα πολύ κοντά στο άλλο, ώστε να είναι περιττά και δεν πρέπει να βρίσκονται πολύ μακριά το ένα από το άλλο, για να μην είναι άχρηστα.


Στα τελευταία επεισόδια είχαμε τέτοιου είδους “υποστυλώματα”, που να δείχνουν ανώτατο επίπεδο οργάνωσης “αντάρτικου”; Βεβαίως και είχαμε και η ύπαρξή τους υποδηλώνει την παρουσία του παρακράτους. Μόνον το παρακράτος είχε τη δυνατότητα να δημιουργήσει τέτοια “υποστυλώματα”. Ποια είναι αυτά τα “υποστυλώματα”; Η “προγραμματισμένη” διαδήλωση του ΚΚΕ δύο μέρες μετά τη δολοφονία του Αλέξη. Η δίκη του σκοτωμένου φιλάθλου του Παναθηναϊκού σε χρονική “απόσταση” ανάλογη. Η αίτηση αποφυλάκισης των δραστών σε μια ανάλογη επίσης χρονική “απόσταση”. Αυτά τα γεγονότα “γέμισαν” τον χρόνο σε ένταση. Δεν επέτρεψαν στα επεισόδια να κάνουν “κοιλιά”. Έβγαλαν κόσμο εκνευρισμένο στους δρόμους και άρα έδωσαν στο “αντάρτικο” της ανάσες που χρειαζόταν.


Θα ξεκινήσουμε από το ΚΚΕ, όπως ξεκίνησαν κι αυτοί, προκειμένου να προστατεύσουν το “αντάρτικο” αυτό. Το ΚΚΕ, όπως πάντα, έτσι κι αυτήν τη φορά ήταν συνεργάσιμο με το παρακράτος. Άξιο του μισθού του και των επιχορηγήσεων που λαμβάνει. Σε μια δύσκολη και επικίνδυνη για τον λαό κατάσταση επιχείρησε να τον βγάλει στο δρόμο. Προφανώς τελείωνε ο χρόνος για εργατικές διεκδικήσεις και το ΚΚΕ δεν μπορούσε να αναβάλει τη διαδήλωσή του, βλέποντας την κατάσταση να εξελίσσεται επικίνδυνα μετά τη δολοφονία του παιδιού. Το ίδιο λάθος που έκανε και τον Δεκέμβρη του 1945, όταν αυθαίρετα —και ως ψευδοεπικεφαλής του ήδη “πεθαμένου” ΕΑΜ— έβγαλε τον κόσμο στο δρόμο για να πανηγυρίσει και οι ξένοι μαζί με τους ντόπιους δολοφόνους τον κατακρεούργησαν.


Το ΚΚΕ ήταν υπεύθυνο για τη σφαγή των Δεκεμβριανών. Συμμετείχε πρωταγωνιστικά στη μεγαλύτερη προβοκάτσια της ελληνικής ιστορίας. Το ίδιο έκανε και σήμερα σε μια ανάλογη προβοκάτσια. Αντί να προστατεύσει τον κόσμο και να τον αφήσει να καθίσει στο σπίτι του, επιχείρησε να τον βγάλει στο δρόμο ως “πρόβατο” προς σφαγή. Είναι βέβαιον ότι αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να συμβεί, εφόσον, όταν βγει ο κόσμος, κανένας δεν μπορεί να ελέγξει τίποτε και κυρίως τους προβοκάτορες του παρακράτους. Από τη στιγμή που δεν μπορείς να προστατεύσεις τον κόσμο στο δρόμο, τον αφήνεις στην ασφάλεια του σπιτιού του, περιμένοντας να περάσει η κρίση.


Το ΚΚΕ, δυστυχώς, επανέλαβε τον ίδιο τον εαυτό του. Το απόλυτο “εργαλείο” του παρακράτους. Απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι ο πιο πιστός και κρυφός χαφιές του. Σε μια περίοδο που φαίνεται —ακόμα και από τον πιο αδαή— ότι το παρακράτος βρίσκεται σε δύσκολη θέση και επιδιώκει πάση θυσία μια “σωτήρια” γι’ αυτό προβοκάτσια, το ΚΚΕ προσπάθησε να βγάλει τον κόσμο στο δρόμο. Με τον τρόπο αυτόν έδωσε στο παρακράτος “αντικείμενο” να δραστηριοποιηθεί. Του έδωσε ελπίδα επιβίωσης. Γι’ αυτόν τον λόγο κάναμε την ιδιαίτερα μεγάλη ανάλυση για τη διαχείριση της μαζικής διαμαρτυρίας του λαού. Μόνον με αυτήν τη γνώση μπορεί να καταλάβει κάποιος τον μόνιμα βρομερό ρόλο του ΚΚΕ.


Όταν δεν έπρεπε να βγάλει τον κόσμο στο δρόμο στα Δεκεμβριανά, τον έβγαλε για να τον “σφάξουν”. Όταν έπρεπε να τον ενθαρρύνει να πάει και με τη δύναμη της ψήφου να “λιώσει” τους προδότες και τους δοσίλογους, πρότεινε στον κόσμο “Αποχή” από τις εκλογές. Ό,τι μπορούσε να κάνει εις βάρος του λαού το έκανε. Όπου ο λαός ήταν αδύναμος, τον έβαζε να εκτίθεται και όπου ήταν δυνατός τον απέτρεπε να κάνει χρήση της δύναμής του. Το ίδιο έκανε και σήμερα. Αυτό ήταν το πρώτο ισχυρό “υποστύλωμα” της έντασης, προκειμένου αυτή να μην “ξεφουσκώσει” μετά τη δολοφονία. Αυτό ήταν το δώρο του ΚΚΕ στο παρακράτος.


Το αμέσως επόμενο “υποστύλωμα” έντασης ήταν δώρο του ίδιου του παρακράτους στον εαυτό του. Η ελληνική δικαιοσύνη είναι ο απόλυτος ορισμός της αναβολής και της καθυστέρησης. Οι περισσότερες υποθέσεις της εκδικάζονται από τον “χρόνο”. Και όμως αυτή η αργή και αναβλητική δικαιοσύνη εκδίκασε την υπόθεση στον πλέον ακατάλληλο χρόνο και στον πλέον ακατάλληλο χώρο. Μια υπόθεση, η οποία ήταν βέβαιο ότι θα συνοδευτεί από βίαιες αντιδράσεις ανεγκέφαλων οπαδών, εκδικάστηκε στον χώρο όπου είχε “ορίσει” ως δικό του το “αντάρτικο” της πόλης. Πρόσθεσαν “αναίτια” ένταση στην ένταση. Προσπάθησαν να προσθέσουν στο “αίμα” του Αλέξη και το “αίμα” του Φιλόπουλου. Προσπάθησαν στα μίση, που εκδηλώθηκαν εκείνη την περίοδο, να προσθέσουν και τα οπαδικά μίση. Προσπάθησαν, στο αντιαστυνομικό μένος των αντιεξουσιαστών, να προσθέσουν και αυτό των οπαδών. Η ελληνική δικαιοσύνη, που ως γνωστόν δουλεύει με την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού, δεν μπορούσε να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης. Δεν μπορούσε να τη “μεταφέρει” εκτός της κρίσιμης χρονικής ζώνης.


Στο ίδιο πλαίσιο συμφερόντων κινείται και η προβοκατόρικη αίτηση αποφυλάκισης των δραστών. Αποτελεί “υποστύλωμα” διατήρησης της έντασης. Γιατί την θεωρούμε εκ των δεδομένων προβοκατόρικη; Γιατί διατυπώθηκε στον χρόνο και με τον τρόπο που ευνοεί το παρακράτος. Ούτε καν τους ίδιους τους δράστες. Διατυπώθηκε την ίδια ημέρα που δημοσιοποιούταν το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και άρα εξυπηρετούσε όλους εκείνους που ήθελαν να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από το πόρισμα.


Είναι προβοκατόρικη, γιατί, ακόμα και στο υπερασπιστικό επίπεδο, είναι λάθος. Καθαρά δικηγορίστικα να το εξετάσει κάποιος, ήταν ολέθριο λάθος για τα συμφέροντα των κατηγορουμένων. Τους κατηγορούμενους δεν τους συνέφερε να κάνουν τέτοια αίτηση, όταν ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους εξαιτίας τους. Δεν τους συνέφερε καν να αποφυλακιστούν για λόγους προσωπικής τους ασφάλειας. Τους κατηγορούμενους τους συνέφερε να περάσει ο χρόνος και να “κρυφτούν” στη φυλακή μέχρι να “ξεθυμάνει” η κατάσταση. Σε κάποια ανύποπτη στιγμή και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας θα έκαναν την αίτηση και μπορεί να είχαν τα αποτελέσματα που ήθελαν χωρίς πολύ ρίσκο. Το να κάνουν όμως την αίτηση στον συγκεκριμένο χρόνο ήταν υπερασπιστικό “έγκλημα”. Στερούν από τους εαυτούς τους και την ευκαιρία να την κάνουν σε άλλο χρόνο πιο “ήσυχο” και άρα πιο βολικό.


Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Κάποιοι είχαν έναν χρονικό στόχο να επιτύχουν και αυτόν ήλπιζαν να τον καλύψουν με αυτά τα “υποστυλώματα”. Ας σκεφτεί κάποιος πόσες ελπίδες είχαν να φτάσουν το “αίμα” του Αλέξη μέχρι την ημέρα της δημοσιοποίησης του πορίσματος και τότε θα διαπιστώσει ότι χωρίς “υποστυλώματα” ήταν αδύνατον να την πλησιάσουν, χωρίς να υποπτευτούν και οι πέτρες ότι η δολοφονία συνδέεται με το πόρισμα. Κοντά σε αυτήν την ημερομηνία τοποθετήθηκαν τα περισσότερα «υποστυλώματα».


«Υποστύλωμα» είναι η υπόθεση της «ζαρντινιέρας» η οποία εκδικάστηκε από την ελβετικής «ακρίβειας» δικαιοσύνη την επόμενη της δημοσιοποίησης του πορίσματος. Ομοειδής υπόθεση με αυτήν του Αλέξη και καθαρά εις βάρος της αστυνομίας. Η δικαστική εξουσία παρέδωσε την αστυνομία στο μίσος του κόσμου. Με μια δήθεν ευνοϊκή απόφασή της προς τους δράστες αστυνομικούς φούντωσε το μίσος του κόσμου για την αστυνομία. «Υποστύλωμα» είναι η βοήθεια του Κοντομηνά μέσω Λαζόπουλου. Η εκπομπή με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Ελλάδα στράφηκε στο κρίσιμο διάστημα εναντίον της αστυνομίας. Το αποτέλεσμα; Το επιδιωκόμενο. Οι πάντες μισούν το αστυνομικό «γάντι» και δεν βλέπουν αυτόν που το «φορά» και είναι το παρακράτος.


Το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι ότι, εξαιτίας αυτών των επεισοδίων, μπορεί κάποιος να καταλάβει πώς λειτουργεί το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας. Μια τεράστια φονική “παγίδα”, που συνδέεται σε όλο του το φάσμα με το παρακράτος. Τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας κρατούν μόνιμα το “τσεκούρι” της αστυνομίας και παίζοντας —ανάλογα με τη θέση που βρίσκονται— τον ρόλο του “καλού” και του “κακού”, εναλλάσσονται στην εξουσία, “δουλεύοντας” ασύστολα τον λαό. Απέναντί τους βρίσκονται τα «εξειδικευμένα» κόμματα της δήθεν αριστεράς. Το ΚΚΕ με τον ρόλο του “φτυαριού” και ο Συνασπισμός με τον ρόλο του «πυρομανή». Ανάλογα με την περίσταση το ΚΚΕ “φτυαρίζει”. Όταν δεν θέλουν τα μεγάλα κόμματα τον κόσμο στο δρόμο, βγαίνει το ΚΚΕ στο δρόμο και εξαιτίας της παρουσίας του δεν βγαίνει κανένας άλλος. Όταν θέλουν τον κόσμο, κάνουν κάτι διαφορετικό. Βάζουν τον Συνασπισμό να βάλει τη “φωτιά” και το ΚΚΕ να “φτυαρίζει” λαό πάνω σ’ αυτήν τη “φωτιά” που χτυπάει το “τσεκούρι”. Γι’ αυτόν τον λόγο οι μονίμως διαφωνούντες συμφωνούν πάντα στα ζητήματα που αφορούν τα δικά τους συμφέροντα.


Αν υπάρχει κράτος στην Ελλάδα και κάποιες υπηρεσίες ασφαλείας λειτουργούν ακόμα, θα πρέπει ν’ αναζητήσουν τα βασικά στοιχεία της υπόθεσης. Ποια θεωρούμε εμείς βασικά στοιχεία, τα οποία θα μας δώσουν τη δυνατότητα να “χαρτογραφήσουμε” την κατάσταση; Η σχέση —αν υπάρχει— μεταξύ των παραγόντων που δημιούργησαν και στη συνέχεια τροφοδότησαν την κατάσταση στο επίπεδο που ευνοούσε το σενάριο το οποίο περιγράψαμε. Όλων των παραγόντων σημαντικών και ασήμαντων. Μας ενδιαφέρει δηλαδή να μάθουμε αν έχουν σχέση μεταξύ τους —πολιτική ή άλλη— πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα.


Ο Κοντομηνάς, που ξεκίνησε την υπόθεση του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Ο Σανιδάς, που “εφεύρε” τον νομικό όρο “παραπλανηθής”. Ο ειδικός φρουρός, που δολοφόνησε τον Αλέξη. Ο πολιτικός, που πρότεινε την πρόσκληση της ξένης βοήθειας. Η Ντόρα, που πρότεινε την αναβολή του αγώνα του Παναθηναϊκού. Ο δικαστής, που αποφάσισε τη διεξαγωγή της δίκης του δολοφονημένου φιλάθλου. Ο Κούγιας, που τροφοδοτεί το μίσος του λαού απέναντι στην αστυνομία. Ο αστυνομικός διοικητής των Πατησίων, που πετούσε μπροστά στις κάμερες πέτρες στα παιδιά. Ο δάσκαλος, που βαθμολογούσε τον Τσενάι. Ένας από τους συλληφθέντες μετανάστες και ο οποίος είναι Αλβανός του Κοσσυφοπεδίου και δεν κατοικεί στην Ελλάδα, παρά ήρθε τις ημέρες των επεισοδίων. Αν υπάρχει σχέση μεταξύ αυτών των ανθρώπων και άρα ένας κοινός “τόπος” συνεννόησής τους, τότε βρέθηκε ο βασικός πυρήνας της εφαρμογής του σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας.


Η Ελλάδα πέρασε από μια “ενέδρα” θανάσιμη, χωρίς να πάθει τίποτε. Έπεσε από την ταράτσα μιας πολυκατοικίας, χωρίς να πάθει γρατσουνιά. Στην κυριολεξία ο Θεός μας έσωσε. Ακόμα και ο καιρός βοήθησε με την επιδείνωσή του. Γιατί; Γιατί “χάλασε” στην κρίσιμη περίοδο, όπου θα επιχειρούσαν να “ζεστάνουν” οριακά την κατάσταση. Με συνθήκες όμως έντονης και σπάνιας για την Αθήνα βροχόπτωσης, δεν βγαίνει ο κόσμος στους δρόμους. Δεν βγαίνει ο βασικός παράγοντας του σχεδιασμού. Δεν μπορούσαν ούτε καν οι “ενθουσιώδεις” πυρπολητές να εργαστούν αποδοτικά. Δεν μπορούσαν να βγουν ούτε καν οι “έγκριτοι” δημοσιογράφοι να καταγράψουν με τις κάμερές τους τα συμβαίνοντα. Η βροχή ήταν αυτή η οποία έσβησε τις φωτιές στην Αθήνα …μεταφορικά και κυριολεκτικά. Εδώ βρίσκει το απόλυτο νόημά της η λαϊκή ποδοσφαιρική έκφραση …”μια βροχή θα μας σώσει”. Η Ελλάδα γλίτωσε τη βέβαιη ήττα ενός “στημένου” αγώνα …λόγω βροχής.


Τι προτείνεταιΤο πρώτο πράγμα που προτείνει στους Έλληνες είναι να μαζέψουν τα παιδιά τους από τους δρόμους. Να πάψουν να δίνουν στους προβοκάτορες “πλάτες”, για να ενεργούν. Από εκεί και πέρα ο ίδιος ο λαός να μείνει στα σπίτια του. Να αγκαλιάσει με μεγάλη αγάπη τους μετανάστες, γιατί είναι λάθος τα θύματα να εχθρεύονται θύματα και να δίνουν “όπλα” στους προβοκάτορες. Πρέπει πάση θυσία να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε “άκαυστη” ζώνη. Δεν πρέπει οι Έλληνες να αντιδρούν ό,τι κι αν συμβαίνει όσο κι αν προκαλούνται. Να μην ανταποκρίνονται σε κανένα αγωνιστικό κάλεσμα, όσο λογικό κι αποδοτικό κι αν παρουσιάζεται. Να αντέξουν μέχρι και την πείνα. Γιατί; Γιατί η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να πάει μακριά. Είναι θέμα λίγων μηνών να ξεκινήσουν τα φαινόμενα κατάρρευσης της Νέας Τάξης. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να αντέξουν οι Έλληνες, μέχρι να καταρρεύσουν κάποιοι άλλοι λαοί. Να στερηθούν, μέχρι να βγουν στους “δρόμους” της αντίδρασης αυτοί οι οποίοι δεν έχουν μάθει να στερούνται.


Αν συμβεί αυτό, είναι θέμα χρόνου να “μετακινηθεί” το ενδιαφέρον της Νέας Τάξης προς άλλα κράτη. Θα αναγκαστούν να πάρουν κατασταλτικά μέτρα μακριά από την Ελλάδα και άρα εναντίον κάποιων άλλων. Θα αναγκαστεί ν’ αλλάξει τη στρατηγική της στην καταστολή, εφόσον θα έχει ν’ αντιμετωπίσει ισχυρότερους λαούς και άρα να δώσει μάχη εναντίον ανθρώπων με τελείως διαφορετικούς όρους. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να υποχωρήσει η Ελλάδα από την πρώτη “γραμμή” του ενδιαφέροντός της. Να μπει μπροστά κάποιος άλλος λαός πιο πολυπληθής και άρα πιο ισχυρός και η Ελλάδα να μπει στη μάχη των λαών από τα μετόπισθεν.


Από τη στιγμή που έχασαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, δεν έχουν μπροστά τους πολλές επιλογές. Έστησαν “ενέδρα” κι αποκαλύφθηκαν. Τώρα αυτοί είναι ευάλωτοι σε “ενέδρες”. Μας “περίμεναν” και τώρα θα τους “περιμένουμε”. Όταν θα αντιδράσει ένας λαός ισχυρός και μεγάλος, όπως είναι ο γερμανικός ή ο γαλλικός, τότε μόνον η Ελλάδα θα συμπράξει στον αγώνα τους με γνώση. Αναγκαστικά οι ιμπεριαλιστές θα πρέπει να δώσουν μάχη με όρους οι οποίοι αφορούν ισχυρούς λαούς και η Ελλάδα είναι “θάνατος” γι’ αυτούς, γιατί έχει γνώση, η οποία αφορά τον απλό άνθρωπο. Έχει τη γνώση να εκμεταλλευτεί τον όγκο και την ισχύ των λαών εναντίον της απάνθρωπης εξουσίας του συστήματος. Εκτίμησή μας είναι ότι από την Γαλλία θα ξεκινήσουν να έχουν προβλήματα.


Μετά τα “Δεκεμβριανά” και το “Πολυτεχνείο”, σήμερα είναι η τελευταία φορά που βλέπουν άοπλο τον Αχιλλέα με φωτιές στο κεφάλι του. Την επόμενη φορά που θα τον βρουν μπροστά τους, θα κλάψουν. Αυτή είναι “προφητεία”… και αυτή είναι περισσότερο ασφαλής από τις δικές τους.


Μέχρι τότε, αναμονή και ησυχία.


Απόλυτη ησυχία.


Την απόλυτη ησυχία του “κυνηγού”,
που περιμένει το “θήραμά” του να βρεθεί εκτεθειμένο μπροστά του.
Μόνον τις ανάσες μας πρέπει ν’ ακούμε
και αυτές πρέπει να τις κόβουμε, όταν θα χρειάζεται.Μετά θα έχουμε όλη την άνεση να λύσουμε και τις διαφορές μας με τους δικούς μας ανθρώπους. Κάποιοι παρακρατικοί είναι βέβαιον ότι θα προτιμούσαν να δικαστούν για μερικά “άγια” χωραφάκια και όχι για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
 
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Share: